![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Păi eu am fost astăzi la Liturghia ce s-a oficiat la Catedrala ortodoxă, și ghici din ce Sfânt al Bisericii a citat părintele care a spus omilia ? Din Fericitul Augustin. Acela pe care tu l-ai făcut eretic. Pe tine nu te-am văzut. De asta nu ai venit ? Pentru că știai că se va cinsti Fericitul Augustin, și deci va fi (în viziunea ta) o "adunare eretică" ?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu trebuie să mă vezi. Nu vreau să ies în evidență, frățioare. Mă bucur că ai fost. Așa-i că a fost frumos împodobită Catedrala ? Ai văzut ce frumos a fost ? Mie mi-a plăcut mult. :) Revin, nu am nimic împotriva fericitului Augustin, are câteva scrieri foarte reușite, de unde și mie îmi place să citez, dar recunosc, eu mai mult îl evit, că i-am reamintit, ereziile dovedite, cu mult înainte de a vorbi de ele. Biserica (cea fără erezie), pe bună dreptate, îi recunoaște atributele oratorice lui Augustin, precum și lui Origen, dar care e eretic, condamnat. Augustin e fericit, din compasiune față de sărăcuții "romano-catolici", care-l iubesc foarte mult pe Augustin. Nu e nimic rău, în a cita un lucru bun, de la un eretic. Revin: Tuturor iubiților frați și surori ortodocși, evitați, pe cât posibil să vorbiți cu eretici, în vederea căsătoriei. Iar dacă tot vă apucați, aduceți-i Acasă, în Creștinismul cel adevărat, în Ortodoxie, sau lăsați-i în plata Domnului.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Sfântul Augustin este fericit pentru că este sfânt. Cum poate, în capul tău, să fie fericit cineva care (după părerea ta) arde în iad ?! Last edited by GMihai; 01.06.2015 at 21:20:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vome sunt ereziile lui Augustin, da, este eretic, cum este și fericit. Nu am susținut că arde în iad. Ci doar că ereticii sunt în iad. Iar dacă Augustin e eretic, indirect spus, da, ar fi prin iad, pe undeva, pentru ereziile lui. Biserica se roagă și pentru cei din iad, slavă Domnului. Iar citatele din Augustin, sunt folosite în alte circumstanțe, în alte locuri. Și nu, Augustin nu este sfânt. Nu va fi niciodată. E eretic. În cel mai fericit caz, e fericit, din compasiune. On-topic: Felicitări și fericiți sunt cei care au ridicat din erezie, la mântuire, pe cei cu care s-au căsătorit, aducându-i Acasă, în creștinismul cel fără erezie, ortodox, din înșelările în care au fost.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]()
Deci nu e în iad, dar e în iad. Nu am susținut că arde în iad, dar am susținut că e eretic, iar ereticii ard în iad. Indirect, pe undeva.... Dar nu am probleme psihice.... Ar fi, pe undeva..... Indirect spus.... Deși nu am susținut.....
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iertare. Cei care vreți să vă căsătoriți cu eretici, citiți Sfintele Canoane ale Sfinților Părinți, amintesc: Canonul 10 Laodiceea, Canonul 23 Sfântul Ioan Postitorul, Canonul 72 al Sfântului Vasile cel Mare, Canonul 19 al Sfinților Apostoli, dar și canoanele de la Sfântul Sinodul al IV-lea Ecumenic. De asemenea, amintesc Cuvântul lui Dumnezeu: "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." - Tit 3, 10-11.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 01.06.2015 at 22:02:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In Biblia sectara probabil. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În Biblia creștină, (nu sectară) știm despre păcatele părinților trase de copii. Poate nu-ți amintești, nu-i nimic, se mai întîmplă. E just și drept, fiindcă copii, nu sunt și nu pot fi, mai mari și mai importanți decât părinții lor.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci suntem cu totii mai neimportanti ca niciodata?
|
|