Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2008, 15:40:43
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

asta este o discutzie fara folos, fiecare se autoindreptatzeshte shi cauta doar sa dea raspuns potrivnic iar cand nu mai are raspuns nu cauta sa vada unde este Adevarul shi sa recunoasca ci da fuga shi cauta in scripturi shi tot raspuns potrivnic gaseshte shi se "smereshte" dandu-l ca nu cumva sa poata sa ajunga vreunul la Adevar... caci nu-i intereseaza Hristos shi mantuirea ci sa... ce va intereseaza pe voi mariann? mai bine nu-mi raspunde ca fie o sa-mi dai un raspuns de la duhul rau fie unul asha cum mi l-ar da Hristos shi in ambele cazuri o sa regret ca te-am intrebat...

Dar a ne intemeia pe sfintele scripturi, toate, shi cele ale sfintzilor din vremurile din urma, cu punctul shi virgula care da viatza shi care este Hristos shi nu aia care ucide omul, ca pacatul trebuie spulberat shi nu omul, este foarte folositor caci asta te face sa ajungi le traieshiti, sa treieshti in proorocie... dar sectantzii folosesc Biblia pentru altceva... ca sa-shi indreptatzeasca ei eresurile shi apostazia shi ascultarea de sine insushi... ca sunt o adunatura ce asculta fiecare de sine insushi shi cu totzii asculta de cel cu cea mai mare aparentza de sufletist al scripturilor, deci fariseu de suflet... ingeri cazutzi ce se cred ingeri in faptele lor de fatzada... caci ei slujesc vremurilor shi nu Dumnezeului veshniciei... iar acela este mare intre ei ca ala a fost cel ce a crezut shi el in eresurile inventate de mai marii lor, parintzii lor shi invatzatorii shi mari eretici naluciferizatzi de cate o "mare" inshelare...

deci n-are sens discutzia caci cuvintele sunt blocate shi niciunul nu pricepe ce zice celalalt caci si-au astupat urechile nu ca sa nu mai auda barfa shi cleveteala shi sa nu se molipseasca de necredintza shi de rau ci "ca sa nu auda Adevarul shi sa nu mai vina la Mine ca sa-i vindec" ... poi daca sunt urmashii celor intaritzi la cerbice shi la invartoshirea inimii lor... deci va las in pace... dar Hristos ne da o pace nu asha cum o dau oamenii... ca precis la voi in secta e pace shi veselie shi o mare ravna shi vrednicie... adica fericirea celor inshelatzi... 642x???:(:(
Vechi 10.07.2008, 15:47:46
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

dar a zis sf Parinte prooroc Arsenie Boca o vorba-sfat foarte buna: sa nu-tzi bagi boto-chiul in cuibul viespilor ... unuia care dorea sa se ocupe cu citirea shi repetarea shi rugaciunea shi spunerea moliftelor... se potriveshte shi aici...

el a zis altfel :)... dar cam asha ceva...???:(:(
Vechi 11.07.2008, 16:58:54
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de strajeru
Nu ai inventat nimic frate Ovidiu,insa Marian nu vede adevarul(nu ca nu vrea,nu poate).Te lupti cu morile de vant.E bine ca ripostezi intr-un mod logic si concret pt.apararea Ortodoxiei,insa acest om nu doreste sa se intoarca la Ortodoxie,de la care zice el ca a plecat. La intrebarile mele nu a raspuns decat vag(desi mai bine tacea),la postarile tale,evaziv si pueril.
Multumesc pentru sprijin frate Străjeru. Am stiut ca ma lupt cu morile de vânt, după primele replici ale adventistului, dar am continuat să scriu si pot să o fac in continuare până ajungem la pagina 1000, chiar dacă nu are nici un folos, decât acela de a evita pericolul ca un crestin să intre, pe un forumul acesta ortodox si să-i găsească pe sectanti cum misună ca sobolanii si isi fac de cap, ba chiar există riscul să-i si creadă. Dacă administratorii nu se ocupă de ei, noi ce putem face? Ii evităm cât putem, ei se tin scai de noi, ca păduchii si câteodată devin prea agasanti.

Citat:
Si eu l-am rugat sa se duca pe un forum de-al sau,impreuna cu altii care sunt ca el,insa se pare ca nu vrea. Lasa-l frate sa se faca de ras pe aici,si nu-i mai acorda atata atentie.
Multumesc pentru sfat, o să incerc să ii evit pe cât posibil.

