![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Eu am invatat la orele de religie din generala niste notiuni pe care nu le stiam din familie... In liceu insa... no comment. Nu oricine ar trebui sa fie prof de religie. Este foarte importanta acea ora de religie, te ajuta, iti da niste repere pe care decizi daca sa le pui in practica sau nu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Glykis, religia nu trebuie sa fie eliminata din programa de liceu pentru ca sunt unitati de invatamant in care ora de religie nu se bucura de grija unor dascali de mare anvergura. Eu vad in ora de religie un excelent exercitiu de cunoastere cu fabuloase posibilitati de dezbatere. Pentru un adolescent orele de religie, istorie si filozofie sunt cele care remobilizeaza fascinatia imaginatiei si emotia dezmarginirii sufletului. E adevarat ca sunt persoane care doresc ca viitoarele generatii sa fie atat de specializate incat orizontul individual sa nu razbata dincolo de birou si televizor. Se chinuie sa raspandeasca imaginea falsa ca religia se opune stiintei si ingradeste libertatea individuala. Si, sprijinindu-se pe aceste minciuni, forteaza demersuri satanice. Se zbat sa obtureaza dreptul la cunoastere, sa ridice ziduri legislative si, culmea perfidiei, spun ca vor generatii "open mind". Cum sa fii "open mind" cand iti interzic, chiar in perioada de formare, accesul la cunoastere sistematica? Si, acesti "oameni" mai stiu un lucru: un crestin care aduna in firea sa, in devalmasie, bune si rele poate fi un excelent vector de sustinere a curentelor anticrestine. De aceea, se folosesc de orice posibilitate de a impiedica aprofundarea informatiei din religie. Ceea ce insa, ii deranjeaza cel mai tare, este faptul ca religia creaza individului un sistem de referinta fundamentat pe valori incontestabile. Azi, cand invatam tehnici de manipulare, cand "a vinde" este o arta si "a minti" sau "a ucide" este "politicaly corect", un popor cu caractere solid racordate la valorile crestine este un obstacol. Eu am nadejde ca, in ciuda refluxului de rau care vine peste noi, tinerii nostri vor fi liberi sa-si implineasca firea in cunostinta de cauza. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In democratie copiii sunt nastrusnici si pun intrebari directe, FARA TEAMA ca ar putea sa rspunda pentru ce intreaba, sau ce spun, asa cum sunt amenintati credinciosii de catre cei habotnici( O sa vedeti voi ce papara mincati la Judecata de Apoi!). Ei nu intreaba ca niste crtedinciosi ci ca niste incepatori care vor verificari, confirmari, DOVEZI CLARE nu basme. Daca este sa vorbesti despre basme atunci ei prefera sa auda de alti SUPER-EROI de prin filme si animatie care lucreaza in forta nu prin iubire...este foarte complicat cu puradeii de astazi care cresc cu TV-ul Trebuie sa fi EXTREM de iscusit sa poti demonstra copiilor ca pe Hristos il poti intelege DOAR prin inima si credinta...ajungi cu siguranta sa fi luat la bascalie si sa nu te mai creada nimeni, nici macar cei mai saraci cu duhul in care mai mijea un pic de credinta |
|
||||
|
||||
![]()
Pt. a-si largi orizontul,copii au nevoie de ore de Istoria Religiilor,trebuie sa cunoasca toate religiile importante ale lumii,indoctrinarea conform unei singure dogme duce la fanatism/bigotism.Si pt. cei care cred ca studierea aprofundata a religiei duce la o credinta mai puternica,trebuie sa va spun domnilor ca Biblia este cea care m-a adancit si mai mult in necredinta.De aia se fereste BOR cand vine vb. de studiul Bibliei,oamenii trebuie sa faca ce zice popa nu Biblia(ca daca ar face ce se zice prin Biblie se ajunge la genocid:)) ).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() http://www.ziarullumina.ro/articole%...ufletului.html
|
|||
|
|||
![]()
As dori sa stiu parerea voastra cu privire la predarea la clasa a III-a a pildei lui Solomon
|
|
||||
|
||||
![]()
care dintre ele? Cea cu bebelusul taiat in doua?
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu alta, banuiesc ca e una dintre cele mai dure
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iertare. Stiu ca sunteti pentru prezenta religiei in scoala. Am scris ca si cum discutam fara sa ne contarzicem. Mi-a fost teama ca se va intelege ca va contrazic si e doar vina mea pentru ca nu am incercat sa fiu mai clar. Ma numesc Laurentiu. Cand am intrat pe forum Laurentiu nu era disponibil si atunci am dat numele de mail de la serviciu: laurschepsis@... firma unde lucrez se numeste Schepsis. Nu a fost o aroganta. Multumesc pentru link. A fost o bucurie sa aflu o fire aleasa precum a domnului profesor doctor Dan Slușanschi. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|