Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2009, 22:44:19
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de archanghel Vezi mesajul
Probabil (in mod sigur)ca nu ati citit Vechiul Testament...Din auzite stie toata lumea.O zi buna.
PS: Odata mi-a explicat,dar dumneata nu poti intelege.
Am citit o treime. Urmeaza si restul...

Circula pe net vreo 12 motive pentru care Dumnezeul biblic este considerat de parerile atee ca fiind rau. Cu citate din NT si VT. Pe mine nu m-au convins, sunt niste citate smulse din context si care nu admit explicatiile de nici un fel, asa cum nici tu nu vrei sa accepti explicatia pe care am scris-o eu mai sus - probabil ca ai aruncat o privire ironica in treacat zicand: ce zice asta, stiu eu mai bine ca oricum bate campii, nici nu merita atentia lecturii.

O seara buna si tie si desteptarea devreme, ca stii tu: cine se scoala de dimineata departe ajunge. :D

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 11:05:08
dan_paleacu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rightful8912 Vezi mesajul
Dumnezeu vrea sa omoram oameni deoarece acestia muncesc in ziua de odihna?...Numerii, cap. 15, ver. 32-36:

32. Când se aflau fiii lui Israel în pustiu, au găsit un om adunând lemne în ziua odihnei;
33. Și cei ce l-au găsit adunând lemne în ziua odihnei l-au adus la Moise și Aaron și la toată obștea fiilor lui Israel;
34. Și l-au pus sub pază, pentru că nu era încă hotărât ce să facă cu el.
35. Atunci a zis Domnul către Moise: "Omul acesta să moară; să fie ucis cu pietre de către toată obștea fiilor lui Israel, afară din tabără!"
36. L-au scos deci toată obștea fiilor lui Israel afară din tabără și l-au ucis cu pietre toată obștea, afară din tabără, cum poruncise Domnul lui Moise.

din nou as dori putina lamurire.....ar trebui sa omoram oameni pt ca muncesc duminica..?..va mai vine sa preaslaviti un Dumnezeu care cere asa ceva?
Nu ai inteles mesajul, ideea e cu totul alta. Dumnezeu a dat o lege si omul acela nu a respectat-o. Cand te joci cu pacatul si nesocotesti poruncile Domnului practic iti semnezi singur sentinta. Gandeste-te cum ar fi fost ca imediat dupa ce Dumnezeu a dat tablele legii si omul asta a pacatuit sa nu se intample absolut nimic?Toti ar fi zis ca legea e data degeaba si dc o incalci nu se intampla nimic. Dumnezeu prin moartea acestui om a fost cat se poate de clar, cine nu-l asculta va pieri.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 20:19:01
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de archanghel Vezi mesajul
Sint de acord si cu asta dar atunci tradu-mi te rog intelesul ''Cel ce A FOST,ESTE SI VA FI neschimbat in veci'' si nu este nici un dubiu ca acesta ESTE Dumnezeu,priveste-l asa cum este prezentat de ISUS CRISTOS si apoi explica-mi contrastul cu cel din vechiul testament (ucideri,razbunari,etc ) si dupa aceia mai discutam.
Dumnezeu este acelasi, si nu se schimba. Oamenii sunt diferiti si schimbatori, si Dumnezeu vorbeste cu fiecare pe limba lui.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2009, 17:32:57
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dan_paleacu Vezi mesajul
Nu ai inteles mesajul, ideea e cu totul alta. Dumnezeu a dat o lege si omul acela nu a respectat-o. Cand te joci cu pacatul si nesocotesti poruncile Domnului practic iti semnezi singur sentinta. Gandeste-te cum ar fi fost ca imediat dupa ce Dumnezeu a dat tablele legii si omul asta a pacatuit sa nu se intample absolut nimic?Toti ar fi zis ca legea e data degeaba si dc o incalci nu se intampla nimic. Dumnezeu prin moartea acestui om a fost cat se poate de clar, cine nu-l asculta va pieri.

foarte bun raspunsul.se stie ca precedentul e cel mai greu de creat.daca acesta nu e pedepsit, legea degeaba e data daca nu e intarita printr-un ex. acesta ii confera stabilitate.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2009, 19:11:42
getagrip getagrip is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2009
Implicit

Destul de sadic, daca ma intrebi pe mine. Nu prea e moral ce a facut Dumnezeu aici.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 01:49:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Destul de sadic, daca ma intrebi pe mine. Nu prea e moral ce a facut Dumnezeu aici.
Morali suntem noi , Geta ! Atât de morali , încât am devenit atât de nesimțiți, încât am ridicat imoralitatea la rang de moralitate . Cam asta-i societatea din care faci și tu și eu parte, Geta dragă. Moralitatea s-a dobândit și cu biciul , Geta ! Căci biciul este folosit la dobitoace, iar omul în multe situații a fost sub dobitoace, ca și acum de altfel, numai că acum avem legistlație ce apără dreptul dobitoacelor. Și apoi , dragă Geta, cine oare strigă cel mai tare hoțul ? Nu, tot hoțul ? Așa și cu strigătul tău . . . , și nu numai ( mă refer și la alte topice , unde ai gurița mare, dar fără folos ) .
Vechi 17.08.2009, 08:00:35
Banned

