Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2008, 11:54:13
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Nitica rabdare, stimabile. Aceste versete le-a postat si domnul Ovidiu. S-a mai raspuns la ele (ex: "Despre baptisti, penticostali, adventisti", incepand de pe la pag 23). Se va raspunde, din nou, dar dupa ce incheiem cu pilda bogatului nemilostiv, evenimentul schimbarii la fata si marturia despre inviere din Matei 22:31,32. Deja sunt deschise vre-o trei subiecte pe aceeasi tema.

O intrebare personala, daca se poate: dvs. de ce-l tot copiati pe d-l Ovidiu. Sau de ce tot postati ca argument raspunsuri date de d-l Ovidiu. Aveti ceva mai bun de facut. Pe topicul "Cum?" ati ramas dator cu niste explicatii referitoare la minciunile din Pravila Bisericeasca.
In legatura cu pravila bisericeasca , eu nu am vazut nici o miniciuna. Relateaza micuta voastra doctrina
Vechi 27.10.2008, 11:57:49
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Nitica rabdare, stimabile. Aceste versete le-a postat si domnul Ovidiu. S-a mai raspuns la ele (ex: "Despre baptisti, penticostali, adventisti", incepand de pe la pag 23). Se va raspunde, din nou, dar dupa ce incheiem cu pilda bogatului nemilostiv, evenimentul schimbarii la fata si marturia despre inviere din Matei 22:31,32. Deja sunt deschise vre-o trei subiecte pe aceeasi tema.

O intrebare personala, daca se poate: dvs. de ce-l tot copiati pe d-l Ovidiu. Sau de ce tot postati ca argument raspunsuri date de d-l Ovidiu. Aveti ceva mai bun de facut. Pe topicul "Cum?" ati ramas dator cu niste explicatii referitoare la minciunile din Pravila Bisericeasca.
Si stai linistit canu il copiez pe Ovidiu. Nu am vazut acele versete expuse, si m-am gandit sa le aduc eu in discutie. Si nu stiu pe unde ai vazut ca am argumentat cu raspunsurile lui Ovidiu, dar in fine.
Vechi 27.10.2008, 11:59:43
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
In legatura cu pravila bisericeasca , eu nu am vazut nici o miniciuna. Relateaza micuta voastra doctrina
Am luat si am comparat ambele expuneri ale doctrinei voastr si nu am sesizat nici o diferenta
Vechi 27.10.2008, 12:11:46
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Am luat si am comparat ambele expuneri ale doctrinei voastr si nu am sesizat nici o diferenta
Am semnalat neadevarurile din Pravila Bisericeasca, pe topicul "Cum?" (pag. 2 si 3). Va rog sa le revedeti.

Iar referitor la doctrina adventista, sunt convins ca nu o cunoasteti decat din minciunile unora ca ierom. Visarion Moldoveanu sau Bogdan Mateciuc.

Daca vreti sa va documentati mai corect si sa nu fiti parte din grupul celor ce spun nedevaruri despre altii, puteti urmari niste expuneri ppt:

