Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2010, 13:48:09
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de esox Vezi mesajul
Creierul este o necunoscuta. Acolo in masa cenusie se naste "realitatea noastra", durerea, frica samd. Nu intotdeauna ceea ce ne spune creierul este si adevarul: ginditi-va la durerile de la degetele picioarelor la cei care nu mai au de mult picioarele de deasupra genunchilor. Ginditi-va la reactiile celor sub hipnoza (calura, frig, sete...) care nu au o baza reala!
Cam tot asa ceva care se pare ca am mai trait poate fi o "gluma" a propiului creier, o descarcare de hormoni, enzime, prea multi stimuli deodata....
Eu nu cred ca ceea ce ai descris tu se poate rezuma la creier. Exista unele marturii de prima mana - chiar aici pe site a fost intr-o zi la filmul zilei o astfel de marturie - a unor fenomene care trec dincolo de "simtirea creierului".

De exemplu, un om avea un picior de lemn si sustinea ca are perceptie tactila prin acel lemn. intr-o noapte cineva l-a fript, in somn, la piciorul de lemn, cu o bricheta, iar omul a sarit urland de durere. Aici deci nu mai e vorba de creier, intrucat el nu a perceput cu niciunul din cele 5 simturi actiunea prietenilor sai.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 16:01:08
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

si mie mi s-a intamplat si mi se mai intampla....cred ca este ceva de depaseste creierul uman oricat am incerca noi sa explicam acest fenomen..
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 14:40:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Salutare.Am des situatii de deja vu....deci odata mancam popcorn si deodata m-am simtit ca si cum se mai intamplase odata dar intr-un vis in acelasi loc...si multe chestii de asta..MI-E FRICA:| ce poate sa insemne?
Ca mai fileaza neuronii. Dar e din categoria fenomenelor normale, nu te ingrijora.
Deocamdata.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mi se intampla deja putin prea des cred_cu_adevarat Generalitati 8 04.11.2011 14:14:56
asta e deja cliseu, stiu... dar totusi... Aionut Generalitati 12 10.11.2009 20:44:47
Despre deja-vu Adelinne Generalitati 13 10.05.2009 16:01:06