Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 11:23:46
antoniap
Guest

Implicit

Sa ne rugam Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare in parte si sa ajute neamul romanesc.

De ce suntem sub atacul ocultei? Solutii si strategii de lupta
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 04:08:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit De ce o cinstim pe Preasfânta Fecioară noi Ortodocșii ?

Orice prunc seamănă cu Mama și cu Tatăl lui. Dumnezeu seamănă cu Maica Domnului. Orice prunc are ADN-ul părinților lui . Dumnezeu are ADN-ul Maicii Domnului. Hristos, ca Dumnezeul veacurilor și al eternității , simte în mod infinit durerea , grija , bucuria Mamei, iar Mama simte în pântecele ei bătăile inimii lui Dumnezeu. E atât de strânsă iubirea și apartenența reciprocă încât Maica nici nu mai are nevoie să Îl roage ceva , fiecare gând sau dorire a ei tresare tăcut în inima Fiului, Care îi îndeplinește cererea . De aceea, Biserica ORTODOXĂ o cinstește pe Fecioara Maria mai mult decât orice sfânt, mai mult decât pe Heruvimi sau Serafimi.
Vechi 28.01.2011, 15:38:04
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit " Maica Domnului in viata Bisericii si in evlavia credinciosilor ortodocsi "

<< Firea omeneasca a lui Hristos trebuia sa-si ia inceputul , in vederea mantuirii noastre , dintr-o fiinta neprihanita si pe o cale straina de urmarile pacatului stramosesc , fapt realizat prin Sfanta si Preacurata Fecioara Maria >> Preasfanta Fecioara Maria este binecuvantata intre femei , pentru ca ea pune inceputul Mantuirii noastre , ea insasi find Nascatoarea Mantuitorului Iisus Hristos , care impaca Cerul cu pamantul .Ierom. Irineu Pop , semneaza un articol "de zile mari " , de pot spune astfel , in care puncteaza extrem de bine rolul Maicii Domnului in viata Bisericii Ortodoxe si in general in viata noastra a credinciosilor ortodocsi , si asumarea setei "universale de Mantuire "a Preasfintei Fecioare Maria :http://www.crestinortodox.ro/diverse...csi-69501.html
Vechi 01.02.2011, 11:46:03
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit În căderea uitării-Mirela Sova

Strecoară-se lumina în groapa ce-am căzut...
A mea, doar, este vina. O, Doamne, ce-am făcut?
Mi-am irosit minutul; sunt mort fără miros
Sau viu fără de viață... Și doar privesc în jos...

Icoana ta, Fecioară, mi-aduce remușcări.
Mă urc pe rugăciune, pe trepte dulci de scări,
Și-ajung chiar sus, la tine, ca să mă ocrotești;
Și pe mine, Măicuță, te rog să mă primești.

Maica milostivirii e numele tău drag,
Ți-l cânt cu fluierașul străvechi, din lemn de fag
Ce-l am de la bunicul, pentru vreo clipă grea,
Când inima prea tare, prea mult mă va durea.

De-abia suspin, în groapa ce singur am săpat,
Sunt feștila aceea, c-un fir de fumegat,
Pe care zis-a Domnul că n-o va stinge-n veac...
Sunt prea sărac, Măicuță, în rugă prea sărac.

Prin găuri nu-i nimica; sufletul meu e gol,
Golit prin răutate, trecut și prin pârjol.
Și doar tu, Maică Sfântă, mai poți să îndrăznești
Să îmi ceri mântuirea din înălțimi cerești.

Last edited by Ana-Maria N; 01.02.2011 at 11:55:52.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 14:52:31
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Exclamation Cuvinte care conteaza , si care m-au miscat profund : - Parintele Arsenie Papacioc

"Nu as vrea sa fiu inger ca sa vorbesc despre Maica Domnului . Vreau sa vorbesc ca om slab , sa pot simti adevarat dragostea si mila Maicii Domnului . Maica Domnului se simte , cred , mai bine printre oamenii necajiti , slabi si prigoniti in orice fel , decat s-ar simti incojurata de ingeri . Maica Domnului jertfeste mereu , sufera mereu , si cred ca se lupta chiar si cu dreptatea divina aparand pe neputinciosii care o cer in ajutor. Iubeste peste inchipuire de mult si fara alegere si pe cei ce sunt rai si chiar si pe cei nepasatori . Nici un pacatos , oricat de mare ar fi , sa nu se piarda , daca Maica Domnului il apara . Ea se arata cu inima larga chiar si fata de aceia care , fie din nepasare sau din necunostinta , alearga rar la dansa .Dar cu cat mai generoasa nu va fi ea cu aceia care neancetat ii cersesc ajutorul ? Acestia nu numai ca sunt iubiti mult , dar chiar sunt slujiti de dansa . Maica Domnului ne rapeste inimile .As vrea sa am toate inimile sfintilor si ale ingerilor pentru a iubi pe Maica Domnului .Si oricat ar iubi-o cu toata puterea lior ingerii cerului si pamantului , cu toata sfintenia lor, nu vor ajunge sa o iubeasca cat ii iubeste ea " .
Attached Images
File Type: jpg user3247_pic986_1256751131.jpg (54,5 KB, 3 views)
Vechi 09.02.2011, 20:42:39
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Sa-i aratam si noi ca-i suntem fii. . . !

Citeam odata , intr o carte a parintelui Arsenie Papacioc , o foarte scurta istorioara , dar cu intelesuri profunde , si ea suna cam asa :Un pacatos a spus Maicii Domnului :"Arata-te ca-mi esti mama " , iar ea ii raspunde : " Arata-te si tu ca-mi esti fiu " . Prin pacatele noastre o suparam pe Maica Domnului care ne este mama ! HAIDETI SA-I ARATAM SI NOI CA-I SUNTEM FII ! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu , miluieste-ne pe noi !+
Vechi 11.02.2011, 09:09:09
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit Sfanta Fecioara

Mare e puterea Stapanei si Fiul Ei o asculta inainte sa asculte pe ceilalti.Ca oare care dintre fii nu asculta inainte de altcineva pe mama lui?Rugaciunile spre Sfanta Fecioara ajung grabnic la Domnul Iisus Hristos,Fiul LUI Dumnezeu.Si mare e iubirea Fecioarei pentru oameni si mult lucreaza ea pentru noi.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 13:23:05
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Mare e puterea Stapanei si Fiul Ei o asculta inainte sa asculte pe ceilalti.Ca oare care dintre fii nu asculta inainte de altcineva pe mama lui?Rugaciunile spre Sfanta Fecioara ajung grabnic la Domnul Iisus Hristos,Fiul LUI Dumnezeu.Si mare e iubirea Fecioarei pentru oameni si mult lucreaza ea pentru noi.
Neâncetat lucrează , mijlocește pentru noi , căci altfel păcatele și fără delegile noastre ne-ar fi îndepărtat pentru totdeauna de Dumnezeu !
Vechi 11.02.2011, 17:45:48
Nicole_Alma's Avatar
Nicole_Alma Nicole_Alma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Norvegia, dar romanca in suflet
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
"Nu as vrea sa fiu inger ca sa vorbesc despre Maica Domnului . Vreau sa vorbesc ca om slab , sa pot simti adevarat dragostea si mila Maicii Domnului . Maica Domnului se simte , cred , mai bine printre oamenii necajiti , slabi si prigoniti in orice fel , decat s-ar simti incojurata de ingeri . Maica Domnului jertfeste mereu , sufera mereu , si cred ca se lupta chiar si cu dreptatea divina aparand pe neputinciosii care o cer in ajutor. Iubeste peste inchipuire de mult si fara alegere si pe cei ce sunt rai si chiar si pe cei nepasatori . Nici un pacatos , oricat de mare ar fi , sa nu se piarda , daca Maica Domnului il apara . Ea se arata cu inima larga chiar si fata de aceia care , fie din nepasare sau din necunostinta , alearga rar la dansa .Dar cu cat mai generoasa nu va fi ea cu aceia care neancetat ii cersesc ajutorul ? Acestia nu numai ca sunt iubiti mult , dar chiar sunt slujiti de dansa . Maica Domnului ne rapeste inimile .As vrea sa am toate inimile sfintilor si ale ingerilor pentru a iubi pe Maica Domnului .Si oricat ar iubi-o cu toata puterea lior ingerii cerului si pamantului , cu toata sfintenia lor, nu vor ajunge sa o iubeasca cat ii iubeste ea " .
Si pe mine m-a atins la suflet: f profund!
Vechi 12.02.2011, 14:36:51
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Sa ne linistinm sufletele , privind la Maicuta noastra draga :http://m474.photobucket.com/albums/d...nului/?src=www
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis N.Priceputu Umanitare 60 29.10.2016 00:53:16
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 20:22:04
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... silvia55 Umanitare 0 08.09.2011 00:30:10
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru E_my Umanitare 27 05.01.2011 20:54:54
un preot are nevoie de ajutorul nostru cristy Umanitare 3 15.10.2009 11:36:32