Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2008, 09:01:19
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

"Si hai sa ne gandim...tot logic. Ne intrebai la inceput (mai mult ne certai) pe cei ce spun ca Il iubesc pe Dumnezeu, daca si cum avem grija de fauna si flora. Te intreb si eu pe tine. Pusa fatza in fatza cu un sarpe veninos, sau vreun leu flamand, sau vreun scorpion gata sa te atace in urmatoarea secunda, ce faci? Te gandesti la fauna daruita de Dumnezeu? Sau incerci sa scapi cu viata?"
-intrebarea dumitale mi se pare fara sens si oarecum copilareasca.
Daca un om s-ar napusti asupra ta cu toporul sa te ucida,te intreb,dumneata ce ai face?Te-ai apara sau ai spune "faca-se voia Domnului"?
Reply With Quote
Vechi 25.11.2008, 09:15:07
Loryb Loryb is offline
Member

Data înregistrării: 31.10.2008
Locație: Statele Unite
Implicit

Acel om care se napusteste asupra mea sa-mi ia viata o face cu buna stiinta. Si ceea ce face el se numeste pacat, si e constient de acest lucru si va plati pt gestul sau. Sincer, nu stiu care mi-ar fi soarta daca as omori un om ca sa nu ma omoare el pe mine. Poate stiu altii de pe-aici.

Tu vorbesti, cu siguranta, gandindu-te la animale domestice, antrenate, obisnuite cu oamenii, care par ca nu ar ataca fara motiv. Te asigur, insa, ca in jungla putin le pasa animalelor ca tu le iubesti si esti om bun.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2008, 09:20:49
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Draga Loryb,am avut de a face si cu animale salbatice.In special cu lupi.
Ca sa intelegi mai clar:animalele au niste reguli proprii,bine puse la punct.Daca noi oamenii intelegem aceste reguli si le respectam,nu se poate intampla absolut nimic.
Acum,sincer,cine ma pune pe mine sa intru in barlogul ursului si sa il provoc?Inseamna ca nu sunt in toate facultatile mintale!
Deci,repet,daca stii sa respecti natura si regulile sale,ea nu se va intoarce impotriva-ti niciodata,ba mai mult,vom ajunge sa traim in armonie,armonie,care din pacate s-a pierdut demult,pentru ca omul este in razboi cu Terra si vietuitoarele sale,e in razboi pana si cu el insusi...
Reply With Quote
Vechi 25.11.2008, 09:39:06
Loryb Loryb is offline
Member

Implicit

Ok...atunci leul care ataca si mananca zebra pur si simplu pt ca ii este foame si nu pt ca i-ar fi incalcat zebra regulile, cum sa fie privit de Dumnezeu?
Un gandac scarbos de bucatarie il lasi sa hoinareasca prin mancare sau il omori? Si nu-mi spune ca i-ai incalcat tu regulile.
Tantarii? Au reguli? Si care sunt alea? Daca le respect nu ma mai pisca?
Daca vorbesti de animale, hai sa vorbim de toate. Nu numai de catelusi si pisicute.

Eu inteleg de unde vii si inteleg unde bati. Iubesc si eu animalele si natura FOARTE mult. Dar ele nu ne sunt egale, si nu ma voi intalni cu papagalii mei in Rai si nici cu liliacul plantat cand eram copil.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2008, 09:43:24
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Ce nu intelegi tu este diferenta:animalele iau din natura doar atat cat este strict necesar,ele nu fac abuz,nu ucid din placere,in schimb omul da!
In natura totul se afla intr-o balanta perfecta,asa a lasat Dumnezeu lucrurile,insa unii oameni,datorita lacomiei si cruzimii de care sunt capabili,au reusit sa o destabilizeze.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2008, 09:49:55
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Marina are natura la loc de cinste si multi, multi altii. ....
Si animalele draga Cristi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si cele 2 printese"Elfa +Oarca"
Reply With Quote
Vechi 25.11.2008, 10:16:28
dorinastoica14
Guest

Implicit

Rona si gradina meaiubire adevarata si bucurie curata.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2008, 13:37:34
fratele fratele is offline
Member

Data înregistrării: 30.08.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
"nu e o teorie ca animalele nu au suflet....mai intereseaza-te(asta daca nu vrei tu sa faci vreo teorie ca animalele au suflet....)....poti sa te interesezi si din manuale de Dogmatica ortodoxa de seminar...totul e sa vrei, si sa accepti ca si alti mai au dreptate macar uneori....."-draga frate,chiar nu ma intereseaza vreun manual de dogmatica,cu toata parerea de rau ti-o spun.
Daca asta sunt invatati cei ce urmeaza seminarul,iarasi...nu pot decat sa ma intristez.
Lucrez cu animale de multi ani,daca acum ne referim strict la ele,desi eu deschisesem acest subiect pentru o sfera mult mai ampla si te asigur ca au suflet.
stimabile heaven...daca nici nu vrei sa intelegi si sa cunosti adevarul e problema ta, dar atunci nu mai intreba!cat despre cine inventeaza teorii vad ca deja incepi sa faci....tot scandalul ce il faci aici mi se pare "ridicol"(heaven).si am o intrebare pt pura mea lamurire....esti ortodox?
Vechi 25.11.2008, 16:09:29
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Pentru dumneata adevarul se rezuma la cateva dogme,pentru mine cuprinde o sfera mult mai ampla.
Nu stiu unde vezi ca fac scandal,cred ca am discutat mai mult decat pertinent cu oricine.
Faptul ca impartim opinii diferite nu inseamna ca ne si certam,corect?
Sunt botezata in religia ortodoxa,dar sunt deschisa catre absolut orice cale spirituala.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2008, 17:20:04
Loryb Loryb is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Ce nu intelegi tu este diferenta:animalele iau din natura doar atat cat este strict necesar,ele nu fac abuz,nu ucid din placere,in schimb omul da!
In natura totul se afla intr-o balanta perfecta,asa a lasat Dumnezeu lucrurile,insa unii oameni,datorita lacomiei si cruzimii de care sunt capabili,au reusit sa o destabilizeze.
Nu contest asta. Sunt de acord cu ce spui. Nu numai ortodocsii sunt vinovati, insa. Ai mai pus intrebarea si pe forumuri cu alte religii? Sau 'curiozitatea' ta se refera numai la ortodocsi?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curiozitate Zeytin Botezul 2 11.02.2013 22:59:22
curiozitate soulonfire Generalitati 5 02.10.2011 21:59:41
o curiozitate roxicka Generalitati 6 13.09.2010 17:56:18
CURIOZITATE Clausemi Generalitati 26 05.07.2008 08:54:07