![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Multa trufie!
|
|||
|
|||
![]()
Daca se considera ca locul femeii e la cratita eu nu ma supar. Mai ales daca ele se considera vrednice de cratita cu atat mai bine, ca sunt misogin. Vroiam doar sa stiu de ce nu vad femei preoti.
|
|
|||
|
|||
![]()
nu m-am gandit niciodata de ce femeia nu poate fi preot dar dintotdeauna visam sa fiu nevasta de preot :D.... sincer, mie imi place ce face o preoteasa, in afara ca face multi copii si face mancare ca orice gospodina, dar ajuta la biserica, ajuta oamenii din comunitate....eu stiu o dna preoteasa care mi-e fffff draga, la care oamenii vin mai degraba sa vorbeasca cu ea despre problemele de zi cu zi decat pe preot...adica bineinteles si la preot se duc sa se spovedeasca in post, dar la o problema de zi cu zi este mai aproape de suflet de Dna preoteasa...na...sunt oameni si oameni....unii trag mai mult la parinte altii trag la preoteasa.... bineinteles, asta daca si preoteasa stie sa se faca iubita, ca sunt preotese care nu prea se implica in rolul lor...
oricum eu zic ca este mult mai important sa dai viata unei fiinte decat sa asculti pacatele a nspe mii de oameni, care unii poate poate se indreapta altii nu, sau sa ingropi, sau sa cununi ...sfaturi putem sa dam si noi, de cununat si de botezat putem face si noi femeile, daca suntem nasele......... prin a da viata, femeia este unica...si asta nimeni nu ne-o poate lua. |
|
||||
|
||||
![]()
Ar fi cazul sa-ti ceri scuze!
|
|||
|
|||
![]()
Da, mi se pare logic ce zici. Nu mai sunt respectate daca nu sunt mame sotii credincioase modelate dupa Maica DOmnului.
|
|
||||
|
||||
![]()
Orice femeie cu demnitate este respectata in societate, implicit in Biserica, dovada sunt nenumaratele Sfinte Femei- in fata lui Dumnezeu nu faptul de a fi femeie sau barbat are prioritate, ci virtutile care iti impodobesc sufletul. Depinde ce respect trezeste fiecare prin ce face si spune.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu vad de ce o femeie ar vrea sa fie preot...confidente putem fi si noi, putem si noi sa dam sfaturi, putem boteza sau cununa in calitate de nasele... ce nu am putea noi este sa inmormantam da asta nu mi se pare ceva asa de placut.... asa cum un barbat nu poate sa nasca prunci asa o femeie nu poate fi preot. nu trebuie sa fie nici o explicatie. punct. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt femeie si as dori foarte mult sa am duhovnic o femeie tocmai pentru ca nu am gasit (inca) atata sensibilitate la un barbat cata exista la o femeie, iar eu sunt o femeie foarte sensibila si am nevoie sa fiu inteleasa in sensibilitatea mea de duhovnic, nu ma ajuta duritatea barbatilor ci vreau acea sensibilitate a lui Hristos care era bland si nu a vrut sa domine duritatea pe pamant ci a dorit sa raspundem raului cu blandete si cu bunatate.
Sfanta Fecioara este cea mai mare intre sfinti si a fost inaltata la Cer cu trup cu tot tocmai pentru ca ea a fost cea care a inteles si a aplicat cel mai bine invatatura lui Dumnezeu, ori preotul trebuie sa fie la fel, cel care aplica cel mai bine invatatura lui Hristos in viata personala. Nu numai femeile trebuie sa fie ca sfanta Fecioara ci si barbatii, de acea nu vad de ce se continua sa li se ceara sa fie duri si sa aplice legi care se impotrivesc iubirii cerute de Hristos. Hristos s-a nascut intr-o societate atat de impietrita la inima incat poligamia era considerata buna pentru barbati si era pedepsita cu moartea cu pietre daca era practicata de femei, caz in care nu se numea poligamie ci prostitutie. Domnul a spus insa ca orice forma de poligamie/prostitutie este pacat, si i-a zis barbatului ca el trebuie sa isi lase familia si sa mearga la femeia lui si sa fie un trup nedespartit cu aceasta. Femeia i-a fost data ca ajutor, asa ca el trebuie sa invete de la ea ce inseamna jertfa de sine, dragostea, blandetea si rabdarea, si nu trebuie nicidecum sa ramana un dur care sa dea legi bune doar pentru el. Cineva aici a zis ca femeia nu ar fi capabila de jertfa facuta de preot, eu insa am vazut ca a fost dimpotriva, barbatii nu au fost capabili de jertfa facuta de femeie, de aceea doar Ioan, dintre barbati, L-a urmat pe Domnul pe Golgota, impreuna cu multime de femei, si cel care a ajuns mai mare intre sfinti este tot o femeie. Domnul a ales apostoli barbati pentru simplul motiv ca rolul lor a fost sa propovaduiasca Evanghelia in primul rand la evrei, si apoi si la ceilalti, ori la evrei doar baietii de la 12 ani incolo aveau voie sa citeasca textele sacre si sa predice in Sinagoga. Si cum apostolii ii vor judeca pe evrei la Judecata finala, au fost alesi exact 12 apostoli, numarul semintiilor evreiesti. Asta nu inseamna ca femeia nu are voie sa predice, nu numai ca le-a trimis pe femei la apostoli sa le spuna ca a inviat, stiind ca oricum nu vor fi crezute si ca va merge personal sa le spuna, dar prin Harul Duhului Sfant, multe femei au fost proorocite, adica spuneau poporului cuvantul lui Dumnezeu. Cu rabdare si dragoste, va veni si timpul preotiei la femei. Doamne ajuta! Eu ma rog mereu pentru preotia la femei, va fi semnul unei societati mai blande si mai iubitioare. |
|
|||
|
|||
![]()
Maica Domnului de ce nu a dorit sa fie mai mult decat a fost ? De unde nevoia asta la unele femei sa confunde misoginismul cu interdictia de a fi preot ?
|
|
|||
|
|||
![]()
CEL MAI MARE ROL IN OMENIRE L_A DAT DUMNEZEU FEMEII: MAMA!!!!!
De ce nu va satisface chestia asta? Voi puteti decide viitorul omenirii prin copiii vostri dar lucru asta nu va este suficient! Uite eu sint barbat si nu-mi doresc sa fiu preot, nu-si doresc cei mai multi barbati ca preotia nu-i un job, spovedania nu-i o sueta la un ceai. Cam cum ar fi sa mergi la biserica si sa o gasesti inchisa: -azi nu se tine slujba, preotul are perioada si dureri mari! -azi nu se tine slujba preotul trebuie sa nasca! -vin imediat am plecat sa alaptez! Ca sa nu mai vorbim de canaoanele date de un preot femeie barbatilor sau de un preot femeie ajunsa la menopauza!!!! Hai sa fim seriosi cine are nevoie de un medic, urgent (si in viata spovedania este totdeauna o urgenta ca nu sti daca mai apuci si miine sa o faci) nu se uita daca-i gingasi, sensibil, are bucle sau nu! Asta este crestinismul de 2000 de ani cu barbati ca preot si faptul ca s-a mentinut atit arata ca e bine asa. Acum in ultimii ani ai omenirii vrem sa schimbam tot ce a fost validat 2000 de ani! Pai protestantii au preoti femeie, chiar si episcopi femeie si nu i-a ajutat cu nimic, in fiecare zi sint tot mai putini in biserica si tot mai multi atei! |
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|