Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2009, 01:41:21
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Fratii mei, va rog sa nu va „legati” de Pr.Asenie Boca cum ca are erori si ca nush ce... si ca este interzis de pr.Arsenie Papacioc. Pr.Arsenie nu e „vinovat” de erorile „sale” strecurate de altii....

Fratiile voastre stiti din ce cauza sunt multe erori in unle carti ale Pr.Arsenie Boca??? Fiind multi ani pe langa pr.Teofil Paraian l-am intrebat ce sunt cu unele invataturi ale pr.Arsenie ca doar l-a cunoscut personal. Pr.Teofil mi-a spus: Draga, nu tot ce scrie Pr.Arsenie acolo este autentic! Numai doua sunt cartile deplin autentice ale Pr.Arsenie Boca, si anume: Cararea Imparatiei si Cuvinte Vii! Celelalte sunt cuvinte spuse de Pr.Arsenie Boca in unele insemnari ale sale si din unele predici sau cuvinte libere si care au fost notate de catre unii oameni si care au contribuit si ei la „infrumusetarea” textelor si celor spuse de Dansul. Eu am mai spus si altor oameni sa nu citeasca tot ce apare asa clandestin si care se presupune ca ar fi ale Parintelui! Si nici toate cele spuse despre dansul nu sunt toate adevarate; sunt multe exagerari, de astea fantastice care sunt vazute de unii oameni ca fiind ceva extraordinar”
Asadar frati mei, avand in vedere cele spuse de Pr.Teofil sa nu ne avantam sa „mancam” orice ni se pune inainte, ca nu tot ce zboara se mananca!!!

Doamne ajuta!!!

Last edited by geo.nektarios; 20.11.2009 at 01:43:25.
Vechi 20.11.2009, 03:08:18
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit 20 de ani

Doamne-ajuta!

Mai sunt cateva zile si se vor implini 20 de ani de cand Sfantul Arsenie Boca, (pentru mine este sfant) s-a mutat la Domnul. 28 noiembrie este ziua in care, an de an, Prislopul este din ce in ce mai coplesit de evlavia celor ce il iubesc pe marele nostru duhovnic.

Sfantul Arsenie Boca nu va putea fi interzis niciodata.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."

Last edited by laurschepsis; 20.11.2009 at 03:11:31.
Vechi 20.11.2009, 03:21:07
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Nu am citit ce a scris dar doua lucruri nu mi-au placut la parintele Boca: multumirea de sine cu care vorbeste despre el însusi (http://www.arsenieboca.ro/) si felul cum picta (vezi acelasi site) si care nu-mi inspira un spirit simplu si smerit.
Vechi 20.11.2009, 14:36:30
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nu am citit ce a scris dar doua lucruri nu mi-au placut la parintele Boca: multumirea de sine cu care vorbeste despre el însusi (http://www.arsenieboca.ro/) si felul cum picta (vezi acelasi site) si care nu-mi inspira un spirit simplu si smerit.
Sa-mi fie cu iertare, dar acea prezentare de care vorbesti a fost facuta prin 1945 si are o mie de motive sa fie sub acea forma. Eu, de cand am citit-o prima data, am asociat-o unui raport cerut de cei care l-au incriminat dintotdeauna si care nu erau in acord cu stilul lui destul de sever si aparent razvratit fata de legi si ordini. Pentru el, exista o singura lege si ordine: cea a lui Dumnezeu. Poate de aceea a si fost poreclit "Biciul lui Dumnezeu"! Era constient de puterile primite la Sfantul munte, putea practic face aproape orice, dar foarte rar a abuzat de aceste puteri la modul personal(cand a mers la inmormantarea mamei sale, sau cand i-a provocat dureri unui temnicer care il umilea de fiecare data strigandu-l "Bai, popa!") A mers cu curaj la Ceausesti spunandu-le adevaruri dure, desi el stia ca acest curaj ii va aduce moartea. Pe cei care l-au batut, ar fi putut sa-i faca sa se zvarcoleasca pe jos de dureri, fiindca avea aceasta putere, si poate chiar ar fi fost tentat de diavol sa o faca, dar atunci n-ar mai fi fost un sfant. A stiut cand va muri si si-a comandat si crucea...
Nu am nimic cu nimeni, dar daca ne straduim sa vizionam TOATE interviurile Parintelui Arsenie Papacioc, sunt convins ca la unele dintre ele sunteti usor dezamagiti. Fapt este ca suntem cu totii oameni, chiar si preafericitii parinti, pana ce trec la cele vesnice. Uneori mai cad si ei in cate o ispita, fiindca asupra lor sa abat legiuni ca sa-i faca sa greseasca, sa vada lumea cat sunt de slabi si de subiectivi... Datoria noastra este sa ramanem drepti in credinta noastra, sa intelegem, sa iubim, sa iertam!
Asa sa ne-ajute Dumnezeu!
Vechi 05.01.2010, 02:16:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu toate cartile unde scrie 'Arsenie Boca' pe coperta sunt scrise de parintele.

Chiar au aparut in ultima vreme si tot soiul de profetii care ii sunt puse in spate dar cu o autenticitate indoielnica.

Unele sunt marturii, mai mult sau mai putin subiective, depinde mult si contextul in care s-au intamplat anumite lucruri.

Iar in unele pareri s-ar putea ca parintele sa greseasca, dar asta e o alta chestiune.
Vechi 05.01.2010, 10:35:09
kissserbana kissserbana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.08.2008
Post zvon sau incercari

Asa putem numi,parintele Arsenie Boca ramane ,cel putin pentru cei ce i-au citit atat cartile,manuscrisul tiparit recent ,Cararea imparatiei,Cuvinte vii,restul sunt carti scrise de alte persoane care l-au cunoscut sau au studiat amanuntit viata dumnealui,Un mare duhovnic roman.
Nimeni nu poate opri un crestin sa citeasca despre parinte si singur sa-si formeze pareri personale.
Mie mi-a schimbat mult viata de cand am citit cartile mai sus amintite si de 2,3 ori merg la Prislop.
Ma incarc cu energie pozitiva si ma determina sa ma ocup mai mult de sporirea in viata duhovniceasca.
Incercati si va veti convinge.
Doamne ajuta!
Vechi 05.01.2010, 13:41:42
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Credeti oare ca Parintele Arsenie Boca s'ar bucura de cele rostite de catre unii dintre voi, care sunteti "de partea lui" ?
Nu acesta este duhul Parintelui, nu acestea sunt roadele pe care le asteapta de la "ucenicii" lui.

Am citit inca de la capat topicul acesta.
Ma intristez cand vad cum un mare parinte este "aparat" (de parca ar avea nevoie) de ucenici lipsiti de dragoste si blandete.
Sa citim cu atentie cuvintele fiecaruia, sa nu sarim mai inainte de a le intelege si chiar de ar fi mai reci, sa le incalzim noi.

Sa luam aminte ca nici un lucru bun sa nu ne dezbine.
Sa nu se rupa intre ei cei care cunosc si cei care nu cunosc inca un anumit lucru.

Cine cunoaste sa se foloseasca, cine nu cunoaste sa caute ajutor unde poate. Atata timp cat un lucru naste polemici si discutii golite de dragoste, este mai intelept a nu deschide acest subiect decat cu cei ce impartasesc aceleasi convingeri.

Sa luam aminte la duhul pe care trebuie sa'l vada in noi omul de aproape !
Am mai scris in alt post, cuvantul acesta: "Fraților, chiar de va cădea un om în vreo greșeală, voi cei duhovnicești îndreptați-l, pe unul ca acesta cu duhul blândeții, luând seama la tine însuți, ca să nu cazi și tu în ispită. Purtați-vă sarcinile unii altora și așa veți împlini legea lui Hristos." (Galateni 6,1-2)

Vechi 09.02.2010, 01:06:37
sofia_78's Avatar
sofia_78 sofia_78 is offline
Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Locație: Romania
Implicit ..

