![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De exemplu, sunt vreo 14 carti apocrife in Biblia voastra, desi stiti ca acestea nu sunt insuflate de Duhul lui Dumnezeu, voi tot le-ati adaugat la Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca spuneati ca sunt "bune de citit". Ce s-a intamplat cu cele 3 versete din Biblie care spun sa nu ADAUGI nimic la Cuvantul lui Dumnezeu? - Voi spuneti ca Maria a ramas fecioara pentru totdeauna. Eu n-am gasit niciun verset care sa sustina acest lucru. Deci, te rog frumos, daca e sa faci afirmatia ca Crestinismul curat, autentic si scripturistic mai exista doar la ortodocsi, atunci ar fi foarte intelep din partea ta sa imi dai si niste versete care sustin aceasta doctrina. - Pentru voi succesiunea apostolica este o dovada ca ortodoxia este adevarata? Daca nu gresesc, acelasi lucru sustin si catolicii despre ei. De ce aveti voi dreptate si catolicii nu? Si de unde aveti impresia ca succesiunea apostolica este un SEMN al religiei autentice, ca Biblia nu vorbeste despre asa ceva, ci vorbeste despre crestini ca fiind oameni care il iubesc pe Isus si vor sa Il urmeze din toata inima. - Cultul mortilor. Biblia nu ne spune niciunde ca mortii ne pot auzi sau ca ei pot sa ne ajute intr-un fel sau intr-altul. - Rugaciunea la Maria sau sfintilor. Iarasi, Biblia nu mentioneaza niciunde ca este permis sau acceptabil ca cineva sa se inchine sau sa se roage vreunui sfant. Dovedeste-mi ca gresesc. In Apocalipsa 19:10 atunci cand Apostolul Ioan a vrut sa se inchine inainte unui inger din cer: "Și m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: „Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!" Mi-s sigur ca daca Maria stie ce se intampla astazi pe pamant ar fi foarte suparata, la fel ca acel inger din cer, pe faptul ca oamenii se inchina si se roaga ei in loc sa se roage Mantuitorului care si-a varsat sangele pentru sufletele noastre. Citat:
Citat:
Eu am fost prin destule biserici penticostale sau baptiste mici de 10-50 membri, care vor sa faca tot ce le spune Dumnezeu prin Biblie, si care il iubesc pe Isus si vor sa Il urmeze cu toata inima lor, si care au o dragoste pentru foarte mare pentru toti oamenii de pe pamant. Isus a zis in Ioan 13-34-35: "Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.”" Acei credinciosi despre care iti vorbeam chiar au o dragoste pentru ceilalti oameni din lume. Oare nu este asta unul dintre semnele despre care Isus spunea ca vor fi printre ucenicii Sai adevarati? Faptul ca ortodoxia este de la anul ~30 d. Hr. (ca de la anul 0 nu avea cum sa fie) nu dovedeste absolut nimic, deoarece foarte multe lucruri s-ar fi putut schimba, adauga sau scoate de atunci pana acum. Voi, in loc sa va bazati pe Scriptura ca fiind autoritatea suprema a Cuvantului lui Dumnezeu, voi va bazati pe faptul ca ortodoxia a fost inceputa de catre primii apostoli ai lui Isus, lucrul care nu poate fi dovedit, si lucru care chiar daca ar fi dovedit nu poate sa arata ca ortodoxia este adevarata. Oamenii, de-a lungul timpului au creat religii false pentru a-si crea propriul dumnezeu, pentru ca este mai fain sa iti creezi propriul dumnezeu cu propriile lui reguli, decat sa iti schimbi tu viata conform Cuvantului lui Dumnezeu. Si asta trebuie sa facem, nu avem cum sa stim ca toate invataturile apostolilor lui Isus au fost transmise din generatie in generatie, fara nicio modificare, pana in ziua de azi, asa ca, cel mai sigur lucru pe care il putem face e sa ne conformam viata cu ceea ce ne spune Isus prin Biblie. Asta incearca sa faca neoprotestantii (cel putin unii dintre ei, nu toti, ca si la noi exista destule capre printre oi). Poti sa imi arati biblic, care sunt motivele pentru care crezi ca penticostalii sau baptistii gresesc si sunt niste sectari/pagani/sau orice alt atribut "prietenos si plin de dragoste" pe care voi ni-l atribuiti noua. :) Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://ortho-logia.com/Romanian/doua_conceptii.htm In acest moment, inteleg de ce oameni ca Hitchens exista.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar peste pasajele astea: Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Nu e vorba ca scritorii ar fii niste autisti care nu stiu sa se exprime, dar daca pun pe pustan care a crescut pe Guta sa imi explice temele din Riga Crypto, sau esueaza lamentabil, sau o greseste total. Citat:
O intelegere insuflata de Dumnezeu datorita studiului biblic personal nu ar produce asemenea diferente.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doctrina ca mantuirea vine si din fapte bune e catolica. Aici vorbim de harul divin 100%.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
P.s.: vezi ca ebraica scrisa nu are vocale, ceea ce face cam grea intelegerea sola scripturistica a cam jumatate din Biblie, in conditiile in care o singura silaba schimba tot(evreii nu puneau, dar stiau prin interemediul comunitatii si al rabinilor unde se pune. Asta indica faptul ca Tora si cultul iudaic erau 2 parti inseparabile, nu un Cuvant suspendat in eter cum insinuati. Ca un addendum la intrebarea "Ce, trebuie sa imi explice cineva?" vezi ca multi rabini faceau analiza pe marginea textului in multe Tore, fix pentru a explica. Ex referitor la vocale: Nimeni nu stie cum se pronunta YHWH, pentru ca era interzis sa pronunti numele. Astfel s-a uitat).
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 07.02.2014 at 14:00:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Duhul Adevarului este Duhul Sfant (Magaietorul) pe care Isus a promis sa-l trimita credinciosilor, tuturor credinciosilor, nu doar unora care sa Ii transmita mesajel prin scrieri, ci tuturor credinciosilor. Eu nu interpretez Biblia cu o faceti voi, eu doar o citesc si Il las pe Dumnezeu sa imi vorbeasca, in timp ce voi incercati sa interpretati Biblia in lumina traditiei voastre, incercand sa faceti Biblia sa se potriveasca cu ceea ce zice traditia, in loc sa vedeti daca invataturile clare din Biblie confirma sau resping invataturile din traditia voastra. De exemplu: Daca nu gresesc voi credeti ca dupa moarte, sufletul omului petrece 40 de zile in care vede atatia ingeri cate fapte bune a avut si atatia demoni cate fapte rele a avut. Unde ati vazut asa ceva in Biblie? Voi chiar credeti asa ceva? Voi chiar credeti cu Dumnezeu, cand moare un om, vine si se consulta cu invataturile voastre ca sa stie ce trebuie sa faca mai departe cu acel suflet??? Cat de penibila e insasi ideea aceasta. Citat:
1 Corinteni 1:18 "Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării; dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu." Citat:
Tu probabil ai impresia ca un pacat este mic si neinsemnat, tu nu iti poti imagina cum un Dumnezeu care spune despre Sine ca este dragoste poate sa trimita in iad, pentru toatdeauna pe pacatosi, chiar si pe cei cu putine pacate. Cum poate acest lucru sa fie corect si drept? E usor de explicat: In primul rand, trebuie sa spun ca un singur pacat este incredibil de ingorzitor in fata unui Dumnezeu infinit de sfant. Un singur pacat, cel de la inceputul creatiei, a aruncat intreaga creatie in haos: inainte de caderea omului, omul era perfect si totul era perfect; dupa caderea omului a aparut durerile si oboseala fizica si lacrimile si bolile... toate aceste lucruri ingrozitoare sunt rezultatul unui SINGUR pacat. Cum poti sa spui ca Dumnezeu poate sa fie indiferent fara de pacatele noastre? De aceea a zis Isus cand se ruga "Departeaza paharul acesta de la mine daca voiesti, dar nu voia mea, ci voia ta sa se faca". Ce era in "paharul" acela? Mania lui Dumnezeu pentru pacatele lumii. In Isaia 53:10 scrie "Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferință… Dar, după ce Își va da viața ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânță de urmași, va trăi multe zile, și lucrarea Domnului va propăși în mâinile Lui." In engleza suna cam asa "But the LORD was pleased to crush Him". Stiu ca suna ingrozitoare ideea asta, probabil un lucru pe care nu l-ai mai auzit niciodata. Dar lui Dumnezeu nu i-a facut placere sa Isi zdrobeasca Fiul, ci pacatele noastre care au fost puse asupra lui Isus cand El a fost pe cruce. Imagineazati ca tu esti la munca, si cineva vine la tine acasa, iti omoara toata familia, si in momentul cand tu deschizi usa de la tine de acasa vezi cum acel criminal injunghie pe ultimul membru al familiei tale, omorandu-l/o. Tu il prinzi pe criminal, il legi si in loc sa il omori, tu alegi sa chemi politia. Peste cateva zile/saptamani, in sala de judecata, judecatorul ii spune criminalului "Stiu ca esti vinovat de lucrurile de care ai fost acuzat, dar eu sunt un judecator bun si am decis sa te iert si sa te eliberez." Tu ce ai face? Probabil ca ai striga in gura mare impotriva acelui judecator, ai chema reporterii si televiziunile, ai trimite scrisori catre Presedinte, pentru ca nu s-a facut dreptate, pentru ca acel criminal nu a primit ceea ce merita. E posibil ca intreaga comunitate sa se ridica impotriva acelui judecator si sa-i ceara demisia, spunand ca acel judecator este mai CORUPT decat criminali pe care ii elibereaza... Deci? Daca un judecator care iarta un criminal care ar fi meritat sa fie pedepsit este un judecator foarte rau, cu cat mai mult Dumnezeu, care este judecatorul intregului pamant, cu cat mai mult El ar fi un Judecator RAU/CORUPT/ORIBIL daca ar lasa pacatele nepedepsite. Si Biblia spune ca plata pacatului este moartea. Cineva trebuia sa MOARA. Daca iti minti copilul, consecinta va fi ca te vei simti putin cam suparat pe tine pentru acest lucru. Daca iti minti sotia, s-ar putea sa dormi in alta camera cateva zile. Daca minti un politist ai putea sa fi amendat. Daca, in calitate de membru al Marii Britanii, o minti pe Regina ai putea sa fi inchis in puscarie pentru tradare de stat. Deci, din asta intelegem ca consecintele pacatului nostru creste odata cu importanta/valoarea persoanei fata de care pacatuim. Asa ca atunci cand pacatuim impotriva unui Dumnezeu infinit in marime, inteligenta, putere, valoare, importanta, atunci pacatele noastre merita o pedeapsa vesnica. Orice pacat este impotriva lui Dumnezeu, dupa cum zice David in Psalmul 51:4 "Împotriva Ta, numai împotriva Ta, am păcătuit și am făcut ce este rău înaintea Ta; așa că vei fi drept în hotărârea Ta și fără vină în judecata Ta." --------------- Daca ai timp (si pentru astfel de lucruri ar trebui sa iti faci timp, pentru ca toti stim ca sufletele noastre sunt extrem de importante; ce folos sa castigam intreaga lume dar sa ne pierdem sufletul?) iti recomand din toata inima, si te rog din suflet sa vizionezi acest clip: http://www.youtube.com/watch?v=TXOWyjB7d24 Dureaza doar 12 minute. Last edited by DanielS; 07.02.2014 at 15:31:09. |
|
||||
|
||||
![]()
pe Hristos il gasesti in Biserica Ortodoxa. Aceasta (Biserica) are radacini apostolice, si implicit succesiune apostolica, ceea ce inseamna ca harul transmis de la Sfintii Apostoli se afla in Biserica noastra (Ortodoxa). Gruparile protestante nu au asa ceva.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Succesiunea apostolica, daca nu gresesc, este pretinsa si de catolici. De ce ignorati ceea ce a spus Isus in Ioan 3:16 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica" Conform lui Isus, viata vesnica este obtinuta prin credinta in El, nu prin aderarea la ortodoxie. Isus a mai zis in Ioan 14:6 "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine" --->>> Isus nu a zis ca nimeni nu vine la Tata decat prin ortodoxie, ci prin persoana lui Isus Hristos. Am si eu o intrebare: Excluzand argumentul cu succesiunea apostolica (despre care am vorbit mai sus si am arata ca nu are nici valoare) care este motivul biblic pentru care spui ca penticostalii sau baptistii nu sunt crestini adevarati? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ce zici de 1 Ioan 5, 7 - versetul ăsta de cînd face parte din canonul biblic?