Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2015, 10:45:29
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul

Pai dau, la fiecare 40 de zile dau intre spovedanii.Mai mult de 40 de zile nu-mi permit sa las, pt ca daca las imi da canon si ma opreste de la Sfantul Potir.

Acum cand o sa vina canicula si o sa se muta plaja la serviciu/pe strada cred ca o sa fie
din 20 in 20 de zile sau poate de doua ori pe luna(depinde ce-mi spune duhovnicul).
Aveti grija sa nu cadeti din pod in groapa!
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 10:57:12
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Lasa intensitatea ca stim toti legea lui Ohm. Arata-ne casa aia pe care ti-ai construit-o ca sa scapi de ispite. Coltul tau de rai. :)
Care casa? e o poveste pentru altii ce trebuie sa faca... ca sa ii judecam de ce nu fac, pacatosii de ei ...

Eu nu-mi permit financiar. Sa ma mut la tara trebuie sa imi permit sa imi iau o casuta (casuta, nu casa) cu gradina, apoi sa-mi fac acea piscina anti-ispita "de stea matza in coada mai mult sau mai putin", imi trebuie un serviciu in sat (de unde asta cand toti fug din sate in strainatate din lipsa locurilor de munca?), poate sa muncesc cu ziua pe la oameni sau sa fac naveta la cel mai apropiat orasel/oras. Mutatul asta implica niste chestii gandite, nu asa ma arunc direct capul in gard si apoi ma plang ca ma doare.

Toate bune tuturor!
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:30:21
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Care casa? e o poveste pentru altii ce trebuie sa faca... ca sa ii judecam de ce nu fac, pacatosii de ei ...

Eu nu-mi permit financiar. Sa ma mut la tara trebuie sa imi permit sa imi iau o casuta (casuta, nu casa) cu gradina, apoi sa-mi fac acea piscina anti-ispita "de stea matza in coada mai mult sau mai putin", imi trebuie un serviciu in sat (de unde asta cand toti fug din sate in strainatate din lipsa locurilor de munca?), poate sa muncesc cu ziua pe la oameni sau sa fac naveta la cel mai apropiat orasel/oras. Mutatul asta implica niste chestii gandite, nu asa ma arunc direct capul in gard si apoi ma plang ca ma doare.

Toate bune tuturor!
Fată și soră, păi nu ți-am spus adineaori, cum lupt eu cu ispitele? De ce încă te îndoiești de mine?
Fi sigură, că tot ce spun, practic, cred, înțeleg, lupt, biruiesc, cu răbdare, și virtuți, de la, în, cu, prin Hristos, toate, mereu.
Deci și cu casa.
Am studiat pentru a fi preot. Aștept să mă căsătoresc, cu fata cu care vorbesc de 4 ani. Dacă Dumnezeu va rândui în pronia Sa, să nu mă căsătoresc cu fata pe care-o iubesc, din indiferent ce motiv, atunci mă voi călugări.
Deci dacă mă căsătoresc, voi locui la casă, nădăjduiesc, la o casă parohială.
Dacă mă călugăresc, voi locui tot la casă, la chilie.
Dacă mă căsătoresc și totuși nu devin preot, ca să am o căsuță parohială, atunci am un apartament în Timișoara, ce valorează 40 de mii de euro, pe care maică-mea a spus că mi-l lasă mie dacă mă căsătoresc cu oricine (așa zice ea, de-ar fi așa simplu).
Iar casele în județul Timiș sunt între 5 și 20 mii de euro. Peste 20 mii de euro, sunt vilele. Vorbesc serios. Vilă însemnând casă cu etaj sau mansardă, la sat. În majoritatea satelor. Fără să fim cârcotași, să căutăm nod în papură. Deci există, ce vorbesc, destule. Trebuie doar să fi mulțumit. Și să mai construiești tu ce ai nevoie, mai apoi.

Gândește-te deci... dacă vrei cu adevărat poți. Casele la sat, sunt mult mai ieftine decât apartamentele la oraș, fiindcă lumea fuge de muncă, vrea confort, lux, comoditate, dar fuge și de sănătate, îmbunătățirea vieții creștinești, etc.

Să nu te mai aud cu: "știi, c-o fi, c-o pății" :) Surioară, nu este așa ceva. Dacă vrei poți.

Oamenii ce se duc în străinătate, merg tot pentru a-și face aici confortul, luxul, comoditatea pe care și-o doresc. Nu spun să nu se ducă. Dar când au reușit să ridice o cășuță cu toate cele de trebuință, "un colț de Rai", să vină înapoi și să rămână aici, să lupte și să fie mulțumit. Că-i tare greu să fi mulțumit, când ești luptat de lăcomie.
Dar asta numai dacă nu ai un apartament, pe care poți să-l vinzi.
La sat n-ai nevoie de servici, ai găini, văcuțe, grădină cu zarzavaturi, cu legume, livadă cu pomi fructiferi, seră, îți poți contrui absolut tot ce vrei. Numai să vrei, să nu fi leneș. Că dacă ești leneș, motive se găsesc. Justificări ale păcatelor noastre. Plină lumea de ele.

E simplu, nu? Nădăjduiesc. Că eu nu văd nimic complicat.

