Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2014, 11:50:11
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Va rog fara off topic

@crtistirq Acum am 25 :)

Va rog sa nu dezbateti pe acest topic probleme discutate pe alte topic-uri si astfel sa deviati de la subiect. (Ex. daca e bine sa mergi la preot sau psihiatru)

Pe mine ma intereseaza urmatoarele lucruri:
- e cineva pe forum cu problema asta? sau poate mai cunoasteti pe cineva. Ma intereseaza daca sunt anumite simptome generale sau se manifesta in functie de om, de starea lui spirituala si psihica

- alte surse in afara afara de cele stiintifico-atee

- se poate agrava atacul demonic? (si asta m-ar interesa de la persoane care au avut experiente de genul; sau cei care au primit sau au auzit sfaturi direct pe tema asta)

Eu cred ca boala asta tine si de psihic (o boala ce se transmite genetic) si de spiritual (o sensibilitate sufleteasca care deschide "portile" lumii nevazute, deci implicit primii care te intampina sunt "neastamparatii")
Vechi 13.09.2014, 12:06:07
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT Vezi mesajul
@crtistirq Acum am 25 :)

Va rog sa nu dezbateti pe acest topic probleme discutate pe alte topic-uri si astfel sa deviati de la subiect. (Ex. daca e bine sa mergi la preot sau psihiatru)

Pe mine ma intereseaza urmatoarele lucruri:
- e cineva pe forum cu problema asta? sau poate mai cunoasteti pe cineva. Ma intereseaza daca sunt anumite simptome generale sau se manifesta in functie de om, de starea lui spirituala si psihica

- alte surse in afara afara de cele stiintifico-atee

- se poate agrava atacul demonic? (si asta m-ar interesa de la persoane care au avut experiente de genul; sau cei care au primit sau au auzit sfaturi direct pe tema asta)

Eu cred ca boala asta tine si de psihic (o boala ce se transmite genetic) si de spiritual (o sensibilitate sufleteasca care deschide "portile" lumii nevazute, deci implicit primii care te intampina sunt "neastamparatii")
In legatura cu cosmarurile.
Mama mea a avut asa ceva in tinerete, inainte sa se casatoreasca. O data la ceva timp, destul de des, visa cum vine cineva si o sugruma in somn.
Dupa aceea s-a casatorit, aparent faptul ca tata o tinea in brate noaptea a facut cosmarurile sa dispara.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2014, 11:53:52
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Nu stiu de ce, dar ma tem ca, din pacate,da, se poate agrava atacul demonic si de asemenea matem ca nu stiu ce si daca ai putea face ca sa il opresti....nici medicatia antipsihiatrica nu poate opri asemenea fenomene, cred eu...poate sa incerci un " post", respectiv un regim vegetarian crud, pentru o perioada de timp, sa vezi daca nu cumva e mai bine....nu stiu ce sa zic, ce se poate face...
(Scriptura ne spune ca Insusi Mantuitorul a fost nevoit sa dea la schimb necuratului o turma de porci, pt aelibera pe unul sau doi nenorociti; noua insa nu stiu daca ne-a lasat dreptul si posibilitatea de a negocia, de a face atare" targuri"....in fine, ideea poate era sa renunti la ceva la care tii, crezand ca e important, vital pt tine, dar care de fapt este cauza care te duce la pierzanie, si care, de la caz la caz, poate fi o ambitie, o patima, o lacomie, o ravna pt ceva anume, chiar pt o anume persoana, etc...e greu de identificat in cazul particular al ficaruia... si cu toate astea, chiar daca sa zicem ai identifica cauza si ai renunta la ea, tot nu e garantat ca diavolul te-ar lasa in pace...sincer, cred ca nici un muritor, fie el si sfant, nu are puterea sa se opuna fortelor raului, ci numai Dumnezeu o are, iar cei care au reusit ( sfintii) sa alunge demoni L-au lasat tot pe El sa lucreze, n-au facut ei nimic prin propria putere, insusire regasita si sub denumirea de "smerenie"....
Reply With Quote
Vechi 14.09.2014, 13:02:57
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Boala

E o vad ca pe o boala, iar Dumnezeu stie de ce a ales aceasta boala. Trupeste, am fost mereu "zdravan", nici macar banalele raceli nu prea m-au lovit la viata mea. Asa ca, vorba aia, daca le-am luat pe cele bune, le iau si pe cele rele.

Sper doar sa nu se agraveze, in sensul sa pierd controlul. Rational si teologic stiu ce se intampla cu mine si dupa cum am zis, nu o sa las mistificari extreme sa imi guverneze viata, pastrez echilibrul si impartasesc doar cu cei foarte apropiati experientele mele. Stiu ca e plina lumea de oameni insetati de "paranormal", si probabil si-ar lua un popcorn si m-ar pune sa le povestesc. Nu multumesc.

Cred ca mila lui Dumnezeu nu va lasa sa devin posedat. M-am rugat mult pentru echilibru si intelepciune si cred ca acestea sunt lucruri bune, iar Hristos a promis ca daca cerem cele de folos sufletului, vom fi ascultati.

Nu sunt fan al "confesiunilor" virtuale, insa totusi cred ca sunt pe acest forum oameni care stiu cat de serioasa si reala e o boala spirituala si poate voi afla ceva nou din experientele voastre.

Doamne ajuta!
Vechi 14.09.2014, 16:07:37
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT Vezi mesajul
E o vad ca pe o boala, iar Dumnezeu stie de ce a ales aceasta boala. Trupeste, am fost mereu "zdravan", nici macar banalele raceli nu prea m-au lovit la viata mea. Asa ca, vorba aia, daca le-am luat pe cele bune, le iau si pe cele rele.

Sper doar sa nu se agraveze, in sensul sa pierd controlul. Rational si teologic stiu ce se intampla cu mine si dupa cum am zis, nu o sa las mistificari extreme sa imi guverneze viata, pastrez echilibrul si impartasesc doar cu cei foarte apropiati experientele mele. Stiu ca e plina lumea de oameni insetati de "paranormal", si probabil si-ar lua un popcorn si m-ar pune sa le povestesc. Nu multumesc.

Cred ca mila lui Dumnezeu nu va lasa sa devin posedat. M-am rugat mult pentru echilibru si intelepciune si cred ca acestea sunt lucruri bune, iar Hristos a promis ca daca cerem cele de folos sufletului, vom fi ascultati.

Nu sunt fan al "confesiunilor" virtuale, insa totusi cred ca sunt pe acest forum oameni care stiu cat de serioasa si reala e o boala spirituala si poate voi afla ceva nou din experientele voastre.

Doamne ajuta!
Fa-ti o cruce in momentul respectiv. Daca nu poti cu mainile, atunci cu limba in gura. Nu te speria peste masura. Nu e chiar boala. Fa-ti seara o cruce pe perna pe care dormi. Citeste viata sfantului Antonie si ai sa vezi fenomene mult mai concrete. Poti citi si acatistul acestui sfant. Dumnezeu ingaduie sa ti se intample astfel de lucruri cu un rost. Aceasta poate fi o chemare spre o vietuire mai inalta. Ascult-o.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2014, 16:41:41
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Da, sfantul Anton chiar a trecut prin niste incercari cumplite....
Reply With Quote
Vechi 15.09.2014, 18:28:44
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Si mie mi s-a intamplat. Am raspuns aici:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17209

Cand ti se intampla, spune o rugaciune, inalta-ti gandul catre Dumnezeu, incearca sa te concentrezi pe El, ca sa te scape. Prima oara eu am spus in gand Tatal nostru.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare