Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2016, 19:00:01
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Tu spui că eu sau că ei ar urî BOR sau ortodoxia...
Dacă n-ați urâ-o, a-ți fi ortodocși, dar nu sunteți în Biserică, doar imitați ceva ce nu-i Ortodoxie, e sectă.
Practicați ce practicăm noi și atunci vă numiți Ortodoxie, nu ierusalim de pucioasă.
Citat:
tu se pare că nu pricepi ce este iubirea
Nimeni nu pricepe și nu va putea să-L definească pe Dumnezeu. El e Iubirea.
Citat:
dacă nu ai priceput că mustrările din Cuvînt vin din iubirea Lui Dumnezeu și a Lui Iisus Hristos pentru ortodoxia care cade mereu în lux
Ortodoxia nu are lux. Are belșug de modestie și bun simț. Lux avea Ceaușescu, că avea robineți la baie de aur brut. Lux e să ai castelul tău, avioane privat, elicoptere, iahturi, submarine, buncăre antiatomice, cum au magnații, mogulii. Tot ce au episcopii aparține Bisericii, nu-i a lor personal nimic, când ei mor, sau merg la altă eparhie, lasă totul în urma lor, Bisericii.
Ortodoxia n-are lux, nici nu va avea vreodată.
Doar cine urăște Ortodoxie, spune că are lux și desigur ierusalimul de pucioasă, urăște Ortodoxia, de aceea fuge de ea, a schimbat-o și o hulește pe cea adevărată.
Citat:
în horă mare cu ereticii și cu păgînii și cu științele absurde ale gLumii.
Cum stau eu acuma în horă mare cu tine, cum stătea și Hristos la masă cu vameșii și păcătoșii, asta-i datoria Bisericii, să stea de vorbă cu ereticii, ca și la Sfintele Sinoade Ecumenice, ca să le mărturisească Adevărul, că poate se vor întoarce la mântuire.
Citat:
Deci nu urăsc Ortodoxia și Dreapta Credință din moment ce sunt mirean din BOR.
N-o urăști? Minunat. Atunci hai în ea. Reîntoarce-te. Începe să iubești.
Nu ești mirean al Bisericii, ești mirean al pucioasei și urăști Biserica. Dacă erai al Bisericii, ai fi iubit Biserica și ai fi chemat și pe cei din pucioasă, să lepede ereziile, să vină în Biserică.
Citat:
Dar tu văd că nu poți auzi ce-ți spun așa că repet
Ba te aud clar și limpede, sunt foarte atent la tot ce scrii. Pun mare preț pe ce scrii. Ca să te întorc din boală și otravă.
Citat:
sunt mirean din BOR deci cred în ORTODOXIE și o iubim împreună cu poporul lui Dumnezeu de la Pucioasa.
Dovedește. Care-i catehismul vostru? Care sunt dogmele voastre? Credeți ce scriu Sfinții Părinți? Credeți ce spun Sfintele Canoane de la cele 9 Sfinte Sinoade Ecumenice? Care este învățătura Scripturitică a celor 7 Sfinte Taine?

Ortodoxia voastră nu este Biserica adevărată, este o ortodoxie mincinoasă, ca și a neo-protestanților care spun că sunt ortodocși, dar nu sunt, ci aparțin unei confesiuni, unei minciuni.

