Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2007, 17:24:49
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
:)cliseul cu personalitatea.........il cunosc de la alti parinti,bat-o vina de personalitate....nu!personalitatea nu are nici o treaba cu incapatanarea,indaratnicia,nesupunerea.....copiii cauta sa domine...si vor reusi asta e parerea mea,ei trebuie sa neasculte si nu sa ne domine!Nu sunt de acord cu Piaget copilul trebuie strunit de mic,de cand incepe sa exploreze,sa mearga,vorbirea este in relatie directa cu mersul,cu dezv.gandirii(simbolice si preoperationale);)
Eu nu consider ca este un cliseu si atat. Este un lucru real, nu vorbim de copii rasfatati ci de copii incapatanati si dominatori din nascare. Tocmai spuneam ca fetita mea are putin peste un an si deja de la nastere si-a dezvaluit caracterul. Nu toti copiii sunt incapatanati si nesupusi de la varste fragede, din cauza unei educatii deficitare se pot "incapatana" pe masura ce cresc, insa la cei mai temperamentali acest lucru se vede inca din fasa. Copilul nu este un animal ca sa-l putem dresa. Si scopul meu, ca parinte nu este sa-mi supun copilul, sa-l determin sa stie ca trebuie sa se supuna de frica. Prefer sa-l fac sa inteleaga ce este rusinea dar sa-i respect caracterul si trasaturile de personalitate in masura in care acestea ii dau sansa de a deveni un adult cu bun simt, educat, lipsit de agresivitate, intelept, sincer, insa...descurcaret, puternic, ferm. Este parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 21:55:25
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

...si eu gandeam ca voi inainte sa apara copiii mei pe lume,primii doi ani din viata lor nu le-am atins un fir de par(fiindca erama indoctrinata din scoala....copiiilor trebuie sa le vorbesti frumos,sa le explici,sa ai o autoritate ferma dar blanda..)dar mai apoi...au crescut,salbaticia din ei m-a invins,relatia mea cu ei eu zic ca e ok,sunt prietena lor,ma joc cu ei,vorbesc si le explic vrute si nevrute,gasesc afectiune si dragoste la ambii parinti,dar sunt momente in care obraznicia ma depaseste..........poate v-ati uitat vreodata la Super Nanny...a-ti vrea sa aveti asa copii?Pe mine marturisesc ma ingrozeste numai gandul...adica eu sa-i explic bland ca nu are voie sa strice un lucru si el sa se zvarcoleasca pe jos,sa urle,sa muste,sa ma loveasca,sa ma injure.....Cam astea-s momentele cand consider eu ca ei depasesc limita...in casa nu se vorbeste urat dar la gradi fac schimb de injuraturi,cuvinte urate..pe cel mic l-am ignorat cand repeta in nestire un cuvant p....,ca deh! asa trebuie,sa nu-l faci atent sa schimbi subiectul,sa-i distragi atentia,dar cel mare nu permit sa jigneasca copiii,sa-i considere niste tampiti(fiindca asa vorbesc ei la gradi)Atunci ma infurii si-i trag cateva la fund,nu zbier,nu ma napustesc cu frtunul de la masina de spalat(cum auzeam pe vremuri ca se bat copiii).Nu incerc sa ma scuz,dar eu asa consider ca este corect..daca n-o fi bine o sa-mi asum esecul mai tarziu.;)
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 22:24:57
ancah
Guest

Implicit

Sunt emisiuni la tv despre copii "problema", la care vine o educatoare in vizita si observa unde si cine greseste in educatia copilului. De obicei parintii, care nu sunt consecventi, care nu educa copiii de comun acord creeaza un dezechilibu la copii. Acestia nu stiu de nici o regula. In cazul in care copilul ( ma refer acum la cazurile vazute de mine in emisiuni) se zvarcoleste pe jos si face galagie, educatoarea recomanda o pedeapsa care sa-i "doara" : sa nu mai aiba voie sa vada emisiunea preferata la tv, sau sa fie inchis in camera lui si sa nu aiba voie sa se joace cu fratele/sora. Deci important e sa stie ca exista o regula, pe care daca o incalca, costa.
Copiii invata foarte repede ce e ordinea in camera lor, daca "predarea" se face sub forma de joaca. Sub indrumare ei sunt in stare sa puna toate obiectele la loc dupa ce s-au jucat cu jucariile.

