Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2010, 13:46:53
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
daca nu erau, probabil ca nu mai vorbeam de romani si ortodoxie in Dobrogea.
Nici vorba. Romanii de acolo si-au tinut credinta in ascuns..Otomanii aveau probleme cu administratia si asta a fost norocul lor. Adica administrau atat de prost incat zonele se pustiau, oamenii fugeau in fel si chip, comunitatile de musulmani nu erau profitabile, asa ca cele profitabile, adica crestine, erau tolerate cat de cat cu ale lor..

Last edited by IonelS; 16.09.2010 at 13:51:37.
Vechi 16.09.2010, 13:57:44
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
In momentul in care un musulman, se casatoreste cu o crestina, si mai si reuseste s-o converteasca(cam dupa 2 ani de la casatorie), este foarte bine vazut in societatea lor si chiar foarte laudat si printre cei mai respectati.
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic.tu poate pleci de la un caz particular cunoscut tie.

in general,familia unui musulman accepta greu casatoriile mixte..crestini,evrei(in functie de statutul lor religios,cei fundamentalisti nici nu accepta casatoriile mixte).

pai tocmai ei ,care au cultul familiei..ce laude si respect sa-i dea?

prozelitism islamic nici atat.
Vechi 16.09.2010, 14:00:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nici vorba. Romanii de acolo si-au tinut credinta in ascuns..Otomanii aveau probleme cu administratia si asta a fost norocul lor. Adica administrau atat de prost incat zonele se pustiau, oamenii fugeau in fel si chip, comunitatile de musulmani nu erau profitabile, asa ca cele profitabile, adica crestine, erau tolerate cat de cat cu ale lor..
Toata tara isi tinea religia in ascuns???
Vechi 16.09.2010, 14:02:12
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Toata tara isi tinea religia in ascuns???
Dobrogea ! O bucata de timp si Banatul ..Este renumita situatia Banatului, cand sub ocupatie otomana s-a pustiit. Mai tarziu austriecii au repopulat-o cu muresenii oropsiti de maghiari...Cine nu-si cunoaste istoria uita si cine uita nu merita !

Last edited by IonelS; 16.09.2010 at 14:05:35.
Vechi 16.09.2010, 14:06:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
....ma gindeam ca am putea face o comparatie intre cite acte de terorism, asociale, fac gruparile islamice impotriva crestinilor, fata de cite fac gruparile crestine impotriva musulmanilor.
Vorbesc de domeniul privat nu de actiuni ale statelor, unde nu se poate vorbii de un stat crestin (de ex. USA este formata dintr-o varietate de religii, confesiuni, la fel ca si armata USA. Unde mai pui ca f. multi din armata USA -de culoare, si nu numai- sint musulmani!) si unde exista colaborarari supra-confesionale (NATO)
Deci un "meci" intre crestini si vecinii lor de bloc musulmanii din toate colturile lumii!
Sincer nu am nici o indoiala ca voi "cistiga" din pacate, dar mi-ar placea sa fiu combatut cu aceleasi argumente intarite de sursa cu care demasc eu!
Si cind scorul va lua prortii, va rog pe cei care aparati cu atita inversunare islamul sa aveti bunul simt, nu de a recunoaste ca islamul lupta activ impotriva crestinilor si ca e o religie violenta iar coranul o carte care indemna la violenta,(v-asi cere prea mult probabil) ci macar de a renunta sa-i mai "aparati"
Conduc cu 2-0!
Astept replica
nustiu cat mai e scorul prin Liban ,Siria...o sa ma documentez.

in Romania e 0-0 .
Vechi 16.09.2010, 14:09:22
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Nu exista tara crestina sau cult crestin care sa genereze organizatii teroriste ! O sa imi spuneti ca unele tari crestine actioneaza prin intermediul institutiilopr de profil - servicii de informatii, armate, etc. Ei bine si tarile musulmane le au pe acestea, la care adaugam ca bonus si organizatiile teroriste pe care le gazduiesc, tolereaza, etc.