Trezește-te.
Citat:
Tu și alții ca tine spui că am urî pe cineva. Eu urăsc păcatul și mîndria furiei prostești, duhurile necurate și rele care au la bază o teorie vicleană și greșită și mincinoasă, iar cînd zic duhuri, zic un fel de patimi care izvorăsc din minciună și înșelare.
Da, exact ce ai tu în tine. Curățește-te, că trag de tine să te curățești.
Răspunde-mi odată la cele 7 posturi din urmă, la care te-am rugat să răspunzi.
Citat:
Deci ca persoane nu urăsc pe nimeni decît pe cei ce-i urăște Dumnezeu dacă urăște pe cineva... sau măcar mă strădui. Și eu mă spovedesc și mă împărtășesc cu Hristos mai des decît ți-ai putea închipui tu sau și-ar putea închipui cineva.
Și franco-latinii - "romano-catolicii", spun același lucru, și lutheranii la fel, și calvinii iar, dar e otravă și iad în mintea și inima lor. Nu fi ca ei, vino acasă.
Citat:
Așa susți și tu ca fariseii și ca iudeii absurzi care închizînd cerul spuneau despre Iisus: ''cum de poate ierta acesta păcatele căci numai Dumnezeu le poate ierta?''
Răspunde-mi la cele 7 posturi din urmă, care te-am rugat.
Citat:
Adică nu ne putem și noi ierta între noi măcar și ceea ce ne greșim unii altora? Putem căci asta cerem în rugăciunea Tatăl Nostru: ''...și ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm greșelile greșiților noștrii''. Caută și la sf. Ap. Pavel acolo unde se scrie: ''mărturisiți-vă unii altora...''
Taina Sfintei Spovedanii: Matei 16, 19; Matei 18, 18; Taina Sfântului Maslu: Iacov 5, 14-15. Asta fac preoții. Noi nu facem de capul nostru. Da, ne rostim verbal unul altuia: da, frate, te iert. Dar iertarea și ridicarea păcatelor o dă preotul, prin punerea mâinilor și rostirea rugăciunii în Duhul Sfânt: "te iert și te dezleg, cu harul ce mi-a fost dat mie."
Fă acestea și vei fi viu.
Citat:
Domnul vrea comuniune cu El și cu biserica lui Cerească Biruitoare și cu cea Pămîntească Luptătoare și nu cu gLumea.
Exact pentru "gLumea" a venit, pentru păcătoși, pentru bolnavi, să-i aducă în ascultare de Biserică. Lasă cele 99 de oi și merge în căutarea celei pierdute. Stă în prag și așteaptă întoarcerea fiului risipitor. Vino acasă, întoarce-te, nu mai pleca și te vei mântui.
Citat:
Egoismul caută-l la exclusiviștii iubitori de putere și de stăpînire și de lux și nu la cei prigoniți și excluși!
Serios?
Când spune Pavel: "Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească." - I Timotei 1, 20. Și când Biserică dă pe unii satanei, prin anatema, de care spune tot Pavel, să mai căutăm egoismul în ei? Nu, că îl au deja, îl căutăm, pe Hristos să-l aducem la ei, să alungăm diavolii din ei, și de oriunde ar fi, Pucioasa, Roma, Mecca, Medina, Jakarta, Mumbai, și alte locuri unde oamenii nu vor s-audă de Hristos, să-i întoarcem la Hristos.
Vino și tu, întoarce-te la Hristos și va ridica Biserica, anatema ce singuri vi-ați adus-o, și vă veți pune pe calea mântuitoare. Vrei?
Citat:
Iar Hristos spune că El este Vița și că restul sunt mlădițele și că oricine se rupe din vie se usucă și apoi mlădițele uscate se aruncă în foc și ele ard deci iată că de Viță nu trebuie să te rupi căci dacă ești rupt de viță
Păi nu mai stați în rupere, veniți și altoiți-vă de Biserică, înapoi, că dacă stați rupți, nu vă mântuiți.
Citat:
poți cere iertare tu la toți episcopii și preoții și diaconii căci la nimic nu-ți va folosi iertarea primită
Deci oamenii care mergeau și cereau iertare și dezlegare de păcate de la Sfinții Apostoli, în virtutea versetelor Matei 16, 19; Matei 18, 18 și Iacov 5, 14-15, nu primeau iertarea? E mincinos Duhul Sfânt? Nu e. Ereticii sunt mincinoși.
Sau te crezi apostol? Te crezi episcop, preot? E erezie, fiindcă "Oare toți sunt apostoli? Oare toți sunt prooroci? Oare toți învățători? Oare toți au putere să săvârșească minuni?" - I Corinteni 12, 29; Cei de la Pucioasa sunt mincinoși. Nu mai sta printre ei. "Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos." - II Corinteni 11, 13.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 19:00:31
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
dacă tu persiști în a fi rupt de VIȚĂ... de Dreapta Credință și de Cuvîntul lui Dumnezeu. Rupt fiind te vei duce în iad împreună cu ei.
N-am fost rupt niciodată de Biserică. Voi sunteți rupți. Ți-am dovedit și în acest răspuns, această postare că eu sunt în Biserică și tu ești înafara ei. Deci nu mai sta afară de Biserică. Întoarce-te în Biserică, ca să te mântuiești.
Citat:
Ți-am mai spus că eu mă spovedesc mai des ca tine... dar asta nu e treaba ta ci e o taină așa că eu sunt în Biserică pe cînd unii, nu dăm nume, chiar dacă li se pare că sunt, defapt sunt pe dinafară.
Spovedania se face doar la preoții și episcopii Bisericii, precum ți-am dovedit în Biblie. Nu te spovedești mai des decât mine, fiindcă tu nu te spovedești celor unși prin harul Duhului Sfânt și prin punerea mâinilor mai marilor, cum spune versetul. Tu te "spovedești" aerului, fără comuniune, și îți oferă demonii gâdilări la minte și te mint că ești iertat. Dar ești cu un pas mai aproape de iadul cel veșnic. Întoarce-te.
Citat:
Nu sufăr de nicio boală... din mila lui Dumnezeu... doar patimile cele vechi mă mai chinuie mereu dar asta mi se trage de la păcatele tinereții și nu au legătură cu ce crezi tu decît cu pofta mea cea rea.
Erezia e o boală sufletească, pe care Domnul o rabdă cu dragoste, fiindcă nădăjduiește minunat în îndreptarea lor, le dă zile multe de pocăință, doar-doar se vor întoarce în Biserică. Iar dacă nu, îți dă răsplătirea faptelor bune, aici pe pământ, fiindcă în veșnicie moștenești, erezia în care ai stat pe pământ.
Citat:
Așa că nu trebuie să mă ''pocăiesc'' în sensul în care vrei dumneata adică să mă lepăd de Dumnezeu în școala ta de reeducare forțată ce seamănă cu școlile din timpul regimului comunist, școala de la Gherla și de la Pitești.
De ce minți? Hai nu exagera, nu fi copil. Nu te-am atins cu nimic. Ce fac aici, e doar chemare, arătare, mărturisire, nu te oblig cu nimic, te sfătuiesc, și niciodată n-o să-ți fac rău fizic, fiindcă te iubesc. Vreau doar să lepezi ereziile, să iubești Biserica, să revii în ea. Hai vino, revino, vrei? Vino la Hristos și Sfinții Lui, Apostolii, episcopii, preoții și diaconii Lui. Te așteptăm. Te dorim.
Citat:
Nu mulțumesc, nu cred că trebuie să mă lepăd de Cuvîntul lui Dumnezeu ci cred că poate tu ar trebui să te lepezi de propaganda minciunilor și denigrărilor făcute la adresa lor ca să pună fraierii botul.
Să știi că nu ai să te mântuiești, dacă te prinde moartea afară din Biserică, plin de ură împotriva ei și a episcopilor și preoților și diaconilor. Iubește-ne. Întoarce-te.
Citat:
Ba da, da, numele cel nou al Domnului Iisus Hristos este Cuvîntul Lui Dumnezeu și El va cîrmui toate neamurile.
Ba nu, dacă-ți spun că nu, Cuvântul lui Dumnezeu este numit și acum, nu va mai numit încă odată cu același nume, îl are deja. "La început era Cuvântul, și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul."
Și desigur El, Hristos, cârmuiește acum deja toate neamurile. Sunt creștini (ortodocșii) și în America, Rusia, China, Nigeria, etc. Dar nu obligă pe nimeni, cu nimic, Domnul. Iar după Înviere și Judecată, pe aceia care n-au vrut să audă de El și nu vor să-L vadă, ereticii, păgânii, ateii, etc., îi va pune la un loc, special gătit pentru demoni, iadul, fiindcă asta au ales. Tu să nu alegi iadul, te rog în numele Domnului.
Citat:
În Biblia mea așa scrie și au așa cred așa cum este scris și confirmat de Dumnezeu nu de tot felul de ''binevoitori''
Minunat. Și eu fac la fel. Atunci leapădă pe demonii "binevoitori" de la pucioasa și vino pe drumul spre mântuire. Și te vei mântui. Altfel, te vei osândi.
Citat:
care vin să vîndă castraveți la grădinar. Nu, ''mulțumesc'' pentru interpretarea ta absurdă a Apocalipsei.
Răspunde-mi te rog la cele 7 posturi, unde ți-am cerut prezența și răspunsul.
Citat:
Dumnezeu recunoaște și aduce recunoștință lui Dumnezeu, la fel Harul Duhului Sfînt înmulțit prin trezvie...
Da, Sfânta Treime, este în cunoștiință de Sine Însăși, că sunt aceași ființă. Dar nu aduc sau readuc, recunoștiință, că El este Cel ce este, se cunoaște în cunoștiință, nu are nevoie să se recunoască în recunoștiință, că nu se uită, nu se pierde.
Nu știi ce vorbești. Nu știi nici ce vorbesc eu. Îți va da Dumnezeu har și vei știi, când vei veni, reveni, în Biserică.
Atunci vei știi ce-i harul, că dacă ai știi, ai simții și ai știi în har, că la pucioasa sunt demoni. Și ai fugi de acolo și dacă ai știi apoi să lucrezi cu harul, ai căuta să alungi demonii de la pucioasa.
Citat:
deci nu se prea vede că ai fi treaz cu Adevărat ci că ești păcălit de propagandă și crezi în minciuni
Că ești orb, de-aia nu vezi că sunt în Adevăr. Că tu nu vrei să vi în Adevăr. Da, mereu vor demonii să mă păcălească cu diverse jucării, că sunt jucăuși, dar n-am nevoie de ei sau de ale lor. Și niciodată n-am crezut minciunilor lor. Și orice gând îl cercetez cu multă rugăciune, și-l îmbrac cu dragoste și-l disec, să caut pe Hristos în el. Și fug jucăușii, zici că n-au fost... În Biserică nu a fost niciodată propagandă, nici politică, decât mântuirea Mântuitorului, de care fie și tu să ai parte, dacă vei fi mădular al Bisericii Sale, arătându-te cu rușine înaintea preoților Săi, apostolilor Săi, cerând dezlegare de păcatele căderilor tale și hulirilor. Te va ierta Domnul și te va mântui.
Citat:
aducînd și tu denigrare Cuvîntului ca un fel de jertfă lui Dumnezeu.
Niciodată nu am denigrat Cuvîntul. Fiindcă sunt creștin. N-am hulit. Am păcătuit da, dar nu împotriva Duhului Sfânt, nu vreau să ies din Biserică, să cred erezii de pucioase, sau protestante, lutherane, calviniste sau altele. Doamne ferește.
Citat:
Eu văd că asta demonstrezi...
Cum să vezi dacă ești orb? Dacă erai în Biserică vedeai unde-i lucrarea demonică și căuta-i s-io alungi și să vindeci, sau să fugi de acolo, ca să nu tragă pe căi greșite.
Citat:
și atunci de aia ți-am spus că pînă la urmă tu te vei trezi vrei nu vrei căci așa scrie în Apocalipsă că Îl vor vedea și Îl vor Cunopaște și cei ce L-au străpuns.
Sunt mai treaz decât ai fost tu vreodată. Te iubesc mai mult, decât te-ai iubit tu vreodată și voi avea răbdare cu tine, până alungi demonii de la pucioasa.
Citat:
dar să știi că Dumnezeu se arată și păcătoșilor care cred și vor să se întoarcă din căile lor cele rele, El nu are atît de mari pretenții cum îți închipui tu,
Nu are pretenții mari, așa e, zice: "Fiule, dă-mi inima ta". Nu se arată la oricine, oricui, oricând, că: "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut". Hai dă-i inima ta Domnului și întoarce-te în Biserică, biruiește demonii de la pucioasa, că îți vor sufletul în iad.
Citat:
pescari păcătoși Apostoli și trimișii Săi deci nu-ți fă probleme că numai marilor nevoitori și asceți se arată... se arată și aude pe oricine îl strigă vrînd să scape din capcana păcatului și a minciunii.
Acei pescari, au avut cu adevărat potențial de mari asceți și nevoitori, de aia i-a ales pe ei, cu atenție, din mulți ucenici ce-i avea, și ia numit Apostoli, doar pe unii, puțini. Nu toți sunt Apostoli, ai aflat deja din verset. Simon Magul vroia și el să fie apostol, dar a ajuns primul eretic.
Citat:
Dacă ai ochi duhovnicești deschiși prin darul credinței
Mai degrabă inimă, simțire, dorire, trăire duhovnicească, care nu vine din credință, ci din dragoste. Tu nu ai nimic din acestea, dacă ai iubi Biserica, ai ieși din pucioasa și ai veni în Biserică.
Citat:
atunci încet încet le vei vedea pe toate așa cum toate animalele și dobitoacele
Nimic duhovnicesc nu poate fi în animale. Duhul Sfânt când intră în animale, nu le face duhovnicești. Duhovnicia e specifică omului, pentru curățirea, luminarea și îndumnezeirea lui.
Vorbești lucruri dibolice. Oprește-te. Ieși din orbire, pleacă din pucioasa, altfel nu ai să te mântuiești. Vino acasă.
Citat:
continuarea mai jos
Nu, continuare, ai promis că-mi răspunzi la cele 7 posturi, la care te-am chemat să răspunzi.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 19:02:12
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul

Și franco-latinii - "romano-catolicii", spun același lucru, și lutheranii la fel, și calvinii iar, dar e otravă și iad în mintea și inima lor. Nu fi ca ei, vino acasă.
Emiliane, te rog să încerci să-ți moderezi cuvintele. În caz contrar, voi începe să dau report post și să solicit să fii banat.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 19:04:27
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta spui tu pentru că ți-e frică să vezi Adevărul. Mereu îți repeți asta și mereu crezi că așa este bine să crezi și să mărturisești pentru că așa te-au învățat cei ce s-au înșelat primii și tot așa unii de la alții au preferat să creadă așa cum crezi tu, că n-ar fi ci că sunt demoni.
Te rog să-mi răspunzi la cele 7 posturi, la care te-am cerut, ce ai spus că vei răspunde, apoi îți voi răspunde și altor posturi, cu mila Domnului.
Citat:
Demonii nu te învață să ai o viață curată în Credință și să slujești Lui Dumnezeu... din iubire ci demonii te învață să minți, să păcătuiești și să te mîndrești.
Te rog să-mi răspunzi la cele 7 posturi, la care te-am cerut, ce ai spus că vei răspunde, apoi îți voi răspunde și altor posturi, cu mila Domnului.
Citat:
Eu cred că e așa cum îți spun: cele 7 Trîmbițe sunt 7 îngeri-oameni sfinți și mărturisirea lor este de la Dumnezeu. Toți au făcut minuni mari prin Credința lor în Dumnezeu și minunile lor au fost și sunt bune și sunt mulți martori care le-au confirmat:
1. Preotul Iosif Trifa și Traian Dorz și Oastea Domnului.
2. Arsenie Boca și ucenicii lui.
3. Ciobănașul Petrache Lupu și Moșul de la Maglavit.
4. Sora Veronica de la Vladimirești și 5.Pr. Ioan Iovan de la Recea.
6. Sora Verginica de la Maluri prin care a vorbit Domnul Iisus ca printr-o Trîmbiță cînd ea era în stare de somn și sora sa Maria ca o punte spre...
7. Sora Mihaela de la Pucioasa și pr. Nicușor care continuă scrierea și citirea Cuvîntului lui Dumnezeu.
Citat:
România e țara strălucirii și Noul Canaan și Noul Israel din români iar Iisus a fost trimis de Tatăl la noi pentru că Israelul cel vechi a căzut și îl reneagă și acum pe Mesia.
Citat:
Cei 2000 de ani, o mie și încă o mie au trecut deci iată cum suntem în a treia zi (ca o mie de ani) după scripturi și deci Apocalipsa e în desfășurare spre învierea credincioșilor și nimeni habar nu are exact așa cum este scris: ''Vin curînd, Voi veni ca un hoț și Noi le vom face pe toate... ferice de slujitorul ce va fi găsit veghind.'' (ceva de genul ăsta)
Citat:
Puteți să vă rugați cît vreți, cele 6 Trîmbițe au fost iar a 7-a e de prin anii 90 în plină desfășurare. Dar Apocalipsa nu este ceva rău așa cum crezi ca să dorească cineva să fie întîrziată ci Apocalipsa este o revelația minunată ce vine de la Dumnezeu spre vindecarea tuturor neamurilor și spre biruința minciunii, a păcatului și a mîndriei celui rău. Deci nu te teme așa cum se tem sectele care propagă moartea tuturor păcătoși împreună cu sfinți și cu drepți prin tot felul de cataclisme cosmice... Păi a promis Dumnezeu Lui Noe că nu vor mai fi potopuri dar asta nu înseamnă că nu vor fi tot felul de cutremure și inundații pe ici pe colo și de boli care vin musai din pricina păcatelor noastre, căci păcatul și minciuna și nedreptate e sursa tuturor cataclismelor că se satură creația și nu mai suportă pămîntul atîta păcătuire împotriva Lui Dumnezeu și a sfinților Lui. Dar Dumnezeu este Bun și tot mai răbdător cu omul așa că nu-ți fă porbleme că va suferi cineva peste măsură.
Citat:
Cam ești... pentru că nu crezi în Cuvîntul lui Dumnezeu, de aia și pentru că scrii foarte mult vrînd să-ți răspund la mulțimea de rînduri pe care mi le-ai adresat. Mulțumesc, dar și dacă răspund cît se poate de rapid, totuși asta îmi ia timp. Sunt în BOR așa că nu știu la ce greșeală te referi. Iar dacă nu-ți place că eu cred în Cuvîntul lui Dumnezeu atunci să știi că asta nu e o greșeală sau o mîndrie ci un mare Har... pe care dacă l-ai avea și tu așa cum pretinzi, atunci cu siguranță și fără îndoială că și tu ai crede la fel ca mine și ai fi unit cu Biserica Cerească Biruitoare și nu numai cu Biserica Pămîntească Luptătoare, ai fi unit așa cum cere Dumnezeu prin sf. Ap Pavel ca toți să avem același cuget și minte și aceiași credință sfîntă.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 19:07:12
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Emiliane, te rog să încerci să-ți moderezi cuvintele. În caz contrar, voi începe să dau report post și să solicit să fii banat.
Desigur, n-ai decât să dai raport. Nu mint cu nimic, mărturisesc Adevărul. În mințile și inimile oricăror eretici, e otravă și iad, mai ales în mințile și inimile celor mai mari eretici de pe pământ: "papa" și acoliții lui, "cardinalii", adică Patriarhul eretic, apostat de la Roma.

