Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2008, 08:36:30
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FOTINOS
Pana acum un an nu-mi imaginam ca voi ajunge sa-mi fac probleme vis a vis de greutate,insa uite ca imposibilul s-a produs.Intr-un fel ii judecam gresit pe oamenii cu kg in plus,nu intelegeam de ce nu fac ceva,de ce nu zburda prin parcuri sau de ce nu-si infraneaza poftele nutritionale.Stresul pricinuit de peste 16 ore de munca pe zi si de o deceptie m-au adus in cateva luni de la 60 kg la aproape 90.Orele de munca au scazut,cu ajutorul Lui Dumnezeu,amaraciunea a fost inlaturata,insa ghiozdanelul si gusulita au ramas pline.Cu alte cuvinte iata-ma in postura celor ironizati in urma cu numai un an,eu care trebuia sa stau in casa atunci cand batea mai tare vantul.Dintr-o data nu mai pot sa alerg,pentru ca nu-mi mai fac timp pentru asta,azi mananc legume,maine tin post,dar in alta zi recuperez caloriile si chiar mai adaug.Asa am ajuns sa va cer acum ajutorul,acela de a-mi recomanda si mie un meniu tinand cont ca am grupa A.Va multumesc si mai rogu-va iertati-mi indrazneala.
Draga Fotinos, sotul meu s-a ingrasat 10 kg intr-un an (nu ma simt de vina, mancam impreuna si eu am adaugat doar 2 kg), acum are tot 90 kg, ca si tine; nu a avut deceptii, nu a muncit mai mult ca de obicei, insa a vizitat fast-food-urile si s-a antrenat la pizza, cu colegii, ca la ei la serviciu e rusine sa mananci salata cu pui la pachet! Ii plac mult si semintele, de la floarea-soarelui decojite pana la caju si alte arahide- toate sunt calorigene. Are grupa B si ii plac lapte cu cereale, carne de pui, seminte,ciocolata. Daa, si la ciocolata m-a intrecut!
Totusi, Fotinos, el nu are atitudinea ta fata de greutate. Nu ii e rusine sa iasa pe strada, nu se simte ironizat de ceilalti. Nu alearga dar incercam sa mergem pe jos cand avem timp, de la un parc la altul uneori. A hotarat intr-un final sa slabeasca! Pana nu a vrut el, eu nu am putut sa il ajut.
Parerea mea: tu te-ai ingrasat ca urmare a unei depresii, din care nu stiu daca ai iesit complet inca. Ai o parere nu prea buna despre tine si asta nu te ajuta nici in viata, nici sa slabesti. Mai intai aici ar trebui sa umbli, zic eu. Poate e si intretinuta parerea asta proasta despre tine, daca esti ironizat(a). Si nu e numai atat, dar parca te-ai razbuna pe tine, mancand cateodata mult, desi stii ca nu iti face bine.
Departeaza-te de cei care te ironizeaza, du-te sa te spovedesti, sa scapi de mania asupra propriei persoane, si nu te mai complace in situatia ta, ca se poate si altfel!
E bine sa tii o dieta constanta, nu sunt adepta slabirii bruste, ca nu dureaza. O DIETA DE SLABIRE DUREAZA 2 ANI FARA PAUZA!! Taie jumatate de paine normala si pune-o separat, sa o mananci doar pe aceea pentru toata ziua, elimina prajelile si condimentele- care cresc pofta, mananca lapte semidegresat in loc de branza, in cele 16 ore de munca poti manca fructe si legume, MANANCA 5 MESE PE ZI, DES SI PUTIN, daca poti, mananca zdravan dimineata- cel mai mult, si renunta la masa de seara, dupa ora 18. Mergi pe jos,in plimbare macar la sfarsit de saptamana.
Poate ne spui ce mananci acum, sa vedem diferenta.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2008, 21:28:23
FOTINOS FOTINOS is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.02.2008
Implicit

Lidia si Consuela tin sa va multumesc pentru bunele sfaturi si ca urmare a raspunsurilor voastre ma simt si eu dator cu cateva completari.Trebuie sa va spun ca nu sunt amagit si nici ironizat,poate doar exprimarea mea greoaie a facut sa se-nteleaga asta.Sunt un individ :p care in aceasta luna a implinit 30 de ani,dragutel :rolleyes:,la 1.87 m si 88 kg,cu alte cuvinte un ins aparent in regula.Cum scriam ieri,pana acum un an trupul meu era chiar firav,iar de atunci lipidele s-au depus cu precadere in zona abdomenului si a gatului,iar acum vreau sa stopez aceasta disproportionalitate.Lidia se poate sa ai dreptate cand spui ca m-am ingrasat din cauza depresiei si ca aceasta din urma a lasat ceva rani,insa te asigur ca datorita Lui Dumnezeu aceastea sunt in curs de vindecare.Nu am o parere proasta despre mine,iar duhovnicul meu a reusit sa ma trezeasca dintr-un somn pacatos.Dar sa nu deviem de la subiect,mai jos o sa va arat meniul meu pe 5 zile, conceput de o prietena,nespecializata,din ce a gasit si ea pe internet.Alaturi o sa va trimit un site recomandat de alta prietena.Mentionez ca nu am urmat inca niciunul din cele doua programe,insa in functie de raspunsul vostru,coroborat cu ce mi-ati mai scri deja o sa ma apuc de treaba. Mii de multumiri!

