![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul sa te lumineze si sa te intareasca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu te cert doar iti spun,nu te judec doar iti vorbesc. Domnul si Maica Domnului sa te binecuvinteze.Amin. Last edited by mihaila_alin; 04.01.2011 at 21:42:12. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() E de fapt dovada faptului ca nu stiu sa raspunda la a doua intrebare. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La Liturghie Hristos este prezent în mod real nu numai în jertfa euharistică ci, după cum remarca Părintele Stăniloae, în multe moduri: în cuvintele Sfintei Scripturi citite în Biserică, în cuvântul de propovăduire al preotului, în rugăciunile rostite de preot, în cântările credincioșilor. Sfânta Liturghie este un ansamblu unitar în care fiecare lucrare ne face părtași, într-o anumită măsură, lui Hristos și ne pregătește pentru unirea deplină cu El prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Lui. Last edited by Melissa; 05.01.2011 at 10:57:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"painea cea vie care s-a pogorat din cer"...??? |
|
||||
|
||||
![]()
Este trupul pe care Fiul lui Dumnezeu l-a luat si l-a indumnezeit. Un trup care nu a avut un ipostas propriu, ci a fost incadrat in cel vesnic. Nu e cazul sa facem acum speculatii de genul: ne impartasim doar cu firea omeneasca sau si cu cea dumnezeiasca? Mai bine sa luam aminte la cuvintele pe care le rosteste de regula preotul, desi ar trebui sa le rostim noi acasa: "Cinei Tale celei de Taina, astazi Fiul lui Dumnezeu partas ma primeste ..."
|
|
||||
|
||||
![]()
Fratilor intru Hristos,
Oare nu stiti ca Biserica este Trupul Lui Hristos, iar El este Cap al Bisericii? Coloseni 1 24. Acum mă bucur de suferințele mele pentru voi și împlinesc, în trupul meu, lipsurile necazurilor lui Hristos, pentru trupul Lui, adică Biserica, 25. Al cărei slujitor m-am făcut, potrivit iconomiei lui Dumnezeu, ce mi-a fost dată mie pentru voi, ca să aduc la îndeplinire cuvântul lui Dumnezeu, 26. Taina cea din veci ascunsă neamurilor, iar acum descoperită sfinților Săi, 27. Cărora a voit Dumnezeu să le arate care este bogăția slavei acestei taine între neamuri, adică Hristos cel dintru voi, nădejdea slavei. Acum intelegeti unde vreau sa ajung?