Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2014, 12:52:11
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mia Mia Vezi mesajul
Mai imi vine acum in minte o intrebare: ce ne facem insa cand si dintre baietii apropiati de Biserica ( care merg la Liturghie, tin post, se mai si spovedesc in posturile mari...) le " vrajesc" pe fete , chiar in cercuri ortodoxe, unde sunt fete mai cuminti si apoi trec la urmataoarea vrajeala ( fara implicatii trupesti , nici macar sarut), urmatoarea "victima" , nepasandu-le ca poate fetele au pus suflet, si-au facut sperante; ce-o fi in mintea acestor baieti ? asta nu e pacat? sa flirtezi cu mai multe fete si apoi sa dispari ...( stiu de ex caz concret cu baiat dragut si rasfatat de fete si nu imatur , ci la aprox 30 de ani)

PS: sa -ti ajute Dumnezeu Florin sa gasesti fata potrivita cu care sa mergi pe calea mantuirii! :)
Cei care procedeaza asa gresesc si tot ei vor aveea de suferit- stiti vorba aia ulciorul nu merge de multe ori la apa! Poti sa te amagesti ca pacaleste una-doua-trei femei sau fete, insa pana la urma tot se prinde lumea si atunci patesti ca in povestea cu ala de striga lupul si nu-l mai crede nimeni!

Personal recunsc ca nu am crescut intr-un mediu foarte religios (poate asa erau timpurile atunci), insa am invatat corectitudinea, cinstea si onoarea, de la niste oameni care- chiar daca nu se duceau ei foarte des la biserica si erau mai dintr-o bucata- dar au fost si unii din ei mai sunt inca niste oameni de mare caracter!

In schimb am intalnit din pacate si fete sau femei care -desi s-au laudat ca sunt cu biserica- pana la urma s-au dovedit neserioase. Poate de asta am unele retineri când aud pe cineva ca se lauda in gura mare ca e foarte credincioasa, iar personal nu vreau sa zic acum ca as fi un om extrem de religios. Dumnezeu stie daca cred sau nu.

Si pana la urma vorbele se pot spune foarte usor-faptele concrete si caracterul conteaza!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2014, 12:59:55
Senior Member

Implicit

PS Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 13:53:30
Senior Member

Implicit

Când vezi unii barbati care au o femeie care i iubeste cu adevarat si isi bat joc de ea, iar altii care ar vrea sa aiba si ar sti sa pretuiasca acest lucru, dar nu primesc nici o sansa, nu poti sa nu te intrebi unde mai e dreptatea lui Dumnezeu ?!

Am inteles ca cel care primeste o sansa si isi bate joc de dansa sa sufere, inteleg ca fiecare trebuie sa platim pentru faptele noastre, insa e greu sa poti demonstra ce fel de om esti daca nu ai nici o ocazie!

Stiu ca din pacate multi barbati isi doresc numai aventuri si numai sex, alegând sa fie fericiti doar o noapte!
Eu insa as alege sa fiu fericit toata viata, cu o femeie care sa o iubesc si sa ma iubeasca! Daca unii se lauda cu femeile care le-au avut, eu le-as zice asa- fratilor, bun am inteles ca ati avut femei frumoase si v-ati distrat, insa ati avut intradevar sufletul sau inima lor ?! Ca asa de distractie e usor, oricine se descurca, insa te simti cu adevarat implinit când ai intradevar inima si iubirea unei femei!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 14:33:21
Mia Mia Mia Mia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Locație: Transilvania
Implicit

Florin, eu faceam referire la cei care sunt apropiati de Biserica si au o anumita varsta, nu neaparat cu implicare in desfrau.
Vechi 20.01.2014, 15:31:46
Senior Member

Implicit

Imi cer scuze- inseamna ca am inteles gresit! In acel caz prezentat de dumneavoastra- cu baieti care chiar in cercurile ortodoxe vrajesc fete si apoi dispar ca magarul in ceata- ce pot sa zic, este vorba probabil de oameni care nu s-au maturizat suficient dpdv psihic, sau care nu stiu ce vor, desi la 30 de ani ar cam fi cazul sa stii ce vrei in viata!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 17:00:31
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Citat:
Mai imi vine acum in minte o intrebare: ce ne facem insa cand si dintre baietii apropiati de Biserica ( care merg la Liturghie, tin post, se mai si spovedesc in posturile mari...) le " vrajesc" pe fete , chiar in cercuri ortodoxe, unde sunt fete mai cuminti si apoi trec la urmataoarea vrajeala ( fara implicatii trupesti , nici macar sarut), urmatoarea "victima" , nepasandu-le ca poate fetele au pus suflet, si-au facut sperante; ce-o fi in mintea acestor baieti ? asta nu e pacat? sa flirtezi cu mai multe fete si apoi sa dispari ...( stiu de ex caz concret cu baiat dragut si rasfatat de fete si nu imatur , ci la aprox 30 de ani)
Mia, de la o "vrajeala" pina la o prietenie e cale lunga, iar de la o prietenie (constanta si curata) pina la o cerere in casatorie e iarasi cale lunga-lunga.
Ori numai la casatorie oamenii promit fidelitate in fata lui Dumnezeu!
Pina acolo, nu exista vreo promisiune de a ramene cu cineva, si nici vreo promisiune de fidelitate pe viata.
O vrajeala nu este o promisiune, nici macar o promisiune de prietenie, asa ca de ce sa iti faci nu stiu ce asteptari? Si de ce sa ceri fidelitate cand nu exista o prietenie clara?
Oare in cazul descris de tine n-ar putea fi vorba de niste fete care au asteptari nerealiste (si-au facut sperante aiurea, cand nu e cazul)?
Asa, poti sa intrebi ca in oglinda: "Ce-o fi in mintea acestor fete?"

Last edited by adam000; 20.01.2014 at 17:05:08.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 20:17:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Mia, de la o "vrajeala" pina la o prietenie e cale lunga, iar de la o prietenie (constanta si curata) pina la o cerere in casatorie e iarasi cale lunga-lunga.
Ori numai la casatorie oamenii promit fidelitate in fata lui Dumnezeu!
Pina acolo, nu exista vreo promisiune de a ramene cu cineva, si nici vreo promisiune de fidelitate pe viata.
O vrajeala nu este o promisiune, nici macar o promisiune de prietenie, asa ca de ce sa iti faci nu stiu ce asteptari? Si de ce sa ceri fidelitate cand nu exista o prietenie clara?
Oare in cazul descris de tine n-ar putea fi vorba de niste fete care au asteptari nerealiste (si-au facut sperante aiurea, cand nu e cazul)?
Asa, poti sa intrebi ca in oglinda: "Ce-o fi in mintea acestor fete?"
" Vrajeala" asta e discutabila, dar deja cand pastrezi legatura cu persoana respectiva , faci planuri, vorbesti la telefon etc...eu ma refeream la chestiuni care tin de etica, de valoarea ta ca om ; nu stiu altii cum vad, dar ca baiat crestin ( care are si o anumita varsta) sa te plimbi din floare in floare si sa flirtezi cand cu una, cand cu alta...nu stiu ce sa mai zic, nu vreau sa judec pe nimeni, dar unele persoane sunt greu de inteles - baietii , asa cum probabil si noi fetele suntem mai greu de inteles pentru ei :)
Vechi 20.01.2014, 20:53:22
Senior Member

Implicit

Citat:
" Vrajeala" asta e discutabila, dar deja cand pastrezi legatura cu persoana respectiva , faci planuri, vorbesti la telefon etc...eu ma refeream la chestiuni care tin de etica, de valoarea ta ca om ; nu stiu altii cum vad, dar ca baiat crestin ( care are si o anumita varsta) sa te plimbi din floare in floare si sa flirtezi cand cu una, cand cu alta...nu stiu ce sa mai zic, nu vreau sa judec pe nimeni, dar unele persoane sunt greu de inteles - baietii , asa cum probabil si noi fetele suntem mai greu de inteles pentru ei :)
Da- exact treaba asta (nu numai cu vorbit la telefon si facut planuri- dar chiar si vazut fata in fata si nu numai o singura data!) am patit cu cineva! Pur si simplu nu am inteles o atitudine a persoanei respective: m-am suit in tren ca sa ma duc in orasul unde locuieste sa o vad, la inceput a mers bine si a spus ca intradevar i place de mine si ca ar vrea sa continuuam, am cautat sa o inteleg si sa-i fiu alaturi si nu numai sa o incurajezi prin vorbe, ci si sa intreprind actiuni concrete pentru a o ajuta, am cautat sa-i gasesc de munca in orasul unde locuiesc, am umblat cu CV-ul in mana prin tot targu', am vorbit cu oamenii pe care-i mai cunoasteam, punandu-mi obrazul in joc, mi-am aratat disponibilitatea de a discuta orice problema, inclusiv i-am zis ca daca doreste si cand vrea nu ezit nici sa ma intalnesc cu parintii ei, nu am facut nici o aluzie neserioasa, apoi cand am vazut ca nu o mai pot contacta (gandindu-ma ca Doamne fereste i s-o fi intamplat ceva rau sau vreo imbolnavire), iarasi m-am suit in tren si m-am dus sa vad daca e totul in regula. Si cu toate acestea- fara vreo explicatie si fara ca macar sa spuna de ce- dupa cca 6 luni- a spus ca nu mai vrea sa continuuam!
Daca dumneavoastra puteti intelege o asa atitudine, ca eu unul (oi fi mai de moda veche si poate nu pricep "timpurile moderne") NU INTELEG!
Nu stiu sincer ce as mai fi putut face.............
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 20:59:36
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Mia, cand vezi un barbat de o anumita varsta care inca nu e insurat, in primul rand ar trebui sa te intrebi daca omul ala chiar isi doreste sa se insoare sau nu! Sau daca este capabil sa isi asume decizii majore sau nu. Pt ca daca si-ar fi dorit, probabil s-ar fi insurat pina la varsta aceea, iar daca nu s-a insurat, poate ca exista motive personale pt care nu a facut-o (pretenti foarte mari, indoieli, frici, complexe, timiditate, etc; poate chiar se simte bine neinsurat asa cum este viata lui, dar admirand/atras de frumusetea femeilor, vrea doar sa cunoasca cat mai multe, etc) = caz in care ar fi bine sa incerci sa te lamuresti ce e in mintea omului din fata ta. ... iar apoi sa te intrebi daca TU chiar iti doresti un om care sa aiba asemenea "probleme/pretentii/situatii" personale (indoieli, pretentii, nehotarat, frici, timiditate exagerata, etc)

De ce presupui tu ca toti care au ajuns la o anume varsta, neaparat daca sint crestini vor insuratoare? Poate ca au frici, sau inca sint nehotarati daca vor calugarie su insuratoare, poate ca au pretentii exagerate referitoare la femei (sau o imagine idilica sau utopica data de raportarea nerealista fata de realitate, etc), etc.
Crezi ca toti trebuie sa gandeasca dupa un anume sablon (acel sablon din mintea ta) ? Altfel nu sint crestini?
Oare cum ar fi daca si barbatii pe care i-ai cunoscut te-ar evalua pe tine dupa sablonul din mintea lor (asa cum au fost educati ei sa gandeasca din familie; sau daca nu esti cum ar crede EI ca ar trebui sa fii, sa te eticheteze ca ne-fiind crestina?), asa cum faci si tu cu ei? Unde ati ajunge?