http://www.intercer.net/article.php?id=988
Vechi 27.10.2008, 15:01:01
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Cine va opreste sa le corectati, oricum tot erezii se cheama ca sunt si tot nu v-ati scos barna din ochi cu minciunile, acuzatiile de plagiat, profetii mincinoase ale dnei White pe baza carora a intemeiat cultul vostru.
Vechi 27.10.2008, 17:22:06
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3]De ce nu iei decât fragmente care îți convin ție? Biblia vorbește totuși despre o experiență a Unuia care s-a întors de dincolo. Ți-am scris și mai sus:[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE]
[SIZE=3]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/SIZE]
[SIZE=3]Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.[/SIZE]
[SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de marmat
Sensul este asa : Iadul inseamna moartea a doua completa . Dar Dumnezeu are dreptul si puterea sa dea viata .Asa ca Domnul Isus a inviat biruind moartea pentru toti cei socotiti drepti.El este primul in toate.
[/SIZE]
Citat:
[SIZE=3]Fiind din vesnicii normal ca a fost de fata pe vremea lui NOE ,nu atunci cind a stat in mormint s-a dus .Nu s-a dus nicaieri. Ce a facut Iona in burta balenei , a plecat pe undeva?[/SIZE]
[SIZE=3]VIU FACUT cu DUHUL. Dumnezeu e in primul rind DUH .Intruparea e o taina greu de inteles pt oricine.[/SIZE]
[SIZE=3]Ce s-a intimplat la NOE reprezinta o prefigurare a botezului ca legamint cu Dumnezeu care duce la mintuire. Potopul a spalat pacatele de pina atunci. Totul are sens in Scriptura si legatura unele cu altele.[/SIZE]
[SIZE=3]Domnul ISUS si-a inceput lucrarea de Mare Preot la 30 de ani ,o virsta matura pt ca sa nu zica circotasii ca ii invata un tinar nepriceput. [/SIZE]
[SIZE=3]S-a lasat botezat de Ioan Botezatorul ca sa intareasca ritualul care il facea Ioan , nasterea din nou ,spirituala si spalarea de pacatele de pina la botez .[/SIZE]
[SIZE=3]De ce vii cu povești de adormit copii domnule Marmat? În citatele care le-am dat nu e vorba nici de Ioan, nici de Noe. Sf Petru face referire la sufletele unor oamenii care trăiseră demult cand pomeneste de Noe. Nu Noe e protagonistul acestui episod, Ci Hristos . Despre El se spune clar „ OMORÂT CU TRUPUL, DAR VIU FCUT CU DUHUL ÎNTRU CARE DUH S- PĂGORÂT...” [/SIZE]
[SIZE=3]Și de ce nu te-ai oprit și la celălaltz citat: CĂ TOCMAI ÎN VEDEREA ACEASTA A FOST VESTITĂ EVANGHELIA [COLOR=#ff6600]ȘI CELOR[/COLOR] MORȚI, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL”. Am citat din Biblia Cornilescu pe care o folosesc sectele adventiste.[/SIZE]
[SIZE=3]Și de ce susțineți voi că citatul este o parabolă. Sf. Petru vrea în epistolele sale să se exprime cât mai limpede. Care sunt argumentele ereticilor adventiși că atunci când se referă la Hristos în timpul morții sale, sf. Petru face o metaforă? De ce spuneți că e neverosimil ceea ce spune? Pentru că nu vă convine vouă că vorbește de sufletul conștient al Mântuitorului? La fel cum nu vă convine Pilda de la Luca 16.[/SIZE]
Vechi 27.10.2008, 17:29:35
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3]De ce nu iei decât fragmente care îți convin ție? Biblia vorbește totuși despre o experiență a Unuia care s-a întors de dincolo. Ți-am scris și mai sus:[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE]
[SIZE=3]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/SIZE]
[SIZE=3]Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.[/SIZE]
[SIZE=3]
Citat:
Sensul este asa : Iadul inseamna moartea a doua completa . Dar Dumnezeu are dreptul si puterea sa dea viata .Asa ca Domnul Isus a inviat biruind moartea pentru toti cei socotiti drepti.El este primul in toate.
Citat:
[/SIZE]
[SIZE=3]Fiind din vesnicii normal ca a fost de fata pe vremea lui NOE ,nu atunci cind a stat in mormint s-a dus .Nu s-a dus nicaieri. Ce a facut Iona in burta balenei , a plecat pe undeva?[/SIZE]
[SIZE=3]VIU FACUT cu DUHUL. Dumnezeu e in primul rind DUH .Intruparea e o taina greu de inteles pt oricine.[/SIZE]
[SIZE=3]Ce s-a intimplat la NOE reprezinta o prefigurare a botezului ca legamint cu Dumnezeu care duce la mintuire. Potopul a spalat pacatele de pina atunci. Totul are sens in Scriptura si legatura unele cu altele.[/SIZE]
[SIZE=3]Domnul ISUS si-a inceput lucrarea de Mare Preot la 30 de ani ,o virsta matura pt ca sa nu zica circotasii ca ii invata un tinar nepriceput. [/SIZE]
[SIZE=3]S-a lasat botezat de Ioan Botezatorul ca sa intareasca ritualul care il facea Ioan , nasterea din nou ,spirituala si spalarea de pacatele de pina la botez. [/SIZE]
[SIZE=3]De ce vii cu povești de adormit copii domnule Marmat? În citatele care le-am dat nu e vorba nici de Ioan, nici de Noe. Sf Petru face referire la sufletele unor oamenii care trăiseră demult cand spune ,,in zilele lui Noe,,.Dar nu Noe e protagonistul acestui episod, Ci Hristos . Despre El se spune clar „ OMORÂT CU TRUPUL, DAR VIU FCUT CU DUHUL ÎNTRU CARE DUH S- PĂGORÂT...” [/SIZE]
[SIZE=3]Și de ce nu te-ai oprit și la celălaltz citat: CĂ TOCMAI ÎN VEDEREA ACEASTA A FOST VESTITĂ EVANGHELIA [COLOR=#ff6600]ȘI CELOR[/COLOR] MORȚI, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL”. Am citat din Biblia Cornilescu pe care o folosesc sectele adventiste.[/SIZE]
[SIZE=3]Și de ce susțineți voi că citatul este o parabolă? Sf. Petru vrea în epistolele sale să se exprime cât mai limpede. Care sunt argumentele ereticilor adventiși că atunci când se referă la Hristos în timpul morții sale, sf. Petru face o metaforă? De ce spuneți că e neverosimil ceea ce spune? Pentru că nu vă convine vouă că vorbește de sufletul conștient al Mântuitorului? La fel cum nu vă convine Pilda de la Luca 16.[/SIZE]
Vechi 27.10.2008, 17:38:53
Senior Member

Implicit

Iata din viziunile profetesei voastre EG White care a vazut sufletele Sfintilor in Rai:

[SIZE=4].[/SIZE][SIZE=5][SIZE=4] La vremea primelor viziuni avea numai șaptesprezece ani, nu citise nimic și avea mintea plină de ideile fanatice ale lui Miller din acel timp. Aceste viziuni denotă mediul și mintea ei copilărească de la acea vreme.[/SIZE] [/SIZE][SIZE=5]In prima viziune spune că a văzut "un copac cu un trunchi pe ambele maluri ale raului, amandouă din aur pur, transparent" (Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). Apoi: "Am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. [/SIZE]
[SIZE=5]Apoi adauga: "[COLOR=Red]Toti [/COLOR][COLOR=Red]ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=Red]Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca i[/COLOR][COLOR=Red]nsusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. [/COLOR]Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). [COLOR=Red]Toti sfintii au case de argint; [/COLOR][COLOR=Red]in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=Red]Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in va[/COLOR][COLOR=Red]rful zidului"[/COLOR] (p. 53). Unde sunt pasajele din Scriptura pentru această invatatura? [/SIZE]
Vechi 27.10.2008, 18:03:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Am semnalat neadevarurile din Pravila Bisericeasca, pe topicul "Cum?" (pag. 2 si 3). Va rog sa le revedeti.

Iar referitor la doctrina adventista, sunt convins ca nu o cunoasteti decat din minciunile unora ca ierom. Visarion Moldoveanu sau Bogdan Mateciuc.

Daca vreti sa va documentati mai corect si sa nu fiti parte din grupul celor ce spun nedevaruri despre altii, puteti urmari niste expuneri ppt:

Iata ca si voi aveti minciuni in doctrina voastra:
[SIZE=3][COLOR=black]Biblia nu vorbește despre sufletul nemuritor, sau despre o pretinsă trăire spirituală conștientă după moarte.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3] Ti-am postat atatea versete in care se arata clar trairea spirituala constienta dupa moarte a sufletului, dar tu nu ai venit cu argumente viabile ci doar cu vorbe goale nesustinute de versete Scripturistice. Pana si EG White arata ca sufletele Sfintilor se bucura in Rai. Iata textul:[/SIZE]
[SIZE=3]
[/SIZE]
[SIZE=5][SIZE=4] La vremea primelor viziuni avea numai șaptesprezece ani, nu citise nimic și avea mintea plină de ideile fanatice ale lui Miller din acel timp. Aceste viziuni denotă mediul și mintea ei copilărească de la acea vreme.[/SIZE] [/SIZE][SIZE=5]In prima viziune spune că a văzut "un copac cu un trunchi pe ambele maluri ale raului, amandouă din aur pur, transparent" (Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). Apoi: "Am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. [/SIZE]
[SIZE=5]Apoi adauga: "[COLOR=Red]Toti [/COLOR][COLOR=Red]ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=Red]Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca i[/COLOR][COLOR=Red]nsusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. [/COLOR]Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). [COLOR=Red]Toti sfintii au case de argint; [/COLOR][COLOR=Red]in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=Red]Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in va[/COLOR][COLOR=Red]rful zidului"[/COLOR] (p. 53). Unde sunt pasajele din Scriptura pentru această invatatura? [/SIZE]
Vechi 28.10.2008, 14:15:53
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Iata ca si voi aveti minciuni in doctrina voastra:

[SIZE=5][/SIZE]

Nu confundati doctrina bisericii adventiste cu scrierile unei femei (daca or fi ale ei) Si adventistii contesta unele din aceste scrieri, dar nu contesta niciodata ce spune Sfanta Scriptura.

Daca vreti sa studiati doctrinele, le gasiti aici:

Apoi, sa-mi spuneti ce miciuni ati gasit (greseli se poate sa gasiti, dar minciuni nu).

Dar, topicul se intituleaza "Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte" (cum in mod rautacios l-ati numit chiar dvs.; adventistii neaga viata sufletului intre momentul mortii si al invierii, dar dupa inviere recunosc viata sufletului).
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17