Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2009, 16:53:08
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Imnul Ingerilor

O, Marie, mila păcii rourate din senin, / Floarea Tainelor divine, taina florilor de crin ; / Cerul harurilor sfinte, harul cerului de sus, / O, Fecioara, Maica pacii, darul Pruncului Iisus ! / O, Marie, solul pacii, porumbelul cel divin, / Mânecat in zori de veacuri, cu o creanga de maslin, / Sa vestesti din rasarituri pâna-n margini de apus, / O, Fecioara, pacea lumii, darul Pruncului Iisus ! / - O, Marie, Doamna pacii, asteptarea omenirii, / Domnitoare cu toiagul bunatatii si-al iubirii ! / Slujitoare credincioasa a poporului supus, / O, Regina pacii drepte, darul Pruncului Iisus ! / - O, Marie, Templul Pacii, harul Duhului cel Sfant, / Chezasia infratirii dintre ceruri si pamânt, / Impacarea omenirii cu Stapânul ei de sus, / O, Marie, Templul pacii, darul pruncului Iisus !
Vechi 09.02.2009, 16:52:25
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit

"Dezleaga Preacurata Maica
Catusele celor robiti
Si daruieste-le rabdare
Crestinilor napastuiti!"
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul
Reply With Quote
Vechi 09.02.2009, 19:14:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thheo Vezi mesajul
"Dezleaga Preacurata Maica
Catusele celor robiti
Si daruieste-le rabdare
Crestinilor napastuiti!"
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul
O , Marie, Cartea lumii, Evanghelia cea Vie, / Pe-ale tale pagini albe , astazi Duhul Sfânt il scrie / Pe Cuvântul ce din tine, ne-ncetat va straluci / Ca sa-l poata omenirea-n toate vremile citi !
Vechi 11.02.2009, 14:14:45
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit

Dupa cum pe Vames ,Doamne,/ L-ai facut <luminator>,/ Fa-ma si pe mine astazi/ Decat ieri mai ravnitor./Pasii mei slabit-au foarte/ Si ma poticnesc sa cad,/ Iara viata mea cea stearpa/ S-a apropiat de iad./Nu se vede vindecare/ In nedrebnicul meu trup/Si <naravul din nascare>/Nici acum nu pot sa-l rup/Invechitu-m-am in rele/ Si de ele nu mai scap,/ Caci s-au inmultit mai tare/ Decat perii mei in cap./ Parasit sunt de prieteni/ Si de unii dintre frati,/ Care sau smintit de mine/ Si se afla departati,/ Lumineaza-mi , Doamne, calea,/ Innoindu-mi sfantul dar/ Si dulceata Ta cereasca/ Sa ma veseleasca iar./Pomenirea Ta cea sfanta/ Da s-o am neincetat/ Si din inima infranta/Fa <locas> prea luminat.
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".
Reply With Quote
Vechi 14.02.2009, 09:24:34
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Inchinare Preacuratei +

Maica Preacurată pururea Fecioara, / Floare miresmată, lumii-ntregi Comoara, / Oare cu ce floare, / Flori ce toate pier, / Sa te-asemăn oare, / Când tu esti din Cer ? / Iată, mi-inchid ochii, ca tu har sa-mi dai ; / Prin ei să văd neaua crinilor din Rai, / Din a lor lumină / Vrând sa-mi fac vesmânt, / Cerului Regină, / Psalm plângând să-i cânt. . .
Vechi 14.02.2009, 10:39:38
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Imnul Ingerilor +

O, Marie, mila păcii rourate din senin, / Floarea Tainelor divine, taina florilor de crin, / Cerul harurilor sfinte, harul cerului de sus, / O, Fecioară, Maica păcii, darul Pruncului Iisus ! / O, Marie, solul păcii, porumbelul cel divin, / Mânecat in zori de veacuri, cu o creanga de măslin, / Sa vestești din răsărituri până-n margini de apus, / O, Fecioară, pacea lumii, darul Pruncului Iisus ! / O, Marie, Doamna păcii, așteptarea omenirii, / Domnitoare cu toiagul bunătătii si-al iubirii ! / Slujitoare credincioasă a poporului supus, / O, Regina păcii drepte, darul Pruncului Iisus ! / O, Marie, Templul Pacii, harul Duhului cel Sfânt, / Chezăsia infrățirii dintre ceruri si pământ, / Imăcarea omenirii cu Stapânul ei de sus, / O, Marie, Templul păcii, darul Pruncului Iisus !
Vechi 14.02.2009, 10:47:26
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Suflete al meu ( fragment )

