Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2013, 00:41:01
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Si reciproc: pari neserios dar pana si eu imi dau seama ca esti doar un pic prea distrat la ora asta.
Recunosc ca am un stil mai usuratic de a aborda subiectele, dar te asigur ca in fond problemele sunt serioase, si prefer lucrurile simple si la obiect fata de citatele interminabile si mult prea abstracte pentru sanatatea spiritului.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 01:02:30
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Pai, ce sa-i faci... Acesta e un forum.
Altminteri, exista varianta spovedaniei la duhovnic. Acolo nu merge cu citate!....:) Deci e tocmai ce-ti doresti... Zic bine, oare?
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 01:07:18
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Pai, ce sa-i faci... Acesta e un forum.
Altminteri, exista varianta spovedaniei la duhovnic. Acolo nu merge cu citate!....:) Deci e tocmai ce-ti doresti... Zic bine, oare?
La spovedanie duhovnicul nu are timp sa-mi raspunda la intrebarile mele. De obicei eu ii raspund la intrebarile sale. Zic bine ?
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 01:15:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iliegh Vezi mesajul
La spovedanie duhovnicul nu are timp sa-mi raspunda la intrebarile mele. De obicei eu ii raspund la intrebarile sale. Zic bine ?
Ii ... raspunzi?...
Cum indraznesti?!! ....:)

(Daca nu merge un dialog sub epitrahil, incearca, de ai cu adevarat nevoie, o cateheza interactiva, dupa Sfanta Spovedanie. Zic bine?)
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 01:17:36
iliegh
Guest

Implicit

Cezar, vad ca raspunsurile tale sunt din ce in ce mai irelevante si pline de umor. Nu o sa continui un dialog cu tine care nu duce la nimic constructiv.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 01:18:58
Banned

Implicit

Cum doresti.
Iti multumesc pentru dialog.
Toate cele bune,
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 05:17:34
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Citind topicul asta m-am bulversat de tot.

Unii zic ca l-au descoperit pe Iisus, altu zice ca nu poate fi descoperit, unu zice ca e in inima, etc.

Ca sa ma lamuresc pun si eu niste intrebari:

1. Poate fi descoperit pana la urma Iisus ?
2. Ce inseamna de fapt sa il descoperi ?
3. Ce inseamna sa il urmezi pe Iisus ? A face fapte bune , sau a face cruce cand treci pe langa o biserica ?
4. Daca prin natura mea fac fapte bune, inseamna ca il am pe Iisus in mine ? Presupunand ca nu cred ca exista.
1-Da, poate fi descoperit, mai ales dacă-L caut:
9. Și Eu zic vouă: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.(Lc11,9)
2-Să devin conștient de iubirea Lui pentru mine, iubire care L-a determinat să se jertfească pentru salvarea(mântuirea) mea.
3-Înseamnă să fac nu fapte bune, ci faptele Lui; faptele sunt mai mult sau mai puțin bune, dar faptele Lui sunt ideale.
4-Prin natura ta(firea ta trupească) nu poți face fapte bune fiindcă drept(bun) nu e nimeni(Rom3,10-12). Dacă L-ai avea pe Iisus cu tine atunci ai putea face fapte bune pentru că:
17. Toata darea cea buna si tot darul desavarsit de sus este, pogorandu-se de la Parintele luminilor, la care nu exista primenire sau umbra de schimbare . (IAC 1:17)
Eu îți recomand să crezi că există; vei vedea că ți-e mai de folos decât îți poți închipui.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 08:40:27
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
1. Poate fi descoperit pana la urma Iisus ?
2. Ce inseamna de fapt sa il descoperi ?
3. Ce inseamna sa il urmezi pe Iisus ? A face fapte bune , sau a face cruce cand treci pe langa o biserica ?
4. Daca prin natura mea fac fapte bune, inseamna ca il am pe Iisus in mine ? Presupunand ca nu cred ca exista.
1. Da, dar nu noi Il descoprim ci El ni se descopera.
2. Cand mergeam la biserica pentru pregatirea pentru prima Sfanta Impartasanie cu colegele si prietenele mele, ne-am pus intrebarea asta pentru prima data. O prietena era intrigata de ceea ce a spus preotul, ca la Isus mergem asa cum ne-am nascut, fara nimic- nimic, iar ea avea totusi o papusa la care tinea mult, iar papusa s-ar fi suparat daca nu ar fi dus-o si pe ea la Isus. Deci cum putea sa spuna preotul ca Isus e bun daca ea nu putea sa-si ia si papusa cand mergea la El? Aveam si eu o nelamurire : preotul ne-a spus ca vom merge in Rai sa traim vesnic impreuna cu Isus numai si numai daca nu avem nici un pacat. Pentru mine lucrul acesta era foarte greu, in primul rand ca ma bateam in permanenta cu fratii mei si in al doi-lea rand ca vecinul meu avea un visin din care eu mancam visine. Iar noi aveam tot felul de pomi in gradina, dar nici un visin. Si cum puteam sa ma abtin, ca visinile erau foarte bune?! Atunci m-am gandit ca cel mai bine e sa ma botez la batranete, ca la botez ni se iarta toate pacatele, deci as putea manca visinile vecinului. Totusi, eu deja eram botezata. Si atunci nu-mi mai ramanea decat o singura cale, cam grea, sa nu ma mai bat cu fratii mei si sa nu mai mananc visine de la vecinul meu (grea cale, ne-a spus si preotul ca e greu, dar vom avea o rasplata mare, vom trai vesnic, in ceruri, cu Isus).

