Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2025, 10:06:23
Nemo_Nobody Nemo_Nobody is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2025
Implicit Calin Georgescu - ratacire sau blasfemie?

Nu as fi vrut sa aduc discutii politice aici, insa politica atunci cand si-a ales instrumentele sau armele, vad ca nu a ocolit credinta si vreau sa subliniez un derapaj grav, o ratacire, sau chiar o blasfemie.

Este vorba despre mesajul lui Calin Georgescu dupa ce candidatul pe care l-a sustinut si care l-a reprezentat, George Simion, a pierdut alegerile.

"Nu am participat la o banala actiune de alegere a unui candidat, ci la ceva maret - la o marturisire: Il alegem, sau ne dezicem de Dumnezeu." - spune Calin Gerogescu la minutul 2:40 in video-ul pe care il voi lasa la final.

Sunt 3 lucruri care ma deranjeaza in afirmatia de mai sus:

1. Consider ca, in primul rand, un candidat, si nimeni de fapt, nu ar trebui sa se foloseasca de numele lui Dumnezeu pentru a-si indeplini scupurile.
"Să nu iei în desert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în desert Numele Lui."

2. Sa lupti pentru a castiga voturi e una, dar afirmatia ca aceia ce nu te aleg pe tine (sau pe candidatul tau) se dezic prin asta de Dumnezeu e prea mult! Sa te crezi reprezentant direct al lui Dumnezeu e o ratacire sau chiar blasfemie. De data asta, nu mai e un simplu derapaj, pentru ca a spune ca cine nu te alege pe tine se dezice de Dumnezeu e ca si cum ai spune "Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine".
In biblie nu se vorbeste despre simpli oameni ce vor veni sa Il reprezinte pe Dumnezeu, ci despre hristosi falsi.
Matei 24:4-5 "Iisus le-a raspuns: "Bagati de seama sa nu va insele cineva. Fiindca vor veni multi in Numele Meu si vor zice; Eu sunt Hristosul! Si-i vor insela pe multi."
Matei 24:11 "Se vor ridica multi profeti falsi si-i vor insela pe multi"
Calin Georgescu trebuie sa fie convins ca el vorbeste in numele lui Dumnezeu pentru a face o astfel de afirmatie, iar daca nu e convins de asta, ma intreb ce motive ar avea sa o faca? Pentru ce merge atat de departe?

3. Afirmatia mai face ceva: judeca relatia cu Dumnezeu a fiecarui om care a votat altfel, sau nu a votat. E un pacat omenesc sa ii judeci pe ceilalti, nu putem fi perfecti, insa a judeca relatia cuiva cu Dumnezeu inseamna a-L judeca chiar si pe Dumnezeu. Daca a crede ca vorbesti in numele Lui poate fi doar o ratacire, sa consideri ca poti masura relatia celorlalti cu Dumnezeu, si ca Il poti judeca chiar si pe El, cred ca nu poate fi decat blasfemie.

Am decis sa scriu aici pentru ca sunt de parere ca a mers prea departe. De cand l-am auzit vorbind prima oara, m-am temut de puterea pe care o poate obtine prin numarul de oameni pe care ii poate convinge. A convins deja multi oameni, iar acum ne imparte in doua: cei ce L-au ales pe Dumnezeu vs cei ce s-au dezis de El, prin vot. Oare ideea asta nu dezbina? Daca da, asta face un om al lui Dumnezeu?

Daca cineva se joaca cu durerile, valorile si sufletele noastre, pentru ca reprezentam un "target" pentru o alta "strategie de marketing", trebuie demascat.

Link video: https://youtu.be/8HDHClrnHag?si=dLhrCF9p6pbW_l1s

Last edited by Nemo_Nobody; 21.05.2025 at 10:12:16.
Reply With Quote

Tags
alegeri, blasfemie, dezinformare, erezie, politica

Thread Tools
Moduri de afișare