Se cuvine tie, / A cersi la Mire / Intru curătie, / Dar de mântuire. / Cheamă al său nume / Cu zdrobire multă, / Cât mai ești in lume, / Căci acum te-ascultă! / Viața când s-o stinge / In zadar vei plânge / Si vei suspina.
Vechi 14.02.2009, 10:56:02
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Mustrarea constinței ( fragment )

Milostive Iisuse, nu ma osândi, / Ci din partea Sfintei mile, / Daruieste-mi incă zile / Sa pot a mă mântui ! / Pe pământ, in toată vremea, / Eu m-am răsfățat / Iar in lumea veșniciei / Nu sunt vredinc veseliei ! / Sufleteasca mea podoabă / Rău s-a ponosit, / Iar când viața se va stinge / Sufletul amar va plânge.
Vechi 14.02.2009, 11:54:04
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit rugaciuni in versuri

Imnul Acatist la Rugul Aprins al Nascatoarei de Dumnezeu
(Ieroschimonah Daniil Tudor)
...................
Icosul al 8-lea
Maicã a Domnului, Inimã de Luminã,
Maicã a Domnului, Inima pãmântului,
Maicã a Domnului, Inimã fãrã vinã,
Maicã a Domnului, Inima Cuvântului!
Cãtre Tine râvnim rusinati si scãzuti
cu sufletul apus si genunchii frânti,
Cã de atâta pacoste de pãcat,
inima ni s-a învârtosat
cum e steiul cremenii albastre, mohorâtã nespus.
"Lãsatu-ne-a pe cãile mintii noastre
Domnul sã umblãm."
Ne atârnã prin pâclã gândul rãpus.
Dar, iatã, acum cãtre Tine ne plecãm
Maica lui Iisus,
îmbrãtiseazã-ne ca pre niste pietre ale vietii
dornice de izvoarele diminetii
diminetii neînserate,
si înviazã-ne cu inimi noi si curate
ca sã-Ti cântãm:
Bucurã-Te, arca de aliantã a sufletului meu;
Bucurã-Te, cufãr ferecat cu Numele lui Dumnezeu;
Bucurã-Te, corabie vie ce plutesti peste talazurile lumii;
Bucurã-Te, sicrias ferit de toate zãdãrniciile humii;
Bucurã-Te, tronule pre care viata se întemeiazã;
Bucurã-Te, cutie de cântec prin care sunã o razã;
Bucurã-Te, naos cuprinzãtor al tuturor slujirilor de har;
Bucurã-Te, chivot de gând al prea duhovnicescului altar;
Bucurã-Te, hram al cerurilor, în care mintea-i liturghisitor;
Bucurã-Te, sipet de foc în pieptul nostru al tuturor;
Bucurã-Te, Bisericã preadoritoare treimic sã se cunune;
Bucurã-Te, Mireasã urzitoare de nesfârsitã rugãciune.
.........................
Condacul al 13-lea
O! Maicã a Domnului, de-a pururi curatã
si Maicã a Omului binecuvântatã!
Ca douãzeci si patru de alãute si potire
aceastã închinãciune a noastrã sã fie
în revãrsarea ei neîncetatã.
Si cãtre Preasfânta Treime, suitã bucurie,
aducerea ei prea binemiresmatã,
de pe palmele Tale cãtre Hristosul Mire,
sã-si treacã prinosul de dreaptã-slãvire.
Ca sã putem cu Cerurile toate striga,
dintr-o îmbrãtisatã necovârsire
cel mai presus: Aleluia!
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Reply With Quote
Vechi 17.02.2009, 22:15:51
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Regina Păcii ( 1 )

O, Maică Fecioară Marie ! / Se-nchină popoarele ție / Și-n lacrimi fierbinți și suspine / Așteaptă-ndurări de la tine / O, Maică Fecioară Marie / Prin vremuri grozave de urgie / Trec astăzi popoarele toate / Și-o lume intreagă se zbate. / O, Maica Fecioara Marie ! / Fă liniște, pace să fie / Usucă potopul mâniei / Și-aprinde iar focul frăției. / O, Maică Fecioară Marie ! / Fă timpuri mai bune să fie, / Și zile mai multe senine / S-avem de la Domnul prin tine.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Colinde,versuri. tigerAvalo9 Craciunul - Nasterea Domnului 30 15.12.2014 14:00:54
Versuri pe muzica - cine este autorul dorinastoica14 Generalitati 43 06.10.2012 19:53:33
Iron Maiden - adevarul din spatele unor versuri Brave New World Generalitati 18 04.08.2012 21:54:59
Psaltirea in versuri cristiboss56 Rugaciuni 70 27.01.2011 00:29:29
Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri atud Rugaciuni 0 08.04.2008 22:22:52