Am vazut familii in care era haos inainte si in care dupa vizita acestei educatoare se instala linistea. Era alta familie. Dar nu am vazut dandu-se nici o palma. Cred ca palma poate fi inlocuita prin metode mai bune si anume privarea de niste placeri ale copilului.
Cum eu fac parte din generatia veche, si eu am mai dat copiilor la 2-3 ani cate o palma la fund, dar le-am explicat pe loc si de ce si ne-am impacat si ne-am pupat imediat, ca copilul sa nu creada cumva ca il bat pentru ca nu-l iubesc.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 23:25:59
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marilena12
Trebuia sa recunosc un lucru: la noi in familie, educatia copilului cade in totalitate pe umerii mei, eu fiind cea care ii refuza copilului obiectele cu care nu este voie sa umble, sotul o rasfata :angry:, nu ii refuza nimic, asa incat fie-mea nu pricepe de ce mami nu-i da un bec sa-l bage in gura si tati ii da. Prin urmare, inseamna ca mami este rea, autoritatea mea devine 0 in momentul in care primeste de la tati un obiect pe care eu i l-am refuzat.
In acest caz trebuie educat taticul:) Ba in gluma ba in serios, taticii vor sa recompenseze iubirea care o au mamicile in avans fata de copii in comparatie cu taticii (este un fel de gelozie ascunsa) deoarece intre mama si copil a fost, este si va fi o legatura psihologica foarte puternica nu doar emotionala. Si nu e bine ce face sotul tau(parerea mea)...copilul va crea o imagine gresita legat de a fi mama ca un fel de paznic care nu ii permite sa fie libera si in loc sa se creeze o relatie de prietenie intre copil si mama, se va largi o prapastie, iar cand copilul va mai creste va percepe sfaturile mamei ca ceva negativ chiar daca sunt spre binele copilului. Asadar ar trebui realizata o legatura de complicitate intre mama si tata. Daca mama spune un lucru, tatal sa fie de acord si invers. De nu, copilul va lua apoi in deradere mai tarziu mama si abia pe tata il va percepe ca pe o autoritate. Asa cum s-a intamplat in educatia mea...si mi-am dat seama abia cand am devenit sotie si mama si multe as fi putut evita daca ascultam sfaturile mamei mele. Mama devine oarecum ..."ehhhh las-o sa vorbeasca" cum tata imi zicea cand mama imi dadea sfaturi bune (care erau de obicei impotriva vointei mele si le percepeam a fi impotriva mea).
Asta e parerea mea:)
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 23:32:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Acuma revenind la copilashi, ei sunt intradevar plini de pacate cand sunt mici, si nu puri cum spunea cineva, dar se impartashesc fara spovedanie, pentru ca, probabil, nu stiu daca pot spune asha ceva, am impresia ca: pacatele pana la varsta de 7 ani sunt pacatele unor fiintze nevinovate oricat ar fi de mari... altfel nu-mi explic lipsa de spovedanie randuita in cazul lor... adica imensa nevinovatzie depasheste pacatul oricat ar fi de mare...
perfect dea cord cu tine legat de modul educatiei. Dar legat de pacate, un copil nu are pacat. Pacatul inseamna constientizarea pacatului si atata timp cat un copil nu are dezvoltata notiunea binelui si raului pana la o anumita varsta...micile obraznicii nu sunt considerate pacate. De ex un individ cu handicap mental nu poate fi considerat pacatos pentru faptul ca nu constientizeaza pacatul. Cand pacatuim si nu stim ca acea fapta ar fi pacat, iarasi acel pacat nu este considerat pacat. Un ex ar fi...am spalat si nu am stiut ca acea zi a fost de fapt sarbatoare si devine pacat atunci cand constientizezi si apoi te duci la duhovnic si te spovedesti.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 23:35:35
Senior Member

Implicit

si eu le explic copiilor de ce ii bat dar nu in momentul imediat urmator,fara sa-i rog sa ma ierte daca au comis ei o fapta urata,nu pot sa-i pup pentru ca-i zapacesc,ei nu vor sti ce sa mai creada..nu numai in acele emisiuni copiii se comporta asa urat,generatia aceasta este asa cum vedeti la televizor,vad peste tot astfel de copii,in parcuri,la scoala la care lucrez,pe strada..cat despre linistea care se instaleaza in acele case este ceva temporar...acei parinti trebuie mai intai ei educati ca sa stie sa educe nu e o treaba la indemana oricui,dar exista slava Domnului carti de specialitate ,asa cum exista si autori crestini de formatie pedagogi,eu inclin sa le daau dreptate acestora din urma ,exista tot felul de alte pedepse mai umane si eu le aplic fara vreun mare efect,de fparte multe ori pe zi ,bataia se intampla rar(nu ma disculp acum)cand consider ca este absolut necesara copilului.Si pana acum a dat rezultat.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 23:41:47
Senior Member

Implicit

Citat:
:)sa inteleg ca tu vanezi greselile mele?despre subiectul dezvoltat aici ai ceva de spus?!?cat despre scatoalca la mine nu se pune problema niciodata, nu am primit,de dat mai dau....e vorba despre copiii mici,nu despre cei mari.
sa revin...in topic as fi vrut sa se discute despre parinti si copii,se stie ca toti facem greseli in educarea copiilor,ori suntem prea grijulii si-i protejam prea mult si rezulta niste copii fricosi,lipsiti de initiativa,neascultatori si greu adaptabili la regulile vietii sociale...ori la pol opus(eu ma aflu sper undeva la mijloc)parintii sunt prea duri(f.multi teologi sunt asa)prea severi.....altii gresesc pentru ca nu sunt consecventi isi schimba frecvent atitudinea fata de copii,cand sunt prea severi,cand prea ingaduitori..deseori apar conflicte intre bunici si parinti..nu exista o continuitate in educatie,acestia din urma avand o atitudine ingaduitoare...in toate cazurile prezentate de mine copiii vor fi bulversati,nelamuriti cu privire la ceea ce e rau sau bine,da?Sunt cazuri in care parintii doresc sa-si realizeze visele neimplinite prin copiii lor(indiferent ca-s loaze)dandu-i la ore de balet,pian,limbi straine(corect,Dillema????)obligandu-i de amorul artei sa faca tot felul de lucruri sprev care evident nu toti manifesta inclinatie(nu suntem un popor de genii!)...Si lipsa de inclinatii il va duce pe copil la un efoirt mare,steril.INUTIL!Aceste eforturi se sfarsesc cu oboseala,nemultumire,neincredere in fortele proprii,rezulta rezultate slabe...nu ma intrebati cati astfel de elevi am(balerini,pianisti,inotatori ssmdp dupa cum le dicteaza parintilor tendintele occidentale)O alta greseala pe care am observat-0 este lipsa de supraveghere,adica stam acasa cu copilul,dar el nu este angrenat intr-o activitate,...bajbaie prin casa.Dillema,acum cand m-am asezat la calc.le-am dat de lucru,d3ecupeaza si lipesc piese dintr-un initablou,mai am prin casa lut,plastilina,ceara,cerate,vopsele acrilice,tempera,hartie de toate felurile......carti nu mai spun......ei tot timpul fac ceva creativ....in programul lor exista si timp pt.joaca,dar NU EXISTA printre jucarii:roboti,cutite,sabii,pistoale...nici o jucarie violenta,au papusi umplute cu lana facute impreuna cu ei,jucarii de lemn,facute de mine s.s.m.d.p nu stau cu ei in brate prin casa,nu sunt dependenti de mine,ii supraveghez discret si intervin acolo unde nu se respecta regulile STABILITE DE MINE!Particip deseori la jocurile lor, ca manuitor de papusi,improvizam cate o mica reprezentatie de teatru ,dar...nu mai mult...daca eu ma implic prea mult am observat ca ei devin doar spectatori,comozi si lenesi,,,ii las sa-si foloseasca imaginatia,eu le dau uneori sugestii.Ma stradui sa-i educ in spiritul moralei crestine,ii ajut sa-si formeze o atitudine corecta fata de sine si fata de altii,le ofer libertate de gandire,de creatie(ca e per ludica-joc)de actiune...si eu exploatez ceea ce este bun si frumos in copiii mei,ii duc la teatru,la tot felul de manifestari dedicate copiiilor,nu am bani sa-i duc la Aqua land,dar ii duc la tara,de unde vin mult mai imbogatiti....vezi dillema,poate nu sunt un parinte chiar asa rau.............sincer fac si eu greseli destule dar ma stradui sa fiu informata si ma informez mai ales din acele surse care stiu ca asigura succesul si au garantat bunicilor nostri si stra-stra....bunicilor ...cam atat am avut de spus c-o fi bine c-o fi rau SPER sa ma judece DOAR cel de sus(accept critica constructiva!)
Draga mea, eu consdier ca pianul, baletul, limbile straine, arta in general, lucru manual, excursii, activitati colective cu copii le deschide orizonturi in viata si le "ascute" mintea si cizeleaza personalitatea. Atata timp cat sunt facute cu dreapta masura sunt binevenite, nu stiu de ce nu prea te incanta, dar ma rog, gusturile nu se discuta. Baletul de ex este o activitate colectiva in care copilul intra in contact cu universul artei, cu alti copii de varste diferite, este o activitate fizica foarte benefica pentru un copil si deschide perspective in viata viitorului adult. Pianul ascute acuitatea muzicala, auditiva, invata notiuni de muzica chiar necesare in anumite momente in viata etc etc Cu astfel de activitati ii imbunatatesti cultura, intelectul, ii deschizi apetitul pentru cultura si cine stie poate vei descoperi un nou talent. Bineinteles trebuie sa te orientezi si dupa talentele si cerintele copilului. Nu strica sa isi petreaca timpul intr-un mod placut cateva ore pe weekend.

