Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2008, 22:21:14
carmen_mik carmen_mik is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.07.2008
Implicit

Florin-Ionut, sa nu generalizam .Din fericire inca mai avem preoti adevarati si duhovnici de seama.Cand mergem la biserica sa il cautam sa vb intai cu Dumnezeu si apoi sa analizam cele materiale, putregaiurile.Acum ca a inceput postul sa mergem mai des decat pana acum si sa ne apropiem de Dumnezeu.Doamne ajuta!Si rabdare, rabdare cum obisnuia sa spuna Pr Cleopa.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2008, 22:31:49
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eutifiev_EMI
Vreau sa am si eu parte de viata vesnica. Ce trebuie sa fac ?
Daca ai urmat pocainta si te-ai marturisit uneste-te cu Hristos prin Taina Sfintei Euharisti care se ofera spre iertarea pacatelor si viata de veci. Viata vesnia se dobandeste prin unirea reala si personala cu Izvorul Vietii Hristos- Painea Vietii cele vesnice.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2008, 19:24:29
sanziana62 sanziana62 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.05.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru sanziana62
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Citat:
În prealabil postat de adrian010155
"Sa nu-ti faci idei cum ca-s crestin, ca nu-s".

Acum inteleg.
Adrian,

Sa-ti spun si tie ca am pierdut ani buni din viata urmand sfaturile unui astfel de preot. Si am facut-o cu seriozitate, nestiind pe ce drum merg. Crede-ma ca am dreptul ca macar sa spun prin ce am trecut, ca sa nu faca si altii aceeasi greseala. Deci, inca o data: nu toti preotii sunt crestini, multi nici nu stiu ce inseamna asta... Din pacate as putea spune ca preotii cei buni, traitori de credinta, sunt cei mai putini. Contrazi-ma daca poti s-o faci, fara sa cazi in pacatul minciunii.

Din cauza unora ca cei cu burta mare, sclavi ai banilor si altor patimi, am ajuns o tara pagana, dar care se lauda ca este ortodoxa. Eu sunt in starea asta de apostazie sau cum s-o fi chemand si din cauza unui astfel de popa, iar situatia celor din jurul meu este asemanatoare cu a mea... Spune-mi tu cati oameni crestini cunosti personal? In experienta ta de viata, tu, care probabil ca stii ce inseamna sa-l urmezi pe Hristos fie si teoretic, cati ai vazut sa faca asa ceva? Spune-mi!
Faci o mare greseala judecand...eu cunosc multi crestini care mi-s dragi si care incearca sa pacatuiasca cat mai putin si care mai ales au bucurie in suflet...sa ai un singur model...pe Iisus Hristos ..
Reply With Quote
Vechi 02.08.2008, 23:02:31
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

cei care vor obtine raiul il traiesc inca din aceasta viata in sufletul lor ,macar putin ..sau mai mult dupa induhovnicirea fiecaruia ..dr noi cei judecam nu vom fi intrebati de pacatele altora ,preoti sau nu ci de pacatele noastre ,iar cel al judecarii aproapelui ne situeaza in locul celui care a spus :judecata lasti-mi-o mie ,eu voi judeca,adica IISUS HRISTOS ,care stie inimile fiecaruia si CAINTA FIECARUIA dintre oameni in camara inimii lui.Asa ca ...sa nu mai judecam,caci pe cei din jurul nostru ii vedem asa cum este inima noasta.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2008, 00:56:18
antoniap
Guest

Implicit

In cartea ,,Mantuirea pacatosilor", scrisa de Agapie Criteanul exista multe indrumari de o valoare duhovniceasca impresionanta. Fiecare credincios dornic de mantuire ar fi bine s-o aiba in casa si s-o citeasca. Atatea explicatii si atatea sfaturi utile! Atatea argumente pentru a ne convinge sa renuntam la pacat. Despre aceasta carte se vorbeste si in ,,Pelerinul rus".