Asa am inceput sa-L descoperim pe Isus, incet, incet. Imi amintesc ca ne jucam in fata portii unei vecine. Aceasta s-a apucat sa varuiasca in casa si si-a scos icoanele afara. Erau rezemate de casa, una langa alta. Noi, copiii, ne-am intrebat daca putem sa ne jucam fara sa spunem nici o prostie. Am ajuns la concluzia ca nu putem, asa ca ne-am mutat cu joaca mai incolo, ca sa nu spunem prostii in fata Lui Isus.

Acum eu cred ca Il descoperim pe Isus in toate lucrurile marunte din viata de zi cu zi. Il desoperim cand mancam micul dejun sau cina cu familia, in pace si liniste si ne gandim ca, poate, asa o fi fost si in familia Lui, la Nazaret. Il descoperim cand cineva ne injura in trafic ca-l incurcam si ne amintim ca EL, pe cruce, a suferit mult mai mult. Il descoperim cand cineva ne face un bine si ne gandim ca iata, un om este ghidat de Isus, as putea sa fiu si eu ca el. Sau...

3. Ce inseamna sa-L urmezi pe Isus? Pentru mine inseamna sa fiu un om normal. Sa incerc sa-mi fac treburile pe care le am de facut cat mai bine cu putiinta, oricare ar fi ele. Sa incerc sa ma comport cu ceilalti asa cum mi-ar place ca ceilalti sa se comporte cu mine. Sa incerc sa nu ma plang de greutati pentru a nu-i impovara pe ceilalti cu problemele mele; Il urmez pe Isus cand eu imi pierd cumpatul si tip, sau il judec pe aproapele meu si-mi amintesc ca din cauza mea dar si pentru mine a murit Isus pe cruce si iau hotararea sa nu mai fac aceste lucruri urate; plus o gramada de alte lucruri marunte si similare.

4. Daca un om e bun, bunatatea lui vine de la Dumnezeu, eu asa cred. Si in consecinta omul bun il are pe Dumnezeu in el, chiar daca nu constientizeaza acest lucru, sau chiar daca afirma ca el nu crede in Dumnezeu.

Last edited by nutucutu; 26.01.2013 at 12:35:31.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2013, 11:20:43
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1. Da, dar nu noi Il descoprim ci El ni se descopera.
2. Cand mergeam la biserica pentru pregatirea pentru prima Sfanta Impartasanie cu colegele si prietenele mele, ne-am pus intrebarea asta pentru prima data. O prietena era intrigata de ceea ce a spus preotul, ca la Isus mergem asa cum ne-am nascut, fara nimic- nimic, iar ea avea totusi o papusa la care tinea mult, iar papusa s-ar fi suparat daca nu ar fi dus-o si pe ea la Isus. Deci cum putea sa spuna preotul ca Isus e bun daca ea nu putea sa-si ia si papusa cand mergea la El? Aveam si eu o nelamurire : preotul ne-a spus ca vom merge in Rai sa traim vesnic impreuna cu Isus numai si numai daca nu avem nici un pacat. Pentru mine lucrul acesta era foarte greu, in primul rand ca ma bateam in permanenta cu fratii mei si in al doi-lea rand ca vecinul meu avea un visin din care eu mancam visine. Iar noi aveam tot felul de pomi in gradina, dar nici un visin. Si cum puteam sa ma abtin, ca visinile erau foarte bune?! Atunci m-am gandit ca cel mai bine e sa ma botez la batranete, ca la botez ni se iarta toate pacatele, deci as putea manca visinile vecinului. Totusi, eu deja eram botezata. Si atunci nu-mi mai ramanea decat o singura cale, cam grea, sa nu ma mai bat cu fratii mei si sa nu mai mananc visine de la vecinul meu (grea cale, ne-a spus si preotul ca e greu, dar vom avea o rasplata mare, vom trai vesnic, in ceruri, cu Isus).

Asa am inceput sa-L descoperim pe Isus, incet, incet. Imi amintesc ca ne jucam in fata portii unei vecine. Aceasta s-a apucat sa varuiasca in casa si si-a scos icoanele afara. Erau rezemate de casa, una langa alta. Noi, copiii, ne-am intrebat daca putem sa ne jucam fara sa spunem nici o prostie. Am ajuns la concluzia ca nu putem, asa ca ne-am mutat cu joaca mai incolo, ca sa nu spunem prostii in fata Lui Isus.

Acum eu cred ca Il descoperim pe Isus in toate lucrurile marunte din viata de zi cu zi. Il desoperim cand mancam micul dejun sau cina cu familia, in pace si liniste si ne gandim ca, poate, asa o fi fost si in familia Lui, la Nazaret. Il descoperim cand cineva ne injura in trafic ca-l incurcam si ne amintim ca EL, pe cruce, a suferit mult mai mult. Il descoperim cand cineva ne face un bine si ne gandim ca iata, un om este ghidat de Isus, as putea sa fiu si eu ca el. Sau...

3. Ce inseamna sa-L urmezi pe Isus? Pentru mine inseamna sa fiu un om normal. Sa incerc sa-mi fac treburile pe care le am de facut cat mai bine cu putiinta, oricare ar fi ele. Sa incerc sa ma comport cu ceilalti asa cum mi-ar place ca ceilalti sa se comporte cu mine. Sa incerc sa nu ma plang de greutati pentru a nu-i impovara pe ceilalti cu problemele mele; Il urmez pe Isus cand eu imi pierd cumpatul si tip, sau il judec pe aproapele meu si-mi amintesc ca din cauza mea dar si pentru mine a murit Isus pe cruce si iau hotararea sa nu mai fac aceste lucruri urate; plus o gramada de alte lucruri marunte si similare.

4. Daca un om e bun, bunatatea lui vine de la Dumnezeu, eu asa cred. Si in consecinta omul bun il are pe Dumnezeu in el, chiar daca nu constientizeaza acest lucru, sau chiar daca afirma ca el nu crede in Dumnezeu.
Splendid, stimata doamna! Sunt efectiv miscat. Vedeti, cu ce am subliniat eu tocmai ati dat raspunsul perfect agitatorilor secularisti anti-simboluri de credinta, si celor "exploatati in orb" de catre ei, cum se zice in spionaj, pe acest forum.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2013, 13:27:05
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Doamna Nutucutu,

Mereu spuneti lucruri asa simple si frumoase.
Eu unul nu prea stiu ce sa zic altceva.
E absolut frumos.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare