Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2011, 15:57:28
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

am inteles acum despre ce zici.

totusi altceva nu inteleg. in urma tainei Sfintei Spovedanii care este tot o TAINA a Bisericii lui Hristos, se obtine iertarea tuturor pacatelor marturisite.

Noua asa ne-a explicat parintele duhovnic. Ca daca viitorul meu sot si-a marturisit pacatul de a divorta civil (trecem aici peste motive ca nu astea importa acum) si i-a fost acordata iertarea, nu mai exista temei pentru nicio alta "Dezlegare".

Nu prea inteleg cum vine asta cu divortul canonic cand se spune clar ca nu exista decat o SINGURA TAINA A CUNUNIEI pentru doi oameni.

Cum adica sa revina la starea cea dintai? pai asta NU SE MAI POATE.

Da. El este un pacatos care a primit iertarea. Iar Taina Sfintei Cununii se va face pentru ca EU NU AM MAI FOST CASATORIE si ca iconomie pentru el.

Nu vad cum ar putea un "divort canonic" sa stearga acel pacat al divortului mai mult decat Sfanta Spovedanie.

Iertare, n-am vrut sa supar pe nimeni insa eu asa vad lucrurile. De aceea, nu cred ca vom solicita nicio hartiuta.

Oricum, indiferent de hartie sau nu, viitorul meu sot va mai fi fost casatorit, si asta nu se sterge cu niciun act. Eu sunt constienta de asta si niciodata pentru el nu ar mai putea fi nunta "prima" cu oricate slujbe de dezlegare s-ar face.

Mie mi se pare chiar benefic pentru un om divortat sa constientizeze starea de pacatosenie in care va trai.

Iarasi nu comentam ca nu ar trebui sa se ajunga aici, caci asta e alta discutie. Dar daca s-a ajuns, indiferent de viitor, trecutul nu poate fi sters sau indreptat. Doar Bunul Dumnezeu poate face asta, prin taina Spovedaniei.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 16:05:59
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

ti se pare ca m-a sfatuit sa fac ceva rau?

sincer, chiar am nevoie de raspunsul tau.

Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 16:06:40
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Măi dragă, dacă-ți zice să te arunci în fața trenului că sigur te mântuiești, eu cred că poți ieși din ascultare. Tu nu crezi?
ti se pare ca m-a sfatuit sa fac ceva rau?

sincer, chiar am nevoie de raspunsul tau.

Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 16:08:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu vreau să smintesc pe nimeni și te rog să ignori cele scrise de mine în postul citat.
Scuză-mă!
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 16:08:28
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Smile

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
am inteles acum despre ce zici.

totusi altceva nu inteleg. in urma tainei Sfintei Spovedanii care este tot o TAINA a Bisericii lui Hristos, se obtine iertarea tuturor pacatelor marturisite.

Noua asa ne-a explicat parintele duhovnic. Ca daca viitorul meu sot si-a marturisit pacatul de a divorta civil (trecem aici peste motive ca nu astea importa acum) si i-a fost acordata iertarea, nu mai exista temei pentru nicio alta "Dezlegare".

Nu prea inteleg cum vine asta cu divortul canonic cand se spune clar ca nu exista decat o SINGURA TAINA A CUNUNIEI pentru doi oameni.

Cum adica sa revina la starea cea dintai? pai asta NU SE MAI POATE.

Da. El este un pacatos care a primit iertarea. Iar Taina Sfintei Cununii se va face pentru ca EU NU AM MAI FOST CASATORIE si ca iconomie pentru el.

Nu vad cum ar putea un "divort canonic" sa stearga acel pacat al divortului mai mult decat Sfanta Spovedanie.

Iertare, n-am vrut sa supar pe nimeni insa eu asa vad lucrurile. De aceea, nu cred ca vom solicita nicio hartiuta.

Oricum, indiferent de hartie sau nu, viitorul meu sot va mai fi fost casatorit, si asta nu se sterge cu niciun act. Eu sunt constienta de asta si niciodata pentru el nu ar mai putea fi nunta "prima" cu oricate slujbe de dezlegare s-ar face.

Mie mi se pare chiar benefic pentru un om divortat sa constientizeze starea de pacatosenie in care va trai.

Iarasi nu comentam ca nu ar trebui sa se ajunga aici, caci asta e alta discutie. Dar daca s-a ajuns, indiferent de viitor, trecutul nu poate fi sters sau indreptat. Doar Bunul Dumnezeu poate face asta, prin taina Spovedaniei.
Nu superi pe nimeni si nu stiu cum sa-ti explic.

Nu conteaza atat de mult hartiuta in sine, ci faptul ca ti se desface casnicia canonic.

Si cu hartiuta, preotul va poate casatori religios pe amandoi impreuna, adica amandoi veti primi Taina Cununiei ca si cum ar fi prima data.