Nu stiu ce sa zic, nici de rau nu vreau sa zic (ca sa nu supar pe vreun sfant daca a ajuns sfant, Doamne ajuta!) dar nici de bine, ptr ca am niste semne de intrebare, am citit sa zic destul de multe carti duhovnicesti si vieti de sfinti si am vazut si-i Pateric dar mai ales in minunata carte "Pateric despre visuri si vedenii" pe care v-o recomand NEAPARAT!! sa o cititi, sa vedeti lupta calugarilor din Muntele Athos cu demonii, le apar demoni in chipul Maicii Domnului si a Mantuitorului la tot pasul, cititi cartea si sa va cutremurati, ei nu iau orice viziune sau vis in seama, dimpotriva, fug de ele ca de nu stiu ce, pun la indoiala totul, sa vedeti cazuri acolo de parinti demonizati doar ca au crezut ca li s-a aratat Maica Domnului si i-a induhovnicit, te cutremuri, cum o astfel de aratare necercetata de sfinti induhovniciti din acel Munte (si care au o smerenie de neimaginat) le-au dat calugarilor "puteri" de ghiceau tot viitorul si ziceau ca e darul Domnului ca li s-a aratat lor Domnul si le-a dat darul inaintevederii, si chiar spuneau totul ca la carte, stiatu tot vechiul testament pe de rost dupa o astfel de aratare, norocul lor era ca traiau si traiesc intr-o colectivitate in care cum apare un astfel de caz e cercetat foarte bine si descopereau prin rugaciuni ca nu de la Domnul aveau puterile, si-apoi sa vezi lupta cu cel rau care pusese stapanaire deja pe acel suflet si u mai vroia sa iasa, ca zicea el ca e induhovnicit.

Toti Sfintii de prin Muntele Athos spuneau ca toate aceste cazuri au ca pricina mandria unui calugar cat un praf de nisip, spun ei ca, ca si calugar, trebuie sa n-ai mandrie nici un fir de praf ca-i foarte urat inaintea Domnului, care El insusi a venit pe pamant, Dumnezeu fiind, care a facut universul tot si era tare smerit, iar daca Domnul a criticat pe cineva El e totusi Domnul, noua ne-a lasat smerenia sa urmam.

Deci nu stiu ce sa zic, nu vreau nici sa spun asa nici invers, prefer sa ma antin dar sa-mi pun totusi intrebari, Sfanta Matrona din Rusia, mare sfanta si pe toti ii iubea care veneau la ea, vazatoare cu duhul, spunea: nu alergati dupa preoti sau calugari vazatori cu duhul ca de la unul ca acesta va puteti pierde Harul pe care-l aveti de la Domnul, ca nu toti sunt vazatori prin puterea Domnului.

La parintele (care sper din suflet sa fi ajuns Sfant totusi iar eu sa ma insel) am observat exact ce-am citit in "Pateric despre visuri si vedenii", toti sfintii acolo spuneau ca numai cei smeriti desavarsit, care dau dovada de o iubire fara margini pentru pacatosi, si care se distanteaza de lume, numai unii, din cand in cand pot primi vreun dar de la Dumnezeu. Dar daca pe vreun calugar il pandeste vreun duh de mandrie de care n-a scapat inca, si cu toate ca are acest duh de mandrie cere de la Domnul Daruri mari, sa se incredinteze ca va aparea si demonul in forma de inger care sa-i mangaie orgoliul, oferindu-i darurile lui si ridicandu-l mai sus decat pe fratii lui, din pricina grauntelui de mandrie (care e cel mai neplacut pacat la Domnul, Lucifer din cauza lui a cazut).