Să nu mai meargă oamenii prin alte țări, că nu degeaba l-a pus Dumnezeu să se nască, aici, în țărișoara asta. Înseamnă că aici vrea Dumnezeu ca el să fie. Cu un rost. Să fie bărbat adevărat! Demn! Vrednic! Să facă copii mulți și să fie responsabil, credincios, grijuliu și iubitor. Femeia la fel. Demnă! Vrednică! Să fie responsabilă, credincioasă, grijulie și iubitoare. Și Dumnezeu îl va binecuvânta cu har peste har, în fiecare zi, pe el și familia lui.

Dumnezeu să-ți ajute.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 02.07.2015 at 11:37:37.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:37:15
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
E simplu, nu? Nădăjduiesc. Că eu nu văd nimic complicat.
Ai muncit vreodata la tara?

Nu de alta, dar daca da un inghet in martie, sau ploua prea putin in iulie, totul o sa mearga prost. De unul singur nu poti face nimic la tara. Acum 100 de ani, cand tot neamul muncea impreuna, se reusea sa se traiasca. Dar singur, cu numai 40 000 euro (nu cred ca valoreaza atata apartamentul, poate umflat de la banca) nu poti face multe din agricultura.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:37:46
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Aveti grija sa nu cadeti din pod in groapa!
Nu sunt in nici un pod.Sunt la inceputul scarilor.Tie ti se pare ca sunt in pod, deoarece
probabil tu esti intr-o pivnita cu doua-trei nivele mai jos.
Proababil cand vei face ortodoxie-practica, vei veni si tu la suprafata, ca sa vezi
acele scari.
Iar de pe scarile unde sunt acum, pot sa spun ca foarte multi sunt la etaje superioare
si foarte multi urca scarile mai repede ca mine.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:39:20
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul

Nu de alta, dar daca da un inghet in martie, sau ploua prea putin in iulie, totul o sa mearga prost. De unul singur nu poti face nimic la tara. Acum 100 de ani, cand tot neamul muncea impreuna, se reusea sa se traiasca. Dar singur, cu numai 40 000 euro (nu cred ca valoreaza atata apartamentul, poate umflat de la banca) nu poti face multe din agricultura.
Dar tu ai muncit odata la tara cu binecuvantarea lui Dumnezeu ? Ai binecuvantarea lui
Dumnezeu, nu-ti ingheata nimic si nu-ti seceta nimic, desi la vecini este apocalipsa.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:44:23
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Pai nu vezi ce simplu e din vorbe ? Cred ca lua 10 de cate ori trebuia sa scrie cate o compunere la scoala.
Da el nu a facut nimic din ce-i invata pe altii. Sta tot la bloc si mare minune daca nu-i fug ochii pe strada sau daca nu se duce la mare de cate ori are ocazia. In schimb le spune altora ca burka e un costum traditional romanesc...si crestin pe deasupra.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:44:25
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Păi pentru tine, Emiliane, niciuna dintre variantele pe care le întrevezi nu este de fapt aceea pe care le-o sugerezi, cu atâta larghțe, celorlalți.

Că dacă ai să fi preot, ai salar, și casă parohială. Deci nu se pune problema să "n-ai servici" și să trăiești din agricultură de subzistență.

Iar dacă te călugărești, cu atât mai puțin se pune problema.

Așa că despre ce vorbim ? Ai habar ce înseamnă să trăiești numai din grădina proprie, fără niciun venit ? Ai muncit în viața ta la grădină, la vaci, la livadă ?

Copii ăia mulți, pe care le sugerezi bărbaților de la țară, cărora nu le trebuie servici, după cum spui tu, să-i facă, cu ce bani o să-i îmbrace, încalțe, trimită la școală ?!
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:46:58
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:

Nu avem treabă cu băncile. Sunt anti-bănci. N-am ochi să le văd. Vânzători de bani, fabricanți de sclavi. Să ne ferească Dumnezeu.

Da, am muncit la țară. Am avut toți 4 bunici la țară. Am fost cioban, în vacanța mare, la seminar, în liceu, la oile bunicului de la tată.
Am îngrijit de livadă de meri și pruni, la bunicul din partea mamei.
Am cosit, am plivit grădină.

Pentru lipsa de ploaie din iulie și august, se pun irigații.
Pentru înghețul din martie, avem sere mari și mini-sere mici, la fiecare plantă.
Pentru lene, avem bunăvoință să ne informăm prin sat, cu orice avem nevoie să știm, să facem, că slavă Domnului, sunt destui oameni care vor să ne ajute bucuroși. La sat e altă lume, față de oraș.

Numai să vrem, repet !

P.S.: GMihai, te ignor ! Scapă de erezii și vorbim apoi.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:47:16
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

O sa-si doneze el salariul, si le mai da si produse din livada si gradina + carne, lapte, branza, oua, ca el o sa traiasca mai mult cu rugaciunea. :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mandria si altele Tina06 Pocainta 17 27.05.2015 02:34:10
haine călugărești myself00 Generalitati 10 04.09.2013 12:26:02
Despre Arthos, tarnoseala si altele mirela.t Despre Biserica Ortodoxa in general 9 25.07.2012 23:16:23
Boscoane, farmece si altele cer_indurare Slujba inmormantarii 3 07.07.2010 02:49:36
adulare, pareri de sine si altele.. grecu Preotul 5 11.10.2006 11:58:09