Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2017, 23:07:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

“De aministie nu a fost vorba niciodată. (…) În acest moment, eu i-am cerut ministrului Justiției soluții , având în vedere o propunere pe care a făcut-o Ministerul Justiției în urmă cu 10 zile, care e în dezbatere publică, care poate fi îmbunătățită. Modalitatea în care vor fi adoptate, că vor fi prin OUG, că vor fi trimise la Parlament ca proiecte de legi, că va fi asumarea răspunderii, toate aceste modalități sunt legale", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a făcut referire și la recomandările făcute de CEDO, afirmând că grațierea trebuie să fie însoțită și de alte măsuri.

"Nu doar grațierea rezolvă problema. Această grațiere trebuie însoțită și de alte măsuri. (…) ar trebui să facem măsuri alternative. Nu inventăm noi arestul la domiciliul, această lege există în Parlament. Toate aceste măsuri, ca și întreg ar rezolva problema pe care o avem la CEDO, dar și grațierea face parte din măsurile pe care treuie să le luăm", a mai spus Grindeanu.

Cât privește declarațiile făcute de președintele Iohannis la Strasbourg, Grindeanu a afirmat că "probabil că vizita la CEDO l-a făcut să privească lucrurile altcumva decât politic, așa cum a făcut în urmă cu o săptămână".

Grindeanu a afirmat că nu îi este "foarte clar" ce va propune ministrul Justiției și că așteaptă să vadă care vor fi propunerile acestuia.

"Aștept de la Ministerul Justiției, ca premier, pentru că până în acest moment nu îmi este foarte clar ce vor propune, dar este dreptul Ministerului Justiției, e foarte multă democrație, să vină cu cea mai bună soluție", spus Grindeanu.

Grindeanu i-a cerut ministrului Florin Iordache să îi prezinte și concluziile dezbaterii pe care o va organiza.

"I-am cerut ministrului Justiției, având în vedere o propunere pe care a făcut-o Ministerul Justiției în urmă cu 10 zile, care e în dezbatere publică, care poate fi îmbunătățită. Modalitatea în care vor fi adoptate, că vor fi prin OUG, că vor fi trimise la Parlament ca proiecte de legi, că va fi asumarea răspunderii, toate aceste modalități sunt legale", a spus premierul.

Premierul a combătut acuzațiile potrivit cărora grațierea nu făcea parte din programul de guvernare al PSD, afirmând că se poate regăsi într-un capitol al documentului programatic.

"Există în programul de guvernare: am spus în Parlament că îmi doresc să trăiesc într-o țară normală, unde să existe un sistem judiciar normal, unde să se aplice legea, iar cetățeanul când merge în fața judecătorului să știe că merge nu doar, așa, într-o poziție de inferioritate cu cel care îl acuză, ci într-o balanță puternică", spus premierul.

Grindeanu: Ce facem dacă rezultatul referendumului este nu?

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seara, că că nu se împotrivește referendumului inițiat de Klaus Iohannis, însă, s-a întrebat ce este de făcut dacă într-un "scenariu absurd", românii vor spune la referendum că nu vor să fie continuată lupta împotriva corupție.

"O să vedem decizia Parlamentului. Eu pot să vă spun (...) ca prim-ministru, n-am nimic împotrivă în ceea ce se spune în acea întrebare”, a declarat primul ministru Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Sorin Grideanu a întrebat ironic ce este de făcut dacă românii vor spune la referendum că nu vor să fie continuată lupta împotriva corupție.

“Întrebarea de fapt este următoare - sigur, este un scenariu absurd: ce facem dacă rezultatul referendumului este «nu»?", a spus premierul, zâmbind.

Premierul a afirmat că acest referendumul propus de președintele Iohannis va costa aproximativ de 20 de milioane de euro.