Pacatul aduce moarte duhovniceasca. Vietuirea in Adevarul lui Hristos cu post , rugaciune si milostenie, spovedanie si pocainta ne pot ajuta sa ne mantuim. Scriu ,,ne pot ajuta" pentru ca in calea mantuirii mai pot sta si alte piedici cum ar fi mandria.

Dar exista si multe alte carti valoroase scrise de sfinti. Ar fi bine sa citim cat mai multe, pentru ca sa nu cadem in diverse capcane si sa stim exact ce fel de duhovnic ne dorim. De mare folos ne pot fi si Vietile Sfintilor. Pildele de sfintenie ne innobileza sufletele. Apoi Noul Tetament care este un izvor de intelepciune. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2008, 09:38:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap
Dar exista si multe alte carti valoroase scrise de sfinti. Ar fi bine sa citim cat mai multe, pentru ca sa nu cadem in diverse capcane si sa stim exact ce fel de duhovnic ne dorim.
Ai pus punctul pe i.

Dupa ce citesti carti serioase, scrise de mistici, cum ar fi Urmarea lui Hristos, Marturii din viata monahala (doua volume), Ierarhia cereasca si Ierarhia bisericeasca si Teologia mistica... sau dupa ce ii asculti pe parintele Staniloaie sau Galeriu, iti spun sincer ca nu mai intri in orice biserica ortodoxa si nu-ti mai alegi orice preot duhovnic.

Acum de exemplu citesc Intoarcerea la Hristos, despre martirii inchisorilor, unul din ei fiind Valeriu Gafencu - cel supranumit de Steinhardt "sfantul inchisorilor".

Va recomand toate cartile enumerate aici, in principal Urmarea lui Hristos.

PS: Nu tot ce se vinde la biserica intra in categoria cartilor demne de luat in seama, nu dau exemple. Pana ajungi la cartile bune trebuie sa treci si prin alea mai putin folositoare de suflet...
Reply With Quote
Vechi 25.10.2009, 00:09:12
noanderu noanderu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Post Ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit ?

Raspunsul cel mai exact si cel mai clar gasim in Sfanta Scriptura.
Si iata sa va dau si un pasaj mai exact un citat din Faptele Sfinților Apostoli capitolul 16 versetele 30 pana la 31 "Și scoțându-i afară (după ce pe ceilalți i-a zăvorât la loc), le-a zis: Domnilor, ce trebuie să fac ca să mă mântuiesc? Iar ei au zis: Crede în Domnul Iisus și te vei mântui tu și casa ta."
Iata deci ce avem noi de facut: sa ne incredem in jerfa ispasitoare al Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos si sa-i marturisim Lui pacatele ca El sa ne mantuiasca de pedeapsa, de puterea si de prezenta pacatului.

PS. Daca aveti nelamurire, astept intrebarile dumneavoastra. Numai bine si Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2009, 00:46:15
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ai pus punctul pe i.

Dupa ce citesti carti serioase, scrise de mistici, cum ar fi Urmarea lui Hristos, Marturii din viata monahala (doua volume), Ierarhia cereasca si Ierarhia bisericeasca si Teologia mistica... sau dupa ce ii asculti pe parintele Staniloaie sau Galeriu, iti spun sincer ca nu mai intri in orice biserica ortodoxa si nu-ti mai alegi orice preot duhovnic.

Acum de exemplu citesc Intoarcerea la Hristos, despre martirii inchisorilor, unul din ei fiind Valeriu Gafencu - cel supranumit de Steinhardt "sfantul inchisorilor".

Va recomand toate cartile enumerate aici, in principal Urmarea lui Hristos.