Parintele de exemplu spunea intr-o carte "numai jertfa Brancovenilor m-a adus pe mine la acest popor", sau "pe mine cand vreti sa va rugati mie sa ma strigati -duhul parintelui Arsenie Boca ajuta-ma-", sau faptul ca dumnealui spune ca niciodata nu facea slujbe demonizatilor, tot dumnealui povesteste ca a facut o data slujba ca i-a cerut neaparat o familie iar acel demonizat cand a inceput sa citeasca rugaciunile a luat o piatra si era sa-i sparga capul parintelui, iar parintele a fugit in chilie si acela arunca cu pietre, tot dumnealui spune ca "pe demonizati sa-i lasi asa, ca inseamna ca asa a vrut Domnul cu ei" cand eu cred ca aici se vede lupta tuturor sfintilor, uitati-va la smerenia Sf Serafim de Sarov si lupta sa cu demonii. Nu mai zic de pictura, unde a inclus telefoane mobile si alte lucruri care chiar daca ar fi fost profetice nu isi aveau locul intr-o biserica, poate intr-o pictura personala mai bine.

Cititi viata Sfantului Serafim de Sarov care am inteles ca l-a ajutat pe parinte, eu cred ca ar fi trebuit sa-si puna o oarecare amprenta acest duhovnic mare si extraordinar de smerit, ceva de nemaivazut, care-i IUBEA pe toti si cu dusmanii dumnealui vorbea foarte bland si smerit, cititi.

Faptul ca parintele (i-a spus vreo viziune sau nu stiu cum) a decis sa nu fi deshumat, desi randuiala monahiceasca te lasa sa ii exhumezi la 7 ani, ptr ca asa se descopera sfintii, uitati-va la Parintele Ilarion Argatu, mare exorcizator roman, smerit si dumnealui, care a fost exhumat prin 2005 si are moastele in Moldova.

Cititi "Cararea imparatiei" pe care o am, e scris numai din Vechiul Testament, nimic din Noul Testament, exact cum am citit ca semn in cartea "Despre visuri si vedenii", acei monahi iubeau vechiul testament dar pildele Mantuitorului din Noul Testament le aminteau foarte rar.

Ar fi mult de spus dar ma opresc aici, nu stiu, daca gresesc, il rog sa ma ierte, nu vreau sa supar un sfant (daca e), dar daca e sfant stiu ca nu se va supara pe mine, ptr ca insusi Mantuitorul spune sa cercetam duhurile, chiar daca 1000 spun ca-i bun noi sa le cercetam bine inainte, deci fac si eu asa cum recomanda acest Pateric, sa cercetez bine, iar daca consider, mai bine sa stau in banca mea decat sa dau in cine stie ce probleme, ptr ca Sfintii nu s-ar supara daca te vad cantarind totul foarte bine, ei inteleg ca in vremurile din urma se vor chinui necuratii pana si pe cei alesi sa-i atraga in jocul lor, ca si ei fac minuni dar cu puteri de-ale lor, asa ca vom stii toate dupa ce nu vom mai fi.
Vechi 10.02.2010, 12:45:07
lorena29 lorena29 is offline
Member

Data înregistrării: 26.06.2009
Locație: bucuresti
Exclamation

Da.. dar va intreb, dragi frati si surori, Biblia o cititi tot atat de des, pe cat cititi invatamintele sfintilor parinti?
Vechi 10.02.2010, 13:17:28
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lorena29 Vezi mesajul
Da.. dar va intreb, dragi frati si surori, Biblia o cititi tot atat de des, pe cat cititi invatamintele sfintilor parinti?
Doamne-ajuta!

Conform canonului primit acum aproape doi ani, trebuia sa citesc in liniste cate doua capitole pe zi. Intre timp am facut din aceasta o regula pentru ca s-a dovedit a fi neasteptat de folositor si de fascinant. Am mai constatat ca este bine sa tin langa mine pe timpul lecturii si niste fise si un pix. Gandurile vin si zboara intr-o clipa. Cu unele te intalnesti, poate o singura data in viata.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! flying Despre Sfanta Scriptura 203 18.05.2010 20:31:10