Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2011, 17:42:41
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Ti se pare ca pregatesc o capcana expunandu-ma la intrebari?
Vașinec, capcana constă în a atrage ortodoxul în discuție. asta te ține în viață pe forum. Altfel, zăceai în inactivitate, erai ca inexistent.
Vechi 05.09.2011, 17:44:14
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

@grasu77: N-am nicio problema cu dna White. Dmv. omiteti deliberat ca baza doctrinara a Bisericii Adventiste de Ziua a saptea a formulat-o dansa, pe baza textului evanghelic, interpretarile sale.
Vechi 05.09.2011, 17:48:42
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Sunt foarte bune. Felul cum le interpretați voi e îngrozitor de prost!
Problema este ca, pentru unii, suna ingrozitor de prost versetele in sine (fara nici o interpretare). Dau un exemplu (care nu este nevoie sa fie comentat): Domnul Iisus Hristos ii spune Sfantului Apostol Petru (si celorlati ucenici): "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi" (Ioan 14:3). Numai citirea acestui verset (fara comentarii) provoaca indigestie celor care sustin ca sfintii apostoli s-au inaltat la Domnul (si nu L-au asteptata sa se intoarca sa ii ia cu EL).

A dat doar un exemplu. Mai sunt multe versete care pica greu, fara sa fie comentate.

Citat:
E destul că-i urmați metoda total eronată de interpretare a Scripturilor. Dacă ne-ați da și citate am face indigestie.
Metoda este una simpla, practicata de Mantuitorul si Sfintii Apostoli. Se numeste "este scris" (in Scriptura). Adica Scriptura se explica cu Scriptura.
Vechi 05.09.2011, 17:51:38
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Pentru cine doreste sa cunoasca punctul de vedere adventist sa intre aici:

http://www.adventist.ro/index/materi...i-biblice.html

Sunt comentate si interpretate absolut toate versetele biblice; n-au sens aceste contre verbale cu amicii nostri adventisti. Mai bine ne-ar fi postat linkul acesta de la inceput :)

p.s acuma caut versetul care a fost omis de doua ori de Grasu77
app, mi-ar place sa fie ceva asemanator pe crestinortodox.ro

aha... VERSETUL RESPECTIV NU A FOST COMENTAT :))) (Ezechiel 18:27) Intrebarile incomode sunt evitate.

Last edited by ioanna; 05.09.2011 at 17:58:06.
Vechi 05.09.2011, 17:56:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
@grasu77: N-am nicio problema cu dna White. Dmv. omiteti deliberat ca baza doctrinara a Bisericii Adventiste de Ziua a saptea a formulat-o dansa, pe baza textului evanghelic, interpretarile sale.
Sunt adventisti care ignora sau chiar contesta scrierile Ellenei White. Eu, cel putin, nu cunosc comentariile ei la textele biblice.

Adventistii au la baza studiul zilnic al Sfintei Scripturi. Daca poti sa-i combati cu Scriptura, nu are nici un rost sa te mai legi de Ellen White.
Vechi 05.09.2011, 17:59:22
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Eu părăsesc serialul, nu-mi convine scenariul!
Capcanele tale sunt prea tinere pentru mine, Vașinec.
Conversație plăcută!
Salutare!
Vechi 05.09.2011, 18:06:15
Banned

Implicit

Citat:
p.s acuma caut versetul care a fost omis de doua ori de Grasu77
Voi raspunde cu placere. Pana atunci, imi cer scuze daca am omis.

Citat:
aha... VERSETUL RESPECTIV NU A FOST COMENTAT :))) (Ezechiel 18:27) Intrebarile incomode sunt evitate.
Comentez eu, cat ma pricep. Ezechiel 18:27 vorbeste de faptul ca cel pocait (pacatos intors de la calea lui cea rea), nu-si va pierde viata, adica nu va avea parte de moartea a doua (care este pedeapsa definitiva pentru pacat). Cel pocait va mosteni viata vesnica.
Vechi 05.09.2011, 18:08:04
Banned

Implicit

Citat:
Eu părăsesc serialul, nu-mi convine scenariul!
Capcanele tale sunt prea tinere pentru mine, Vașinec.
Conversație plăcută!
Salutare!
Nu stiu unde vezi tu capcane? Care este pericolul? Ce se poate intampla rau?
Vechi 05.09.2011, 18:10:26
Banned

Implicit

Citat:
(Ezechiel 18:27) Intrebarile incomode sunt evitate.
Esti sigura ca asta e motivul pentru care nu se gaseste comentat versetul respectiv? Mai sunt multe alte versete peste care s-a sarit. De ce oare?
Vechi 05.09.2011, 18:11:44
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

N-am sa mai repet ce am spus.
Citat:
Unii oameni nu inteleg cuvintele vietii, pentru ca prin prisma pacatele lor ei sunt in moarte, in intuneric, sufletul lor se "intuneca". Dumnezeu nu intra deloc in ei, in sufletul lor, pentru ca nu sunt purificati, deci acel suflet e mort, fara viata. Trupul este templul sufletului si sufletul este templul Spiritului cel nemuritor al lui Dumnezeu. Templul spiritului lor e nelocuit de Duhul Sfant, deci mort si implicit omul e mort, insa nu fizic, ci spiritual. Acest paradox viu-mort il intalnim in Evanghelie.

Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele:
Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort.
Priveghează și întărește ce a mai rămas și era să moară. Căci n-am găsit faptele tale depline înaintea Dumnezeului Meu.
Drept aceea, adu-ți aminte cum ai primit și ai auzit și păstrează și te pocăiește.Iar de nu vei priveghea, voi veni ca un fur și nu vei ști în care ceas voi veni asupra ta.
Dar ai câțiva oameni în Sardes, care nu și-au mânjit hainele lor, ci ei vor umbla cu Mine îmbrăcați în veșminte albe, fiindcă sunt vrednici. (Apocalipsa 3:1,2,3,4)

Sufletul care pacatuieste va muri (Ezechiel 18:20)
Și cel nelegiuit, dacă se întoarce de la nelegiuirea sa, pe care a făcut-o și face judecată și dreptate, își întoarce sufletul său la viață; (Ezechiel 18:27)

Din aceste versete se observa ca nu e vorba de o moarte fizica, din moment ce cel nelegiut, pacatos, isi poate intoarce sufletul la viata. Ce inseamna asta? ca in prezent sufletul sau e mort, in sensul de intunecat, insa si-l poate purifica si primi Cuvantul viu a Lui Dumnezeu.
Citat:
Din ambele versete rezulta ca trupul poate fi viu, insa sufletul mort, nu?. De ce legati atunci sufletul de trup? de ce trebuie sa aiba aceeasi stare:ambii vii sau ambii morti? de ce nu admiteti si ipoteza inversa: trup mort si suflet viu? In Ezechiel 18:27 se refera clar la sufletul omului,(care e mort, adica in intuneric) nu la om,doar nu-i mort.
I'm out. Numai bine!
p.s "isi intoarce" nu se refera la o viata ulterioara dupa moarte, ci ACUM, sufletul sau se poate anima, poate fi viu.

Last edited by ioanna; 05.09.2011 at 18:15:09.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31