![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate trebuie sa iti dau dreptate aici. Totusi sa nu spunem ca "destul de multi membri". Sa zicem "cativa".
Last edited by klamath; 15.05.2013 at 11:15:01. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu te amagi singur. Sunt foarte multi membri care s-au ratacit si au luat-o pe cai foarte gresite, din ambele culte. A spune cativa e amageala.
Romania tara majoritara ortodoxa era pe undeva prin 2007-2008 pe locul 3 in lume la avorturi. Si catolicii sunt foarte multi care o iau pe aratura, am citit niste cazuri de m-am ingrozit, mai ales aici in Germania, tara majoritara catolica. Spre exemplu, colegele mele au voie sa se mute cu prietenii lor inca de la 15 ani, sa doarma impreuna, intelegi dumitale, si parintii sunt perfect de acord, nu au absolut nimic de zis. Eu nu as putea face asa ceva, am ramas cu gura cascata. Sa nu mentionez paradele gay cu barbati jumatate dezbracati in plina zi care se desfasoara in unele orase in Germania. Tot ce putem face e sa ne rugam sa gaseasca calea cea dreapta si sa speram ca se vor indrepta sau macar cai pentru pacatele lor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru pacea de sus si pentru mântuirea sufletelor noastre, Domnului sa ne rugam. Pentru pacea a toata lumea, pentru buna starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici si pentru unirea tuturor, Domnului sa ne rugam.
|
|||
|
|||
![]()
Foarte frumos spus!
|
|
|||
|
|||
![]()
Majoritar ortodoxa dupa traditia devenita cvasi-laica, a botezului.
De ce cvasi-laica? Pentru ca in general ortodoxia majoritatii se opreste undeva prin zona asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar romanul ortodox, indiferent cum se manifesta la suprafata, el este credincios in inima lui. Ca este nevoie de catehizare, este adevarat. Sa remarcam totusi, ca si in lipsa acestei catehizari romanul isi indreapta gandul spre Dumnezeu in momentele grele. Expresiile: Doamne fereste! Doamne ajuta! Fereasca Sfantul! Doamne nu ma lasa! etc sunt in fapt rugaciuni scurte, pe care le auzim ca fiind folosite spontan de catre romani, in vreme ce altii il cheama invariabil pe satana ( de ex. in Scandinavia, dar nu numai). In rest este valabil ce este scris: Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află. Matei 7, 13-14 |
|
|||
|
|||
![]()
E ca si cand ai spune: "talantul ramane talant, indiferent daca il cheltui prosteste, fara nici un profit, il ingropi in pamant sau il investesti cu un profit bun".
Restul nu mai comentez ca este cel putin la fel de superficial.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi avem liberul arbitru si doar ne dam acceptul. Restul face Dumnezeu. Inceputul il constituie botezul, prin care primim Duhul. Spre deosebire de botez, talantul il primim cu totii si vom da socoteala ce am facut cu el, daca l-am ingropat sau l-am inmultit. Botezul, spre deosebire de talant, este o Sfanta Taina a Bisericii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred că faptele trebuie să vorbească despre ortodoxia noastră ca popor, nu doar numărul de botezați în dreapta credință. Căci ne spune Domnul: „Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra în împărăția cerurilor, ci acela care face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.” (Matei 7, 21) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) | colaps | Generalitati | 72 | 27.12.2015 02:21:26 |
articol marturisire evreu | E_my | Iudaismul | 172 | 26.02.2012 11:20:47 |
Marturisire impotriva ecumenismului pana la mucenicie | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 170 | 21.11.2010 20:57:23 |
Despre spovedanie sau marturisire-mihail florin | ionut12 | Generalitati | 1 | 21.11.2010 13:59:40 |
|