Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2017, 03:05:34
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

.............................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:07:45.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 03:11:25
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Paranoia, paranoia...

Nici pentru cei care efectiv fac tampenii din astea nu se iau masuri disciplinare se pare, d'apai sa mai suspecteze/pedepseasca cineva nevinovati..
...:)) Ei nici chiar așa, pentru unii s-au luat deja măsuri.

Last edited by simpllu; 18.01.2017 at 03:49:54.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 09:43:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
...:)) Ei nici chiar așa, pentru unii s-au luat deja măsuri.
Cine, care, ce?
Vechi 18.01.2017, 09:45:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Și ce acuzațiile ce s-au făcut mai sus nu sunt paranoia, că e mâna rușilor sau a altora când ăia s-au retras din Creta să nu riște o schismă internă după cum a și mărturisit purtătorul lor de cuvânt ?
Aia care?

Citat:
Ce a pățit părintele Ciprian Staicu și alții e tot paranoia ? încă dacă nu era internetul nici nu se auzea de ei, erau îndepărtați în liniște.
Ce a patit?
Asta cine e?

Citat:
Văd că sunt regretați pe aici figuri politice cu iz penal că li s-ar încălca drepturile procesuale, dar faptul că se încalcă reguli de citare sau despre consistoriile arbitrare nu ciripește nimeni nimic,
Arbitrare? Adica asa, fara motiv? Suntem in noroi pana la gat si ne facem ca nici macar nu ploua?

Citat:
chiar părintele Staicu văd că spune că în citația primită nici nu i s-au adus la cunoștință acuzațiile ca să se poată apăra.
Judecata Bisericească nu trebuie să respecte anumite proceduri ?
Pai nu stiu, ia posteaza tu o sursa cu procedurile.

Stai linistit, are timp sa se apere, chestiile astea dureaza cu lunile si oricum, ce e de aparat?
O alegere cvasi-arbitrara?

Daca acolo scrie peste si cuiva ii place sa citeasca "caracatita" mare branza nu e de discutat.
"Multumim pentru colaborare, drum bun".

E ca in Biblie, proba timpului: "Daca e de la Dumnezeu, va tine, daca e de la oameni, se va risipi".

Pariem ca nu mai auzim nimic despre scandalagii pe subiectul asta in 1-2 ani?

Apropo, pe aia care fac de capul lor canonizari de la schitul Radeni in care s-a trezit, mai nou, anti-ecumenismul de tip bosv -ist, i-au sanctionat?

Last edited by AlinB; 18.01.2017 at 11:37:43.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 09:49:07
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Ce a patit?
Asta cine e?
https://saccsiv.wordpress.com/2016/0...ul-parintelui/
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 11:29:19
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Cineva vrea sa distruga singura institutie cu adevarat benefica din Ro. Pentru asta, orice miscare e buna, chiar daca aparent strategiile sint contradictorii: si scoaterea in strada de juveti habauci care arunca cu pietre in biserici, si miscarea nepomenitorilor.
Vechi 18.01.2017, 11:39:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Pai ce pot sa zic, scrisorica care i-a fost trimisa e frumoasa, civilizata, da' urechile surde..

Pai in replica, zice individu' asa:

"Decizia de a interzice publicarea în mediul virtual a unor materiale prin care apăr credința ortodoxă și nu aduc nicio atingere învățăturii Bisericii contravine, pe de o parte, misiunii Bisericii de a mărturisi cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu, în orice circumstanță, iar pe de altă parte, angajamentelor pe care Sfânta noastră Biserică și le-a asumat față de stat, de a nu aduce nicio atingere drepturilor fundamentale ale omului, mai precis, dreptului fundamental la liberă exprimare."

Eu unul sunt de acord cu el.

DAR!

Daca materialele sunt in apararea credintei ortodoxe si "nu aduc nicio atingere învățăturii Bisericii" de ce nu ia binecuvantare pentru publicarea lor?

A, pentru ca am inceput sa vedem dihotomic, credinta ortodoxa ca fiind diferita de Biserica in care slujim?

Pai atunci sa faca omul un gest de verticalitate si sa-si dea demisia, sa slujeasca si el in Grecia, Rusia sau unde o fi crezand ca ideile ii sunt bine primite.

De ce tine sa produca tulburare acolo unde ideile nu ii sunt bine primite si sa sminteasca "pe cei mai mici"?

Intre timp vad ca a fost si caterisit.
Mi se pare o decizie corecta, cu genul asta de oameni nu stai la povesti pentru ca evident, ei stiu cel mai bine ce si cum, nu e nimeni mai destept ca ei.
PLUS, dupa cum se vede, duc tot circul si pe Internet si au si talentul special de a rastalmaci si stramba orice intentie buna cu care ai veni in intampinarea lor.