N-am ce să fac, mă doare pentru ei, dar nu mă pot pune în fața libertății lor. Înainte de a spune eu că ei au otravă și iad în inima și mintea lor, au spus-o Sfinții Părinți. Ei nu și-au "moderat" cuvintele, au mărturisit Adevărul. Nici Pavel nu le-a "moderat"... :) și da, cu multă dragoste au spus asta, cum spun și eu, păcătosul.

Când vor lepăda ereziile și minciunile în care stau de secole, slavă Domnului, vor deveni creștini.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 27.07.2016 at 19:12:55.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 19:10:22
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Desigur, n-ai decât să dai raport. Nu mint cu nimic, mărturisesc Adevărul. În mințile și inimile oricăror eretici, e otravă, mai ales în mințile și inimile celor mai mari eretici de pe pământ: "papa" și acoliții lui, "cardinalii", adică Patriarhul eretic, apostat de la Roma.

Când vor lepăda ereziile și minciunile în care stau de secole, slavă Domnului, vor deveni creștini.
N-am zis că minți, ci că insulți și denigrezi. Ai report post.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 19:18:30
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
N-am zis că minți, ci că insulți și denigrezi. Ai report post.
Nu, n-am insultat și denigrat pe nimeni cu nimic, am mărturisit Adevărul. Cum nici Pavel, sau Sfinții Părinți, la sinoadele 8 și 9 Ecumenice, n-au insultat pe nimeni cu nimic, din ereticii din Apus, franco-latinii ("romano-catolicii") ci le-a spus Sfântul Marcu Evghenicul, Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog și alții, că Apusul eretic are otravă și iad în minte și inimă. Și așa este, altfel ar deveni creștini.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 20:32:56
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
Și voi aveți Dreapta Credință creștină?
Da:și eu care sunt mirean din BOR și ei care sunt poporul lui Dumnezeu.

Citat:
Atunci de ce faceți toate lucrurile atât de diferit? De ce aveți haine atât de diferite? Nu sunteți nici ca și călugării din mănăstire, nici ca mirenii...
Pentru că așa ne învață Dumnezeu în Cuvânt cum trebuie să fie portul cuvios cu specific tradițional românesc... în conformitate cu Hrisovul care stă la temelie.

Citat:
În Sfintele Mănăstiri ale noastre nu e Dreapta Credință? Nu locuiește Dumnezeu Duhul Sfântn acolo? Doar la voi, sau cum?
După cum cred că știi din scripturi, poate îți amintești că Duhul Sfînt s-a pogorît nu numai peste Apostoli ci și peste casa lui Cornelie sutașul deci iată că Duhul Sfînt se pogoară și locuiește în orice drept credincios... și nu uita că dreptul Corneliu nici măcar nu fusese botezat.

Citat:
Aveți și voi chivotul legii? Parcă știam că e pierdut. E o copie?
Nu știu.

Citat:
Da? Omule, atunci de ce arătați așa de diferit? Hainele, portul, evanghalia aceea pusă pe un postament, construcția clădirii ce o numiți biserică, cu colțurile acelea ciudate, multe, corturile unde vă adunați, nu aveți Sfânt Iconostas, catapeteasmă, nu aveți Sfinte Vase, Sfântul Potir, nu aveți ierarh în mijlocul vostru, nu aveți clădirea în sine, ca Biserică, cu Sfintele Icoane zugrăvite pe pereți, ca mărturisire a hramului, a evenimentelor biblice, unde sunt acestea? Unde sunt călugării? Monahii, monahiile? N-am văzut portul lor pe acolo. Unde-i starețul? Ștareța? Unde sunt Mineiele? Molitfelnicul? Liturghierul? Unde sunt?
De ce te tulburi dacă nu vezi toate cele cu care te-ai obijnuit? Păi de aia nu le vezi pentru că Ieslea Cuvîntului e una săracă, e așa de săracă tot așa cum a fost acum 2000 de ani peștera în care s-a născut Domnul.

Citat:
De unde știi? Știi tu cumva ce-i în inima și mintea unui om? Doar Dumnezeu cercetează inimile și rărunchii, spune Scriptura.
Ba e chiar fix invers. Majoriotatea din Biserică, din BOR, cred în Cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc.
Vai ce bine ar fi... dacă am crede toți în tot Cuvîntul lui Dumnezeu, mai ales în Cuvîntul pe care ni-L grăiește prin sfintele Trîmbițe în ultimii 100 de ani. Tu nu vezi că e plin peste tot de lux și aureturi și haine împopoțonate cu fir de aur și că în multe mînăstiri a intrat trufia și desfrînarea? Nu judec pe nimeni dar nici nu poți să te prefaci că nu vezi... iar LUXUL aduce bogăția păcatului după cuvîntul:''Mai degrabă intră ditamai camila prin gaura unui ac decît un om bogat în Împărăția Cerurilor.'' sau ''Nu puteți sluji la doi stăpîni, lui Dumnezeu și lui mamona...'' sau ''cum puteți crede că dacă juri pe cer sau pe pămînt sau pe biblie sau pe altar nu se pune dar dacă juri pe aurul templului atunci se pune? Dar eu vă spun să nu vă jurați pe nimic ci ceea ce este da în Cuvîntul lui Dumnezeu să fie da și ceea ce este nu în Cuvîntul lui Dumnezeu să fie nu căci orice trece de acestea vine de la cel rău.'' (scuze de erorile de memorie în redarea citatelor)

