![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 01.08.2011 at 09:27:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi povestea cineva de un preot dintr-un sat de munte. Mai venea la noi la biserica la sf.Maslu ,un preot foarte ravnitor. Mi-a povestit de oamenii din acel sat ,unde este el preot ,cum au ajutat cu totii la renovarea bisericii ,au dat pe rand mancare la muncitori ,au contribuit cu bani etc. Daca noi suntem iubitori de bani si preotul este asemenea noua. Nu este bine sa povestim la altii pentru a nu sminti oamenii si a nu-i indeparta de biserica. Sa le gasim scuze si sa ne para rau pt.preot. Eu stiu pe cineva ,o credincioasa ,care i-a spus preotului la spovedanie un neajuns al lui ,l-a atentionat. |
|
|||
|
|||
![]()
Omul este tentat să judece MEREU...Nu importă că e cleric ori simplu individ...Cred că trebuie să renunțăm in general la judecată...doar astfel vom putea progresa real la nivel spiritual!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte adevarat dar cine Il urca la acel grad erarhic Dumnezeu????? daca da atunci acel Ierarh nu va cadea pentru ca este sprijinit de Dumnezeu. Iar daca sub o alta forma se ridica atunci nui de mirare ca cade. Inaltarea In grade este de multe feluri . 1 vointa omului si cu or ce pret sa fie aclamat de semeni lui care se cheama MINDRIE. 2 Meritul Duhovnicesc care nu vine din mIndrie ce vine prin smerenie si umilinta ,si care Il da Dumnezeusi se vede ca este Indelung rabdator si iubitor si ajutator doctor al sufletului si tata al orfanilor si ajutator vaduvelor. 3 nu cere ,si nu vrea sa fie cunoscute faptele lui de lume ,si cInd face ceva nu trImbiteaza sal cunoasca lumea. oare dupa ce averi adunam aici si dupa ce fala avem In fata oamenilor vom avea parte si de Imparatia lui Dumnezeu, vai vai cum nu ascultam de Hristos care nea aratat atIt de mare pilda de urmat. Daca deschizi gura si spui unui frate al tau Intru HRISTOS cu dure In suflet nu mIndrie sau cu falsitate ca nu este bun drumul carel urmeaza ( bautura curvia iubirea de stapInire si altele , atunci repede se gaseste cineva sa spuna de ce judeci cine esti tu??? Nimeni nimeni dar oare nu este mai mare pacatul sa vezi pe unul cazut si sa nul ajuti cu inima curata si smerita sa se Intoarca din calea lui, nu spune si Biblia ca Dumnezeu ne poate vorbi noua unora prin gura altora . iertatima dar nu cred ca trebuie sa trecem pe alaturi de cel cazut ca si cum spune si pilda MINTUITORULUI cu cel cazut Intre tIlhari . S L A V I Tsa fie D O M N U L In veacul veacului amin Sa nu va luati dupa mine sarmanul si mult pacatosul faceti ceia ce va Indeamna sufletele voastre ca este mai de folos voua frati mei amin amin amin |
|
|||
|
|||
![]()
Maruntul mereu cauta sa judece ceea ce nu poate egala, uitand ce lut este si ca daca EL vrea devine pamant intr-o unica secunda....Iar tanarul ades este prea matur sa se risipeasca in rautatea plina de" iubire" a unor aparenti drept credinciosi.....creatori de..perle...ieftine si triste...
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci.....nu e indicat sa judecam pacatele nimanui, cata vreme noi insine suntem pacatosi....Asa ca....ramaneti tineri in suflet dar maturi in gandire!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa ma ierti fratia ta si toti cei de pe acest minunat Forum . Eu nebun si netrebnic si ne Intelept plin de pacate mai mult ca nisipul mari,Nu pot Intelege cum au ajuns sfinti sa fie sfinti daca nu sau impotrivit unor eresuri si unor invataturi gresite si unor fapte facute de uni din acele vremuri in care ei au vetuit pe pamInt, au tacut au Inchis ochi la ele asa cum spunem si Invatam noi din spusele si Invataurile ce le primim ???? Intreb daca da atunci eu Intreb cum sa facut ca faptele lor sau scris si ramIn ca fapte si demn de urmat pIna In zilele noastre . Sf Ap. Andrei cel Inti chemat sa luptat cu invataturile eretice si cu mentalitatile vremurilor in care a trait si nea adus si pe noi la crestinim si la adevarul lui Hristos , sunt multi Sfinti care au luptat cu multe si nu au tacut la ce se facea de catre mai mari vremurilor si cred ca de aceasta au si fost martirizati ca au luptat ca sa nu se destrame Bisrica Lui Hristos . Iertatima Iertatima si va rugati si pentru mine fratilor si pentru toti frati nostri Intru Hristos Ortodoxi amin amin amin Slavit sa fie Domnul amin amin amin Last edited by ioan_strainul; 04.08.2011 at 14:50:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() pe cine intrebi ? pe mine ? sau pe cea careia i-am scris ? .... nu de alta dar daca e pe mine , atunci poti sa imi aduci vreo proba unde am spus eu impotriva a ce spui tu ? hmmmm ... sa imi fie cu iertare , ( m-am molipsit ) ![]() ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 06.08.2011 at 02:31:01. |
|
|||
|
|||
![]()
“Orice DUHOVNIC – indiferent de bogăția, sărăcia, cultura mai puțină sau sărăcia morală – este reprezentantul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu și credincioșii n-au nici un motiv de a-l ocoli. Darul acesta, al preoției, e darul lui Dumnezeu și e în funcție de Dumnezeu (atârnă de Dumnezeu), el nu e în atărnare de omul pe care-L reprezintă pe Dumnezeu. Nu de la tine se cer calitățile preotului; de la tine se cere căința din inimă și voința de te îndrepta.
Sunteți nemulțumiți de preoți? Dar voi, oare, ce-ați făcut pentru preoți, ca să fiți mai mulțumiți? Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu? Credeți că vina o poartă numai ei, preoții? Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți. Ce le găsiți vină numai lor? Vă tebuie preoți mai buni? Nașteți-i!! Iată, vă spun că tot poporul este răspunzător ca nu are slujitori mai străvezii spre Dumnezeu, mai ai Împărăției lui Dumnezeu! Poporul iși are în toate privințele povățuitorii pe care îi merită." |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotii nu trebuie sa-si tunda barba | costel | Preotul | 61 | 20.10.2015 09:20:28 |
Noi marturii supuse dreptei judecati | Lucian_craciunescu | Teologie si Stiinta | 2 | 21.01.2012 16:08:20 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Duminica Infricosatei Judecati | VLAHOPOL | Intrebari utilizatori | 1 | 27.02.2011 19:45:11 |
Oamenii nu vor fi judecati ca au pacatuit | flying | Generalitati | 4 | 20.05.2010 14:22:30 |
|