Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.03.2009, 20:40:57
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt alaturi de voi in aceasta seara la ora propusa cu rugaciunea inimii:Doamne Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!
Doamne ajuta!
Vechi 29.03.2009, 00:01:26
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Implicit Doamne ajuta!

Cu putina intarziere, ma alatur si eu la aceasta rugaciune colectiva.
Rugaciunea inimii fiind foarte scurta, ma gandesc sa punem in practica si rugaciunea propusa de DorinaStoica si anume " rugaciunea de pocainta care se rosteste in Postul Mare adica rugaciunea Sfantului Efrem Sirul."
Nu-mi vine sa cred ca ar fi cineva de pe Forum care sa nu cunoasca aceasta rugaciune care iarasi este foarte scurta si foarte benefica in aceasta perioada, insotita de metanii. Si ca sa incheiem rugaciunea colectiva putem spune in 2 minute si rugaciunea " Imparate ceresc, Mangaietorule..... " propusa la inceput de Catalina.
Este o parere, voi hotarati. Ora este foarte bine aleasa! Doamne ajuta-ne!
Vechi 29.03.2009, 04:19:15
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anne Vezi mesajul
[SIZE=3] Eu personal...nu pot ...NU POOOOT sa spun rugaciunea doar pentru mine! Niciodata nu am spus-o asa... Ma gandesc ca sunt mama de copii...am un sot care are nevoie de rugaciune ..oameni dragi mie care sufera si atunci spun asa: DOAMNE, IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-NE PE NOI, PACATOSII...[/SIZE]
[SIZE=3]Poate asa ar trebui sa spunem toti, cand facem rugaciunea impreuna...[/SIZE]
Ai dreptate draga Anne; unde mi-a fost mintea?!? Atata doar ca spunem "pe mine, pacatosul", dar nu avem voie sa-i facem pe ceilalti pacatosi, caci singurul pacatos din lume eu sunt.
Parca mai potrivit mi s-ar parea sa spunem "Tatal nostru", caci Tatal ceresc stie ce ne trebuie, pentru a atinge scopul propus; dar ma supun majoritatii.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 04:23:01
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de icamilin Vezi mesajul
Cu putina intarziere, ma alatur si eu la aceasta rugaciune colectiva.
Rugaciunea inimii fiind foarte scurta, ma gandesc sa punem in practica si rugaciunea propusa de DorinaStoica si anume " rugaciunea de pocainta care se rosteste in Postul Mare adica rugaciunea Sfantului Efrem Sirul."
Nu-mi vine sa cred ca ar fi cineva de pe Forum care sa nu cunoasca aceasta rugaciune care iarasi este foarte scurta si foarte benefica in aceasta perioada, insotita de metanii. Si ca sa incheiem rugaciunea colectiva putem spune in 2 minute si rugaciunea " Imparate ceresc, Mangaietorule..... " propusa la inceput de Catalina.
Este o parere, voi hotarati. Ora este foarte bine aleasa! Doamne ajuta-ne!
Ica draga, "Imparate ceresc" este invocarea Duhului Sfant si ar trebui sa incepem cu ea, respectiv cu raugaciunile incepatoare, pe care cei care se roaga zilnic le stiu pe de rost.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 05:02:29
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Ai dreptate draga Anne; unde mi-a fost mintea?!? Atata doar ca spunem "pe mine, pacatosul", dar nu avem voie sa-i facem pe ceilalti pacatosi, caci singurul pacatos din lume eu sunt.
Parca mai potrivit mi s-ar parea sa spunem "Tatal nostru", caci Tatal ceresc stie ce ne trebuie, pentru a atinge scopul propus; dar ma supun majoritatii.

Dar este normal ca acesta rugciune se adapteaza cind e vb de un grup.