Last edited by AlinB; 18.01.2017 at 12:07:13.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 12:56:41
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:07:32.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 13:40:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Din articolul părintelui despre caterisire

„
Le-am spus din start că s-a săvârșit ilegalitatea ca prin citația pentru proces nr. 1687 din 12 decembrie 2016 (pe care eu am primit doar în data de 29 decembrie 2016), nu s-au specificat care sunt acuzațiile, le aud acum clar pentru prima oară și am fost privat de pregătirea dreptului la apărare.
https://saccsiv.wordpress.com/2016/0...ul-parintelui/

Eu vad ca hartia asta a primit-o pe 06.09 deci stia cu 3 luni inainte ce urmeaza si de ce.
A avut timp sa mediteze, sa schimbe ce tine de el.
Dar probabil a crezut ca e un fel de erou si o sa mearga la proces ca Iisus in fata Sinedriului, unde va birui, duhovniceste cel putin.
Asa, ca si consolare, poate chiar a biruit. Dar numai duhovniceste.
Practic, acum trebuie sa aleaga: isi cauta o alta meserie sau cauta alta biserica.
Ortodoxa, cam greu, nu cred ca ortodocsii angajeaza asa usor preoti caterisiti de alta biserica ortodoxa.
Daca era destept si-si dadea demisia, scapa poate fara caterisire.

A doua, daca a primit citatia 2 saptamani si juma' mai tarziu, cum de s-a prezentat la proces?

Citat:
Grefierul nota doar când vorbeau acuzatorii, cuvintele și argumentele mele nu. L-am întrebat de ce și mi-a spus că nu poate scrie atât de mult de mână, că îl doare mâna. No comment!”

Cu toate că Regulamentul Instanțelor de Judecată ale B.O.R. stipulează clar că este interzisă întreruperea acuzatului în timp ce își prezintă pledoaria (întâmpinarea), am fost în repetate rânduri întrerupt. Le-am primit pe toate cu răbdare, rugându-l pe președintele Consistoriului (al cărui nume îl voi menționa: pr. Măciucă Ioan-Ovidiu din Covasna) să își facă datoria și să fie disciplină și ordine în timpul procesului. Concluzia mea finală despre sfinția sa a fost că nu a reușit să își facă datoria, manifestând 90% din timp muțenie, nicidecum atitudine de președinte al Consistoriului.

Cel mai interesant a fost că membrii Consistoriului în mai multe rânduri s-au certat între ei, nu s-au lăsat să vorbească, unul s-a ridicat chiar în picioare ca să poată spune ceva; era culmea: în loc să ”se ia” de mine, ei se certau între ei, iar eu, în locul președintelui, încercam să îi împac și să îi rog să se lase reciproc să vorbească.

Unul dintre ei a început să plângă, altul se întreba cu voce tare după două ore când poate să meargă acasă.
Astea nu sunt argumente, e can-can.
Cine poate confirma povestea asta si in definitiv, care e relevanta?

Citat:
În esență, prin ea(întâmpinare) resping acest simulacru de proces, arătând ilegalitățile comise prin modul lui de convocare și organizare, referindu-mă și la articole din Codul Penal. Ei (de fapt ierarhul Andrei) au crezut că, devreme ce statul nu intervine în procesele bisericești, acestea se pot organiza și pe șest. Problemele majore erau: antepronunțarea ierarhului, lipsa acuzațiilor trimise dinainte, refuzul de avea apărare etc.
Cred ca decizia ierarhului era oricum suficienta?

AFIK, preotul este trimisul episcopului, daca episcopul considera de cuviinta sa-l retraga de la misiune..

Citat:
Citiți, dacă aveți răbdare, mai jos.”

https://ortodoxiamarturisitoare.word...de-ecumenisti/
Solutia la cancan e si mai mult cancan?

Oricum, e trist pentru cineva care pretinde ca si-a pregatit cazul cu doi judecatori si un avocat sa faca afirmatii in necunostinta de cauza cum ar fi:

Citat:
Am insistat, în repetate rânduri, să fie primit, măcar cinci minute, părintele Sava. Refuzul a fost total. Consecința: părintele Sava este hotărât să meargă până la capăt, în spiritul legii, pentru ca cei care au încălcat clar articole CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului), articole din Constituția României și din Codul de procedură penală să își primească răsplata conform legii. Dar asupra acestui fapt vom reveni în curând.
Ca sa nu mai zic ca atitudini de genul asta, il plaseaza pe el insusi in afara Bisericii:

Citat:
Părintele Ciprian, după cum era de așteptat, a primit ,,vestea bună” a minciuno-caterisirii cu multă bucurie și seninătate, slujind în continuare în Biserica lui Hristos, conștient de nulitatea acestei hotărâri.

Last edited by AlinB; 18.01.2017 at 13:49:55.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 14:20:54
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:25:10.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare