![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
"Războiul purtat cu adversari mai puternici ca noi fost o prezență constantă în viața de zi cu zi a poporului nostru încă de la apariția sa și a durat aproape 1800 de ani. Asta a fost realitatea cu care s-au confruntat înaintașii noștri. Dacă, ignorând evidența, ei n-ar fi luptat pentru credința lor creștină, pentru țara lor și pentru familiile lor, noi n-am fi existat astăzi." - Tomescu Ionuț
|
|
|
||||
|
||||
|
SOȚIA SOLDATULUI
de Maurice Maeterlinck Și de s-o întoarce-n sat Ce să-i spun despre cele-ntâmplate? - Spune-i că l-am așteptat Până la moarte! Și dacă mă întreabă de ce sunt Aici să văd de toate? - Vorbește-i ca o soră, blând, Suferă poate. Și dacă mă întreabă unde-ai plecat Ce-ar trebui să-i zic?, - Dă-i verigheta mea de aur curat Și nu-i răspunde nimic. Și dacă vrea știe De ce-i pe masă o lumânare stinsă Și casa pustie? - Arată-i ușa deschisă. Mă va întreba negreșit Și de clipa-ți din urmă... - Spune-i c-am zâmbit De teamă să nu plângă. Traducere de Pârvu Ana Maria Locotenentului Pârvu Nicolae, căzut la Mărăști în 11/24 iulie 1917 și soției sale, Ileana, moartă de tifos exantematic în 3/16 septembrie 1917. |
|
|
||||
|
||||
|
"Prosperitatea, progresul, civilizația, forța care susține dreptul unei națiuni și-o face respectată sunt realizate de oameni.
O natalitate bună = O viață bună." - Mihail Gh. Bujor (Ghebu) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Doamne Ajută mihele_m!
|
|
|
||||
|
||||
|
PATRIA
de Nichifor Crainic În mărul ce se pârguie pe creangă Noi ți-am gustat pământul roditor, Din zvonul dus pe câmpuri de-o talangă Ți-am respirat nelămuritul dor. E sânul tău de mamă pâinea moale Și laptele domoalelor cirezi. Iubim albastrul fum în rotocoale Că tu ai fost deprinsă să visezi. Ai frământat credinți nemuritoare În sângele focoșilor băieți, Cari-au cules pe buze de fecioare Sărutul mândrei tale frumuseți. Profetic luminezi peste dezastre Cărări ce-n răsărituri pier... La glasurile clopotelor noastre, Ne ridicăm cu tine către cer. Îți lămurim, pe lespezi de morminte Sculptatul grai din timpul glorios. În straturile vechi de oseminte Îți numărăm al jertfelor prinos. Trecutul adormit și viitorul În clipa care bate le-mpreuni: Când fericiți lipim la piept feciorul, Îmbrățișam într-însul pe străbuni. Prin veacurile moarte-n suferință Te-am ridicat în slăvi pe-al nostru scut Și zămislim eterna ta ființă Din fiecare trudă pusă-n lut. Prin noi răsufli-n marile elanuri, Tu gemi când sângerările ne dor; Ci-n trupurile noastre dorm noianuri De vieți ce-or înflori la vremea lor. (...) |
|
|
||||
|
||||
|
CÂNTECUL PĂMÂNTULUI
de Nichifor Crainic Pământule rodnic, pământule sfânt, Tu care mi-ești leagăn, cămin și mormânt, Ridică spre focul aceleiași stele Credințele tale, credințele mele. Evlavie ție, pământule bun! În sânul tău doarme trecutul străbun Păstrând, pietre scumpe din vremile-acele, Comorile tale, comorile mele. Când gemi sub copite de cai frământat, De graniți dușmane adânc sfâșiat, Se zbat în furtuna mâniilor grele Durerile tale, durerile mele. Învolbură-n mine viteze puteri! Iar când voi fi vrednic țărâna să-mi ceri, Pe groapa-mi uitată să crești viorele: Iubirile tale, iubirile mele. Din clopotul inimii stinse să-mi faci Umbroase coroane de falnici copaci, Prin mândrele vârfuri să urci către stele Nădejdile tale, nădejdile mele. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu as fi scris in ordinea: Dumnezeu, familie, patrie...desi pentru tara nu prea am facut mare lucru, ba chiar in ultima vreme am mai si vorbit-o de rau.
As vrea sa am o imagine mai buna sincer...dar cand vad optiunile per ansamblu ale romanilor imi vine sa rad (ex in sondaje Dan Diaconescu are mai mari sanse decat Isarescu sa fie presedinte) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ne iubim frații pentru că sunt frații noștri chiar dacă uneori nu ne place ce fac.
|
||||
|
||||
|
SPUNE-I FIULUI TĂU!
de Barack Obama 1. Vei apăra trei lucruri: Onoarea, familia, Patria. 2. Vei prețui trei lucruri: Curajul, sinceritatea, recunoștința. 3. Vei evita trei lucruri: Lenea, trufia, umilința. 4. Vei controla trei lucruri: Caracterul, limbajul, purtarea. 5. Vei detesta trei lucruri: Hoția, nedreptatea, nerecunoștința. 6. Vei combate trei lucruri: Minciuna, răutatea, lașitatea. 7. Vei apăra trei lucruri: Sinceritatea, libertatea, vitejia. 8. Vei cultiva trei lucruri: Iubirea, milostenia, smerenia. 9. Și, în sfârșit, nu vei uita niciodată trei lucruri: Rugăciunea, generozitatea, iertarea. Traducere de Pârvu Ana Maria
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 20:48:25 |
|
|