Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2011, 20:32:43
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Un singur preot ma vazut ca folosea mai multe lingurite. N-am auzit sa se fi imbolnavit cineva vreodata. Pai ala care refuza Sfanta Impartasanie din cauza asta ar trebui preotul sa il opreasca de la ea un timp, ca sa isi doresca sa se impartasesca, nu ca ii face preotului o favoare ca se impartasaseste.

Eu o singura data am tinut mai mult si s-a stricat dupa un an si ceva. Dar am citit ca sunt care rezista si 100 de ani. De exemplu in unele parti exista obiceiul ca sa se ingroape o sticulta la fundatia casei si dupa 100 de ani au daramat-o si au gasit sticluta cu apa proaspata.

Anafura tine de obicei o saptamana. Dupa aceea se cam strica. Probabil depinde cum e depozitata, daca se usuca nu se mai strica.

Sunt explicatii gasite de atei, un ortodox ar trebui sa stie ce se intampla acolo. O explicatie este pentru faptul ca se aprind lumanarile. O alta explicatie este de ce nu arde in primele momente. O alta explicatie este de unde ia patriarhul lumina. O alta cum s-a crapat coloana cand a fost minunea cu armenii. E bine macar ca recunsc ca se intampla toate astea. Dar toate explicatiile nu pot fi puse impreuna, ca nu se potrivesc. De exemplu am citit ca fosorul arde foarte tare, deci nu poti pune mana.
Cel mai important aspect e ca la inceput apare o lumina in Biserica, la asta nu prea au avut de unde sa dea explicatii. Exista multe marturii de-a lungul secolelor, printre altele si despre faptul ca la prima cruciada Lumina nu a aparut and au fost preotii catolici impreuna cu cei ortodocsi, ci doar dupa ce primii au plecat din biserica (e relatarea si a unui capelan catolic).
V-ați propus să râdeți de mine, sau ce? Eu am ținut un an sau mai mult anafura, fără a avea grijă în ce condiții o pun și nu s-a stricat. Și de unde ați mai scos prostia cu aghiazma care se strică, adică sunt chioară, sau cum?

PS: Eu am văzut pe youtube că puteai pune mâna când ardea fosforul, întrebarea mea e alta, se transformă în flacără normală după câteva minute, ca Sf. Lumină?
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:34:46
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Exista cazuri in care se strica: slujba nu a fost completa si astfel nu s-a sfintit aghiazma, a fost depozitata intr-un vas murdar, etc.
Uite asta pot să cred.

Deci dacă vreți să nu vi se strice aghiazma, nu mai fugiți de la slujbă, înainte să se termine și spălați sticla înainte să puneți aghiazmă!
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:39:22
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Nu știam, sigur vorbești serios? Dar cum să se strice aghiazma, hai că schimbarea împărtășaniei în sânge și carne mai pot s-o cred, dar cum să se strice aghiazma?
intreaba-ti preotul, o sa ai o surpriza. nu o sa fie surprins.
nu pot sa-ti spun exact unde gasesti, dar stiu sigur ca despre asta ne-a vorbit preotul bisericii la care mergeam.
referitor la impartasanie, indrumarul il gasesti in ultima oagina di Liturghier.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:40:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
V-ați propus să râdeți de mine, sau ce? Eu am ținut un an sau mai mult anafura, fără a avea grijă în ce condiții o pun și nu s-a stricat. Și de unde ați mai scos prostia cu aghiazma care se strică, adică sunt chioară, sau cum?
Eu sunt mai pacatos, la mine se strica. :) De obicei o tin sa nu se usuce si poate de aceea. Dar am zis ca daca se usuca tine mult. Iar aghiazma dupa un an si ceva, dar la altii tine mai mult.
Citat:
PS: Eu am văzut pe youtube că puteai pune mâna când ardea fosforul, întrebarea mea e alta, se transformă în flacără normală după câteva minute, ca Sf. Lumină
Nu stiu daca era fosfor acela, ci flacara normala, pe care incercau sa puna mana. Tot e bine ca analizeaza, recunosc ca exista fenomenul, ca in alte parti mai e poveste cu lampa pe care o tine patriarhul in mormant si de unde ia lumina.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:40:24
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
De exemplu am citit ca fosorul arde foarte tare, deci nu poti pune mana.
Tocmai asta doream sa se inteleaga.Ca NU se poate explica DE CE POTI pune mana,de ce NU arde flacara..Dar am uitat sa precizez ca fosforul arde foarte tare.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:40:34
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite asta pot să cred.

Deci dacă vreți să nu vi se strice aghiazma, nu mai fugiți de la slujbă, înainte să se termine și spălați sticla înainte să puneți aghiazmă!
de ce sa spele sticla?!
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:42:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Uite asta pot să cred.

Nu noi nu trebuie sa fugim inainte sa se termine slujba, ci preotul :)) Adica daca preotul nu termina slujba, o face incompleta, atunci nu se sfinteste aghiazma (logic).
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:43:01
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Tocmai asta doream sa se inteleaga.Ca NU se poate explica DE CE POTI pune mana,de ce NU arde flacara..Dar am uitat sa precizez ca fosforul arde foarte tare.
ce inseamna sa "pui mana"?
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:44:44
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
de ce sa spele sticla?!
Bună întrebare, retrag partea cu spălatul sticlei, rămâne în picioare doar ipoteza slujbei incomplete.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:45:18
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
nu mai fugiți de la slujbă, înainte să se termine și spălați sticla înainte să puneți aghiazmă!
Asta-i cea mai tare....ne-ai facut certati cu apa...( nu cu aghiazma, cu apa de la dus)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 12:22:21
minune mare patricia2006 Generalitati 5 12.09.2012 09:25:11
O minune minunata! icamilin Intamplari adevarate 3 27.09.2010 11:23:12
Minune la Iasi!!! BogdanF2 Generalitati 31 23.03.2010 12:25:12
Minune EDI Intamplari adevarate 28 12.01.2009 12:14:18