Eu am pus rugaciunea in original, nici nu m-am gandit ca trebuie sa spun ca trebuie aplicata la grup, din moment ce am hotarit toti aici o rugaciune in grup.
Imi pare rau, insa mi se prea logic si de la sine inteles.
Ma iertati, daca cineva nu stia ca era vorba de grup, insa banuiesc ca stiau toti.
Vechi 29.03.2009, 05:05:13
Anca-Miha
Guest

Implicit

Toata lumea stie ce e vorba de grup. Dar cum adaptam rugaciunea? Eu stiu ca nu avem voie sa spunem despre altii ca sunt pacatosi.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 13:18:34
emanuel2007
Guest

Implicit

se poate spune : " Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine ( pacatosul/pacatoasa ) si pe lumea ta (pe cei din grup ) " ... ce am pus in paranteza este optional ...

insa , cel mai bine este sa zica fiecare cum crede de cuviinta nu mai sa zica , ca nu asta e baiul ... fiecare poate sa se roage cum vrea , sa foloseasca ce cuvinte vrea el , sa spuna ce rugaciuni vrea el , ca toate rugaciunile sunt bune si sunt rugaciuni ale inimii , toate de la Duhul Sfant ...

importanta este numai sa ne rugam ; si nu sa ne rugam la ora aia , ci permanent ... dar fiecare cu masura lui ... fiecare lucru bun are un inceput si trepte ... deci sa faca fiecare ce poate ...
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 16:55:24
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit rugaciune

Am vazut acum cateva saptamini la B1 TV pe parintele Filoteu (man.Petru Voda),venit alaturi de maica Ecaterina (Monica Fermo)
Intrebat ce sfat le da celor din manastire parintele Iustin PARVU in aceste vremuri tulburi ,acesta a raspuns ca par.Iustin ii indeamna la rugaciune.
Eu cred ca orice rugaciune spusa mai multe minute e binevenita si un acatist daca este citit e de folos ,dar aceasta rugaciune(Doamne Isuse Hristoase,miluieste-ma)ne e de folos si noua,ne ajuta sa ne curatim de patimi
si il aduce pe Hristos un mijlocul nostru."Unde doi se roaga in numele Meu sunt si eu in mijlocul lor ",parca asa scrie la Evanghelie.
Am mai spus catorva cunostinte astazi de aceasta initiativa ,sper sa nu fie valabila doar pentru 28.03.2009.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 17:44:29
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Este o propunere bună,ora este potrivită (în seara aceasta se schimbă ora).Sigur că se poate spune și rugăciunea inimii(oare câți o au?) dar eu aș propune în cele trei săptămâni cât mai avem din postul acesta al Paștelui să spunem Rugăciunea lui Isac Siriul "Doamne și stăpânul vieții mele...."și să facem mătăniile care se fac,căci aceasta este rugăciunea ce se face în post, iar după post mai vedem.
De ce nu a fost deschis acest topic la "Rugăciuni"?
[COLOR=black]Aceasta este rugăcciune sfântului Isac Sirul care se face în postul acesta și cu atât mai mult săptămâna care urmează când se face Canonul Sfântului Andrei Creteanul miercuri și vineri așadar fraților să nu inventăm acei care suntem sub rânduială.[/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Doamne și stăp[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]ânul vieții mele[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]duhul trândăvii,al grijii de multe,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]al iubirii de stăpânire[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]și al grăirii în deșert nu mi-l da mie.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=darkred](o metanie mare)[/COLOR]
[SIZE=3]Iar duhul curăției,al gândului smerit,[/SIZE]
[SIZE=3]al răbdării și al dragostei[/SIZE]
[SIZE=3]dăruiește-l mie slugii Tale[/SIZE]
[SIZE=3]Așa Doamne,Împărate dăruiește-mi[/SIZE]
[SIZE=3]ca să-mi văd păcatele mele[/SIZE]
[SIZE=3]și să nu osândesc pe frarele meu,[/SIZE]
[SIZE=3]că binecuvântat ești în vecii vecilor.Amin[/SIZE]

Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 17:49:17
dorinastoica14
Guest

Implicit

Rugăciune inimii este o rugăciune minunată dar este mai mult pentru acei sporiți.Când am spus părintelui meu duhovnic că incerc să fac rugăciunea inimii mi-a spus să-mi fac pravila de rugăciune și înt-o bună zi dacă va fi necesară pentru mântuirea mea Dumnezeu îmi va dărui și această rugăciune.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Propunere alinnasser2010 Generalitati 3 14.04.2010 21:20:38
am o propunere: maria-luisa Generalitati 36 14.01.2010 19:20:51
PROPUNERE saccsiv Generalitati 179 14.04.2008 17:02:50