Imi place să citesc ce se scrie pe forumul creat pentru noi, crestin-ortodocsii, dar după ce m-am înscris si am postat prima oară la rubrica "Secte si culte" m-am trezit doar că nu fac altceva decât să stau la bătaie cu ereticii. Câteodată mă tulbură ce minciuni pot să debite. Am continuat pentru că m-am gândit că dacă sunt băgati in seamă la "Secte si culte", nu vor parazita si alte subiecte. Am văzut că intră si pe alte topicuri. Indivizii astia sunt o piatră de incercare pentru noi, până la urmă sunt un rău de care nu o să putem scăpa, indiferent ce am face.
(1 Cor 11.19 trebuie să fie intre voi si erezii, ca să se invedereze intre voi cei incercati.)
Ii las in plata Domnului.
Vechi 15.07.2008, 09:47:44
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
insa Marian nu vede adevarul(nu ca nu vrea,nu poate)..La intrebarile mele nu a raspuns decat vag(desi mai bine tacea
Ati aruncat, intr-o postare, o caruta de intrebari. Felul in care le-ati pus, erau intr-un mod acuzator si nu cred ca asteptati vre-un raspuns. Pot spune ca nu am raspuns deloc. Va rog sa postati cate 1 sau 2 intrebari si am sa va raspund, pe rand, la toate intrebarile (la care pot raspunde).
Vechi 15.07.2008, 10:04:18
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

daca ai fost ortodox, cine "te-a ajutat" sa devi sectant? 8x:(:(???
Vechi 15.07.2008, 16:32:32
TFL TFL is offline
Banned

Data înregistrării: 02.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
fara sa folositi ironie inutila nu se poate?
sa te ajut eu sa intelegi cum sta treaba cu "ajutatul".....in BO copilul este botezat de mic (nimeni nu il intreaba daca vrea sau nu) , iar la "sectari" persoana adulta isi da singura consimtamintul.
mai circula variante ca cica "sectarii" primesc bani daca ajuta la converirea cuiva ( alta aberatie)
Vechi 15.07.2008, 17:57:10
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TFL
Citat:
fara sa folositi ironie inutila nu se poate?
sa te ajut eu sa intelegi cum sta treaba cu "ajutatul".....in BO copilul este botezat de mic (nimeni nu il intreaba daca vrea sau nu) , iar la "sectari" persoana adulta isi da singura consimtamintul.
mai circula variante ca cica "sectarii" primesc bani daca ajuta la converirea cuiva ( alta aberatie)
Am citit si eu postarile de aici.Este clara pozitia protestantilor legata de succesiunea apostolica.Exista si o exceptie,si anume Sf Ap Pavel,care nu a fost hirotonit de vreun apostol,el singur spune asta,ci a mers in pustiu ,si acolo a primit harul de la Hristos,ca arhiereu.Totusi,dupa aceasta s-a dus la Ierusalim,si s-a intalnit cu Apostolii,si a luat binecuvnatare si de la ei.In continuare,el insa a hirotonit episcopi si preoti,dupa cum insusi spune.Un exemplu este Timotei,care primestem multe sfaturi depsre cum sa pstoreasca turma.Nu este o problema,faptul ca protestantii nu accepta succesiunea apostolica,insa ei insisi se priveaza de Sf Taina a Euharistiei,pentru ca ei nu mai recunosc ca se imparatsesc real cu Trupul si Sangele Domnului.Ei sunt sinceri,pt ca daca nu mai ai sucesiune apostolica,nu mai ai certitudinea Sf Taine.ramane doar comemorarea Cinei Domnului pe care o fac ei.Trebuie totusi sa vedem contextul in care au aparut protestantii,si anume o decadere fara precedent a Bisericii Catolice,care se dadea la niste minciuni si atrocitati de nedescris.Sincer,daca eu eram catolic in acea perioada,sigur deveneam protestant.Orice om de bun simt vedea ca clerul catolic isi batea joc de oameni.Acum,relatia protestanti-ortodocsi este una buan,pentru ca ei nu au protestat fata de celrul ortodox,ci fata de cel catolic.Problema este ca acum,in prezent,clerul roman ortodox se deda la aceleasi practici ca si clerul catolic din Evul Mediu,eu unul va pot pune fata in fata aceleasi practici,identice pana la una:simonie pe taoate treptele ierarhice,mandrie,suficienta,ura,iubire de arginti,rautate.de aceea sa nu ne miram ca frati de ai nostri devin protestanti,trec la alte culte.Mi-a povestit o prietena care a trecut la Penticostali,ca acolo se simte iubita,apreciata,se simte ca intr-o mare familie.La ortodocsi vazuse numai ura,barfa.ce pot eu sa-i spun,cand si eu simt ura si rauataea fratilor mei.Deci vina este a noastra pentru ca fratii nostrii se smintesc.
Vechi 15.07.2008, 18:06:57
TFL TFL is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Am citit si eu postarile de aici.Este clara pozitia protestantilor legata de succesiunea apostolica.Exista si o exceptie,si anume Sf Ap Pavel,care nu a fost hirotonit de vreun apostol,el singur spune asta,ci a mers in pustiu ,si acolo a primit harul de la Hristos,ca arhiereu.Totusi,dupa aceasta s-a dus la Ierusalim,si s-a intalnit cu Apostolii,si a luat binecuvnatare si de la ei.In continuare,el insa a hirotonit episcopi si preoti,dupa cum insusi spune.Un exemplu este Timotei,care primestem multe sfaturi depsre cum sa pstoreasca turma.Nu este o problema,faptul ca protestantii nu accepta succesiunea apostolica,insa ei insisi se priveaza de Sf Taina a Euharistiei,pentru ca ei nu mai recunosc ca se imparatsesc real cu Trupul si Sangele Domnului.Ei sunt sinceri,pt ca daca nu mai ai sucesiune apostolica,nu mai ai certitudinea Sf Taine.ramane doar comemorarea Cinei Domnului pe care o fac ei.Trebuie totusi sa vedem contextul in care au aparut protestantii,si anume o decadere fara precedent a Bisericii Catolice,care se dadea la niste minciuni si atrocitati de nedescris.Sincer,daca eu eram catolic in acea perioada,sigur deveneam protestant.Orice om de bun simt vedea ca clerul catolic isi batea joc de oameni.Acum,relatia protestanti-ortodocsi este una buan,pentru ca ei nu au protestat fata de celrul ortodox,ci fata de cel catolic.Problema este ca acum,in prezent,clerul roman ortodox se deda la aceleasi practici ca si clerul catolic din Evul Mediu,eu unul va pot pune fata in fata aceleasi practici,identice pana la una:simonie pe taoate treptele ierarhice,mandrie,suficienta,ura,iubire de arginti,rautate.de aceea sa nu ne miram ca frati de ai nostri devin protestanti,trec la alte culte.Mi-a povestit o prietena care a trecut la Penticostali,ca acolo se simte iubita,apreciata,se simte ca intr-o mare familie.La ortodocsi vazuse numai ura,barfa.ce pot eu sa-i spun,cand si eu simt ura si rauataea fratilor mei.Deci vina este a noastra pentru ca fratii nostrii se smintesc.
corect!
iti dai seama ca poti fi considerat eretic.in evul mediu erai numai bun de rug.
Vechi 15.07.2008, 18:49:08
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TFL
Citat:
În prealabil postat de achimovjan
corect!
iti dai seama ca poti fi considerat eretic.in evul mediu erai numai bun de rug.
din contra TFL, pe langa ca nu am fost ironic cand am pus intrebarea respectiva shi nu domniei tale ci acelui sarman care a fost "bine ajutat" de cineva... deci dincontra, mesajul lui achimov, deshi desconspira unele lucruri din ortodoxie, el ramane fidel, iar dumneat incerci sa-l rupi... caci il faci conshtient ca a hulit, dar el n-a hulit ci a spus adevarul shi a ramas fidel, pe cand voi mintzitzi shi hulitzi shi il facetzi pe naiv asha cum faci cu achimovjean shi cum ai mintzit ca ironizam cand intrebarea mea era bine intemeiata shi adresata unui fost ortodox, deci il facetzi sa se obijnuiasca in a huli pe ortodocsi... dar oricat rau este in ortodocsie la voi e indracire cu ingerii fariseilor din vazduh... deci nu te amagi shi cauta sa vezi cine te amageshte, Hristos din ortodoxie in nicintr-un caz chiar daca in poporul ortodox s-a facut mare szminteala de la mancare, tzigara shi desfranare adica cafea... ca la voi se bea doar cafea ca sa potzi lucra nonstop la caramizile lui faraon...

deci altuia am pus intrebarea... lui mariann... fost ortodox ce a fost papat de gLumea fariseilor ce se inchina la ingerii nedreptatzii, ingeri cei cazutzi...
Vechi 15.07.2008, 18:58:02
TFL TFL is offline
Banned

Implicit

Citat:
din contra TFL, pe langa ca nu am fost ironic cand am pus intrebarea respectiva shi nu domniei tale ci acelui sarman care a fost "bine ajutat" de cineva... deci dincontra, mesajul lui achimov, deshi desconspira unele lucruri din ortodoxie, el ramane fidel, iar dumneat incerci sa-l rupi...
sa il rup??? de ce sa il rup?
atita timp cit nu ma cunosti.....ce ai scris nu are valore.mergi pe ghicite si in plus amesteci lucrurile.
dar sa stii ca nu vreau sa rup pe nimeni de nicaieri."sa rup" pe cineva sa fie ca mine?un pacatos si un om plin de vicii?no way.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00