![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Marele meu noroc este că soția mea, deși este atee și anticlericală, nu face parte din soiul acela militant, atât de prezent și pe acest forum. Ea nu și-a propus să mă elibereze din ghearele credinței și obscurantismului religios, nici nu-mi face urât că fumez opiul pentru popor. La rândul meu, nu o bat la cap, doar mă rog uneori pentru convertirea ei. Desigur că aș fi preferat să am lângă mine o soție cu credință în Dumnezeu, dar ce am făcut ca să merit asemenea zestre de preț ?
|
|||
|
|||
|
Citind ce a scris Anna si Mihnea, imi dau seama ca intr-un cuplu mixt ( credincios-ateu) este mai bine ca femeia sa fie cea credincioasa.Pentru ca femeia e cea care tine familia in armonie si trebuie sa asigure echilibrul.Si sunt convinsa ca sansele sunt mai mari pentru o femeie sa isi converteasca sotul la religie, decat pentru un barbat,sotia.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Cand vad vajnicii atei de pe acest forum.. imi amintesc de zilele copilariei mele: ma lua tata de la gradinita si mergeam pe jos pana in parc.
Pe drum, tata imi explica cu mult entuziasm cum oamenii sunt rezultatul evolutiei.. sa vezi treaba: de la supoa biotica primordiala, incetul cu incetul cum au evoluat animalele din unul in altul.. pana la maimuta pe care a pocnit-o mersul biped.. in fine, mult ii placea sa-mi explic astfel de lucruri. Azi este nelipsit de la biserica in zile de duminica si sarbatori! (si dupa ce-mi imbogateam cunostintele cu atata stiinta evolutionista, mergeam vara la bunici sa le explic si lor ca oamenii au fost maimute! Si bunicul raspundea ca pe el l-a facut Dumnezeu.. dar Ionica al din vale.. parca, parca seamana cu o maimuta!) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Incerci o data, de doua ori, de trei ori sa ii prezinti cum vezi tu lucrurile si daca e tot gica contra, nu are rost! Cel mai bine este sa nu te grabesti in decizii si nici sa ai sperante mari ca intalnesti marea dragoste pe net! Roaga-te, ca stie Dumnezeu ce e bine pentru tine! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ce te face sa crezi ca daca ai rabdare si ii arati dragostea ta si cat de mult ne iubeste Dumnezeu nu se va schimba? Eu am vazut cazuri. De obicei baietii astia care se declara atei, sus si tare, le lipseste dragostea, nu au primit iubire, deci nu prea au cum sa creada in ea. Secretul e sa fii realista: daca baiatul pare bun si sensibil, da-i o sansa, vezi cum merge. Daca e intelegator si deschis, aveti toate sansele sa o scoateti la capat cu bine si sa va cununati si sa traiti asa cum se cuvine. Daca e mandru si incapatanat, in schimb, mai bine lasa-l, caci in nimic nu te va intelege, nici in credinta, nici in pasiunile tale, ...in nimic. Totul depinde de cum e inima lui, si desigur a ta. Iti doresc sa ai puterea sa faci o alegere buna, si nu uita, nici baietii din biserica nu sunt perfecti. Conteaza ce e in inima. Incearca sa ai rabdarea sa descoperi.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mie cel putin, in perioada cand aveam o prietena de acest gen,toate imi mergeau prost,si nici cu ea nu ma intelegeam, ca se certa mereu cu mine din orice. Pe scurt, numai rele si blestematii,ba era si sa mor !!! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu degeaba se spune ca femeia (sotia) este ingerul pazitor al familiei.
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 17:49:03 |
| De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 23:51:32 |
| ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 22:21:58 |
|
|