Foarte bine ca s-a spovedit, dar asta nu va schimba ceremonia voastra. Si hartiuta da.

In fata Lui Dumnezeu, doar El stie .

Dar eu, pentru mine, din ce-as avea as incerca sa-mi aduc casnicia cat mai aproape de "perfectiune", si sa fim doar noi doi, intre noi, legati in fata Lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 16:08:31
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu vreau să smintesc pe nimeni și te rog să ignori cele scrise de mine în postul citat.
Scuză-mă!
ok...........

Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 16:10:38
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Foarte bine ca s-a spovedit, dar asta nu va schimba ceremonia voastra. Si hartiuta da.
Ceremonia noastra va fi cea care se face la Taina Sfintei Cununii. Nu la a doua, sau la a treia. Am intrebat foarte clar acest lucru si am primit incredintarea duhovnicului cum ca slujba va fi exact aceeasi fara nicio modificare. Duhovnicul nostru este in acelasi timp si preotul care ne va cununa.

N-am inteles prea bine ce voiai tu sa spui ca daca am avea acea hartiuta preotul ar putea sa ne faca amandorura aceeasi Taina a Primei Cununii. Pai bineinteles ca AMANDORURA ne-o face ca nu citeste ceva separat pentru el si ceva separat pentru mine.

Last edited by maria32; 09.08.2011 at 16:26:20.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 16:28:19
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar eu, pentru mine, din ce-as avea as incerca sa-mi aduc casnicia cat mai aproape de "perfectiune", si sa fim doar noi doi, intre noi, legati in fata Lui Dumnezeu.
Ma bucur ca vorbesti despre un caz ipotetic caci daca ar fi vorba de un caz concret ai realiza ca nu se poate asa ceva. Nu poti sa stergi dintr-un om trecutul lui, si poate ca nici nu e bine s-o faci.
O legatura cu un alt om isi lasa o amprenta asupra altui om, amprenta care poate sa-i foloseasca in viitor ca experienta de viata.
Dar suntem off-topic. Daca vrei discutam in privat.

Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 16:35:04
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Smile

Citat:
Ceremonia noastra va fi cea care se face la Taina Sfintei Cununii. Nu la a doua, sau la a treia. Am intrebat foarte clar acest lucru si am primit incredintarea duhovnicului cum ca slujba va fi exact aceeasi fara nicio modificare. Duhovnicul nostru este in acelasi timp si preotul care ne va cununa.

N-am inteles prea bine ce voiai tu sa spui ca daca am avea acea hartiuta preotul ar putea sa ne faca amandorura aceeasi Taina a Primei Cununii. Pai bineinteles ca AMANDORURA ne-o face ca nu citeste ceva separat pentru el si ceva separat pentru mine.
Deci, am incercat sa-ti gasesc undeva scris. Stiu ca pentru tine va fi Taina si pentru el dezlegare. Nu stiu cum sa explic mai bine. Cred ca ai putea sa-l intrebi pe duhovnic despre asta.

Citat:
Ma bucur ca vorbesti despre un caz ipotetic caci daca ar fi vorba de un caz concret ai realiza ca nu se poate asa ceva. Nu poti sa stergi dintr-un om trecutul lui, si poate ca nici nu e bine s-o faci.
O legatura cu un alt om isi lasa o amprenta asupra altui om, amprenta care poate sa-i foloseasca in viitor ca experienta de viata.
Dar suntem off-topic. Daca vrei discutam in privat.
Nu i-as sterge trecutul, nu l-as judeca, ci l-as vrea doar pentru mine cat se poate. Si mi-ar placea sa fie casatorit religios doar cu mine, cel mai important. K, discutam in privat.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 16:52:04
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci, am incercat sa-ti gasesc undeva scris. Stiu ca pentru tine va fi Taina si pentru el dezlegare. Nu stiu cum sa explic mai bine. Cred ca ai putea sa-l intrebi pe duhovnic despre asta.
Pai l-am intrebat. Si ti-am spus ce mi-a raspuns. Ni se face taina Sfintei Cununii, nemodificata. La fel ca si cum ar fi prima data si pentru el. Nu exista mai multe variante de oficiere a Tainei Sfintei Cununii. Dezlegarea pentru el se face inainte de slujba propriu zisa si consta in dezlegarea de pacate, atat.

Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Povesti de divort costel Nunta 61 18.08.2011 14:47:22
divort recunoscut de biserica? alex190 Nunta 48 05.10.2009 20:54:05
Divort mai usor fllorina Stiri, actualitati, anunturi 9 12.09.2008 18:28:24
despre divort fyr Generalitati 28 10.03.2008 22:55:07
Divort nemtesc Laurentiu Generalitati 1 31.03.2007 12:52:07