Last edited by IonelS; 16.09.2010 at 14:11:40.
Vechi 16.09.2010, 14:14:25
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic.tu poate pleci de la un caz particular cunoscut tie. .
1.Ba are! Un musulman poate sa se casatoreasca cu o crestina chiar daca aceasta nu trece la islam. o musulmanca nu poate sa se castoreasca cu un crestin decit daca acesta trece inainte de casatorie la islam. Explicatia e simpla, dupa conceptia islamica copii sint educati dupa religia tatalui!
2. In Romania inca mai este 0-0...interesant cum un cuvint schimba totul, nu?
Vechi 16.09.2010, 14:20:40
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
Am spus mai devreme ca "Da, sunt de acord sa facem ceva sa oprim aceasta expansiune a islamului, sa anihilam terorismul, etc.".
Si sustin orice masura realista, in acest sens.
Dar indemnuri si expresii gen "hai sa ardem Coranul", "musulmanii sunt demonizati", nu cred ca ne ajuta, din contra.
Vad insa, ca tot la metodele evului mediu (intunecat) am ramas ...
Nu stiti cu cine va luptati, nu e vb de lupta in plan fizic, ci de una la nivel spiritual.

Sunt asa de mierosi, de politcosi, se imprietenesc foarte repede, sunt manierati, au un respect net superior noua, da! la mulsumani ma refeream si anume cand vin in europa sau cand discuta cu europenii, pt ca odata intorsi in tara lor, revin la vechile obiceiuri.

Odata inceputa discutia ei, principalul subiect dezbatut esti binenteles Islamul, qu'ran-ul si Mohammed. Si atata vorbesc, si vorbesc si vorbesc, de te ametesc de cap, si ti se pare islamul ceva numaipomenit de frumos, si cat respect au toti pt islam. A, daaa si cat de mult ii admiram noi cat de mult se roaga ei, ca noi nu putem sa ne rugam asa mult, si nici staruinta nu avem noi in rugaciune.

Stati sa va mai spun, cat de frumos vb ei despre femeie, si cat de mult condamna barbatii romani ca sunt alcoolisti si violenti, si pentru ei conform qu'ran-ului (totul se invarte in jurul qu'ran-ului) femeia e lumina ochilor lor, cununa lor, respectul unui barbat in societate este dat de femeia lui. Offff, si cate drepturi are femeia in islam, pe cand femeia europeana (saraca de ea) este lasata de izbesliste, tb sa lucreze ca sa se poata intretina. Femeia mulsulmana este cea mai binecuvantata are cele mai multe drepturi, este cea mai respectata si cea mai iubita.

De fapt, conform qu'ran-ului femeia n-are nici un drept, pana si copii sunt ai tatalui.

In situatia in care, o persoana ii face rau unui musulman, conform qu'ran-ului, datoria musulmanului este de preveni acea persoana, avertizand-o sa fie lasata in pace, si daca face aceste lucru de 3 ori, are dreptul a treia oara s-o omoare.

Cred ca mai degraba ar tb evitati, si sa ne vedeam de ale noastre.

Doamne ajuta.
Vechi 16.09.2010, 14:26:43
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic.tu poate pleci de la un caz particular cunoscut tie.

in general,familia unui musulman accepta greu casatoriile mixte..crestini,evrei(in functie de statutul lor religios,cei fundamentalisti nici nu accepta casatoriile mixte).

pai tocmai ei ,care au cultul familiei..ce laude si respect sa-i dea?

prozelitism islamic nici atat.
ma faci sa rad, din contra chiar isi doresc sa se casatoreasca cu o femeia crestina, mai ales europeana. ei abia astepata sa plece din tara lor, si sa traiasca in pace in europa.

conform qu'ran-ului, au dreptul sa se casatoreasca cu o crestina, ea poate ramane in religia ei, ea nu are voie sa discute de fata cu copii despre religia ei, nici macar sa se roage sau sa-si faca cruce.

de educatia copiilor din pct de ved religios se ocupa tatal, sau un batran din familie.

Last edited by mirabela; 16.09.2010 at 14:28:56.
Vechi 16.09.2010, 14:34:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
ma faci sa rad, din contra chiar isi doresc sa se casatoreasca cu o femeia crestina, mai ales europeana. ei abia astepata sa plece din tara lor, si sa traiasca in pace in europa.

.
deci tu faci referire la caz particular,iar.
la un musulman...in a carui tara e in conflict.Libanez,palestinian..
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36