Sorin Grindeanu a mai spus că referendumul pentru modificarea Constituției, propus de PSD, “pare o temă bună”.
Vechi 29.01.2017, 23:42:28
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

observ ca avem un fin psiholog si un fin securist care-si dau mana. unu a facut psihologia la spiru haret, alalaltu' urma sa-si ia doctoratu la oprea, dar li s-a facut alora frica si o lasa mai moale momentan.

bah, conteaza un singur lucru, ca psd-ul are un interes in promovarea acestei legi, un interes particular. ca vor sa-l albeasca pe dragnea, ca vor sa-l scoata pe voiculescu sau pe mai stiu eu cine, nu conteaza, conteaza doar ca vor sa forteze iarasi legea in interes particular. asta este un abuz de putere, un alt abuz de putere.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2017, 23:44:57
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Pentru că există erori judiciare eu propun sa desființam sistemul judiciar.

Eu ti-am spus ca am întâlnit în cariera mea erori judiciare , dar nu și celebrele "dosare făcute cu dedicatie".

Bine, e și o problema de perspectiva; mare parte din infractorii pe care i-a văzut, șut convinși ca dosarele lor sunt "cu dedicatie".

Poveștile astea cu justiția stalinista, hitlerista etc. poți sa le cânți la alta masa.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 30.01.2017, 09:04:55
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit

Copacel, daca ti-ar "vizita" un hot casa, ai depune plangere la politie?
Reply With Quote
Vechi 30.01.2017, 09:13:41
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Copacel, daca ti-ar "vizita" un hot casa, ai depune plangere la politie?
[1]
Nu, ca pt hot a fura este patima.Ori daca il baga la puscarie, cu actualul sistem
juridic, nu-l re-educa ci din contra il inraieste si il face si mai rau, ba chiar iese cu cunostiinte noi de cum sa dea spargeri.
Eu nu vreau sa fac din hot un super-hotz.

Hotul avand patima hotiei este un om bolnav.Nu-l pot sa-l bag intr-o cusca de beton si apoi sa-l bat regulat, in felul asta insanatosindu-l.

Este ca si cum al lua un fumator/curvar si l-a pune intr-un lagar de exterminare
in speranta ca sa va insanatosii

Ceea ce este mai tare este ca NORVEGIA care este atee si-a dat seama de acest lucru, insa "ortodocsii" nostrii sunt inca in evul-mediu.

Iti dai seama ce diferenta este intre acei atei luminati de Dumnezeu si acesti ortdocsi uitati de Dumnezeu ?

[2]
Insemana ca merit.Dumnezeu ingaduie aceasta spre smerenia mea.

[3]
Inseamna ca Dumnezeu imi atrage atentie ca asa cum hotul asta m-a privat de un bun tot asa si eu fara stiinta sau cu stiinta am privat pe altcineva de un drept/sfat, pe care l-ar fi putut ajuta.

[4]
Inseamna ca ar trebui sa fac milostenie mai mult si ca prin acest furt, Dumnezeu ma smereste ca sa nu dau in patima
plenoxiei si arghilofiliei.

[5]
Cu ajutorul lui Dumnezeu intotdeauna poti repara orice dauna.Care este problema cand insusi Dumnezeu este langa tine ?

Last edited by Copacel; 30.01.2017 at 09:26:17.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2017, 09:22:39
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit

Stii episodul biblic din Vechiul Testament cand un preot batran refuza sa isi pedepseasca fiii?
Reply With Quote
Vechi 30.01.2017, 09:52:04
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
[1]
Ori daca il baga la puscarie, cu actualul sistem
juridic, nu-l re-educa ci din contra il inraieste si il face si mai rau, ba chiar iese cu cunostiinte noi de cum sa dea spargeri.
Eu nu vreau sa fac din hot un super-hotz.
Aici sunt de acord cu tine. Pușcăriile ar trebui să fie în primul rând medii de îmbunătățire a omului, nu ceea ce sunt azi. Cei care intră acolo fără să știe să muncească, să învețe munca, care e și cea mai bună educație morală. Iar la ieșire să fie ajutați să-și găsească un loc de muncă. Cred că sunt niște ONG-uri care se ocupă de asta, dar e prea puțin.

