Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2011, 18:53:04
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoradoi Vezi mesajul
Buna Ory!.. dar despre campania pt Catedrala neamului ce zici?Sau n-ai vrea sa zici -nimeni pe-aici nu zice!!!...- ca sa nu cumva sa pui degetul pe "rana"? Ai ideea ca daca banii strinsi deja demult,plus ce se "colecteaza" prin Biserici, zi de zi, ceas de ceas,pt acest COLOS,ar fi investiti in oamenii strazii (fie ei si cersetori profesionisti,nevoiti datorita imprejurarilor,ca deh,cine angajeaja un rom,sau un ruptos care ar veni la un interviu?,sa fim seriosi! toti fugim de ei...)n-ar mai fi picior de cersetor,nicaieri?Macar politicii au o scuza.Asta-i treaba lor :sa dea din COATE!, dar Biserica?,tace si tace!,si ..se supune MAI-MARILOR ei,care decid ,si decid ,observ,si in numele meu,care bag bani in CATEDRALA(prin cumpararea luminarilor,cind merg la Biserica,si..cam merg!!!,si prin banii din Acatiste,Liturghii,Botezuri,Nunti si/sau inmormintari,la care vrind-nevrind particip,deci COTIZEZ!!,si din care un procent substantial ,se "varsa" in Contul Catedralei Neamului), pe care ,personal,nu mi-o doresc, pt ca pur si simplu o gasesc prea costisitoare si pentru ca pur si simplu ,ma calca pe nervi subtilitatea cu care sintem furati,amagiti,pacaliti,"gidilati" emotioanal de ambitiosul patriarh daniel ,si e FRUSTRANT...ai ideea cite ZERO-uri are cifra investitiilor in Catedrala Neamului? Daca ,mult-prea-fericitul nostru patriarh Daniel, ar avea dragoste de "fratii"lui,aurolacii,care sint ,ca locatie,chiar la baza Dealului unde-si are RESEDINTA,unii dintre ei,cred ca i-ar disparea cheful pentru multivisata,opulenta lui Catedrala a Neamului...Ma uitam zilele trecute la un reportaj tv,in care el,daniel,patriarhul BOR,declara ca a hotarit in SINOD si ca are ca target ,construirea de noi manastiri,dar nu l-am auzit sa spuna ca a hotarit sa adune toti aurolacii si cersetorii si pe cei fara munca si sa-i organizeze cumva ,sa le dea de mincare o masa pe zi ,sa construiasca niste camarute in care sa-si gaseasca locsor pt tihna fiecare amarit al sortii,sa aiba strictul necesar de apa pt a se spala,etc...In loc sa tot solicite- pe toate lungimile de unda!!!- bogatilor (si nu numai) sa-si dea "obolul" ,mult-putin ,pt minciuna asta de Catedrala,sa sfatuiasca pe acestia (mai ales pe bogatii carora le curg balele la spusele patriarhului si de-abia astepta sa fie "ctitori" ai Catedralei Neamului,dar care n-ar da un zlot pt "lazarul" care le sta in cale...) asa cum sfatuia Ioan Gura de Aur -cea mai profunda VOCE a crestinismului din toate timpurile( a se citi Omiliile la Matei,I G de Aur,vol III),si ar putea sa inceapa chiar cu donatia propriei sale lefi in beneficiul saracilor,ca doar el ar avea din ce trai ca s-ar hrani cu cele care decurg din SLUJIREA la Altar...

Si fiind Iisus in Betania, in casa lui Simon Leprosul,
Mc 14:3-8, In 12:1-8

7. a venit la El o femeie avand un alabastru cu mir de mare pret si l-a turnat pe capul lui Iisus, pe cand El sedea la masa.
Mc 14:3-8, In 12:1-8, Lc 7:37-38, In 11:2

8. Si vazand ucenicii, au murmurat: "Pentru ce risipa aceasta?,

9. ca mirul acesta se putea vinde scump, iar banii sa se dea saracilor".

10. Dar Iisus, stiindu-le gandul, le-a zis: "De ce-i faceti suparare femeii? ca bun lucru a facut ea pentru Mine;
Mc 14:3-8, In 12:1-8, Lc 11:7

11. ca pe saraci ii aveti pururea cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti pururea 1.
Dt 15:11, Mc 14:3-8, In 12:1-8

12. Ca ea, turnand acest mir pe trupul Meu, spre ingroparea Mea a facut-o.

13. Adevar va spun: Oriunde se va propovadui Evanghelia aceasta, in toata lumea, se va spune si ce a facut ea, spre pomenirea ei".
Pr 10:8, Mc 14:9
Reply With Quote
Vechi 31.07.2011, 22:32:21
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andreea_Oana Vezi mesajul
Am auzit o predica la Biserica in care un parinte spunea ca rugaciunea fara savarsirea de fapte bune pentru aproapele nostru nu este suficient de binefacatoare pentru sufletul omului. Intrebarea mea este cum ii putem ajuta pe ceilalti? Cum distingem intre cei care merita sa fie ajutati si cei care profita doar. Ex: cersetorii de la metrou. Stiu ca nu este important doar ajutorul material, ci putem ajuta oamenii cu o vorba buna sau sprijin moral. Consider ca in viata ni se ofera ocazii sa fim alaturi de alte persoane. Noi trebuie doar sa stim sa le vedem. Pe de alta parte, o viata prea aglomerata te impiedica sa observi in jurul tau cine are nevoie de tine, concentrat fiind la problemele tale. Si totusi sunt batrani, copii abandonati care au nevoie de noi. Ma-ntreb de ce intr-o tara civilizata, cu oameni buni nu se poate sa ne organizam sa schimbam putin lucrurile? Probabil pentru ca ne este frica de esec. In fine, subiectul cred ca este foarte vast, si probabil a mai fost discutat. Raman la intrebarea: unde gasesc oamenii care au nevoie de mine si pe care sa-i pot ajuta?
Sunt in fata ta, nu exista om care sa nu aiba nevoie de ajutor. Cel mantuit, in Rai, acela nu are nevoie. Toti, de la miliardari pana la omul care nu are nimic, absolut toti oamenii au nevoie de ajutor, nu numai material dar mai ales de dragostea care i-o poti oferi.

"Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău; și pe aproapele tău ca pe tine însuți.”
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 00:03:43
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Postarea e veche, dar ideea ei este ca in goana noastra perpetua dupa cai verzi nu ii vedem si nu ne preocupam de cei de langa noi. Putina detasare de la problemele cotidiene nu ar strica si astfel vom vedea mai bine cine ce nevoi are si cum putem noi ajuta. Mai ales ca milostenia nu este doar o activitate, printre multe altele, pe care trebuie sa o bifam, pentru a ajunge in imparatia cerurilor, ci ar trebui sa izvorasca din iubire de oameni. Adica nu se face mecanic: am dat 1 leu unui cersetor, am indeplinit datoria de a fi milostiv, am postit si postul asta, am implinit canonul, am facut ce trebuie, gata! Adica nu doar tipic si la inima nimic.
Vechi 18.10.2012, 23:28:44
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Sper sa fi postat bine aici. Am vrut sa va semnalez articolul de pe site - http://www.crestinortodox.ro/editori...eu-137744.html

din care citez doar atat:
"Facand o donatie anonima, binefacatorul nu da dovada de compatimire si smerenie, ci de comoditate, nevrand a-si parasi locul confortabil in care se afla. Doar socul simtit in urma intalnirii cu o realitate nemijlocita il poate schimba interior pe daruitor. Durerea si lacrimile, murdaria si mirosul, saracia si neputinta nu pot fi transmise prin mass-media."
Vechi 23.10.2012, 01:33:39
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andreea_Oana Vezi mesajul
Am auzit o predica la Biserica in care un parinte spunea ca rugaciunea fara savarsirea de fapte bune pentru aproapele nostru nu este suficient de binefacatoare pentru sufletul omului.
Am citit la Parintele Constantin Sarbu (un preot marturisitor cu viata sfanta) un cuvant tare folositor ce rezuma esenta crestinismului.

