Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2011, 18:51:08
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Nu sustin miscarea legionara! Nu sustin crimele facute din fanatism sau din oricare alt motiv. Partea asta nu ma ajuta in nici un fel.
Sustin oamenii care au facut parte din Fratia de Cruce si s-au dovedit nevoitori pentru Hristos. Unul dintre ei este Valeriu Gafencu, care din nefericire, pentru moment, nu a reusit sa fie canonizat din motive pe care le pot spune daca va intereseaza (in conditiile in care nu le stiti deja).
Consider de asemenea ca parintele Iustin Parvu si parintele Arsenie Papacioc sunt mari duhovnici, chiar daca au facut parte din aceasta fratie.
si eu ii consider la fel.
dar cand vezi ca pr Iustin este intampinat de ziua dansului, se pare ca in fiecare an, cu imnuri legionare, ce il slavesc pe Capitan ... nu prea mai vorbim doar de realizari strict duhovnicesti.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2011, 18:51:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Sustin oamenii care au facut parte din Fratia de Cruce si s-au dovedit nevoitori pentru Hristos.

Consider de asemenea ca parintele Iustin Parvu si parintele Arsenie Papacioc sunt mari duhovnici, chiar daca au facut parte din aceasta fratie.
De acel "chiar daca" era nevoie, insa cu el deja te-ai departat destul de mult de mesajul de deschidere a acestui topic.
Nu stiu daca vezi diferenta.

Interesant este ca n-am vazut niciodata ziua par. Arsenie cu mare fast pe Internet, cu atat mai putin cu cantari legionare si alte osanale, asadar as zice ca este o problema MARE la Petru Voda unde se pare ca din pacate acel "chiar" lasa de dorit.

Stim f. bine de ce nu sunt canonizati, pentru ca cei care se agita cel mai tare sa fie canonoizati, vor sa fie canonizati cu Legiune cu tot.

Ori, asa ceva NU se poate.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2011, 18:52:07
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Reciteste-ti mesajul cu care ai deschis acest topic.
L-am recitit. Nu stiu la ce va referiti. Am scris ca realitatea este un pic diferita si de latura spirituala, cea deja prezentata.

Citat:
Nu e vorba despre acesti oameni si idealul crestin ci despre legionari si idealul legionar, normele lor, etc. o tentativa de spalare a fenomenului legionar care s-a dovedit CLAR un rateu atat dpdv istoric cat si crestin, spalare care se incearca din prisma unor oameni care au biruit prin perspectiva educatiei crestine NU a idealurilor legionare, poate frumoase pe hartie (pana la un punct) dar puse ingrozitor in practica. .
Cred ca nu s-a inteles ca pe mine acesti oameni mi-au trezit interesul. Primul a fost Valeriu Gafencu, cine a fost el. Partea referitoare la evrei nu m-a preocupat in mod special. Arestarea legionarilor de regimul Antonescu a facut martiri, asta e realitatea, ca ne convine sau nu.
Nu neg partea negativa a legionarismului.
Vechi 21.02.2011, 18:59:55
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De acel "chiar daca" era nevoie, insa cu el deja te-ai departat destul de mult de mesajul de deschidere a acestui topic.
Nu stiu daca vezi diferenta..
Acestia, nu au defaimat fratia (personal nu am informatii in acest sens), poate si ei au vazut doar partea frumoasa, unitatea si jertfa pentru Hristos, si nu am citit ca unul din ei sa regrete ca au facut parte din ea. Ma puteti contrazice.
Poate, in opinia dvs. si a altora, am lasat impresia ca sustin miscarea antisemitista, si daca e asa, va repet ca NU.

Citat:
Stim f. bine de ce nu sunt canonizati, pentru ca cei care se agita cel mai tare sa fie canonoizati, vor sa fie canonizati cu Legiune cu tot.

Ori, asa ceva NU se poate.
Stiu ca nu a fost canonizat, cel putin Valeriu Gafencu, pentru ca cel care a strans marturii despre el, Alexandru Virgil Ionaid, a murit pana sa depuna dosarul la Sfantul Sinod. De aici incolo a fost voia lui Dumnezeu.

Last edited by dianagroza; 21.02.2011 at 19:02:35.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2011, 19:02:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Arestarea legionarilor de regimul Antonescu a facut martiri, asta e realitatea, ca ne convine sau nu.
Nu neg partea negativa a legionarismului.
Asa zisii martiri carora cei de la Petru Voda le-au facut acatist de "marturisitori" -au fost decat niste criminali.
Poate manati de intentii bune dar stii cum se spune: drumul spre iad e pavat cu ele.

Din pacate, prin faptul ca nu s-a dezis de ei, ca unul ce era indirect raspunzator de faptele lor, Corneliu Zelea Codreanu le-a impartasit soarta si asta a fost si moartea de facto a Legiunii.
Ce a supravietuit nu a mai avut legatura nici atat cu idealurile fondatorului.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2011, 19:07:12
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa zisii martiri carora cei de la Petru Voda le-au facut acatist de "marturisitori" -au fost decat niste criminali.
Poate manati de intentii bune dar stii cum se spune: drumul spre iad e pavat cu ele.

Din pacate, prin faptul ca nu s-a dezis de ei, ca unul ce era indirect raspunzator de faptele lor, Corneliu Zelea Codreanu le-a impartasit soarta si asta a fost si moartea de facto a Legiunii.
Ce a supravietuit nu a mai avut legatura nici atat cu idealurile fondatorului.
Despre acesta nu am citit. Oricum ma indoiesc ca am sa gasesc ceva obiectiv, ori informatii partinitoare, ori total impotriva.
Ce conteaza ca nu sunt cinstiti aici... conteaza sa primeasca cinste in alta parte. Nu cunosc pe nici unul din cei mentionati la inceput, ca s-ar fi dezis de Fratia de Cruce. Motivele nu le pot cunoaste, le pot banui doar.

Si... ca tot am citit, printele acuzatiile aduse legionarilor, la adunarea Consiliului de Ministri din 1938, nu vad nici una pe motive de antisemitism. Oare de ce?
Am gasit doar ca ar avea relatii cu o putere straina, despre un grup terorist "Mota-Marin", impotriva legii, spionaj , idoctrinarea copiilor pentru a nu mai invata in scoli.

Last edited by dianagroza; 21.02.2011 at 19:19:53.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2011, 19:19:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Macar cauta, nu inghiti pe nerasuflate tot ce ti se pune sub nas.

Stii cum se zice..nu tot ce zboara prin fata ochilor este si comestibil.

Sunt cinstiti in masura in care sunt crestini.

In masura in care se vrea de catre unii a fi cinstiti ca si legionari, asa cum ai deschis tu topicul, si asa cum canta osanale maicutele in cauza, nu sunt (ba dimpotriva) si mi se pare normal sa fie asa.

Din motive pe care nu trebuie sa le banuiesti ca le-am scris deja si nu sunt politice ci tocmai ..crestinesti.

Last edited by AlinB; 21.02.2011 at 19:22:44.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2011, 19:24:21
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Cu o astfel de exprimare, invaluita in ambiguitate nu ma faceti sa vad altfel lucrurile.
Aveti un mod ciudat de adresare... dar asta e!
Am cautat informatii, si surpriza... are sustinatori! Oricum vedeti numai ce va convine!
Vechi 21.02.2011, 19:29:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cu o astfel de exprimare, invaluita in ambiguitate nu ma faceti sa vad altfel lucrurile.
Aveti un mod ciudat de adresare... dar asta e!
Am cautat informatii, si surpriza... are sustinatori! Oricum vedeti numai ce va convine!
Despre crimele Decemvirilor si Nicadorilor puteti cauta pe Internet, este o realitate care legionarii si fanii lor o recunosc, desi incearca sa-i dea tot felul de interpretari pozitive - ceea ce este jalnic.

Binenteles ca orice forma de extremism, oricat de aberanta ar fi are sustinatorii ei.

Eu vad ceea ce normele morale crestine imi cer sa vad, dvs. vedeti ceea ce neolegionarii va cer sa vedeti, eu zic ca nu v-ati ales reperele corecte.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2011, 19:37:07
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Despre crimele Decemvirilor si Nicadorilor puteti cauta pe Internet, este o realitate care legionarii si fanii lor o recunosc, desi incearca sa-i dea tot felul de interpretari pozitive - ceea ce este jalnic.

Binenteles ca orice forma de extremism, oricat de aberanta ar fi are sustinatorii ei.

Eu vad ceea ce normele morale crestine imi cer sa vad, dvs. vedeti ceea ce neolegionarii va cer sa vedeti, eu zic ca nu v-ati ales reperele corecte.
Ce repede va mai propulsati inainte si incercati sa ii pocniti in moalele capului pe cei care nu va impartasesc parerile...
Bine, dvs. va axati pe norme morale crestine, eu pe altele.
Nu am reusit sa ma fac inteleasa, nu vad de ce sa ma mai zbat. Zic clar ca nu sunt de acord cu crimele facute, care nu au circumstante atenuante si dvs. intelegeti tot ce va convine.
Mie nu-mi cere nimeni sa vad nimic, oricat de incapabila va par, am citit cate ceva...

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42