Dar asta ar fi valabil pentru hoții mici și săraci. Pe cei care fură sistematic și care dau tunuri e mai greu să-i determini să se schimbe. Pentru ei rămâne doar privarea de libertate ca pedeapsă care-i sperie. În cazul lor ar trebui să se meargă mai mult pe recuperarea prejudiciului (cu penalizări ca în VT), până la confiscarea averii.

Deci dacă ar fi de bună credință guvernanții și ar fi preocupați chiar de soarta celor din închisori, asta ar face. Dar cred că pentru toată lumea este evident că îi preocupă doar soarta lor și a tovarășilor lor, ca să poată fura mai fără frică.
Vechi 30.01.2017, 10:41:46
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Stii episodul biblic din Vechiul Testament cand un preot batran refuza sa isi pedepseasca fiii?
Nu, nu stiu.Insa stiu pe altcineva care se cheama Iisus Hristos care a spus ca "mila voiesc si nu jertfa".
Reply With Quote
Vechi 30.01.2017, 10:47:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Reporterii Adevărul sunt LIVE de la dezbaterea publică vizavi de ordonanțele privind grațierea și modificarea codurilor penale. Aici puteți citi informații actualizate în timp real despre principalele teme de discuție - http://adev.ro/okku7i
Vechi 30.01.2017, 12:26:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Aici sunt de acord cu tine. Pușcăriile ar trebui să fie în primul rând medii de îmbunătățire a omului, nu ceea ce sunt azi. Cei care intră acolo fără să știe să muncească, să învețe munca, care e și cea mai bună educație morală. Iar la ieșire să fie ajutați să-și găsească un loc de muncă. Cred că sunt niște ONG-uri care se ocupă de asta, dar e prea puțin.
Ceva ceva zici tu bine, dar tabloul e mult mai complex.

Omul o data 'stricat' n-ai sa-l imbunatatesti prea usor, nu cine stie ce, si mai ales trimitandu-l inapoi in acelasi mediu care l-a 'stricat'.

Saracia vine la pachet de cele mai multe ori cu lipsa educatiei, parintii n-au timp sa se ocupe de copii, la scoala sunt marginalizati, etc.

Si uita-te la statistici, creste PIB -ul (ca sa iasa bine politicienii) dar si saracia - paradoxal, nu?

Vezi vreo preocupare (reala) pentru cresterea nivelului de trai al romanului?
Nu prea.

Degeaba ii spui saracului sa nu fure cand fura bogatii din varful piramidei si ala nu pateste nimic.
Nu este logica in chestia asta.
Pana sa ajunga in inchisoare ala sarac zice "poate si eu pot sa fac la fel si sa nu patesc nimic".

Si desigur, mai sunt altii care fura din alte motive, se considera prea smecheri sa munceasca, poate sunt si sociopati, etc.

Citat:
Dar asta ar fi valabil pentru hoții mici și săraci. Pe cei care fură sistematic și care dau tunuri e mai greu să-i determini să se schimbe. Pentru ei rămâne doar privarea de libertate ca pedeapsă care-i sperie. În cazul lor ar trebui să se meargă mai mult pe recuperarea prejudiciului (cu penalizări ca în VT), până la confiscarea averii.
Nu si cu sistemul justitiar de acum care e mai mult spectacol si o palma pe umar decat speriatoarea coruptilor.

Citat:
Deci dacă ar fi de bună credință guvernanții și ar fi preocupați chiar de soarta celor din închisori, asta ar face. Dar cred că pentru toată lumea este evident că îi preocupă doar soarta lor și a tovarășilor lor, ca să poată fura mai fără frică.
Daca se face referendum, afli clar cate rude au aia din puscarii, doar ai lor ar vota pentru gratiere.

Acum ma mai gandesc la o chestie: poate asta e doar un tamtam care sa justifice un proiect deja pe hartie: construirea cu cateva sute de milioane de euro (inclusiv spagile) a unui nou sistem de penitenciare.

Thread Tools
Moduri de afișare