"Acolo unde locuiesti, nu e vreun batran bolnav, care nu are pe nimeni? Tu, care te numesti crestin, te-ai dus la usa lui sa-l intrebi daca nu are nevoie de paine, de lapte, de medicamente?! Cred ca nu! Bine ca ai tu de toate, bine ca se strica mancarea in frigider, bine ca ti-e sifonierul plin de haine, altul neavand nici ciorapi! Si te numesti crestin si tot ceri mereu lui Dumnezeu.

Nici El nu va lua aminte la rugaciunea ta! Cand mergi la biserica, daca intalnesti pe cineva care nu se simte bine, care are nevoie de ajutor, renunta la Sfanta Liturghie si mergi de ingrijeste pe cel bolnav! Tu, care vii la biserica si vezi ca nu obosesc a te invata, tu sa fii lumina in casa ta, in inima ta, sa nu dai prilej celor din jur sa spuna ca degeaba mergi la biserica, pentru ca ai aceeasi comportare cu cei care nu merg".
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 17:12:35
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

De ce trebuie sa fim si milostivi? Pentru ca Dumnezeu este milostiv cu noi. Iar noi fiind creati dupa chipul Sau, trebuie sa ne asemanam cu El in lucrare. Daca intr-o zi nu am facut niciun bine, sa nu ne ducem spre somn fara a inalta macar un gand, o rugaciune catre cei pe care ii stim in diferite neputinte si nevoi. Mi-a ramas in minte un cuvant al unui parinte - "inainte de somn spune: Doamne ceea ce eu nu am reusit sa plinesc astazi, plineste Tu". E un inceput pentru a creste in milostenie.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 19:19:42
Miha-anca
Guest

Implicit

Imi este o mare mila de cei, care cauta mancare in gunoaie. La urma urmei sunt si ei oameni.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 20:17:32
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Imi este o mare mila de cei, care cauta mancare in gunoaie. La urma urmei sunt si ei oameni.
Daca ei n-ar fi,
Nu ne-am putea impartasi de aceasta simtire dumnezeiasca,
Ei sunt nestematele pamantului.
Doar prin mila, samsara capata sens.
Cel mai profund.

De aceea 'zeii' se roaga sa renasca in forma umana.
Ei nu au cersetori, saraci, nici muribunzi, nici pacatosi stalciti de vicii.

Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 20:34:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Daca ei n-ar fi,
Nu ne-am putea impartasi de aceasta simtire dumnezeiasca,
Ei sunt nestematele pamantului.
Doar prin mila, samsara capata sens.
Cel mai profund.

De aceea 'zeii' se roaga sa renasca in forma umana.
Ei nu au cersetori, saraci, nici muribunzi, nici pacatosi stalciti de vicii.
Minunate cuvinte! Multumim, florin.oltean.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2012, 10:57:18
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Cred ca un lucru primejdios este acela de a intelege milostenia doar ca pe un simplu raspuns pe care un "milos" il ofera unui "milog".

Iar aceasta il poate vatama, atat pe cel care ofera, cat si pe cel care primeste. Daca nu oferim cu iubire si nu primim tot intru iubire, actul milosteniei nu constituie o cale de induhovnicire a noastra.

Tot inima arzand de iubire este cea care il fereste pe cel ce savarseste milostenie sa nu cada prada slavei desarte. Asta pentru ca are constiinta ca nu da dintr-ale sale, ci din cele ale lui Hristos, din cele primite de la El.

In fond, ca si in Sfanta Liturghie, este vorba de acelasi "Ale Tale dintru ale Tale" aduse lui Hristos, insa prin semeni.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Milostenia - ma lamuriti si pe mine, va rog? mihaiB Generalitati 6 14.08.2011 14:03:01
Milostenia catre cersatori ElisabetaM Generalitati 82 12.08.2011 15:47:36
Milostenia, expresia iubirii pentru semenii tăi NECTARIE Generalitati 2 11.12.2010 19:19:17
Milostenia Rodica50 Intrebari utilizatori 4 06.11.2010 16:15:09