![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt alaturi de voi in aceasta seara la ora propusa cu rugaciunea inimii:Doamne Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!
Doamne ajuta!
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
Cu putina intarziere, ma alatur si eu la aceasta rugaciune colectiva.
Rugaciunea inimii fiind foarte scurta, ma gandesc sa punem in practica si rugaciunea propusa de DorinaStoica si anume " rugaciunea de pocainta care se rosteste in Postul Mare adica rugaciunea Sfantului Efrem Sirul." Nu-mi vine sa cred ca ar fi cineva de pe Forum care sa nu cunoasca aceasta rugaciune care iarasi este foarte scurta si foarte benefica in aceasta perioada, insotita de metanii. Si ca sa incheiem rugaciunea colectiva putem spune in 2 minute si rugaciunea " Imparate ceresc, Mangaietorule..... " propusa la inceput de Catalina. Este o parere, voi hotarati. Ora este foarte bine aleasa! Doamne ajuta-ne!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parca mai potrivit mi s-ar parea sa spunem "Tatal nostru", caci Tatal ceresc stie ce ne trebuie, pentru a atinge scopul propus; dar ma supun majoritatii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar este normal ca acesta rugciune se adapteaza cind e vb de un grup. Eu am pus rugaciunea in original, nici nu m-am gandit ca trebuie sa spun ca trebuie aplicata la grup, din moment ce am hotarit toti aici o rugaciune in grup. Imi pare rau, insa mi se prea logic si de la sine inteles. Ma iertati, daca cineva nu stia ca era vorba de grup, insa banuiesc ca stiau toti. |
|
|||
|
|||
![]()
Toata lumea stie ce e vorba de grup. Dar cum adaptam rugaciunea? Eu stiu ca nu avem voie sa spunem despre altii ca sunt pacatosi.
|
|
|||
|
|||
![]()
se poate spune : " Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine ( pacatosul/pacatoasa ) si pe lumea ta (pe cei din grup ) " ... ce am pus in paranteza este optional ...
insa , cel mai bine este sa zica fiecare cum crede de cuviinta nu mai sa zica , ca nu asta e baiul ... fiecare poate sa se roage cum vrea , sa foloseasca ce cuvinte vrea el , sa spuna ce rugaciuni vrea el , ca toate rugaciunile sunt bune si sunt rugaciuni ale inimii , toate de la Duhul Sfant ... importanta este numai sa ne rugam ; si nu sa ne rugam la ora aia , ci permanent ... dar fiecare cu masura lui ... fiecare lucru bun are un inceput si trepte ... deci sa faca fiecare ce poate ... |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut acum cateva saptamini la B1 TV pe parintele Filoteu (man.Petru Voda),venit alaturi de maica Ecaterina (Monica Fermo)
Intrebat ce sfat le da celor din manastire parintele Iustin PARVU in aceste vremuri tulburi ,acesta a raspuns ca par.Iustin ii indeamna la rugaciune. Eu cred ca orice rugaciune spusa mai multe minute e binevenita si un acatist daca este citit e de folos ,dar aceasta rugaciune(Doamne Isuse Hristoase,miluieste-ma)ne e de folos si noua,ne ajuta sa ne curatim de patimi si il aduce pe Hristos un mijlocul nostru."Unde doi se roaga in numele Meu sunt si eu in mijlocul lor ",parca asa scrie la Evanghelie. Am mai spus catorva cunostinte astazi de aceasta initiativa ,sper sa nu fie valabila doar pentru 28.03.2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=black]Aceasta este rugăcciune sfântului Isac Sirul care se face în postul acesta și cu atât mai mult săptămâna care urmează când se face Canonul Sfântului Andrei Creteanul miercuri și vineri așadar fraților să nu inventăm acei care suntem sub rânduială.[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Doamne și stăp[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black]ânul vieții mele[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]duhul trândăvii,al grijii de multe,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]al iubirii de stăpânire[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]și al grăirii în deșert nu mi-l da mie.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=darkred](o metanie mare)[/COLOR] [SIZE=3]Iar duhul curăției,al gândului smerit,[/SIZE] [SIZE=3]al răbdării și al dragostei[/SIZE] [SIZE=3]dăruiește-l mie slugii Tale[/SIZE] [COLOR=darkred](o metanie mare)[/COLOR] [SIZE=3]Așa Doamne,Împărate dăruiește-mi[/SIZE] [SIZE=3]ca să-mi văd păcatele mele[/SIZE] [SIZE=3]și să nu osândesc pe frarele meu,[/SIZE] [SIZE=3]că binecuvântat ești în vecii vecilor.Amin[/SIZE] [COLOR=darkred](o metanie mare)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Rugăciune inimii este o rugăciune minunată dar este mai mult pentru acei sporiți.Când am spus părintelui meu duhovnic că incerc să fac rugăciunea inimii mi-a spus să-mi fac pravila de rugăciune și înt-o bună zi dacă va fi necesară pentru mântuirea mea Dumnezeu îmi va dărui și această rugăciune.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Propunere | alinnasser2010 | Generalitati | 3 | 14.04.2010 21:20:38 |
am o propunere: | maria-luisa | Generalitati | 36 | 14.01.2010 19:20:51 |
PROPUNERE | saccsiv | Generalitati | 179 | 14.04.2008 17:02:50 |
|