![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
poi sigur ca exista (iadul) shi a ieshit pe pamant caci s-a pregatit ca sa-i inghita pe creshtini... pe dreptslavitori... pe nemincinoshii prin viatza shi marturisirea vietzii lor... caci aceia nu shi-au iubit viatza lor ci pe Domnul... shi iadul, furul, ii aduna pe oameni la razboiul cel mare, la Armaghedon... dar Domnul ii va birui caci este scris ca sa biruiasca shi vor birui impreuna cu el totzi cei dreptzi care au rabdat credincioshi pana la sfarshit, deci iadul exista caci este scris de catre CLD shi toata scriptura vorbeshte despre sheol shi despre moartea a doua shi despre iezerul de foc ce arde cu pucioasa shi despre fumul arderii ei... aia care ne indeamna shi ne ispiteshte ca sa ne punem semn pe mana dreapta sau pe frunte ca sa ne inchinam balaurelui shi fiarelor shi sa purtam numele ei sau numarul numelui ei, nume de om insemnat... ferice de cel ce shtie sa socoteasca numarul fiarei caci numarul numelui ei este shase sute, shaizeci shi shase. Aici este intzelepciunea!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Tine mintea ta in Iad si nu deznadajdui!". shi nu era vorba despre altceva decat despre propriile pacate shi propria nimitnicie shi despre flacarile iadului care le va primi pentru faptele sale, deci era vorba despre smerenie in ceea ce facea shi nu shtiu ce ai priceput domnia ta... shi de aia fugeau diavolii... caci ei nu pot sa sufere adevarul shi smerenia shi dreapta socotintza shi cugetare in schimb jinduirea dupa placeri shi dupa betzie shi mandrie, acolo sunt primii ca sa te fure shi sa te faca sa te indulceshti cu faptele lor... |
|
|||
|
|||
![]()
vsovi, asta am spus si eu. :)
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=blue]În prealabil postat de C0rneliu [/COLOR][COLOR=blue]
![]() [COLOR=blue]Cand ne coboram mintea in Iad, ne smerim. In felul asta ne consideram pacatosi, si diavolul nu ne poate urma in flacarile Iadului. Gandurile patimitoare sunt arse de focul Iadului.[/COLOR] [COLOR=red]vsovi, asta am spus si eu. :)[/COLOR] [COLOR=black]mie imi pare ca ce spui dumneata inseamna fie aruncarea in iad fie smerenia trufashe... shi de aia am incercat sa lamuresc... caci focurile iadului nu le simtzi la propriu caci alea sunt pedeapsa iar mustrarea conshtiintzei shi smerita smerenie shi parerea de rau pentru Hristos, pentru Domnul, pentru creshtini, este altfel de foc... shi acest foc duhovnicesc arde flacarile iadului care sunt pedeapsa... caci mocirla aia e arzatoare... shi focul duhovnicesc arde mocirla curatzind duhul, sufletul shi trupul omului reunindu-l cu Duhul smerit shi iubitor al Lui Dumnezeu.[/COLOR] deci altceva rezulta in intzelegerea mea din textul citit de mine shi scris de tine, deshi mai mult ca sigur ca fiecare intzelegem tinzand spre Adevar shi nu spre autoindreptatzirea de sine, adica spre ceea ce este scris shi lamurit de Duhul... prin plinirea poruncilor, caci cunoshtiintza spre mandrei de la diavolul vine ca sa slujeshti lui mamona-eului iubitor de placeri shi frustat cand nu marturiseshte minciunile nascocelilor sale... |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=red]rectific:[/COLOR]
caci cunoshtiintza spre mandr[COLOR=red]IE[/COLOR] de la diavolul vine ca sa slujeshti lui mamona-eului iubitor de placeri shi frustat cand nu marturiseshte minciunile nascocelilor sale... scuza-ma pentru faptul ca am impresia ca "Tine mintea la iad shi nu deznadajdui!" nu este un indemn spre a-tzi arunca mintea in patimi shi placerile savarshirii faradelegilor adica spre nepasarea cea nebuna asha cum turma mandra shi suicigashtii porcilor s-a aruncat in fundul marii, caci era mai bine in fundul marii decat in fundul iadului, caci acolo este plata faradelegilor... iezerul de foc ce arde cu pucioasa shi nicidecum acoplo nu exista nadejdea mantuirii cum a fost indemnat sf Siluan chiar daca a ajuns sa umble prin mijlocul mortzii mortzilor cei mortzi... deci staruintza era spre nepacatuire shi spre smerita smerenie shi dreapta shi smerita cugetare shi socotintza... |
|
||||
|
||||
![]()
Filmuletul ala nu trebuie bagat in seama.. ar fi culmea ca in interiorul pamantului sa fie iad.. dar atunci Raiul unde e ? intre nori ?
Din cate stiu acestea sunt de natura.. spirituala nu materiala.. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iadul | rafella | Generalitati | 91 | 20.06.2011 20:23:40 |
Iadul | ofurnica | Generalitati | 35 | 01.03.2010 22:46:47 |
Exista mantuire, exista vindecare! | iosif | Pocainta | 3 | 07.02.2007 13:48:29 |
|