Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2011, 16:42:17
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ce frumos ar fi fost sa se mai repete VIZIBIL macar o data la 100 de ani pogorirea DUhului Sfint peste patriarhi macar ca sa fie prezenta si presa, televiziunile, pentru intarirea credintei tuturor si intru lepadarea ereziilor.

Inca o ramificare a extemporalului, daca nu e cu suparare pentru domn profesor:

Daca Duhul s-a pogorit peste toti formind o biserica noua, de ce oare numai doi-poate trei Apostoli au promovat-o restul alegind sa ramina in Ierusalim cu neamurile lor si unde nu s-a ales nimic de crestinism? Oare au primit mesaje diferite de la Duhul Sfint
Pavel creatorul crestinismului pe hirtie nici nu a fost ACOLO la Pogorirea S.D., iar Petru nici nu a pus piciorul in Roma.

Stiu ca ni se cere sa ne insusim absolut totul PAPAGALICESTE ca la scoala primara( fara sa gindim sau doamne fereste sa intrebi ceva), insa nu toata lumea poate sa creada orbeste.

Interesant este ca la noi chiar si in scoala este instaurata aceasta teroare tacita, clar venita din religie, unde toti de pe bancile scolii sunt dresati sa se uite URIT la cei care INTREABA, ca sa nu mai vorbim de profesori care pe vremuri te si urecheau
'' Dumnezeu nu e un papagal roșu expus în piață, că atunci toată lumea l-ar vedea și ar crede în existența lui. Și, de fapt, aia nici n-ar mai fi credință, ci doar acceptarea unei realități mai mult decît evidente.'' E de Kirkegaard; l-am citit in Jurnalul Fericirii de Nicolae Steinhardt. Nu-i asa ca e frumos? Mai ales ca am rapsuns la ''papagaliceste'' cu ''papagal'' :).
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 21:30:27
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu, Melissa, nu suna ciudat. Paralela facuta de tine este foarte potrivita, insa iti scapa citeva elemente esentiale care NU LIPSESC intre doi indragostiti cu adevarat.
1. In functie de personalitatea ta, Re-afirmi dragostea catre celalalt, cit mai des posibil, prin mici actiuni si gesturi REALE, mai ales gesturi.
2. Iubitul/iubita nu dispare in neant pentru vre-o 2000 de ani. Stii vorba aceea din popor...Ochii care nu se vad se uita!
3. Ca urmare iubitul este ACOLO prezent, VIZIBIL,in carne si oase pentru a-ti acorda ajutor cind ti-e rau fara el/ea.
4. Mingiierea iubitului/iubitei este reala NU IMAGINARA, sau inchipuita. Mai ales stii la ce duce dragostea inchipuita, ..la tot felul de obsesii, daca nu mai rau! deci in loc de sanatate psihica, la depresie si aberatii.
scriptura spune:la Dumnezeu 1000 de ani e ca o zi si o zi ca 1000 de ani, pai mai andrei deabea au trecut 2 zile ce te sperii asa tare,ca iara acusa vine sa ne dea ciaiul pt neascultare.

Domnul sa te lumineze si sa te intareasca.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 21:38:37
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
'' Dumnezeu nu e un papagal roșu expus în piață, că atunci toată lumea l-ar vedea și ar crede în existența lui. Și, de fapt, aia nici n-ar mai fi credință, ci doar acceptarea unei realități mai mult decît evidente.'' E de Kirkegaard; l-am citit in Jurnalul Fericirii de Nicolae Steinhardt. Nu-i asa ca e frumos? Mai ales ca am rapsuns la ''papagaliceste'' cu ''papagal'' :).
ai putea sa fi mai cuvincios cind vorbesti despre Domnul caci nu suntem vrednici nici cureaua incaltamintei sale sa o desfacem,amintesteti de cineva din scriptura ce a zis lucrul acesta.noi suntem mai josnici decit orce personaj biblic exceptia facin-do doar [spinzuratul]cel cu argintii.

nu te cert doar iti spun,nu te judec doar iti vorbesc.
Domnul si Maica Domnului sa te binecuvinteze.Amin.

