Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2010, 20:39:06
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Va multumesc din suflet pentru sfaturi! Acum m-am mai linistit... Imi cer iertare daca am mahnit/smintit cu problemele mele. Simteam nevoia sa mai spun cuiva si sa primesc niste sfaturi. Totusi ma simt prost ca am spus problemele mele, parca trebuia sa mai fi avut putina rabdare. (multumesc Rodica50, asa este, rabdarea e scutul cel mai bun)
Sa va aiba Maicuta Domnului in paza

Last edited by zoridezi; 16.05.2010 at 20:41:57.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2010, 15:18:28
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sunt multe lucruri care nu ne plac, altele se finalizeaza dupa cum nu ne-am propus si tot asa. Dar nimic nu trebuie sa ne opreasca de la credinta in Dumnezeu. A lepada credinta, nu echivaleaza doar cu a te lipsi de ajutorul lui Dumnezeu in aceasta viata, ci a fi lipsit de viata vesnica fericita.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 01:35:01
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Un mic raspuns..la o intrebare..prea complicata.suntem fiintze create..si nu putem intelege totul..acest lucru se intelege nu prin modul de a fi nishte ,,tocilari’’ ai poruncilor..ci prin acea atitudine ….dezinvolta de a ierta..si a iubi..stiu….generalitazi..dar un mic exemplu…
Eu am doua prietene din facultate , calugaritze.de mai bine de 15-18 ani..in fine…..
.Intr-o noapte /dimineatza pe la 4 ma gandeam..si-mi spuneam..,,Da, Domnul e clar ca nu ma iubeste!''..imi analizam toata viatza..totul..cu bune si rele..si plangeam in hohote..si suna telefonul..si aud..da' ce-i cu tine Lavinia?..era prietena mea..calugaritza.Ma sunase din ,,gresala''..vb aia..la 4 dimineatza..nu dai telefon.Dar acea ,,gresala''..era ca un raspuns la plansetul meu.Si ea s-a minunat.Da...Dumnezeu ne stie...asta e..dar..uneori...iti spun sincer..parca nici eu nu mai vad nimic....suntem bieti oameni..cu bune si rele..dar in primul rand trebuie sa ne acceptam, cunoaste, rabda, intelege….ierta pe noi insine..si apoi vom descifra..nu musai obligatoriu..ceea ce se intampla.. si cu semenii nostri…
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 14:19:01
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

La vreme de necazuri , daca ai avut credinta, o vei pastra, te vei apropia si mai mult de Dumnezeu,iar daca nu ai avut credinta, poti sa o dobandesti sau sa te ratacesti definitiv!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 14:24:55
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lavinia40 Vezi mesajul
Un mic raspuns..la o intrebare..prea complicata.suntem fiintze create..si nu putem intelege totul..acest lucru se intelege nu prin modul de a fi nishte ,,tocilari’’ ai poruncilor..ci prin acea atitudine ….dezinvolta de a ierta..si a iubi..stiu….generalitazi..dar un mic exemplu…
Eu am doua prietene din facultate , calugaritze.de mai bine de 15-18 ani..in fine…..
.Intr-o noapte /dimineatza pe la 4 ma gandeam..si-mi spuneam..,,Da, Domnul e clar ca nu ma iubeste!''..imi analizam toata viatza..totul..cu bune si rele..si plangeam in hohote..si suna telefonul..si aud..da' ce-i cu tine Lavinia?..era prietena mea..calugaritza.Ma sunase din ,,gresala''..vb aia..la 4 dimineatza..nu dai telefon.Dar acea ,,gresala''..era ca un raspuns la plansetul meu.Si ea s-a minunat.Da...Dumnezeu ne stie...asta e..dar..uneori...iti spun sincer..parca nici eu nu mai vad nimic....suntem bieti oameni..cu bune si rele..dar in primul rand trebuie sa ne acceptam, cunoaste, rabda, intelege….ierta pe noi insine..si apoi vom descifra..nu musai obligatoriu..ceea ce se intampla.. si cu semenii nostri…
Vrem cunostinte, cunostinte, cunostinte, dar cunoastere adevarata greu capatam.
Duhovniceste suntem goi, purtati de vantul ispitelor si a greutatilor lumesti. Doar la asta ne sta gandul.

Mantuitorul Insusi a spus sa Ii trimitem Lui toate grijile noastre si toate gandurile rele. Apai de cate ori, de cate ori avem vreo problema sau grija, stam si gandim "Lasa, nu-i bai, Ii voi incredinta lui Iisus problema mea si El o va rezolva dupa voia Sa" ?

Ar trebui sa avem mai multa incredere in El, si sa ne dam seama ca nimic nu se intampla fara voia Sa.

Uita-te doar la care era limbajul veacurilor trecute: "Vai avva, te-a incredintat Dumnezeu de boala", "Vai frate, te-a incredintat Dumnezeu de necaz".

"Dar de ce plangi omule?", "Ca m-a lipsit Dumnezeu de ispite"
"Dar de ce plangi soro?", "Ca m-a lipsit Dumnezeu de greutati"

Asta cum spunea si parintele Amfilohie, vremelnicia noastra este o binecuvantare, pe care o putem folosi pentru urcusul nostru pe plan duhovnicesc.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 16:46:05
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Da, cred ca este pacat, dar nu este un drum fara de intoarcere.

Numai Domnul Dumnezeu stie sa intoarca si sa prefaca tot lucrul rau in lucru bun. Iar caile pe care ne conduce pe fiecare spre El ne raman necunoscute noua.
Nu doresc sa fac apologia pacatului, dar intotdeauna avem ceva de invatat din experienta proprie, fie ca ea inseamna cadere sau reusita. Totul depinde insa de noi, numai de voia noastra in a-I urma lui Hristos sau nu. Si de ocolirea deznadejdii, in oricare forma s-ar manifesta ea.

Doar cazand si ridicandu-ne, acum, alta data si inca o data, nu putem ajunge sa spunem si noi, asemeni marelui Apostol Pavel: "Cine ne va despărți pe noi de iubirea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigoana, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? "

(Epistola catre Romani a Sf.Apostol Pavel intareste si umple de speranta sufletele noastre.)
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=70&cap=8

Last edited by carmina; 06.06.2010 at 16:49:32.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2010, 10:19:08
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Atunci cand suferim, atunci cand trebuie sa facem fata necazurilor vietii si nu gasim sprijin in semeni, Dumnezeu este singurul care cunoaste inima noastra. El ne stie si necazul si nevoia. De aceea, se cuvine ca de la El, mai intai de toate, sa cerem ajutor. Insa, cum sa ne ajute daca nu intalneste in noi nici macar putina credinta?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2010, 11:07:23
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Daca cineva spune ca nu mai crede in Dumnezeu, la nervi, la o sminteala, etc., e pacat mare? Mai exista cale de intoarcere?
Am inteles ca asta se numeste lepadare de credinta si ca nu mai poti face nimic. Sau am inteles eu gresit?
Petru s-a lepadat si s-a intors la Dumnezeu dupa aceea. Deci exista cale de intoarcere.

Citat:
Si mai vreau sa va intreb ceva: de ce Dumnezeu da uneori ispite peste puterea omului?
Dumnezeu nu da ispite, ci ingaduie sa fim ispititi. Aminteste-ti cazul lui Iov, Satana a fost cel care l-a ispitit nu Dumnezeu.
In al doilea rand, ispitele nu sunt peste puterea omului, Sf Scriptura afirma clar lucrul acesta:
Nu v-a cuprins ispită care să fi fost peste puterea omenească. Dar credincios este Dumnezeu; El nu va îngădui ca să fiți ispitiți mai mult decât puteți, ci odată cu ispita va aduce și scăparea din ea, ca să puteți răbda.

Unii isi gasesc scuze pt a pacatui mergand pe ideea asta "a fost ispita peste puterile mele"...dar e o minciuna.

