![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
...si eu gandeam ca voi inainte sa apara copiii mei pe lume,primii doi ani din viata lor nu le-am atins un fir de par(fiindca erama indoctrinata din scoala....copiiilor trebuie sa le vorbesti frumos,sa le explici,sa ai o autoritate ferma dar blanda..)dar mai apoi...au crescut,salbaticia din ei m-a invins,relatia mea cu ei eu zic ca e ok,sunt prietena lor,ma joc cu ei,vorbesc si le explic vrute si nevrute,gasesc afectiune si dragoste la ambii parinti,dar sunt momente in care obraznicia ma depaseste..........poate v-ati uitat vreodata la Super Nanny...a-ti vrea sa aveti asa copii?Pe mine marturisesc ma ingrozeste numai gandul...adica eu sa-i explic bland ca nu are voie sa strice un lucru si el sa se zvarcoleasca pe jos,sa urle,sa muste,sa ma loveasca,sa ma injure.....Cam astea-s momentele cand consider eu ca ei depasesc limita...in casa nu se vorbeste urat dar la gradi fac schimb de injuraturi,cuvinte urate..pe cel mic l-am ignorat cand repeta in nestire un cuvant p....,ca deh! asa trebuie,sa nu-l faci atent sa schimbi subiectul,sa-i distragi atentia,dar cel mare nu permit sa jigneasca copiii,sa-i considere niste tampiti(fiindca asa vorbesc ei la gradi)Atunci ma infurii si-i trag cateva la fund,nu zbier,nu ma napustesc cu frtunul de la masina de spalat(cum auzeam pe vremuri ca se bat copiii).Nu incerc sa ma scuz,dar eu asa consider ca este corect..daca n-o fi bine o sa-mi asum esecul mai tarziu.;)
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt emisiuni la tv despre copii "problema", la care vine o educatoare in vizita si observa unde si cine greseste in educatia copilului. De obicei parintii, care nu sunt consecventi, care nu educa copiii de comun acord creeaza un dezechilibu la copii. Acestia nu stiu de nici o regula. In cazul in care copilul ( ma refer acum la cazurile vazute de mine in emisiuni) se zvarcoleste pe jos si face galagie, educatoarea recomanda o pedeapsa care sa-i "doara" : sa nu mai aiba voie sa vada emisiunea preferata la tv, sau sa fie inchis in camera lui si sa nu aiba voie sa se joace cu fratele/sora. Deci important e sa stie ca exista o regula, pe care daca o incalca, costa.
Copiii invata foarte repede ce e ordinea in camera lor, daca "predarea" se face sub forma de joaca. Sub indrumare ei sunt in stare sa puna toate obiectele la loc dupa ce s-au jucat cu jucariile. Am vazut familii in care era haos inainte si in care dupa vizita acestei educatoare se instala linistea. Era alta familie. Dar nu am vazut dandu-se nici o palma. Cred ca palma poate fi inlocuita prin metode mai bune si anume privarea de niste placeri ale copilului. Cum eu fac parte din generatia veche, si eu am mai dat copiilor la 2-3 ani cate o palma la fund, dar le-am explicat pe loc si de ce si ne-am impacat si ne-am pupat imediat, ca copilul sa nu creada cumva ca il bat pentru ca nu-l iubesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta e parerea mea:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
si eu le explic copiilor de ce ii bat dar nu in momentul imediat urmator,fara sa-i rog sa ma ierte daca au comis ei o fapta urata,nu pot sa-i pup pentru ca-i zapacesc,ei nu vor sti ce sa mai creada..nu numai in acele emisiuni copiii se comporta asa urat,generatia aceasta este asa cum vedeti la televizor,vad peste tot astfel de copii,in parcuri,la scoala la care lucrez,pe strada..cat despre linistea care se instaleaza in acele case este ceva temporar...acei parinti trebuie mai intai ei educati ca sa stie sa educe nu e o treaba la indemana oricui,dar exista slava Domnului carti de specialitate ,asa cum exista si autori crestini de formatie pedagogi,eu inclin sa le daau dreptate acestora din urma ,exista tot felul de alte pedepse mai umane si eu le aplic fara vreun mare efect,de fparte multe ori pe zi ,bataia se intampla rar(nu ma disculp acum)cand consider ca este absolut necesara copilului.Si pana acum a dat rezultat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci se poate si fara bataie ...:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tot obisnuiesti sa iti palmuiesti copii, te sfatuiesc sa nu o faci cu mana goala ci cu o varguta sau ceva usor macar, caci le creezi o situatie confuza :aceeasi mana care ii mangaie ii si loveste. Am avut ocazia de multe ori sa vad copii care se feresc de mangaierile parintilor...sau au pe moment o atitudine de confuzie: ori ii lovesti ori ii mangai. Asta e...ce sa iti mai spun |
|
|||
|
|||
![]()
dillema m-ai inteles gresit nu ai citat corect contextul eu vorbeam despre acei parinti impatimiti care vor sa-si implineasca ei visele nereusite exploatandu-i pe acesti copii impotriva vointei lo,de la elevii mei aflu ca merg pentru ca vrea mama la balet,la dansuri latino, desi nu exista dorinta si inclinatia copilului,nu este bine sa suprasoliciti copilul,el nu mai da randament scolar...fireste ca si eu in vacante si nu numai diversific activitatile c opilului,l-am inscris intr-un cor de copii la Palatul copiilor,l-am dus la inot,lucrez cu el acasa dupa Origami,modelam in lut,picteaza excelent,are un simt al culorii deosebit.. si eu am cochetat cu arta,am colaborat cu Teatrul Logos un timp.. merge la teatru la fiecare sf.de saptamana acum e stagiunea inchisa ,Sambetele trecute a fost in parcul Tineretului o trupa olandeza Tuig care a prezentat penntru adulti un spectacol,insa copii mei au gustul educat pentru acest gen de manifestare si doresc sa fie prezenti peste tot,iubesc spectacolele,nu sunt straina de ceea ce recomanzi tu...in Romania exista un trend:copii sa studieze pianul si stiu cativa pentru care e un adevarat chin,dar daca mama trebuie sa se laude pe la prietene ca micuta canta dupa nu stiu ce partituri...bietii de ei,pot spune nu..sunt copii exploatati din cauza orgoliului parintilor..despre asta vorbeam.Copiii trebuie sa manifeste si inclinatie ,sa aiba si ureche muzicala,sa aiba si ceva calitati motrice inainte sa mearga la gimnastica...aaltfel daca vrem sa aiba cunostinte muzicale,sa se dezvolte armonios ii luam o pereche de role si-l scoatem in parc o ora,doua..noi asa facem..cand merge la gradi,consider ca are un program destul de incarcat si il scutesc de eforturi prea mari,niciodata activitatile artistice nu ne lipsesc din program(30 min.)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti un exemplu de mama:) sa fiti sanatosi. r fi bine ca toate mamele sa procedeze astfel, am avea mai putini copii nefericiti. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Bataia e rupta din rai ! Oare ? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 20 | 14.11.2010 09:56:49 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|