Last edited by mihaila_alin; 04.01.2011 at 21:42:12.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 06:53:10
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Tu chiar te crezi la catedra,Florin-Ionut?:-)
Se ies pe coridor sa discut cu Andrei?:-)
Si tonul pe care l-ai folosit pentru intrebare, denota ca azi ne si dai cate un 2 daca nu raspundem corect!!!
Pe cei care vorbesc in timpul testului ar trebui sa-i dau afara din clasa.

E de fapt dovada faptului ca nu stiu sa raspunda la a doua intrebare.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 10:45:25
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Pe cei care vorbesc in timpul testului ar trebui sa-i dau afara din clasa.

E de fapt dovada faptului ca nu stiu sa raspunda la a doua intrebare.
Ce tare...
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 10:50:33
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Asa este, stim cu totii. Dar cine/ce este Trupul Sau, atunci - Trupul cu care ne impartasim la Liturghie?
La Liturghie prefacerea darurilor în dumnezeiescul Trup și sânge al Domnului se face în scopul sfințirii credincioșilor prin împărtășirea cu acestea.
La Liturghie Hristos este prezent în mod real nu numai în jertfa euharistică ci, după cum remarca Părintele Stăniloae, în multe moduri: în cuvintele Sfintei Scripturi citite în Biserică, în cuvântul de propovăduire al preotului, în rugăciunile rostite de preot, în cântările credincioșilor. Sfânta Liturghie este un ansamblu unitar în care fiecare lucrare ne face părtași, într-o anumită măsură, lui Hristos și ne pregătește pentru unirea deplină cu El prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Lui.

Last edited by Melissa; 05.01.2011 at 10:57:00.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 11:33:08
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
La Liturghie prefacerea darurilor în dumnezeiescul Trup și sânge al Domnului se face în scopul sfințirii credincioșilor prin împărtășirea cu acestea.
La Liturghie Hristos este prezent în mod real nu numai în jertfa euharistică ci, după cum remarca Părintele Stăniloae, în multe moduri: în cuvintele Sfintei Scripturi citite în Biserică, în cuvântul de propovăduire al preotului, în rugăciunile rostite de preot, în cântările credincioșilor. Sfânta Liturghie este un ansamblu unitar în care fiecare lucrare ne face părtași, într-o anumită măsură, lui Hristos și ne pregătește pentru unirea deplină cu El prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Lui.
De acord, insa nu ai raspuns la intrebarea mea... Ce este Trupul Lui Hristos cu care noi trebuie sa ne im-partasim?

Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 11:52:21
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
De acord, insa nu ai raspuns la intrebarea mea... Ce este Trupul Lui Hristos cu care noi trebuie sa ne im-partasim?
Nu stiu la ce te referi intreband asta,,,Te referi la painea care se frange??
"painea cea vie care s-a pogorat din cer"...???
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 12:07:02
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Ce este Trupul Lui Hristos cu care noi trebuie sa ne im-partasim?
Este trupul pe care Fiul lui Dumnezeu l-a luat si l-a indumnezeit. Un trup care nu a avut un ipostas propriu, ci a fost incadrat in cel vesnic. Nu e cazul sa facem acum speculatii de genul: ne impartasim doar cu firea omeneasca sau si cu cea dumnezeiasca? Mai bine sa luam aminte la cuvintele pe care le rosteste de regula preotul, desi ar trebui sa le rostim noi acasa: "Cinei Tale celei de Taina, astazi Fiul lui Dumnezeu partas ma primeste ..."
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 20:29:44
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Fratilor intru Hristos,

Oare nu stiti ca Biserica este Trupul Lui Hristos, iar El este Cap al Bisericii?

Coloseni 1

24. Acum mă bucur de suferințele mele pentru voi și împlinesc, în trupul meu, lipsurile necazurilor lui Hristos, pentru trupul Lui, adică Biserica,
25. Al cărei slujitor m-am făcut
, potrivit iconomiei lui Dumnezeu, ce mi-a fost dată mie pentru voi, ca să aduc la îndeplinire cuvântul lui Dumnezeu,
26. Taina cea din veci ascunsă neamurilor, iar acum descoperită sfinților Săi,
27. Cărora a voit Dumnezeu să le arate care este bogăția slavei acestei taine între neamuri, adică Hristos cel dintru voi, nădejdea slavei.

Acum intelegeti unde vreau sa ajung?

Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare