Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.12.2011, 01:18:03
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Corect. Doar ca "predecesorii" nostii au primit invatatura de la cei care au primit invatatura...de la cei care au primit invatatura de la apostoli. In schimb invatatura dvs s-a bazat pe interpretarea UNUI OM.
Tot de la un om ați primit-o și dumneavoastră. Adică acel om (sau chiar oameni) care a modificat învățătura de-a lungul acestui lung traseu al "telefonului fără fir".
Că e lung traseul nu e rău, e chiar de apreciat... dar e mai corect să vedem ce zice Sursa de la capătul "firului". Dacă așteptăm până la final cu convingerea că am "recepționat" corect "mesajul", s-ar putea să avem neplăcuta surpriză să fim eliminați din "joc"...

Citat:
Si nu puteti sa imi spuneti ca "fiecare poate interpreta Sf Scriptura", ptr ca dvs nu ati interpretat-o ci ati primit o invatatura de la un om.
Fiecare trebuie să avem o convingere personală cu privire la credință. Când m-am decis să mă botez, deja aveam această convingere formată pe baza studiului (Scripturii și învățăturii acelui "om"). Puteți spune același lucru cu privire la botezul dumneavoastră?
Vechi 24.12.2011, 05:51:34
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Când m-am decis să mă botez, deja aveam această convingere formată pe baza studiului (Scripturii și învățăturii acelui "om"). Puteți spune același lucru cu privire la botezul dumneavoastră?
Din fericire nici Hristos nu ne-a intrebat pe toti daca suntem de acord sa se jertfeasca pentru noi.
Vechi 24.12.2011, 07:37:16
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Când m-am decis să mă botez, deja aveam această convingere formată pe baza studiului (Scripturii și învățăturii acelui "om").
Că, în cele din urmă v-ați decis și că v-ați botezat până la sfârșit, este un lucru bun. Acuma, aveți grijă ce faceți cu botezul dv. Poate să vă folosească enorm. Dar, se poate și invers, caz în care ar fi fost mai bine să nu fiți botezat.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 24.12.2011, 12:08:53
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
N-am spus asta. Vremea persecuțiilor și a martirilor a fost cea mai curată perioadă a creștinismului (în afară de timpul apostolilor). Abia când creștinismul a ajuns religie de stat, au început să pătrundă idei străine de învățătura lui Hristos.
Atunci arata-mi gandire crestina adventa inainte de anul 300!

Citat:
Am spus și în postarea precedentă că nu exclud toată "gândirea creștină". De fapt nici nu o exclud, exclud doar gândirea păgână care a pătruns în creștinism: ritualuri păgâne, idei ale filosfiei grecești, amestecul Statului în problemele Bisericii (și invers), etc.
Astea sunt idei preluate de la protestanti dar iar se pune problema unde erau adevarati crestini?

Citat:
Nu e așa. Temelia Bisericii era foarte bună (Efes.2,20) de aceea nici nu s-a prăbușit. Nu temelia, ci suprastructura a dovedit serioase fisuri, dar Biserica tot nu s-a prăbușit! Din cauza acestor fisuri, Dumnezeu îi somează pe toți copiii lui sinceri și credincioși să iasă afară din amestecul acesta eterogen numit impropriu ca fiind Biserica Lui (și nunumesc aici o Biserică anume, ci tot sistemul corupt de care am amintit mai sus ce coexistă în diferite culte cu creștinismul pur) pentru a nu fi îngropat sub dărâmăturile lui. Ca să nu avem discuții (care presimt deja că clocotesc), remarcă te rog aparentul dezacord "dărâmăturile lui". Nu dărâmăturile Bisericii, ci dărâmăturile amestecului, numit plastic: Babilon.

Apocalipsa, ultima solie adresată Bisericii Creștine de către Inițiatorul ei, abundă în asemenea mesaje - asta ca să răspund nedumeririi tale că de ce nu e arătat acest lucru în NT. E profetizată această stare decadentă printre creștini, este profetizată iminenta prăbușire și apelul insistent de a ieși afară:

"Și a strigat cu glas puternic și a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare și a ajuns locaș demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, și închisoare tuturor păsărilor spurcate și urâte.
Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile și împărații pământului s-au desfrânat cu ea și neguțătorii lumii din mulțimea desfătărilor ei s-au îmbogățit.
Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei;
" (Apoc.18,2-4)

Depinde ce intelegi prin babilon. Eu inteleg prin babilon toate cultele protestante si neoprotestante care culeg roadele ca musca la aratsi castiga o groaza de bani. Ele sunt sponzorizate de oameni bogati . Iar babilon inseamna amestec de idei de gandiri! Babilonul e adevarat a aparut in biserica catolica dar apoi s-a extins la protestanti deoarece ei s-au rupt din ei.

Citat:
Sângele martirilor vărsat pe pământul Imperiului Roman a fost o adevărată sămânță a creștinismului din care a crescut Biserica lui Dumnezeu. Așa s-a întâmplat totdeauna în istorie: cu cât e mai aprigă prigoana, cu atât atașamentul față de Dumnezeu e mai puternic.

Încă o dată spun: acestea nu sunt ideile mele! Nu știu de unde le-ai dedus?

Și acest lucru era profetizat în cartea lui Daniel, anume că această profeție urma să fie interpretată abia la sfârșitul vremurilor. Și într-adevăr, trăim vremea sfârșitului (după 1844 nu există profetizată în Biblie o altă dată calendaristică)!
In primul rand alti adventi au spus ca acesti martiri si-au dat viata pentru Iisus dar ei erau in biserica decazuta si ei nu erau in adevar! Stim insa ca acei martiri faceau parte din biserica apostolica nu din alte culte si care aveau gandire ortodoxa nicidecum adventa! Apoi de ce semanat vorbesti deoarece nu gasim in acele secole crestini nici o scriere cu gandire teologica adventa. Cand vorbesti despre sfarsitul vremurilor pui aceasta perioada cand iti convine tie. Stim ca la sfasritul vremurilor vin invatatorii inbracati in haine de lup. Sa inteleg deci cea ce spune biserica ortodoxa ca prin anii 1800 misunau tot feluri de invatatori care cautau un castig marsav? Si mai inteleg ca chiar tu esti in acelasi sentiment ca protestantii sunt invatatori falsi?
Bun am demonstrat ca gandirea ta scartie din toate partile. In primul rand nu poate exista biserica fara enoriasi si fara ca acesti enoriasi sa nu fie cu adevarat calauziti de Duhul Sfant deoarece altfel ar predica prost sau o invatatura falsa! Sa presupunem ca acei crestini adevarati ar fi existat dar istoria i-a eliminat dar ei inca existau. Atunci de ce nu au aparut imediat dupa ce prigoana bisericii catolice a incetat?Dar sa vedem ce spune biblia care tu o consideri ca nu poate fi interpretata decat in modul bisericii adventiste :ca si in toate epistolele lui, cand vorbeste despre lucrurile acestea. In ele sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.
Stim azi ca toate sectele din primele secole au disparut! Dar biserica apostolica cu conducerea ei nu a disparut! Se poate face o legatura a acestui verset cu biserica ortodoxa? Nu deoarece noi existam inca. Dar cu cultul iehovist? Cred ca da, ei si-au schimbat crezul de n ori. Dar cu biserica adventista? Da si ei ne propun niste talmaciri grele ale bibliei sau mai bine zis greu de crezut . Sunteti statornici? Nu! Din doua motive. A-ti aparut tarziu si v-ati schimbat de multe ori punctele de vedere!
Dar important este ca teoria ta cade deoarece sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor. Stim ca sectele din primele secole au disparut! Tu din acele secte spui ca exista o biserica adevarata! Dar ea a disparut! Biserica ortodoxa nu a disparut! Apoi repet ca primii crestini nu aveau o adunare de tip advent cu idei advente! Si istoria arata acest lucru! Ca tu nu vrei sa recunosti este deoarece locuiesti in babilon. Si cei din babilon care sunt confuzi si orbi gandesc la fel ca tine. Daca intrebi un penticostal el i-ti va spune ca biserica apostolica penticostala a existat mereu! Fapte? Faptele mustii la arat.
Ce putem face pentru tine? Sa ne rugam. Dar fara ajutorul tau sa ceri de la Domnul o inima franta si sa ceri adevarul de la Dumnezeu noi nu putem face nimic pentru tine! Apoi daca acea teorie despre cele 2300 de zile a fost inteleasa deabia acum in vremurile din urma de ce nu a fost inteleasa si inainte? Eram orbiti? Si de unde stim ca nu sunteti voi orbiti mai ales cand nimeni nu intelege teoria voastra fantezista! Apoi de ce crestinii sa nu inteleaga tot daca scriptura arata [COLOR=#D84519]7Totusi va spun adevarul: va este de folos sa Ma duc; caci, daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar, daca Ma duc, vi-L voi trimite. [/COLOR]8. Si cand va veni El, va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata.
9. In ce priveste pacatul: fiindca ei nu cred in Mine;
10. in ce priveste neprihanirea: fiindca Ma duc la Tatal, si nu Ma veti mai vedea;
11. in ce priveste judecata: fiindca stapanitorul lumii acesteia este judecat.
12. Mai am sa va spun multe lucruri, dar acum nu le puteti purta.
13. Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare.