Deci se poate si fara bataie ...:)
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 23:48:26
Senior Member

Implicit

Citat:
si eu le explic copiilor de ce ii bat dar nu in momentul imediat urmator,fara sa-i rog sa ma ierte daca au comis ei o fapta urata,nu pot sa-i pup pentru ca-i zapacesc,ei nu vor sti ce sa mai creada..nu numai in acele emisiuni copiii se comporta asa urat,generatia aceasta este asa cum vedeti la televizor,vad peste tot astfel de copii,in parcuri,la scoala la care lucrez,pe strada..cat despre linistea care se instaleaza in acele case este ceva temporar...acei parinti trebuie mai intai ei educati ca sa stie sa educe nu e o treaba la indemana oricui,dar exista slava Domnului carti de specialitate ,asa cum exista si autori crestini de formatie pedagogi,eu inclin sa le daau dreptate acestora din urma ,exista tot felul de alte pedepse mai umane si eu le aplic fara vreun mare efect,de fparte multe ori pe zi ,bataia se intampla rar(nu ma disculp acum)cand consider ca este absolut necesara copilului.Si pana acum a dat rezultat.
Ore de ce merge sistemul in occident si fara copii batuti. Daca esti vazut in public sau chiar de familie ca iti bati copilul.. asistenta sociala ti-l ia. Fara violente majoritatea copiilor din occident sunt disciplinati, inventivi, cuminti, cu bun simt, iti zambesc tot timpul si au un chip si suflet vesel.

Daca tot obisnuiesti sa iti palmuiesti copii, te sfatuiesc sa nu o faci cu mana goala ci cu o varguta sau ceva usor macar, caci le creezi o situatie confuza :aceeasi mana care ii mangaie ii si loveste. Am avut ocazia de multe ori sa vad copii care se feresc de mangaierile parintilor...sau au pe moment o atitudine de confuzie: ori ii lovesti ori ii mangai. Asta e...ce sa iti mai spun
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 23:59:13
Senior Member

