În prealabil postat de camy_d
Am fost și eu în situația ta.
Pentru început trebuie să te gândești că e mai bine să nu existe Dumnezeu și să crezi, decât să existe și să nu crezi. În prima situație, nu te pedepsește nimeni, dar în a doua te duci în iad. Deci mai bine crezi în El.
Apoi trebuie să știi că au loc o grămadă de minuni: aghiazma nu se strică, moaștele miros frumos, anafura nu mucegăiește, la Împărtășanie nu face nimeni herpes, deși cu aceeași linguriță se împărtășesc bărbați, femei, copii, bătrâni, bolnavi, muribunzi... dacă mergi vreodată în Israel, ai să vezi că acolo se întâmplă multe minuni, din piatra de pe Mormântul Domnului izvorăște mir, unii creștini aud zgomotele răstignirii când lipesc urechea de Piatra biciuirii (parcă așa se numea), de Bobotează Iordanul își schimbă cursul, de Schimbarea la Față coboară un nor pe muntele Taborului, de Paști se aprinde singură Sfânta Lumină în biserica Sf. Mormânt. Poate chiar în viața ta au fost minuni pe care le-ai ignorat (cum ar fi că am ignorat mult timp faptul că după o sfeștanie și prin pomenirea în pomelnice a foștilor proprietari ai apartamentului nu s-a mai manifestat o fantomă prin scârțâitul dulapului în camera mamei).
Și mai ales încearcă să te apropii de Dumnezeu. Citește cărți sfinte, mergi în fiecare duminică la biserică și stai până la miruit, spovedește-te de cel puțin 4 ori pe an (în cele patru posturi), străduiește-te să ieși cât mai puțin din Cuvântul lui Dumnezeu, roagă-te zilnic și ți se va revela Dumnezeu la un moment dat.
Mi-a fost și mie foarte greu să înțeleg cum de există, dar acum sunt ABSOLUT convinsă de existența lui Dumnezeu. Nu știu cum e la tine, dar la mine greșeala consta în faptul că deși mă spovedeam și mergeam la biserică și mă rugam, stăteam puțin la slujbă și mă întorceam acasă; de când stau până la miruit mi-am schimbat complet concepția despre Dumnezeu. Spune-mi dacă vrei să-ți spun într-un mesaj privat de ce acest lucru m-a schimbat, pe forum nu pot să povestesc!
Sunt sigură că vei reuși și tu să crezi în Iisus Hristos! Dumnezeu să te ajute!
|