![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
"Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile tale și nici un cuvânt nu este îndeajuns spre lauda minunilor Tale!"
"Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile tale și nici un cuvânt nu este îndeajuns spre lauda minunilor Tale!"
|
||||
|
||||
![]()
Vine Hristos, să dea mântuire tuturor credincioșilor prin Botez, că întru aceasta pe Adam curățește, pe cel căzut înalță, pe tiranul cel ce l-a surpat îl rușinează, cerurile deschide, pe dumnezeiescul Duh îl pogoară, și împărtășirea nestricăciunii dăruiește.
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Doamne si Stapanul vietii noastre, Cela ce Te-ai smerit pana la moarte ca sa ne inveti pe noi caile Tale si sa ne scapi de duhul maniei, da-ne, Doamne, inima smerita, caci recunoastem ca suntem pacatosi inaintea Ta; nu putem noi sa indeplinim datoriile noastre pentru atatea binefaceri care ni le daruiesti noua, caci ne saturi din masa Ta bogata, ne hranesti sufletele si trupurile, iar noi nimic nu facem si nu-Ti aducem slava si cinstea care se cuvin Tie.
Porunceste Tu, Stapane, duhurilor necurate sa nu ne mai ispiteasca iar noi niciodata sa nu mai cadem in pacatul mandriei si sa Te vedem inaintea ochilor nostri, bland si smerit, aratandu-ne caile Tale mai departe. Amin.
|
||||
|
||||
![]()
O, Doamne, învață-ne prin Duhul Tău Cel Sfânt să fim ascultători și înfrânați. Dă-ne duhul pocăinței lui Adam și lacrimi pentru păcatele noastre. Dă-ne să Te slăvim și să-Ți mulțumim în veci. Tu ne-ai dat Preacuratul Tău Trup și Sânge, ca noi să trăim veșnic împreună cu Tine și să fim acolo unde ești Tu, și să vedem slava Ta [In 6,53-58; 17,24].
Doamne, dă noroadelor întregului pământ să cunoască cât de mult ne iubești și ce viață minunată dai celor ce cred întru Tine. Cuviosul Siluan Athonitul
|
||||
|
||||
![]()
Ajută-ne, Doamne!
Ajută-ne, Doamne! Trezește-ne din somnul păcatului! Fă-ne să stăm atât de aproape de Tine, încât să nu mai picotim cu sufletul când vom fi chemați să facem lucrul Tău, când vei avea nevoie de brațe neputincioase precum ale noastre. „Secerișul este mult, dar lucrători sunt puțini” (Matei 9, 37). Tu însuți ai spus-o. Te-ai înălțat la ceruri, dar lucrarea Ta a rămas pe pământ. Fă ca să nu se împuțineze sfânta Ta lucrare din pricina nerâvnei noastre!
|
||||
|
||||
![]()
Printre candelele stinse ale prietenilor mei, și candela mea se stinge. „Nu fi prost”, îmi reproșez mie însumi, „și nu regreta că această candelă a ta se stinge. Îți iubești prietenii atât de puțin așa încât ți-e teamă să-i urmezi? Nu regreta că arde candela cu flacără joasă, ci că lasă în urmă o lumină obscură și neclară”.
Sufletul meu s-a obișnuit să-mi părăsească trupul în fiecare zi și în fiecare noapte, și să se extindă până la limitele universului. Când face acest lucru, sufletul meu simte de parcă sorii și lunile înoată peste el întocmai precum lebedele înoată pe lacul meu. El strălucește printre sori și întreține viața pe planetele din jurul pământului. El susține munții și mările; el controlează tunetul și vânturile. El umple cu totul ziua de Ieri, de Azi și de Mâine. Și el se întoarce la adăpost într-o locuință strâmtă și dărăpănată pe una dintre acele planete ale pământului. El revine în trupul pe care el încă, pentru încă un minut sau două, îl numește al său, și care se leagănă ca umbra sa printre dâmburi de morminte, printre cârduri de fiare, printre urlete de nădejdi mincinoase. Nu mă plâng de moarte, o Dumnezeule Viu, nu mi se pare ceva trist. Ea este o grozăvie pe care omul și-a creat-o sieși. Mai puternic decât orice de pe pământ, moartea mă împinge spre întâlnirea cu Tine. Am avut un alun în fața casei mele și moartea mi l-a răpit. Am fost mânios pe moarte și am blestemat-o spunând: „De ce nu m-ai luat pe mine, un animal nesătul, în loc de ceva fără de păcat?” Dar acum mă gândesc la mine de parcă aș fi mort, și lângă alunul meu. O, Dumnezeul meu Nemuritor, privește cu milă spre o candelă care se stinge și curățește-i flacăra. Fiindcă doar o flacără curată se înalță spre fața Ta și intră în ochiul Tău, cu care Tu privești spre întreaga lume. Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici
|
||||
|
||||
![]()
Ascultă, Doamne: îmi bate inima la Tine-n piept! În ziua în care ai zidit-o, i-ai adăpostit mișcarea în Tine ca într-un leagăn, să poată crește fără teamă. Cu dulceața Ta nespusă ai mângâiat-o și cu însuți inima Ta ai hrănit-o. Cu vălul bunătății Tale ai acoperit-o și-i porți neîncetat de grijă, Mântuitorul meu.
În pieptul Tău, Bunule, s-a cuibărit zidirea-ntreagă și prin Tine se bucură inima mea de semenii mei și de binefacerile Tale. În casa inimii Tale, cu îngerii mi-e inima vecină, iar Sfinții Tăi mă țin în rugăciunea lor. Și toți iubesc tăcuți, dumnezeiesc și lin, căci îi copleșește smerenia Ta din care dă-mi, Iisuse, să mă hrănesc învățându-o! Am auzit de-atâtea ori chemarea Lumii și ca un om nesăbuit am vrut să-mi fur inima din pieptul Tău și să o fac numai a mea. Sărmana, s-a ofilit numai știindu-mi gândul și-am înțeles atunci, Părinte, că ea nu bate fără Tine și că, în brațele Lumii, inima mea ar muri de dorul inimii Tale. Și-atunci o las întreagă în pieptul Tău, iar Tu primindu-o, o învelești în haina milostivii Tale ca să nu se sperie de goliciunea sa, și-o curățești mai mult decât zapada cu Sângele Tău Scump. Uneori, inima mea pitită în pieptul Tău, se liniștește ascultând bătăile inimii Tale, așa cum un copil se oprește din gângurit ascultând cântecul duios al mamei. Și-atunci își dorește inima mea, Bunule, să facă loc inimii Tale să bată în pieptul de lut pe care i l-ai dăruit în mine.
|
||||
|
||||
![]()
În zori, când mă trezesc, gândurile mele cuviincioase zboară direct la Tine; cele dintâi avânturi ale sufletului meu se îndreaptă către zâmbetul Tău; prima șoaptă din urechea mea este numele Tău, cea dintâi surpriză cu care mă întâlnesc ești Tu, lângă mine.
Ca un băiețaș după ce a avut un coșmar și care-și îmbrățișează mama, bucurându-se că visul nu l-a despărțit de mama sa, la fel și eu, când mă trezesc, Te îmbrățișez și mă bucur deoarece călătoria mea în somn nu m-a îndepărtat de mâna Ta. Cât de nerecunoscător sunt eu față de Tine, Dragostea mea! Rușinea mă cuprinde fiindcă am fost nerecunoscător față de Tine. În timp ce Tu nu Te desparți de mine nici o clipă, eu mă despart de Tine în somn ori în vis. De aceea nu sufăr somnul și moțăiala și mă minunez de cetele cerești care nu-și iau ochii de la Tine zi și noapte. Somnul mă face să fiu plictisit, dar Tu mă odihnești. Nu există odihnă pentru cel plictisit dacă acesta nu se uită la Tine, și nici dulceață pentru cel amărât dacă acesta nu discută cu Tine, nici sănătate pentru cel bolnav dacă acesta nu-Ți atinge mâna, nici curăție pentru cel necurat dacă unul ca acesta nu se îmbăiază în lumina Ta. Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, binecuvântează pe vrăjmașii mei! Și eu îi binecuvântez și nu-i blestem. Ei au mărturisit în locul meu păcatele mele în fața lumii. Ei m-au biciuit, când eu m-am cruțat de biciuire. Ei m-au chinuit atunci când eu am fugit de chinuri.
Ei m-au hulit atunci când eu m-am măgulit pe mine însumi. Ei m-au scuipat atunci când eu m-am mândrit cu mine însumi. Când eu m-am făcut înțelept, ei m-au numit nebun. Când m-am făcut puternic, ei au râs de mine ca de un pitic. Când am vrut să conduc pe oameni, ei m-au împins înapoi. Când m-am grăbit să mă îmbogățesc, ei m-au smucit înapoi cu mână de fier. Când m-am gândit să dorm liniștit, ei m-au trezit din somn. Când mi-am zidit casă pentru viață lungă și liniștită, ei au răsturnat-o și m-au izgonit afară. Într-adevăr, vrăjmașii m-au dezlegat de lume și mi-au prelungit mâinile până la veșmântul Tău. Binecuvântează Doamne pe vrăjmașii mei! Binecuvântează-i și-i înmulțește; asmute-i și mai mult împotriva mea, ca fuga mea spre Tine să fie fără întoarcere; ca să se rupă nădejdea mea în oameni ca pânza de păianjen; ca smerenia să împărățească deplin în inima mea; ca inima mea să devină mormântul celor rele. Ca toată comoara mea să o aduni în ceruri. Ah, de m-aș elibera odată de autoamăgire, care m-a încâlcit într-o mreajă cumplită a vieții înșelătoare! Vrăjmașii m-au învățat să știu ceea ce puțini știu în lume: că omul nu are pe pământ vrăjmași afară de sine însuși. Doar acela urăște pe vrăjmași, care nu știe că vrăjmașii nu sunt vrăjmași, ci prieteni severi. De aceea, Doamne, binecuvântează pe prietenii și pe vrăjmașii mei! Sluga blestemă pe vrăjmași, căci nu știe, iar Fiul îi binecuvântează, căci știe. Fiul știe că vrăjmașii nu pot să se atingă de viața lui. De aceea, El pășește liber între ei și se roagă lui Dumnezeu pentru aceștia. Doamne binecuvântează pe vrăjmașii mei! Și eu îi binecuvântez și nu-i blestem!
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 14:08:21 |
O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 14:01:38 |
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 16:18:24 |
Alta minune a bunului dumnezeu | ionut12 | Generalitati | 3 | 25.10.2010 15:48:34 |
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 22:49:41 |
|