![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu as putea sa iert. Dar nu as putea sa continui o relatie cu un om slab, fiindca nu l'as putea respecta si implicit, nu l'as mai putea iubi. Deci e cam asa: m'ai inselat? ok. motivul poate fi oricare (ca e mai frumoasa, mai slaba, mai blonda decat mine; ca a fost o scapare; ca avea nevoie de un altfel de sex ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ca sa raspund intrebarilor, eu cred ca adulterul inseamna ruperea unei bariere. Nu pot sa inteleg, in ruptul capului, cum doi oameni se mai pot privi in ochi cu demnitate odata ce unul din ei a calcat stramb. Nu e vorba de iertat, se poate ierta, desi asta nu inseamna ca relatia poate merge inainte.
Adulterul reprezinta compromiterea totala a relatiei, nu e doar o "mica deraiere". Pentru a comite adulter e nevoie de un efort emotional puternic. Daca acest efort nu exista, ori e un pas usor de facut, inseamna ca din capul locului nu a existat nimic (sau nimic puternic, in orice caz) care sa-l retina pe "infractor". Si-atunci nu mai putem vorbi despre o relatie sentimentala, pentru ca tot ce defineste o astfel de relatie - incredere, respect, dragoste - a fost calcat in picioare, batjocorit. Problemele in cuplu se rezolva cand cei doi sunt sinceri si nu ezita sa se instiinteze unul pe celalat cand apare vreuna. Daca s-a ajuns la violenta sau la adulter, inseamna ca groapa a fost deja sapata si nici o scuza, nici o lacrima si nici o rugaminte nu o mai poate acoperi la loc. Edit: oarecum in aceeasi nota sunt incapabil sa ii inteleg pe cei care, dupa ce descopera ca au fost inselati, devin violenti si fac adevarate crize de gelozie / isterie. Sigur, nu e un lucru placut sa afli ca partenerul te-a inselat, dar cui foloseste violenta? Pentru mine, in momentul in care adulterul e dovedit fara dubiu, partenera inceteaza sa mai fie un obiect al adoratiei, nu o mai pot pretui. Imaginea ei este iremediabil deteriorata si asta ma face sa o resping cu toata puterea, in loc sa doresc s-o am alaturi. Multi oameni, insa, sustin ca sunt capabili sa treaca peste asemenea treburi. Eu cred ca ei de fapt nu trec peste, ci se complac sa ramana langa acea persoana compromisa, deoarece fie sunt slabi, dependenti sau de-a dreptul prosti. In multe cazuri cei doi raman impreuna pentru ca au un copil sau pentru ca ii leaga altele (interese financiare si locative, beneficii de tot felul etc.) In acest din urma caz, cel care alege sa faca trocul este la fel de compromis moraliceste ca si cel care a comis adulterul si nu mai are, in opinia mea, nici un drept sa se planga. Oamenii cu demnitate intrerup o relatie imediat dupa adulter, chiar si cand sunt copii la mijloc. Copiii sunt nevinovati in general in astfel de cazuri, dar sa nu ne distrugem propria viata de dragul unei ilizorii vieti mai bune, pe care pasamite copiii ar duce-o in familiile care aleg sa ramana impreuna dupa adulter.
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 03.06.2011 at 15:00:10. |
|
|||
|
|||
![]()
@horatiu.miron: de acord.
Însă de dragul copiilor, există și posibilitatea ca părinții să nu se despartă, chiar dacă relația intimă este compromisă. Depinde de capacitatea de sacrificiu a lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Edit: plus de asta, nimeni nu poate juca teatru perfect asa ca acceptarea unui astfel de compromis de dragul copiilor este doar o scuza, pentru ca tensiunea, frustrarea si suferinta se va rasfrange mai devreme sau mai tarziu SI asupra copiilor.. Last edited by Melissa; 03.06.2011 at 15:33:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omenește nu este posibil. Dumnezeiește, însă, da. Last edited by N.Priceputu; 03.06.2011 at 15:48:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Ceea ce este in sufletul unui om doar el poate sti....
Oricine ce ar spune intr-o casnicie se fac multe compromisuri atat de catre sot cat si de catre sotie. Cand esti la inceputul unei casnicii ai impresia ca daca el/ea ar calca stramb nu l-ai putea ierta si nu ai putea sa mergi mai departe. Asta ti se pare cel mai grav lucru din lume. Tac, pac una doua la tribunal si pa! Fiecare pe drumul lui... Si? Ce rezolvi cu asta? Iti e sulfletul mai usor cumva? Eu zic ca nu! Daca ai si copii situatia e si mai grea. Unii spun ca nu merita pentru copii sa-ti irosesti viata. Eu spun ca merita! Mai groaznic decat sa treci tu ca victima peste povestea asta este sa-ti vezi copilul trambalat 5 zile la mama si doua la tata sau invers. Copii aceia vor ramane marcati pe viata pentru ca ei pana incep sa priceapa ce si cum e cu tata si cu mama psihicul lor va fi afectat definitiv. Eu va sfatuiesc sa fiti inteleapta si sa incercati sa treceti mai departe fara sa-i reprosati nimic. Rugati-va pentru el sa-i lumineze bunul Dumnezeu mintea. Daca se poarta frumos cu dvs. inseamna ca va iubeste si pana la urma isi va da seama ca dvs. sunteti cea de care are nevoie sa-i fie alaturi. Am avut atat de multe incercari in 20 de ani de cand sunt casatorita incat daca as face o ierarhie a lor din punct de vedere al gravitatii atunci adulterul ar fi pe locul 5. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce nu-i intrebati si pe copii ce si-ar dori daca tot afirmati ca sunteti dispusi sa faceti sacrificii numai si numai pt copii!!!??? Dupa ce ca relatia conjugala este compromisa se mai ajunge si la compromiterea vietii copiilor...Trist!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un sfat? | silent assasin | Generalitati | 24 | 30.03.2011 22:24:41 |
Vasile cel Mare - un sfant intelept si milos | NECTARIE | Generalitati | 3 | 04.01.2011 16:20:48 |
un sfat intelept pentru tineri | teodora21 | Nunta | 12 | 05.01.2010 23:18:22 |
La multi ani prietenului nostru intelept cristiboss(Cristian) | tigerAvalo9 | Generalitati | 30 | 28.12.2008 15:49:41 |
Un Parinte intelept | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 3 | 16.09.2008 23:03:08 |
|