Termin aratand ca biserica este o comunitate bazata pe idei comune (nu inventive )calauzite de Duhul lui Dumnezeu :Dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te de cel ce aduce dezbinari, (Tit.3:10)
Voi a-ti adus dezbinari deoarece nu a-ti existat si v-ati format ca biserica dupa anul 1800!

Last edited by Neaguu; 24.12.2011 at 12:30:55.
Vechi 24.12.2011, 13:53:54
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

versetele respective trebuie interpretate altfel caci Duhul sfint in energii nu avea cum sa fie limitat de prezenta Lui intre oameni -si atunci duhul sfint lucra si invata facea miracole incrusiv prin IIsus deci este vorba despre prezenta paminteaasca a Duhului Sfint care va sa vina pe pamint .
si atunci deci cele 3 aliniate cu dovedirea in cele 3 subiecte se vor vedea intro noua limina
dovedirea vinovatiei ca nu am crezut in El referitor la ce a spus pina la capat ci in interpretarile dogmei date cuvintelor Sale
dovedirea ca cel rau este judecat si ca nu Duhul prezentat trupeste este cela rau asa cum usor e tendinta
dovedirea ca pe Iisus nu il vom mai vedea ci o aqlta aparitie a Sa fizica dar care nu va fi identica , care va avea puteri sporite fata de cit a avut data trecuta deci El dar altul -o noua personalitate divina de un alt nivel insa toate diferentele si principiile vor fi explicate mai in detaliu de catre Duhul Sfint care si El va cuprinde si alte ipostasuri divine pina la ultimul.
Apoi sa nu uitam si de vestirea venirii lui Ilie sau Enoh.

faptul ca nu avem o interpretare oficiala detaliata asupra tuturor versetelor inca de neinteles iar Apocalipsa este doar o mica parte dovedeste ca aceasta calauzore in tot adevarul nu se refera la lucrarea in energii ci la o lucrare prin intermediul prezentei pamintesti.

apoi referitor la situatia de pe pamint de dupa judecata vremurile frumoase promise presupun ca se va realiza o singura religie pare regioasa iar unirea tuturr relgiilo conform unei revelatii recente ortodoxe este "Lucrarea Duhului Sfint si nu a oamenilor" spusa ca raspuns ecumenistilor
deci unirea se va realiza insa va fi condusa de Duhul Sfint. Altfel revelatia nu are inteles concret ci unul abstract caci in Imparatie oricum nu exista religie si nici vreo unificare cu o cunoastere intuitiva- revelata desavirsita .

De ce Duhul Sfint va avea si alte Ipostasuri? fiindca VT ne vorbeste de venirea Celui vechi de zile in fata caruia sa va inchina IIsus cu noul nume atunci cind va pasi venind, de Savaot rege precum si in alte moduri din care rezulta doar doua veniri deci cealalta trebuie sa le reprezinte pe toate inclusiv pe cea despre care se spune ca are un chip fara asemanarae cu oamenii si de care lumea se sperie in conditiile in care Iisus data trecuta era un om la fel ca cei din jurul sau si de al carui chip nu s-au speriat .
Asadar avem o incecare de recunoastere a divintatii prezente fara a ne astepta in conditiile care data trecuta o parte din oameni erau totusi in asteptare .

Last edited by Mihai36; 24.12.2011 at 14:02:48.
Vechi 24.12.2011, 14:45:44
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Sincer aproape nu am inteles nimic din ce ai postat! Doar ca o profetie ortodoxa spune ca Dumnezeu va uni toate bisericile! Daca asta crezi tu e problema ta! Eu stiam ca sunt unii care au profetit unirea cu romano- catolici si conducerea bisericii de catre un patriarh! Dar si ortodocsii care spun astfel de lucruri pot lua plasa! Eu raman la parerea ca toti putem fi amagiti si din afara si din inauntru bisericii atunci cand unele rugaciuni nu sunt venite din inima ci din infumurare, sau mandrie !
Pe scurt vor fi cateva etape din cate am inteles citind profetiile ortodoxe si desigur biblice:1 Venirea antihristului 2 demascare lui facuta de Ilie 3 semnul fiarei . Sectele il vor adora pe noul imparat care v-a interpreta biblia ca raiul va fi pe pamant (vezi martorii lui Iehova) iar acesta va prigoni adevarata biserica. Atunci foarte multi sectanti vor iesi din babilon cand vor vedea rautatea fiarei si semnul ei iar alti ortodocsii caldicei isi vor pierde credinta! Crestinii vor fi prigoniti.

Last edited by Neaguu; 24.12.2011 at 15:00:24.
Vechi 24.12.2011, 14:55:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Că, în cele din urmă v-ați decis și că v-ați botezat până la sfârșit, este un lucru bun. Acuma, aveți grijă ce faceți cu botezul dv. Poate să vă folosească enorm. Dar, se poate și invers, caz în care ar fi fost mai bine să nu fiți botezat.
Aveți dreptate.
Vechi 24.12.2011, 14:56:20
Banned

Implicit

Citat:
Din fericire nici Hristos nu ne-a intrebat pe toti daca suntem de acord sa se jertfeasca pentru noi.
Da, El a adus jertfa Sa înlocuitoare pentru fiecare dintre noi. Noi nu putem face asta. Nașul, soacra și vecinul, în privința mântuirii nu pot lua decizii în locul nostru.
Vechi 24.12.2011, 15:00:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Atunci arata-mi gandire crestina adventa inainte de anul 300!
Asta tu ar trebui să-mi arăți! Știi... eu sunt cu Scriptura, nu cu Sfânta Tradiție...

Citat:
Depinde ce intelegi prin babilon.
Toată confuzia și harababura dogmatică ce se regăsește în Babilon mistic (Babilonul modern) și care a moștenit suficient de multe elemente din anticul Babilon pentru a putea fi identificat de creștinul sincer.

Citat:
Eu inteleg prin babilon toate cultele protestante si neoprotestante
Ai vreun reper în profeția biblică pentru această înțelegere, ori ai spus asta numai ca să sune?

Citat:
In primul rand alti adventi au spus ca acesti martiri si-au dat viata pentru Iisus dar ei erau in biserica decazuta si ei nu erau in adevar!
Cine sunt acei "alți advenți"? În Biserica AZȘ nu există această învățătură. Cred că faci confuzie. Biserica a început să fie coruptă (și aici mă refer la înaltul cler) abia când a făcut pactul cu Statul păgân.

Citat:
Stim ca la sfasritul vremurilor vin invatatorii inbracati in haine de lup.
Aici ți-ai cam dat cu stângu-n dreptul... Apostolul Pavel spune că lupii răpitori vor veni chiar după moartea lui:

"Căci eu știu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, lupi îngrozitori, care nu vor cruța turma." (Fapte 20,29)

Citat:
Dar sa vedem ce spune biblia care tu o consideri ca nu poate fi interpretata decat in modul bisericii adventiste :ca si in toate epistolele lui, cand vorbeste despre lucrurile acestea. In ele sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor [...]Se poate face o legatura a acestui verset cu biserica ortodoxa?
Da, însă una nu tocmai favorabilă...

Citat:
Sunteti statornici? Nu! Din doua motive. A-ti aparut tarziu si v-ati schimbat de multe ori punctele de vedere!
Primul punct e cam absurdișor. Apariția târzie cum indică nestatornicia?
Pentru al doilea, te rog să-mi arăți care doctrină a fost schimbată "de multe ori"?

Citat:
Dar important este ca teoria ta cade deoarece sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.
A cui este vina că sunt greu de înțeles? A celui superficial ce nu studiază îndeajuns epistolele ap. Pavel (că despre ele scria ap. Petru, nu de "epistolele adventiștilor")!

Citat:
Stim ca sectele din primele secole au disparut!
Nicio problemă, au apărut altele. Eheeei, numai din Biserica Ortodoxă câte așchii sectare n-au sărit în ultima vreme!

Citat:
Tu din acele secte spui ca exista o biserica adevarata!
Adevărata Biserică Curată și Biruitoare n-a dispărut niciodată, chiar dacă a fost nevoită să trăiască în pustiu, cum zice Apocalipsa (nu căuta pe hartă acel "pustiu")-

Citat:
Apoi daca acea teorie despre cele 2300 de zile a fost inteleasa deabia acum in vremurile din urma de ce nu a fost inteleasa si inainte?
Pentru că așa a spus Dumnezeu. N-ai citit profeția? Înainte de a face comentarii din burtă citește Scriptura!
Vechi 24.12.2011, 15:04:27
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, El a adus jertfa Sa înlocuitoare pentru fiecare dintre noi. Noi nu putem face asta. Nașul, soacra și vecinul, în privința mântuirii nu pot lua decizii în locul nostru.
Corect! Dar daca mergem mai departe nasul, soacra si vecinul ne pot ajuta sa ne mantuim! Prin rugaciune si prin fapte ! Taierea imprejur nu era dorinta copilului era o obligatie!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16