LUNI

dimineata--ceai verde,2 oua,iaurt,cascaval,margarina light,
paine prajita

gustare :)..1 grapefruit,apa sau suc natural

pranz------salata verde,sau salata de varza,carne de pui pe gratar (teflon)..supa de pui sau vita,paien prajita sau crutoane,apa minerala

seara------peste fript,cartofi natur cu f putin unt,un pahar vin rosu

MARTI

dimineata--cafea,1 ou,paine prajita,sana,cascaval

gustare--1 mar,suc sau ceai

pranz----ciorba vita,carne fripta cu piure,un pahar vin alb

seara----ciuperci gratinate,salata de cruditati,vin alb

MIERCURI

dimineata---gem fara zahar,margarina light,paine prajita.limonada 500 ml

gustare-----1 banana,1 grapefruit,suc

pranz-------varza calita,supa de post,branza de soia,limonada

seara------salata de vinete,branza de soia,salata de cruditati,limonada

JOI

dimineata---cereale sau musli cu lapte,2 oua
paine prajita,sana

gustare--2 mere,o placinta:D,ceai verde

pranz----pui fript cu salata,supa pui,paine prajita,apa minerala

seara----orez cu lapte si gem fara zahar

VINERI

seara--salata de morcov,telina,mar cerde,lamaie si sos de soia,masline cu paine prajita

EXERCITII FIZICE OBLIGATORIII!!!!!!!!!.....

DE LUNI PANA VINERI--DIMINEATA--25 GENOFLEXIUNI
25 FLOTARI
40 ABDOMENE

SAMABATA LA AMIAZA INANTE DE MASA----2 MIN INTINS PE JOS TII PICIOARELE SUSPENDATE LA 5 CM DEASUPRA SOLULUi(repeteti de 3 ori)
15 flotari normale
10 in pumn
5 cu palmele intoarse
DUMINICA--15 MIN ALERGARE USOARA SAU 1 ORA PLIMBARE

*UNDE NU SUNT SPECIFICATE CANTITTILE..BUNUL SIMT TREBUIE SA ISI FACA SIMTITA PREZENTA:P

*ORICE ACTIVITATE FIZICA ADITIONALA ESTE BINEVENITA:D...

http://www.terapii-naturiste.com/
Reply With Quote
Vechi 19.02.2008, 22:01:53
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

:D Totusi cred ca ar fi mai bine sa nu mai mananci margarina,fie ea cat de light tot la fel de toxica pt organism ramane.De altfel singurul lucru care este natural din ea cred ca este...apa.???Iar despre iaurturi mancati iaurt de casa facut cu lapte de tara sau cumparat din piata,nu mai manca din astea cumparate ca numai iaurturi nu-s.Dar poate totusi nu mancai din asta cumparat...:)
Reply With Quote
Vechi 19.02.2008, 22:27:23
Senior Member

Implicit

Vai! 5 oua pe saptamana! Incearca maxim 2 oua pe saptamana, mai ales daca ai colesterolul crescut, cum au de obicei persoanele cu obezitate abdominala.
Ti-am zis ca trebuie sa tii 2 ani regim, recunoaste ca nu e ok!
Mananca mai mult dimineata, pune un mar (fruct)la gustarea de la ora 10 si la cea dintre pranz si seara(pe care nu o vad pe aici). Nu adauga decat vreo lingura de ulei de masline la salata. Salata poti manca la fiecare masa. E important sa mananci des si putin, adica 5 mese pe zi, ca stomacul sa se obisnuiasca sa nu primeasca mult o data.
Nu stai asa rau cu greutatea. Daca ai peste 104 cm in regiunea taliei, ai obezitate abdominala.
2 ani de exercitii fizice dimineata! Succes!
Ideea e sa-ti schimbi stilul de viata, de-asta dureaza 2 ani.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 06:42:51
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FOTINOS
Sunt un individ :p care in aceasta luna a implinit 30 de ani,
:) La Multi Ani! si sa revii cat mai curand la "normal" din toate punctele de vedere!
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 09:09:08
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Stiati ca semintele de floarea soarelui decojite, care se vand la pungi in vid au colesterolul 0 , sunt o excelenta sursa naturala de VITAMINA E (antioxidant) , FOSFOR, MAGNEZIU si ZINC , iar carbohidrantii sunt la un nivel foarte scazut. Find bune pentru post sunt si foarte satioase, dar repet, cele decojite si care nu sunt prajite in ulei, ambalate in vid.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 12:26:05
Senior Member

Implicit

La Multi Ani, Fotinos!
Semintele in general sunt calorigene, bune de evitat in dietele de slabire.
Nu am spus ca e indicat sa beti apa plata 2 l pe zi, in timpul dietelor.
Si ca dietele severe solicita mult ficatul, nu sunt recomandate la cei cu probleme hepatice.
Alcoolul e de asemenea calorigen. Vinul sau alte alcooluri nu ar trebui consumate zilnic sub niciun motiv, in niciun caz cel al curei de slabire.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 18:43:52
FOTINOS FOTINOS is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.02.2008
Implicit

Multumesc tuturor!Vreau sa va instiintez ca de cand va scriu si-mi raspundeti am capatat reale puteri.Chiar ma tin de exercitiile fizice si am inlaturat orice grasime din meniu.Seara nu mai mananc si incerc sa beau 2l de apa pe zi.Inca nu am un meniu clar, insa incerc sa diversific.Dimineata,din cate am inteles,e bine sa mananc mai mult, dar nu orice,mai exact nu am voie unt,mezeluri,branzeturi,margarina,gem, oua si niciun fel de grasime.Nu prea stiu ce-mi ramane poate cereale cu lapte degresat si paine de secara cu:dozingoff:...?Sa nu mai vorbim ca vine postul mare si acolo chiar sunt in pana de idei.La ora amiezii e buna o supa sau o ciorba de legume,iar cand e cu putinta si putina carne in ea.Pana la post mai pot manca peste si piept de pui la gratar.Garnituri ce-mi recomandati?Intre mese fructe si salate.Lidia,mirelat,quasar,consuela si cristiboss56 sunteti un real ajutor si sper sa pot face si eu ceva pentru voi vreodata.Pe curand!
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 13:09:23
IOV IOV is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.05.2007
Implicit

Sa va lamuresc eu. Sunt student la medicina si am cunostintele necesare . Indiferent de grupa sanguina toti oamenii, si toate fiintele vii absorb in urma digestiei aceleasi substante( glucide,acizi grasi, aminoacizi, vitamine). Sunt 20 de aminoacizi in tot universul si din astia se formeaza toate proteinele din orice organism uman sau animal. Nu putem trai fara unul din ei.Glucidele sunt cateva zeci ( glucuza, fructoza, manoza.....). Ele provin din zahar, fructe si alimente dulci. Acizii grasi sunt si ei cateva zeci, si provin din uleiuri vegetale si grasimi animale.Vitaminele le gasim in toate alimentele si ele ajuta organismul sa isi desfasoare functiile normale. Niciuna dintre aceste substante nu este nociva niciunui individ, si indiferent de individ ele se absorb lafel si se transforma lafel, deci nu vad nici un argument logic sa mancam in functie de grupele sanguine.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 15:57:24
Senior Member

Implicit

Anita, e adevarat ca cei care au boala de rinichi au colesterolul mare, datorita mai multor mecanisme ale organismului. Si ca un consum scazut de lichide ne afecteaza rinichii, in timp. Dar tratamentul pentru acel colesterol e acelasi, dieta e aceeasi, plus dieta pentru boala renala.
Ce simplu ar fi fost daca reuseam sa ne si tratam cu apa, dar nu e asa.
Unii au colesterolul crescut pentru ca asa au mostenirea genetica.
Studiile facute pe celule nu au valoare decat orientativa. In clinica, pe organismul uman, totul este mult mai complex, pot sa nu se confirme.
As zice ca factorul dieta, exercitiu fizic si factorul genetic sunt cele mai importante, la cei sanatosi. Eu nu am auzit de legatura cu consumul de apa.
Mai e boala de tiroida (glanda) care afecteaza metabolismul celulei. Secretia scazuta a glandei produce cresterea colesterolului. Insa boala are si alte simptome.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul si alimentatia pentru sportivi elcipo Postul 39 14.04.2016 09:32:16
Alimentatia, sufletul si trupul omului sophia Generalitati 22 14.03.2010 01:39:51
Nume Botez (in functie de nume ceftificat si sex copil) Tatic Botezul 3 14.12.2008 21:25:10
UE si alimentatia naturala nicoletajuravle Generalitati 9 21.04.2007 11:42:44