Citat:
Atribuie cuvântul unui om? Dar Pavel ce-a fost? Un om. Și a zis să-i urmăm lui, cum și el urmează lui Hristos. Și noi credem că Pavel nu spune de la el, ci de la Dumnezeu.
Foarte bine faceți dacă urmăm predaniilor sfinților Apostoli căci nu sunt de la om ci de la Dumnezeu așa cum este și Cuvîntul celor de la NIP.

Citat:
De cine au fost rupți și separați? Dacă au fost rupți și separați, înseamnă că ceva era împotriva Bisericii, au fost învățați, li s-a argumentat în lumina harului Duhului Sfânt, nu au vrut să asculte și au trebuit alungați. La fel au făcut și Pavel și Apostolii. De ce nu au vrtu să asculte?
Păi așa a vrut să-i pună să asculte așa ca voi: a vrut să le ia cu forța toate ''averile'', toate drepturile și apoi să-i pună să lepede cele 7 Trîmbițe și pe Verginica și să se ''păcăiască'' astfel încît să-și tăgăduiască și să-și renege ei ceea ce au văzut și auzit și au crezut de 60 de ani de cînd sunt cu Domnul. Adică asta era miza cerută: să-L lepede pe Domnul Iisus Hristos și să se supună arhiereului locului care nu poate crede în Cuvîntul lui Dumnezeu așa ca voi. Dar ei nu aveau nevoi de supunere căci s-au supus mai dinainte, sau tu nu ai văzut că acolo Dumnezeu a întemeiat Cetatea printr-un slujitor din BOR care avea consimțămîntul să lucreze de la Arhiereul Hrineanu din Cluj de pe atunci? A lucrat și a binecuvîntat și a pus la temelie Hrisovul deci sub ascultare de BOR s-a făcut tot ce s-a făcut. Acum, după ce a ajuns Arhiereu s-a întors și el cu spatele dar nu cred că și cu inima, eu totuși cred că și el mai crede în Cuvîntul lui Dumnezeu dar nu poate să stea cu fața pentru că a fost forțat de sinod să nu se amestece în parohiile altora deși pe vremea cînd a făcut toate lucrările parohia Tîrgoviștei era vacantă și practic nu se amestecase în ograda nimănui conform canoanelor. Deci din moment ce arhiereul locului murise avea tot dreptul să slujească acolo sub trimiterea altui arhiereu cu multă putere sfințitoare cum era Hrineanu. căci au am asistat la slujble ținute de el la Catedrală și se umplea de Duhul Sfînt și se deschideau cerurile cînd se ruga el. Deci totul s-a făcut ca la carte, drept și sfînt încît acolo e respectată cursivitatea hirotoniei apostolice până azi. Nu e nimic eretic sau sectant sau ieșit de sub ascultarea de Dumnezeu așa cum crezi dumneata.

Citat:
Dar îți dau o veste minunată. Pot fi reprimiți înapoi ! Cum? Asta vorbiți cu ierarhul, episcopii și consilierii eparhiali și protopopiatele.
Păi nu vor să se lepede de Cuvîntul lui Dumnezeu. Crezi că arhierul locului crede în Cuvîntul lui Dumnezeu? Ar fi o mare minune re-primirea asta dar fără interese ascunse, egoiste sau de abuz de stăpînire sau de expropiere sau de ce știu eu ce le mai trece prin cap. Nu pot să îi păcălească pentru că Dumnezeu vegheață asupra lor și mărturisește așa cum a mărturisit despre toate în ultimii 60 de ani. Au mai fost tentative de lucrare comună dar ordinele venite de ''sus'' către preoții locului au oprit brusc orice lucrare comună frățească.

Citat:
Cine-a părăsit lucrarea? Noi nu. Voi da. Dovedit.
Spui tu crezînd în propagandă. Care voi? Care noi? E dovedit exact sfinvers... din păcate pentru voi, nu știu care voi.
Citat:
Cine s-a reîntors în lume?
Păi s-au reîntors în lume cei ce au ales luxul și privilegiile și hora cea mare cu ereticii și păgînii și toate sectarismele și toate teoriile gLumii de le-au băgat în bisericile lor ca și credințe bune și mîntuitoare.

Noi toți suntem în lume, ne luptăm cu lumea, rămânem în lume, ne mântuim prin lume, prin ispite, pentru lume suferim, pentru lume ne răstignim, ca lumea să creadă, suntem exemple și lumini, dar lumini ale harului, nu luciferice, suntem exemple de jertfă în ascultare, nu jertfă în răzvrătire, suntem smerenie, nu slavă deșartă... [/quote]

Păi lucifer din mîndrie luxiferică nu a mai crezut în Cuvîntul lui Dumnezeu ispitind pe oameni să cadă și ei asemenea lui prin minciună și răutate din dreapta credință spre slava lor deșartă. Iar asta nu poți spune despre poporul lui Dumnezeu din NIP care rabdă împreună cu Hristos toată prigoana și denigrarea și batjocura ci mai degrabă, dacă te-ai uita în oglindă, ai putea să spui despre cei ce au viața foarte departe de ceea ce cere Dumnezeu de la creștini și de la creștini ortodocși, o viață plină de lux și nepăsare și privilegii dar cu toate astea dau mereu ordin să fie osîndiți săracii și văduvele și orfanii din poporul lui Dumnezeu. Deci înainte să osîndești fără discernămînt ar fi mai bine să încerci să fii cinstit.