Poate ca un astfel de barbat (mereu neinsurat) nu doreste nimic concret, decat sa cunoasca cat mai multe femei (nu intr-o maniera pacatoasa, patimasa) ca sa afle cum gandesc si cum sunt (poate are el insusi indoieli, temeri, sau rani), si sa vada care e mai aproape de cum este el, care o place mai mult, cu aceea sa ramana? Un astfel de barbat va incerca sa cunoasca cat mai multe fete, iar daca are pretentii foarte mari (o parere f buna despre el) nu va alege foarte repede vreuna din ele. Chestia asta se poate foarte fin intoarce impotriva lui (cand tot cunoaste fara sa aleaga pt ca e nehotarat, el insusi ramanad fara o sotie si fara urmasi, fara o viata, fara o viata asumata), insa nu poti pretinde tu sa ceri ca toti sa gandeasca ca tine. Nu ar fi pacat atata timp cat dorinta lui nu ar fi sa insele.

Vezi, TU ai in fata o alegere: poti sa alegi sa consideri ca baietii sint greu de inteles si sa te simti victima lor (foarte comod pt tine si fara nici un rezultat concret - ramanad mereu singura si neinteleasa, si la fel de neintelesi si barbatii); sau poti sa ALEGI sa iei toate masurile care crezi tu de cuviinta (nepacatoase) ca sa incerci sa ii intelegi (sa iei in consideratie si punctul lor de vedere, asa cum este, fara sa judeci - asa cum si tu ai pretentia ca ei sa vada punctul tau de vedere), ca sa ajungi vreodata sa comunici pe limba/intelesul/sufeltul lor (iar daca iti doresti sa te mariti, va trebui sa intelegi limba si punctul lor de vedere si sa il accepti, nu numai sa consideri ca tu ai dreptate si ca toti ar trebui sa gandeasca fix ca tine).

Asa cum daca TU vrei sa poti sa comunici cu un chinez (nu sa astepti sa vrea vreun chinez sa comunice cu tine), va trebui sa inveti limba chineza macar la nivel elementar cat sa ii spui "buna" si sa poti intelege ce spun ei (oricat de ciudat/aiurea ti-ar parea ce spun), asa si cu barbatii: daca vrei sa poti gasi unul cu care sa poti comunica/intelege, ar trebui sa faci toate eforturile sa intelegi punctul lor de vedere, si sa il respecti (ideal sa il accepti), chiar daca tu nu ai fost obisnuita/educata cu punctul lor de vedere si ti se pare ca tu ai dreptate.

In realitate este un exercitiu pt tine; poti accepta realitatea asa cum este ea, nu cum ti se pare tie corect sa fie, sau nu cum ti-ai dori tu sa fie?

Last edited by adam000; 20.01.2014 at 22:19:24.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2014, 17:26:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Mia, cand vezi un barbat de o anumita varsta care inca nu e insurat, in primul rand ar trebui sa te intrebi daca omul ala chiar isi doreste sa se insoare sau nu! Sau daca este capabil sa isi asume decizii majore sau nu. Pt ca daca si-ar fi dorit, probabil s-ar fi insurat pina la varsta aceea, iar daca nu s-a insurat, poate ca exista motive personale pt care nu a facut-o (pretenti foarte mari, indoieli, frici, complexe, timiditate, etc; poate chiar se simte bine neinsurat asa cum este viata lui, dar admirand/atras de frumusetea femeilor, vrea doar sa cunoasca cat mai multe, etc) = caz in care ar fi bine sa incerci sa te lamuresti ce e in mintea omului din fata ta. ... iar apoi sa te intrebi daca TU chiar iti doresti un om care sa aiba asemenea "probleme/pretentii/situatii" personale (indoieli, pretentii, nehotarat, frici, timiditate exagerata, etc)

De ce presupui tu ca toti care au ajuns la o anume varsta, neaparat daca sint crestini vor insuratoare? Poate ca au frici, sau inca sint nehotarati daca vor calugarie su insuratoare, poate ca au pretentii exagerate referitoare la femei (sau o imagine idilica sau utopica data de raportarea nerealista fata de realitate, etc), etc.
Crezi ca toti trebuie sa gandeasca dupa un anume sablon (acel sablon din mintea ta) ? Altfel nu sint crestini?
Oare cum ar fi daca si barbatii pe care i-ai cunoscut te-ar evalua pe tine dupa sablonul din mintea lor (asa cum au fost educati ei sa gandeasca din familie; sau daca nu esti cum ar crede EI ca ar trebui sa fii, sa te eticheteze ca ne-fiind crestina?), asa cum faci si tu cu ei? Unde ati ajunge?

Poate ca un astfel de barbat (mereu neinsurat) nu doreste nimic concret, decat sa cunoasca cat mai multe femei (nu intr-o maniera pacatoasa, patimasa) ca sa afle cum gandesc si cum sunt (poate are el insusi indoieli, temeri, sau rani), si sa vada care e mai aproape de cum este el, care o place mai mult, cu aceea sa ramana? Un astfel de barbat va incerca sa cunoasca cat mai multe fete, iar daca are pretentii foarte mari (o parere f buna despre el) nu va alege foarte repede vreuna din ele. Chestia asta se poate foarte fin intoarce impotriva lui (cand tot cunoaste fara sa aleaga pt ca e nehotarat, el insusi ramanad fara o sotie si fara urmasi, fara o viata, fara o viata asumata), insa nu poti pretinde tu sa ceri ca toti sa gandeasca ca tine. Nu ar fi pacat atata timp cat dorinta lui nu ar fi sa insele.

Vezi, TU ai in fata o alegere: poti sa alegi sa consideri ca baietii sint greu de inteles si sa te simti victima lor (foarte comod pt tine si fara nici un rezultat concret - ramanad mereu singura si neinteleasa, si la fel de neintelesi si barbatii); sau poti sa ALEGI sa iei toate masurile care crezi tu de cuviinta (nepacatoase) ca sa incerci sa ii intelegi (sa iei in consideratie si punctul lor de vedere, asa cum este, fara sa judeci - asa cum si tu ai pretentia ca ei sa vada punctul tau de vedere), ca sa ajungi vreodata sa comunici pe limba/intelesul/sufeltul lor (iar daca iti doresti sa te mariti, va trebui sa intelegi limba si punctul lor de vedere si sa il accepti, nu numai sa consideri ca tu ai dreptate si ca toti ar trebui sa gandeasca fix ca tine).

Asa cum daca TU vrei sa poti sa comunici cu un chinez (nu sa astepti sa vrea vreun chinez sa comunice cu tine), va trebui sa inveti limba chineza macar la nivel elementar cat sa ii spui "buna" si sa poti intelege ce spun ei (oricat de ciudat/aiurea ti-ar parea ce spun), asa si cu barbatii: daca vrei sa poti gasi unul cu care sa poti comunica/intelege, ar trebui sa faci toate eforturile sa intelegi punctul lor de vedere, si sa il respecti (ideal sa il accepti), chiar daca tu nu ai fost obisnuita/educata cu punctul lor de vedere si ti se pare ca tu ai dreptate.

In realitate este un exercitiu pt tine; poti accepta realitatea asa cum este ea, nu cum ti se pare tie corect sa fie, sau nu cum ti-ai dori tu sa fie?
Foarte interesant, chiar ma bucur ca a raspuns cineva din " aripa cealalta"; foarte clar si concis ai explicat diferentele dintre femei si barbati
ps: numai ca eu nu am afirmat ca trebuie sa gandeasca fix ca mine :)
multumiri de raspuns, cred ca prinde bine pentru mai multi :)

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai este martisorul la moda? alexdu Generalitati 14 29.08.2015 08:53:45
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Dragobetele saruta fetele shakalu1 Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 18:02:17
Care va fi moda de anul acesta? Anca-Miha Generalitati 55 01.02.2009 07:11:19