Implicit

dillema m-ai inteles gresit nu ai citat corect contextul eu vorbeam despre acei parinti impatimiti care vor sa-si implineasca ei visele nereusite exploatandu-i pe acesti copii impotriva vointei lo,de la elevii mei aflu ca merg pentru ca vrea mama la balet,la dansuri latino, desi nu exista dorinta si inclinatia copilului,nu este bine sa suprasoliciti copilul,el nu mai da randament scolar...fireste ca si eu in vacante si nu numai diversific activitatile c opilului,l-am inscris intr-un cor de copii la Palatul copiilor,l-am dus la inot,lucrez cu el acasa dupa Origami,modelam in lut,picteaza excelent,are un simt al culorii deosebit.. si eu am cochetat cu arta,am colaborat cu Teatrul Logos un timp.. merge la teatru la fiecare sf.de saptamana acum e stagiunea inchisa ,Sambetele trecute a fost in parcul Tineretului o trupa olandeza Tuig care a prezentat penntru adulti un spectacol,insa copii mei au gustul educat pentru acest gen de manifestare si doresc sa fie prezenti peste tot,iubesc spectacolele,nu sunt straina de ceea ce recomanzi tu...in Romania exista un trend:copii sa studieze pianul si stiu cativa pentru care e un adevarat chin,dar daca mama trebuie sa se laude pe la prietene ca micuta canta dupa nu stiu ce partituri...bietii de ei,pot spune nu..sunt copii exploatati din cauza orgoliului parintilor..despre asta vorbeam.Copiii trebuie sa manifeste si inclinatie ,sa aiba si ureche muzicala,sa aiba si ceva calitati motrice inainte sa mearga la gimnastica...aaltfel daca vrem sa aiba cunostinte muzicale,sa se dezvolte armonios ii luam o pereche de role si-l scoatem in parc o ora,doua..noi asa facem..cand merge la gradi,consider ca are un program destul de incarcat si il scutesc de eforturi prea mari,niciodata activitatile artistice nu ne lipsesc din program(30 min.)
Reply With Quote
Vechi 08.08.2007, 00:08:19
Senior Member

Implicit

Citat:
dillema m-ai inteles gresit nu ai citat corect contextul eu vorbeam despre acei parinti impatimiti care vor sa-si implineasca ei visele nereusite exploatandu-i pe acesti copii impotriva vointei lo,de la elevii mei aflu ca merg pentru ca vrea mama la balet,la dansuri latino, desi nu exista dorinta si inclinatia copilului,nu este bine sa suprasoliciti copilul,el nu mai da randament scolar...fireste ca si eu in vacante si nu numai diversific activitatile c opilului,l-am inscris intr-un cor de copii la Palatul copiilor,l-am dus la inot,lucrez cu el acasa dupa Origami,modelam in lut,picteaza excelent,are un simt al culorii deosebit.. si eu am cochetat cu arta,am colaborat cu Teatrul Logos un timp.. merge la teatru la fiecare sf.de saptamana acum e stagiunea inchisa ,Sambetele trecute a fost in parcul Tineretului o trupa olandeza Tuig care a prezentat penntru adulti un spectacol,insa copii mei au gustul educat pentru acest gen de manifestare si doresc sa fie prezenti peste tot,iubesc spectacolele,nu sunt straina de ceea ce recomanzi tu...in Romania exista un trend:copii sa studieze pianul si stiu cativa pentru care e un adevarat chin,dar daca mama trebuie sa se laude pe la prietene ca micuta canta dupa nu stiu ce partituri...bietii de ei,pot spune nu..sunt copii exploatati din cauza orgoliului parintilor..despre asta vorbeam.Copiii trebuie sa manifeste si inclinatie ,sa aiba si ureche muzicala,sa aiba si ceva calitati motrice inainte sa mearga la gimnastica...aaltfel daca vrem sa aiba cunostinte muzicale,sa se dezvolte armonios ii luam o pereche de role si-l scoatem in parc o ora,doua..noi asa facem..cand merge la gradi,consider ca are un program destul de incarcat si il scutesc de eforturi prea mari,niciodata activitatile artistice nu ne lipsesc din program(30 min.)
ok imi cer scuze:)
Esti un exemplu de mama:) sa fiti sanatosi. r fi bine ca toate mamele sa procedeze astfel, am avea mai putini copii nefericiti.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? pompi Preotul 16 21.03.2011 20:32:41
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Bataia e rupta din rai ! Oare ? Rodica50 Intrebari utilizatori 20 14.11.2010 09:56:49
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11