Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2010, 15:37:24
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Il numim pe Dumnezeu in cantarile bisericesti "philantrophos" adica Iubitor de oameni, deoarece El ne iubeste mai mult decat noi insine o facem.
Spunea frumos parintele Arsenie Papacioc ca "Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai umil pacatos nu se poate compara cu iubirea unui sfant fata de El".
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 15:30:50
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Dumnezeu isi iubeste intreaga creatie, iar omul, care este coroana creatiei Sale, este si cel mai iubit. Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii neconditionat, indiferent daca oamenii cred sau nu cred, daca stiu sau nu stiu, daca vor sau nu vor. Cum sa nu te cunoasca din moment ce esti facuta din particule create, la randul lor, de Dumnezeu, adica esti construita "din Dumnezeu"? El te stie foarte bine si te iubeste neimaginat de mult. Nu este doar in mintea ta ci este mai ales in sufletul tau care, de fapt, este o scanteie de Dumnezeu, prin care esti vie. El se bucura atunci cand Il iubesti si tu, macar un pic.
de gulag ai auzit cumva, dar de holocaust ???
cum putem sa explicam marea iubire a lui dumnezeu fata de creatie daca ea e distrusa foarte usor si fara noima in jocul intamplarii, hazardului sau al istoriei ???
cred ca trebuie o explicatie de tip superior !
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 15:42:56
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
de gulag ai auzit cumva, dar de holocaust ???
cum putem sa explicam marea iubire a lui dumnezeu fata de creatie daca ea e distrusa foarte usor si fara noima in jocul intamplarii, hazardului sau al istoriei ???
cred ca trebuie o explicatie de tip superior !
Si de toate acestea este responsabil Bunul Dumnezeu?El a semant samanta cea buna si un om vrasmas a semant neghina in urma Lui. Daca medicul imi descopera ca sunt in ultima faza de cancer, paradoxal el este autor bolii mele?
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 15:53:29
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Si de toate acestea este responsabil Bunul Dumnezeu?El a semant samanta cea buna si un om vrasmas a semant neghina in urma Lui. Daca medicul imi descopera ca sunt in ultima faza de cancer, paradoxal el este autor bolii mele?
Nu prea inteleg firul explicatiei tale, George, deci ca urmare cine este autorul bolii tale? omul vrajmas? care a semanat neghina in corpul tau in urma Lui? sau cum?
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 18:46:24
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu prea inteleg firul explicatiei tale, George, deci ca urmare cine este autorul bolii tale? omul vrajmas? care a semanat neghina in corpul tau in urma Lui? sau cum?
Andrei, prin acest exemplu am vrut sa subliniez ca Dumnezeu de foarte multe ori este "responsabil " pentru raul din aceasta lume, iar diavolul nici nu este amintit. Nu am vrut sa subliniez ca diavolu este autorul bolii mele inainte de a aminti de libertatea persoanei(in cartea Iov, diavolul contribuie la boala trupeasca a acestuia).Raul se naste din libertatea persoanei sau omul accepta intr-un mod liber ispitele vrasmasului.
Prin postarea mea am vrut sa subliniez ca foarte multi nu inteleg ca diavolul este "absent" din pacate din lumea aceasta si din viata noastra de zi cu zi.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 18:05:23
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de linistea Vezi mesajul
daca nu te-a iubit nimeni nicioadata cu adevarat,(nu ma refer la familie)cum pot sa stiu daca Dumnezeu ma iubeste,daca nu ma cunoaste si totul e in mintea mea?cum stiu daca sunt unde trebuie?
Dumnezeu iubeste pe toata lumea. Se spune ca dragostea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos, e mai mare decat dragostea celui mai mare Sfant pentru Dumnezeu.

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 18:15:21
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
daca nu te-a iubit nimeni nicioadata cu adevarat,(nu ma refer la familie)cum pot sa stiu daca Dumnezeu ma iubeste,daca nu ma cunoaste si totul e in mintea mea?cum stiu daca sunt unde trebuie?
Dumnezeu iubeste oamenii în mod diferit.

Cu cât un om se straduie mai mult pentru slujirea Lui si se smereste, cu atât acel om e mai iubit de Dumnezeu. Fiind milos, Dumnezeu iubeste si pe cei în suferinta, inclusiv pe cei singuri.

Oamenii de obicei iubesc pe cei care le ofera avantaje. Asa este dragostea de parinte, dragostea conjugala, prietenia. Sunt persoane a caror legatura ne ofera un confort, nu e ceva dezinteresat.
Vechi 04.10.2009, 13:38:24
amatyyy amatyyy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Chisinau
Implicit

Citat:
Ernest Bernea, un mare crestin ortodox roman(si nu doar el), a scris o carte la multe din intrebarile care te framanta, si mai ales de ce oamenii nu ne pot iubi asa cum are nevoie, si asteapta sufletul nostru.
Doamne ajuta!

"Dumnezeu fiind iubire, revarsă peste toți dragostea Sa."
Reply With Quote
Vechi 04.10.2009, 17:44:20
linistea's Avatar
linistea linistea is offline
Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de amatyyy Vezi mesajul
Ernest Bernea, un mare crestin ortodox roman(si nu doar el), a scris o carte la multe din intrebarile care te framanta, si mai ales de ce oamenii nu ne pot iubi asa cum are nevoie, si asteapta sufletul nostru.
Doamne ajuta!
ce titlu are cartea amaty ?vad ca esti printre putinii care au inteles despre ce vorbesc,poate e si vina mea ca n-am dezvoltat!

multumesc pt raspunsuri tuturora,insa,
nu vreau sa se supere nimeni dar tare suntem invatati sa vb in sabloane,avem un raspuns pt fiecare intrebare,normal ca D. ne iubeste,iubeste creatia lui,insa fiecare are o relatie speciala cu El,voi cum stiti ca va iubeste,cum va arata?ma intereseaza mai mult experienetele voastre in raport cu topicul
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 10:12:38
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Evanghelistul Ioan ne spune ca: "Dumnezeu este cel care ne-a iubit dintai". Nu trebuie sa te indoiesti, iubirea lui Dumnezeu fata de noi cunoste diferite forme- mila, indelunga-rabdare, purtare de grija, toate acestea se manifesta zi de zi, clipa de clipa, numai ca de multe ori noi nu simtim iubirea lui Dumnezeu din pricina pacatelor. In fiecare moment trebuie sa raspundem la iubirea lui Dumnezeu intr-un mod neconditionat. Doamne Te iubesc nu pentru ca mi-ai promis raiul sau pentru ca ma tem de iad, ci pentru Tine si numai pentru Tine.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? florin.oltean75 Generalitati 3 22.02.2012 20:28:10
Dumnezeu iubeste neconditionat? antoniap Generalitati 29 26.06.2011 21:44:49
am patito acum o luna si nu stiu ce inseamna daca ma puteti ajuta istina Intamplari adevarate 31 04.03.2011 21:35:29
Daca Dumnezeu ne-ar parasi pentru o zi? CuzaSfant Intrebari utilizatori 10 08.10.2010 23:32:57