Implicit

Eu pot sa fiu imoral, daca vreau. Eu nu sunt Dumnezeu, nu trebuie sa dau exemplu. In schimb, uciderea unui om nevinovat pentru motivul ca nu a ascultat de sefu mare, e un exemplu clar de imoralitate. Sa ucizi pentru ca ceilalti sa vada exemplul, sa se teama de tine si sa te asculte... Asa procedeaza mafiotii.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 11:28:06
dan_paleacu
Guest

Implicit

Citat:
Eu pot sa fiu imoral, daca vreau. Eu nu sunt Dumnezeu, nu trebuie sa dau exemplu. In schimb, uciderea unui om nevinovat pentru motivul ca nu a ascultat de sefu mare, e un exemplu clar de imoralitate. Sa ucizi pentru ca ceilalti sa vada exemplul, sa se teama de tine si sa te asculte... Asa procedeaza mafiotii.
Nu tu esti cea care decide ce e moral si ce e imoral,ci Dumnezeu. Nu tu l-ai facut pe Dumnezeu ci Dumnezeu te-a facut pe tine asa ca El e cel ce decide ce e bine si ce e rau. Pentru Adam nu a fost imoral sa manance din pom,insa asta l-a costat enorm,de fapt pe toti ne-a costat enorm. Toti trebuie sa murim pt aceasta "simpla" neascultare.
Insa lucru esential,pe care tu il scapi din vedere, e faptul ca Hristos a murit pt neascultarea noastra, ca sa ne dea sansa fiecaruia de a intra in partasie cu Tatal Ceresc,asa ca poti sa iti dai seama cat l-a "costat" pe Dumnezeu lipsa ascultarii noastre.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 14:25:07
Banned

Implicit

Gresesti fundamental. Ideea de moralitate nu-i apartine lui Dumnezeu, ci oamenilor. Iar noi, oamenii, atei sau crestini, consideram un asemenea comportament ca fiind IMORAL. Tu, Dan Paleacu, consideri ca un om care asista impasibil la uciderea unui copil, este un monstru. Daca lui Dumnezeu ii acorzi circumstante atenuante, inseamna ca ai si tu o moralitate indoielnica. Seful nu are voie sa faca ce vrea, pentru ca el e seful. Sigur, are puterea sa faca ce vrea, dar daca si-o foloseste in acest fel, inseamna ca nu e un sef bun.

Chestia aia cu Isus care a murit pentru noi, nu o prea inteleg. Cu ce anume ne-a ajutat moartea lui Isus? Nu mi se pare ca lumea a devenit mai buna in vreun fel. Iar pe Dumnezeu nu l-a costat nimic, pentru ca Isus oricum a urcat in Rai, deci nu a pierdut nimic.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 15:40:38
dan_paleacu
Guest

Implicit

Citat:
Gresesti fundamental. Ideea de moralitate nu-i apartine lui Dumnezeu, ci oamenilor. Iar noi, oamenii, atei sau crestini, consideram un asemenea comportament ca fiind IMORAL. Tu, Dan Paleacu, consideri ca un om care asista impasibil la uciderea unui copil, este un monstru. Daca lui Dumnezeu ii acorzi circumstante atenuante, inseamna ca ai si tu o moralitate indoielnica. Seful nu are voie sa faca ce vrea, pentru ca el e seful. Sigur, are puterea sa faca ce vrea, dar daca si-o foloseste in acest fel, inseamna ca nu e un sef bun.

Chestia aia cu Isus care a murit pentru noi, nu o prea inteleg. Cu ce anume ne-a ajutat moartea lui Isus? Nu mi se pare ca lumea a devenit mai buna in vreun fel. Iar pe Dumnezeu nu l-a costat nimic, pentru ca Isus oricum a urcat in Rai, deci nu a pierdut nimic.
Eu am vorbit de moralitate pt ca tu ai facut referire la acest termen. In Biblie apare termenul de neprihanire dar multi nu inteleg acest termen.
Faci niste comparatii lipsite de logica, Dumnezeu nu e sef sau sefu, e creatorul cerului si pamantului. Dumnezeu a dat viata,Dumnezeu poate lua viata, nu trebuie sa dea socoteala nimanui. Omul e pacatos,plata pacatului este moartea, fie ca tie iti convine sau nu.
Nu cred ca ai idee ce a insemnat pentru Dumnezeu jertfa Fiului Sau. El,Dumnezeul Fiul,a fost batjocorit,batut,scuipat, crucificat insa ce e fost cel mai greu,a fost despartit de Tatal. Eu si tu si nimeni de pe pamantul asta nu poate intelege suferinta despartirii de Tatal.
Deci sa zici ca pe Dumnezeu nu l-a costat nimic.....e un non sens.
Moartea si invierea Lui schimba vietile oamenilor, nu face lumea mai buna,ci pe cei ce cred in El ii face mai buni. Ca sa iti dau un singur exemplu,uita-te la viata lui Pavel(fost Saul),dintr-un prigonitor al Bisericii a ajuns un om plin de dragoste...asta a facut jertfa lui Hristos. Tot in Biblie gasim si acel verset minunat in care Pavel spune "Traiesc,dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine....", lucru care nu ar fi fost posibil fara ca Hristos sa moara si sa invie.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? florin.oltean75 Generalitati 3 22.02.2012 20:28:10
Dumnezeu nu vrea suferinta omului caty_deea Despre Biserica Ortodoxa in general 17 07.02.2011 23:14:52
oameni care nu au crezut in Dumnezeu cozia Intamplari adevarate 5 28.07.2008 20:15:06