PS: Nu tot ce se vinde la biserica intra in categoria cartilor demne de luat in seama, nu dau exemple. Pana ajungi la cartile bune trebuie sa treci si prin alea mai putin folositoare de suflet...
Multumesc frumos pentru recomandari. Au venit exact la timp pentru mine.
Vechi 09.02.2011, 12:03:31
cosminteologu cosminteologu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.01.2011
Smile multumesc

va multumesc pentru jertfa voastra de a raspunde unei asemenea grele intrebari, miau hranit sufletul, dar nu cred ca e bine sa recomandati cititul NT fara cineva care sati explice fiecare verset ce inseamna...eu cred ca omul se mantuieste traind pe langa oameni care sunt mai aproape de de Hristos, si care fiind cu doi pasi inaintea noastra sunt vrednici de urmat...deci exemplul personal foloseste mult incepatorului abia cand ajungi la o anumita intelegere a lucrurilor poti sa te apuci de citit pe cont propriu, sfaturi practice: parerea de rau ptr pacate, evitarea de a le mai face, Marturisirea lor catre un duhovnic, ca sa fii curat, dupa ce esti curat de vina pacatelor incepi sati doresti impartasania ca una de care iti este foame...toate vin de la sine daca inauntrul tau suspina dorul dupa viata vesnica!
primul pas este sa te intrebi: ce sa fac pentru a trai in veac? ca sa nu mor. ori daca pacatul duce la moarte trebuie sa urasc placerile amgitoare ce vin din fapte rele!
al doilea pas ar fi sa ceri mereu ajutorul lui Hristos! Doamne am cazut ridicama, domne invatama sa fac cele placute tie, Doamne am gresit iartama nu ma lasa in deznadejde, doamne ...pe masura ce te rogi sufletul tau devine mai unitar in rugaciune si pote mai usor sa se concentreze la ceea ce are de facut, si sufletul tau atunci cand cheama ajutorul de la Dumnezeu se face ca de foc si pacatele fug de la om o vreme, daca te racesti ptk nu te mai rogi pacatele se apropie de tine ca niste muste...
Daca vorbesti cu Dumnezeu ca si cu o persoana careia ii pasa de tine stii sa ii si ceri in mod practic ce sa ti dea...
CEl mai mult se foloseste omul de mersul la Sf Liturghie ptk primeste ajutor si luminare ca sa nu cada in pacat...
Pacatul odata facut iti limiteaza vederea te orbeste si te intuneca si nu mai vezi pe unde calci...ai cazut mergi degraba si te spovedeste ca sa nu prinda radacini in tine deznadejdea...exact ca si un dush care il faci cand te murdaresti, marturisirea cu parere de rau a pacatelor e ca un foc ce arde spinii crescuti in inima prin pacat
Luptandu-te cu pacatul zi de zi prin rugaciune capeti antrenament si experienta si nu mai cazi usor ci eviti pana si lucrurile care te mana inspre pacat
Nimeni nu poate sa se considere ca este mantuit facand una sau alta dar evitand pacatul si curatindu-te de el vezi tu insuti mai usor ce cruce ai pe care trebuie so o ridici si sa urmezi pe Hristos...chiar daca crucea ta este aceea de ati birui propriile patimi si pofte rele ca mai apoi sa poti sa slujesti lui Hristos...daca nu poti iubi aproapele macar nu- fa nici un rau daca nu-l poti inca iubi pe Dumnezeu macar nu-l alunga din viata ta poftind pacatul, si facand asa ai sa descoperi ca Dumnezeu te iubeste si tot ce trebuie sa faci e sa ramai in iubirea lui nefacand pacatul care ii este neplacut...

concluzia daca te cureti de pacat si urmaresti ca sa nu mai cazi in el si ajungi sal urasti ca pe un lucru dezgustator, abia atunci Dumnezeu iti va arata ce ai de facut in continuare pentru a ajunge la mantuire
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
credinta ta te-a mantuit fallen Pocainta 2 29.04.2012 17:15:50
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Ce trebuie sa cred si sa fac ca sa fiu mantuit ? E.M.I. Despre Sfanta Scriptura 15 25.06.2010 16:04:56
Urechile care s-au mantuit maria32 Generalitati 2 02.03.2010 10:01:08
Ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit ? Eutifiev_EMI Preotul 9 15.06.2008 23:47:52