![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu un banut daruit, poti cumpara cerul. Nu fiindca cerul ar fi atat de ieftin, ci fiindca Dumnezeu este atat de plin de iubire. Daca n-ai nici macar acel banut, atunci da un pahar cu apa rece!" (Sfantul Ioan Gura de Aur)
__________________ Foarte frumos spus si bine insa mihnea45 te-ai gandit vreodata daca v-a primi acel pahar cu apa? Ei bine eu am patit si asa:"dati-mi un banut sa-mi iau si eu o paine " am cumparat o paine fiind un magazin aproape si ori a plecat pana m-am intors desi eram de la 2 min sau a aruncat painea proaspata,si deaunezi sambata in cimitir la parastasu mamei mi s-a intamplat sa mi se ceara nu coliva sau un pachetel cu mancare ci doar vin.Nu spun asta ca sa imi fac inca un pacat caci sincer nu am judecat acesti oameni ,am zis asta isi doresc ei,asta simt nevoia facase voia domnului.dar un banut cand il dau sincer prefer sa ma uit in ochi celui ce il dau si poate sa renunt sa il mai dau ,daca citesc alceva decat nevoie si necaz si durere si zic in gand Doamne iarta-ma ,il voi da altadata unui necajit decat sa il dau unui om fals. Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Eu ii ajut pe cei pe care simt sa ii ajut si cam atat.Nu prea imi bat capul sa despic firul in 14.
Simt cand trebuie sa ajut si la fel cand sa stau in banca mea. Chiar de curand am refuzat sa dau bani unei fetitze de rommi care cersea in gara Brasov si avea bratul mutilat de mana de om,chiar daca insista pe langa noi.Pur si simplu am avut o reactie de aversiune nu fata de ea,ci fata de cei ce tortureaza copii pentru a-i folosi la cersit.De ea,saraca,mi-a fost mila,insa nu am putut sa ii dau.Asta este... |
|
||||
|
||||
![]()
Este nevoie de discernamant, chiar daca Parintii ne zic sa dam fiecaruia. Este drept ca in oricare se poate ascunde Hristos.
Insa, atunci cand avem 2lei si cativa cersetori, trebuie sa ne rugam sa'l alegam pe cel care are intr'adevar nevoie. Unii inseala, unii sunt lenesi, insa unii au cu adevarat nevoie. Sa ne oprim, sa vorbim cu ei, sa aflam despre ei (cei pe langa care trecem des) si sa ajutam dupa puteri. Insa atunci cand intalnim un oarecare, putem da fara cercetare.
|
||||
|
||||
![]()
Probabil acel om vroia un bănuț pentru o țigare, o băutură , sau altceva . Un păcătos și atât, dar un OM !
Dar mintea,si asta simteam ,deci era oarecum fals sau mincinos,nu avut taria sa ceara doar un banut,ci si specifica ca pentru o paine. Nu judec ,nu ma deranjeaza ca isi cumpara alceva decat o paine dar sa aiba puterea sa recunoasca asta.M-am simtit mintita,tradata,caci eu ii dadeam cu drag un banut muncit,stiind ca ii va fii de folos. La fel nu am inteles de ce o batrana cu sacosa plina de paine inca cerea o paine. Iertare,eu ma multumesc cu cat imi permit si cat are grija bunu Dumnezeu sa imi dea,imi da mai mult ,ajut si eu mai mult pe cei cu adevarat in nevoi ,dar sinceri si curati la suflet.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Pe mine sincer nu ma intereseaza ce face cel caruia ii dau bani si nici cum de a ajuns in strada. Sincer cred ca pentru nimeni nu e situatia ideala sa stai pe langa un zid si sa astepti mila celorlalti ( decat pentru tigani...dar asta e alta poveste).
Eu aici cand vad un om care asteapta banuti sau pe cineva care canta la un instrument ii dau si ma gandesc ca poate va strange destui bani ca isi ia o paine si ceva de mancare. Eeeei cand vine vorba despre cersetorii din Romania, le dau dar cand vad ca tu vrei sa dai unuia si apar 20 de galagiosi...e deja iritant si ma las pagubasa ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Va rog domnu cristiboss nu ma acuzati,judecati pe mine,eu nu am cersit nimic.
Am spus sincer ce am simtit.Daca a raspunde sincer e un pacat,asta e,imi cer iertare ca v-am suparat si va rog sa va ganditi mai mult cand raspunde-ti.Eu am si optiunea de mesaje private. Va respect mult.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Alta este problema cu acesti Oameni.
VOR SUME MARI, iar daca nu le dai CIT VOR EI incep sa boscorodeasca PAI CUM SA LE MAI DAI cind multi dintre ei cind vad ca le dai maruntis il azvirle cit colo asa cum mi s-a intimplat de citeva ori, neintelegind ca banii se STRING banut cu banut...insa si ei au fost inselati de diavol in a crede ca banii se fac REPEDE SI MULTI la fel cum vad pe la tembelizoare cind toti parvenitii mioritici se perinda pe acolo cu miliarde facute peste noapte si se dau rotunzi care mai de care, si evident marea majoritate cad in greseala de a crede ca BANUL SE POATE FACE SI FARA EFORT SAU MUNCA, iar cine da, SIGUR are ENORM DE MULTI BANI! Eu unulde exemplu cind merg in oras am o anumita suma care-mi prisosseste si pe care o am pregatita pentru cersetori. Insa SUMA ESTE ACEEASI iar deseori cersetorii sunt de trei ori mai multi...ii vad aliniati ca la parada, unii aratind cu mult mai bine ca multi oameni care muncesc, rumeni in obraji, odihniti, zimbitori... Deci ce se intimpla cu suma alocata?..se imparte la numarul de cersetori. ...ca au ei o problema cu suma mica, este SUFERINTA LOR MINTALA nu a noastra! cumva trebuie sa-i invatam ceea ce scoala vietii se pare ca nu le-a oferit si anume ca trebuie sa fi recunoscator lui Dumnezeu si pentru negrul de sub unghie! Last edited by andreicozia; 05.10.2009 at 23:06:24. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica Nestoriana sau "Asiriana a Rasaritului": o biserica a martirilor! | Theodor_de_Mopsuestia | Alte Religii | 73 | 03.04.2012 19:34:08 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
|