![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Circula pe net vreo 12 motive pentru care Dumnezeul biblic este considerat de parerile atee ca fiind rau. Cu citate din NT si VT. Pe mine nu m-au convins, sunt niste citate smulse din context si care nu admit explicatiile de nici un fel, asa cum nici tu nu vrei sa accepti explicatia pe care am scris-o eu mai sus - probabil ca ai aruncat o privire ironica in treacat zicand: ce zice asta, stiu eu mai bine ca oricum bate campii, nici nu merita atentia lecturii. O seara buna si tie si desteptarea devreme, ca stii tu: cine se scoala de dimineata departe ajunge. :D
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
foarte bun raspunsul.se stie ca precedentul e cel mai greu de creat.daca acesta nu e pedepsit, legea degeaba e data daca nu e intarita printr-un ex. acesta ii confera stabilitate. |
|
|||
|
|||
![]()
Destul de sadic, daca ma intrebi pe mine. Nu prea e moral ce a facut Dumnezeu aici.
|
|
||||
|
||||
![]()
Morali suntem noi , Geta ! Atât de morali , încât am devenit atât de nesimțiți, încât am ridicat imoralitatea la rang de moralitate . Cam asta-i societatea din care faci și tu și eu parte, Geta dragă. Moralitatea s-a dobândit și cu biciul , Geta ! Căci biciul este folosit la dobitoace, iar omul în multe situații a fost sub dobitoace, ca și acum de altfel, numai că acum avem legistlație ce apără dreptul dobitoacelor. Și apoi , dragă Geta, cine oare strigă cel mai tare hoțul ? Nu, tot hoțul ? Așa și cu strigătul tău . . . , și nu numai ( mă refer și la alte topice , unde ai gurița mare, dar fără folos ) .
|
|||
|
|||
![]()
Eu pot sa fiu imoral, daca vreau. Eu nu sunt Dumnezeu, nu trebuie sa dau exemplu. In schimb, uciderea unui om nevinovat pentru motivul ca nu a ascultat de sefu mare, e un exemplu clar de imoralitate. Sa ucizi pentru ca ceilalti sa vada exemplul, sa se teama de tine si sa te asculte... Asa procedeaza mafiotii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa lucru esential,pe care tu il scapi din vedere, e faptul ca Hristos a murit pt neascultarea noastra, ca sa ne dea sansa fiecaruia de a intra in partasie cu Tatal Ceresc,asa ca poti sa iti dai seama cat l-a "costat" pe Dumnezeu lipsa ascultarii noastre. |
|
|||
|
|||
![]()
Gresesti fundamental. Ideea de moralitate nu-i apartine lui Dumnezeu, ci oamenilor. Iar noi, oamenii, atei sau crestini, consideram un asemenea comportament ca fiind IMORAL. Tu, Dan Paleacu, consideri ca un om care asista impasibil la uciderea unui copil, este un monstru. Daca lui Dumnezeu ii acorzi circumstante atenuante, inseamna ca ai si tu o moralitate indoielnica. Seful nu are voie sa faca ce vrea, pentru ca el e seful. Sigur, are puterea sa faca ce vrea, dar daca si-o foloseste in acest fel, inseamna ca nu e un sef bun.
Chestia aia cu Isus care a murit pentru noi, nu o prea inteleg. Cu ce anume ne-a ajutat moartea lui Isus? Nu mi se pare ca lumea a devenit mai buna in vreun fel. Iar pe Dumnezeu nu l-a costat nimic, pentru ca Isus oricum a urcat in Rai, deci nu a pierdut nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faci niste comparatii lipsite de logica, Dumnezeu nu e sef sau sefu, e creatorul cerului si pamantului. Dumnezeu a dat viata,Dumnezeu poate lua viata, nu trebuie sa dea socoteala nimanui. Omul e pacatos,plata pacatului este moartea, fie ca tie iti convine sau nu. Nu cred ca ai idee ce a insemnat pentru Dumnezeu jertfa Fiului Sau. El,Dumnezeul Fiul,a fost batjocorit,batut,scuipat, crucificat insa ce e fost cel mai greu,a fost despartit de Tatal. Eu si tu si nimeni de pe pamantul asta nu poate intelege suferinta despartirii de Tatal. Deci sa zici ca pe Dumnezeu nu l-a costat nimic.....e un non sens. Moartea si invierea Lui schimba vietile oamenilor, nu face lumea mai buna,ci pe cei ce cred in El ii face mai buni. Ca sa iti dau un singur exemplu,uita-te la viata lui Pavel(fost Saul),dintr-un prigonitor al Bisericii a ajuns un om plin de dragoste...asta a facut jertfa lui Hristos. Tot in Biblie gasim si acel verset minunat in care Pavel spune "Traiesc,dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine....", lucru care nu ar fi fost posibil fara ca Hristos sa moara si sa invie. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? | florin.oltean75 | Generalitati | 3 | 22.02.2012 20:28:10 |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
oameni care nu au crezut in Dumnezeu | cozia | Intamplari adevarate | 5 | 28.07.2008 20:15:06 |
|