![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Nu ma deranjez daca nu te intereseaza, iar Andrei probabil deja intelege ca lucrurile pe care le-ai aratat tu scrise de Buddha si yoghini si ceea ce am explicat eu, vorbesc de fapt de acelasi lucru din diverse perspective. Dar tu sa nu incerci sa intelegi asta, ca "in spatele intelegerii e ala cu coarne".. :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Iar Isus vorbeste din alta perspectiva tot despre aceleasi lucruri. Te-ai prins si de asta? :)
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Pippo_; eu sunt Dracul!
tu ai zis!!!!!!!!!. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In fine..din punctul meu de vedere,s-a incheiat aceasta discutie.Take care! |
|
||||
|
||||
![]()
Da, ai descoperit chibritul (pe masa din bucatarie) si l-ai numit bricheta.
Ce sa spun... Multa Sanatate si sa nu intarziati la slujba! :)
|
||||
|
||||
![]()
Exista liber arbitru si exista discernamant. Intre ele exista asemanare dar si
deosebire. Asemanarea e ca ambele fac o alegere. Deosebirea e ca in timp ce liberul arbitru permite alegerea intre doua sau mai multe optiuni (Adam pe Eva!), discernamantul face o alegere intre bine si rau. Discernamantul este pe o treapta superioara liberului arbitru. Liberul arbitru face o alegere "dupa cum imi convine mie", pe cand discernamantul alege "dupa cum ii place lui Dumnezeu". De aceea liber arbitru au toti oamenii, cu discernamantul, insa, stam un pic mai rau. De ce? Pentru ca discernamantul cere o virtute foarte inalta: darul deosebirilor sau dreapta socotinta. Aceasta este o virtute foarte inalta si este un dar al Duhului. Aici s-a dezbatut discernamantul, nu liberul arbitru, si acesta din mai multe pdv: rational, budist, yoghin. El are acelasi calapod si de aici impresia ca e identic, insa in crestinism accentul cade nu pe ratiune sau pe identitatea Atman=Brahman, ci pe darul Duhului Sfant. Cine are acest dar acela stie sa faca deosebirea intre bine si rau si deci, implicit, si alegerea cea corecta. Numai ratiunea nu ajuta. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Asa, fa galerie, sa nu scoti nimic din capul tau, fa-o pe majoreta ca suntem pe stadion.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Greseala de a crede ca intelegi Adevarul,in esenta sa.Cauza ar fi ca omului nu ii plac necunoscutele si atunci cuantifica totul fara sa isi dea seama ca propria lui perceptie si intelegere nu vor depasi niciodata un anumit nivel care ii este dat pana la un punct,care nu depinde de el. Back to the drawing board :) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ispasirea pacatelor | anna21 | Pocainta | 27 | 25.01.2013 16:51:32 |
Bolile spre indreptarea pacatosului | annajanette | Intrebari utilizatori | 25 | 23.09.2012 14:25:24 |
Marturisirea pacatelor | antoneta | Intrebari utilizatori | 0 | 28.05.2011 09:05:41 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
REGRETAREA sau INDREPTAREA | moro.d | Generalitati | 6 | 01.05.2007 12:11:25 |
|