continuarea mai jos.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 20:36:06.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 20:36:24
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit continuare pt. Igor

Citat:
Iubim lumea mai mult decât pe noi, vrem oițele pierdute să vină înapoi în staulul Biserici, dar nu obligăm niciodată, cum suntem învățați să nu obligăm, nu ne înfuriem, nu emitem opinii peste hotărârile Bisericii, că nu sunt mai bune, sunt mai slabe, din mândrie, vrem să le anulăm pe cele ale Bisericii, că ce? Că nu sunt bune? Dacă sunt bune de ce nu le urmăm?
Nu știu ce vorbești... invoci iar și iar neascultarea. De ce ești viclean și vrei ca prin ea să abuzezi, să răpești, să expropiezi, să supui tiraniei, să deposedezi, să obligi la lepădare de Dumnezeu și să osîndești mereu cu nedreptate? Oare dacă ai avea dragoste de oi așa te-ai comporta?... oricît de mare sau de mic ai fi. Nu știi că păstorul cel rău și care este plătit vine numai să răpească și să piardă oile iar cînd vine lupul e primul care fuge de se angajează la lup în subordine ca să-și asigure bătrînețile cu pensie mare? Păstorul cel Adevărat își pune viața pentru oi așa cum și-a pus Domnul Iisus viața Sa împreună cu cele 7 sfinte Trîmbițe ca să stea să înfrunte pe cel ce voia să-i pustiască biserica și casa. Ai stat tu să mustri regimul lui antihrist de peste 100 de ani sau a stat Dmnezeu cu sfintele sale trîmbițe? Deci nu încerca să vinzi iar și iar castraveți la grădinari vorbind de neascultare și nesupunere că nu ține. Ei au fost și sunt cei ce ascultă cel mai mult de Dumnezeu din ultima 100 de ani și nu voi ceilalți care ați dat bir cu fugiții.

Citat:
Proorocița Mihaela, da, să emită păreri, se numesc teologumene, păreri teologice, dar nu le impună obligat Bisericii, și mai ales, să nu se supere atunci când nu îi sunt urmate învățăturile ei, ea trebuie să asculte de duhovnic, de episcop și de preoți, de Biblie mai ales, de scrierile Sfinților Părinți, de Sfintele Canoane.
Cu ce greșlesc acestea? Iar dacă nu greșesc, de ce nu le ascultă?
Păi dacă ei îi grăiește Domnul Iisus Hristos trimis de Tatăl, oare n-ar fi mai bine pentru ea să asculte de El și nu de alții? Ea nu impune nimic nimănui ci ea scrie Cuvîntul în Cartea Sfîntă și preotul Nicușor Îl ciește ca să-L audă tot poporul și toată lumea care vrea să audă. Nimeni nu este forțat sau obligat să asculte și nici supus cu forța să împlinească cele cerute în Cuvânt. Fiecare este un om Liber căci Dumnezeu este Dumnezeul Libertății și nu al silniciei!

Nu-ți fă probleme, cine ascultă de Cuvîntul lui Dumnezeu ascultă de tot Dumnezeul și respectă toate canoanele și tradițiile sfinte și predaniile apostolilor pentru că la asta veghează Dumnezeu cu îngerii și cu sfinții așa că nu invoca iarăși nerespectarea și neascultarea că nu ține. Ei le țin pe toate așa cum ți-am spus căci acolo e cea mai deplină dreaptă credință. Mai degrabă uită-te în alte biserici ortodoxe și în alte ogrzi să vezi cum sunt călcate toate în picioare.
Citat:
Iar dacă vrea să se sfințească să să se ducă pustnică, sau întro mănăstire să stea în ascultare de stareță, de maici, să le slujească, cu dragoste, să se smerească... nu să vrea să aibe o gloată de creduli, care să-i stea la picioare să-i asculte elucubrațiile? Poate vorbește frumos, nu mă îndoiesc de asta. Nu asta-i problema. Ci lipsa smereniei. Lipsa ascultării. Mânia, supărarea, răzvrătirea ei, neascultarea !
Păi ea scrie Cuvîntul și nu ține prelegeri și nu așteaptă ca cineva să i se închine. Ea este stareța pusă de Iisus ca urmașa sfintei Verginica deci cum vrei tu să îi iei darul pe care Domnul i l-a dat ei și nu ție și nu mie sau să și-l lepede? E frumos ceea ce ceri? Ce părere ai? Ea nu scrie de la ea așa cum ai crede tu că delirează pentru că niciun om nu ar putea scrie așa ceva oricît l-ar chinui talentele literare sau scripturale sau luciferice ci ea scrie Cuvîntul pe care i-L dictează Domnul Iisus Hristos. De aceea se numește Trîmbiță Apocaliptică, de aceea e înger și om... pentru că prin ea își scrie Domnul sfintele proorocii în Cartea Lui cea Sfîntă.

Tu tot vorbești de neascultare, de răzvrătire ca o moară stricată... și faci asta pentru că tu nu crezi și nu știi ce să faci ca să faci ''bine'' însă dacă tu nu crezi de ce vrei mereu s-o obligi să nu mai creadă și ea așa ca tine? Ți-e frică pentru dreapta ta credință? Păi dacă a ei e mai dreaptă și mai bună atunci de ce ți-e frică de credința ei? Deci ceea ce faci tu cum crezi că se cheamă: mîntuire? dragoste? sau nu vrei să te vezi că ești la fel cu acel Saul ce prigonea dreapta credință care după convertire a ajuns să se numească sf. ap. Pavel? Sau poate ești ca Petru acela ce s-a lepădat de Hristos în ceasurile grele tăgăduindu-L sau care îl ispitea pe Domnul Hristos ca nu cumva să se ducă să fie răstignit de bătrîni, de iudei, de farisei, de scribi și de învățați și de mai marii bisericii? Cine ești tu Igor dragă și ce vrei tu de la Dumnezeu și de la Trîmbița Mihaela? (sf. arh. Mihail, protectorul ei, o păzește deci nu mai îndrăzni s-o batjocurești ca să nu te rănești și să nu te tai singur afară din dreapta credință.)

Citat:
Înțelegi acum? Ți-am spus că nici tu nu asculți și nu urmezi ce spun? La fel nu ascultă nici demonii. Că nu vor. Au ei de dovedit "ceva mai bun"...
Ce vrei tu dragă Igor să dovedești? Că noi nu credem și că nu ascultăm? Eu sunt mirean din BOR și ei sunt poporul cel sfînt agonisit cu greu de Domnul Iisus în ultima sută de ani, popor bine pregătit ca să Îl întîmpine pe Domnul atunci cînd va sosi așa cum s-a înălțat.

Și cînd am asculta noi în opinia ta? Cînd ne-am lepăda de Domnul Iisus și de Cuvîntul lui Dumnezeu și de Lucrarea Lui? Păi doar demonii ar pune botul și ar asculta și ar face ceea ce ne ceri mie și lor fără să-ți dai seama!

Și ți-am mai spus că o credință mai mare în Dumnezeu și o ascultare mai sfîntă decît au avut-o și o au cele 7 Trîmbițe îngeri-oameni nu a avut nimeni în ultima 100 de ani... așa că încetează să ceri Domnului să asculte de Tatăl ci mai degrabă ai cere altora asta dacă chiar n-ai ce face. Ok?

Ia studiază tu viața celor 7 Trâmbițe Apocaliptice, a celor 7 îngeri-oameni și vezi minunile lor și apoi dă-ți tu cu părerea dacă ai văzut în ultima sută de ani credință mai mare sau ascultare mai sfîntă și dragoste jertfelnică mai multă. Și după ce studiezi, mai vorbim. Că așa discuția tinde să meargă în absurd... adică ajungem să venim noi să cerem lui Dumnezeu să asculte de Dumnezeu. Păi de o astfel de cerere insistentă și obraznică ar rîde lucifer cu gura pînă la urechi... împreună cu toată ceata lui căzută din dreapta credință, căci așa ceva numai de el ar putea fi demnă.

Ia du-te tu să-i ceri ciobănașului Petrache Lupu să creadă și să asculte de Moșul Dumnezeu de la Maglavit. Păi nu demonstrează toată credința și ascultarea Lui de Dumnezeu toate minunile și vindecările care se produceau atunci pe bandă rulantă încît aproape toată țara a fost pe la Maglavit?

Sau cere-i Lui Arsenie Boca să creadă și să asculte de Dumnezeu sau lui Traian Dorz care a făcut temniță grea pentru oastea Domnului și a fost urmărit de securiști pînă în '89.

Deci te rog nu deveni penibil cerînd mereu credință și ascultare de la eroii creștini ai României. Ok?

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 20:59:07.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 20:59:31
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce te tulburi dacă nu vezi toate cele cu care te-ai obijnuit? Păi de aia nu le vezi pentru că Ieslea Cuvîntului e una săracă, e așa de săracă tot așa cum a fost acum 2000 de ani peștera în care s-a născut Domnul.
Măi omule, pe Hristos tot în grajdi Îl țineți ?

Voi stați în case, apartamente, vile, toate mobilate, utilate, cât mai îmbodobite și frumoase și pe Hristos... tot în grajdi Îl lăsați ?

Păi nu vă e rușine ? Nu vedeți cum își bat dracii joc de voi ? Oare atât de orbi sunteți ? Oare atât de mult urâți Biserica ?

Ce vi-a făcut Biserica, Ortodoxia, cu ce greșim noi, toți, că facem Biserica, Biserică pe placul Domnului ? Voi sunteți pe placul demonilor... Mi-e tare milă de voi...

Citat:
Pentru că așa ne învață Dumnezeu în Cuvânt cum trebuie să fie portul cuvios cu specific tradițional românesc... în conformitate cu Hrisovul care stă la temelie.
Da, acuzi Biserica, că nu-și sărăcește ieslea Împăratului Universului... și tot tu spui de "portul cuvios specific tradițional românesc în conformitate cu Hrisovul care stă la temelie".

Dacă aveți hrisov la temelie, atunci trebuie să aveți și biserica construită creștinește, cum au început să se construiască din secolul 3 bisericile, când a ieșit Biserica din catacombe.

Deci faceți-vă acea biserică, frumoasă, cu Sfânt Iconostas, Sfinte Veșminte preoțești, ca Pavel, Sfintele Icoane ca mărturisire, cu hramul Bisericii, apoi Liturghierul, Molitfelnicul, Mineiele, Sfintele Canoane de la Sfintele Sinoade, toată rânduiala Bisericii, să dovediți că sunteți ortodocși, cum afirmați, nu? Atunci vă primim în Biserică și ne bucurăm împreună în Domnul.

Deci hai te rog, începe să răspunzi de aici, pagina 44: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=10271&page=44

Începe de la postarea mea #439, alineat cu alineat, te rog. Începe de acolo, bine? Te rog.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 27.07.2016 at 21:03:52.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57