Citat:
Doar stim ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, nu? Si totusi sunt multe cazuri in care multi oameni sunt luati din start cu probleme, cu sminteli si se netrebnicesc, nu mai au deloc credinta. De ce vrea Dumnezeu sa dea ispite spre sminteala si nu spre indreptare? Oare Dumnezeu in atotputernicia Lui nu STIE ca omul o va lua pe carari gresite?

Ma iertati ca va pun asemenea intrebari, sunt niste nedumeriri personale, la care eu nu gasesc raspunsul....
Revin la exemplul lui Iov care este elocvent. I-au murit copii, a pierdut averea, s-a imbolnavit etc si totusi nu s-a smintit. In viata fiecarui om vin incercari dar asta nu e un motiv de "sminteala". Pt unii tocmai incercarile sunt cele care ii aduc la Dumnezeu.
Omul care o ia pe cai gresite din cauza unor incercari nu poate fi considerat crestin.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 19:26:48
liviu_a liviu_a is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.06.2016
Question Mi-am pierdut credinta

Buna azi am picat un examen m-am rugat sa trec examenul respectiv dar nu am putut trece asta din cauza emotilor oricum intr-un final am fost suparat am fost buimacit de ce sa intamplat incat am renuntat la a mai avea credinta am renuntat aproape la tot la familie la ce aveam mai depret infine ce v-ar interesa viata mea daca nici la dumnezeu nu am gasit suport ce ma sperie e ca am devenit ateu
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 20:32:38
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de liviu_a Vezi mesajul
Buna azi am picat un examen m-am rugat sa trec examenul respectiv dar nu am putut trece asta din cauza emotilor oricum intr-un final am fost suparat am fost buimacit de ce sa intamplat incat am renuntat la a mai avea credinta am renuntat aproape la tot la familie la ce aveam mai depret infine ce v-ar interesa viata mea daca nici la dumnezeu nu am gasit suport ce ma sperie e ca am devenit ateu
Mai pe scurt:
Un examen este o nimica toata.Din perspectiva vietii fie ca treci un examen fie ca-l pierzi nu conteaza absolut deloc.
Singurul examen care conteaz este examenul vietii in fata lui Dumnezeu.
Insa pt a da examen de credinta trebui mai intai sa avem credinta.N-ai cum sa pierzi ceva ce inca nu ai.Este foarte probabil sa te fi amagit singur ca ai credinta ca apoi sa constati ca nu exista de aici asa zisa concluzie ca ai pierdut-o.

Cand obtii credinta mai greu se pierde.Apoi ti-o repeg examenul ala care l-ai picat nu conteaza.Ti-o spune unul pt care restantele erau o placere si care a ajuns sef de promotie.

Daca te bazezi oe examene pt ai arata angajatorului ca stii ceva te inseli.Sinvura chesfie
care conteaza este ceea ce stii sa faci.
Deci nu-ti mai fa griji ca ti le faci degeaba.Apoi sa mai stii o chestie:la un examen daca ai invatat destul il treci daca n-ai invatat nu-l iei.Dumnezeu nu te pica sau iti da zece la examene in functie daca esti credincios sau nu.
Ce poate face Dumnezeu este sa te ajute sa-ti maximizezi randamentul insa pe baza cunostiintelor invatate si asta pt ca Dumnezeu este si drept.Daca stii iei daca nu stii nu iei.Insa noi oamenii cand vedem ca Dumnezeu ne intinde un deget hai sa-i luam toata mana.Hai sa fim un pic mai lenesi insa ne rugam la Doamne Doamne ca sa completeze El lipsurile noastre din propria lene.Nu.Asta este o ispita la adresa lui Dumnezeu .

Last edited by Copacel; 15.06.2016 at 20:53:57.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pierderea credintei inspiron Generalitati 19 08.07.2012 01:04:29
Rugaciune la vreme de calatorie tatolivia Intrebari utilizatori 2 12.05.2012 20:46:46
pierderea controlului de sine.. victortiti89 Generalitati 2 14.06.2011 14:28:59
Intr-o vreme sunsray Generalitati 5 16.08.2009 16:53:51