Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2012, 21:18:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de barzilai Vezi mesajul
Nici eu nu sunt adeptul dezbaterilor filozofice. V-am cerut un singur verset unde se spune ca Dumnezeu a binecuvantat si sfintit ziua intaia (duminica) sau a poruncit sa fie pazita ca zi de odihna inchinata Domnului. Si, v-am promis ca dati un singur verset, din clipa urmatoare voi pazi ziua intaia a saptamanii (duminica). Unde vedeti filozofia? Ce este asa de greu? Eu zic sa nu scapati o astfel de oportunitate. Veniti grabnic cu versetul (doar unul este suficient).
Domnule, versetul exista. Evanghelia dupa Luca, cap. 10, ver. 16.

Problema voastra fundamentala nu este nici Sabatul, nici Euharistia, nici cultul icoanelor. Problema fundamentala este refuzul de a va supune autoritatii instituite de Iisus Hristos.
Vechi 05.05.2012, 21:22:14
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Problema voastra fundamentala nu este nici Sabatul, nici Euharistia, nici cultul icoanelor. Problema fundamentala este refuzul de a va supune autoritatii instituite de Iisus Hristos.
Problema fundamentala este ca neaga lucrarea Duhului Sfant de-a lungul a 1600 de ani de Crestinism, pana la Reforma protestanta.

Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. (Ioan 14:26)

Last edited by ioanna; 05.05.2012 at 21:30:13.
Vechi 05.05.2012, 21:36:55
barzilai barzilai is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2012
Implicit

Citat:
Domnule, versetul exista. Evanghelia dupa Luca, cap. 10, ver. 16.
Am cerut un singur verset unde se spune ca Dumnezeu a binecuvantat si sfintit ziua intaia (duminica) sau a poruncit sa fie pazita ca zi de odihna inchinata Domnului. Dvs. ati postat un verset oarecare din Biblie, care nu spune absolut deloc ceea ce am cerut.

Citat:
Care sunt acele autoritati instituite de Domnul Iisus Hristos si despre ce fel de supunere vorbiti?

Eu cunosc un Sfanta Apostol (autoritate instituita de Insusi Domnul Iisus Hristos) care nu era crezut pe cuvand, iar credinciosii ii verificau spusele cercetand Scriptura, in fiecare zi. Iar Sfantul Apostol i-a laudat pentru aceasta atitudine (nu i-a acuzat de nesupunere). Vedeti Fapte 17:11.
Vechi 05.05.2012, 21:39:55
barzilai barzilai is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Problema fundamentala este ca neaga lucrarea Duhului Sfant de-a lungul a 1600 de ani de Crestinism, pana la Reforma protestanta.
Pe asta de unde ati mai scos-o? Iar va jucati cu cuvintele si, implicit, cu focul (ca tot este titlul topicului). V-ati tranformat in acuzatoare(si inca fara argumente).
Vechi 05.05.2012, 21:42:05
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:

Care sunt acele autoritati instituite de Domnul Iisus Hristos si despre ce fel de supunere vorbiti?
Autoritatea Bisericii. A apostolilor. A episcopilor. A Sinoadelor.
Vechi 05.05.2012, 21:42:23
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu cunosc un Sfanta Apostol (autoritate instituita de Insusi Domnul Iisus Hristos) care nu era crezut pe cuvand, iar credinciosii ii verificau spusele cercetand Scriptura, in fiecare zi. Iar Sfantul Apostol i-a laudat pentru aceasta atitudine (nu i-a acuzat de nesupunere). Vedeti Fapte 17:11.
Sunteti in stare sa spuneti ca prima comunitate de crestini era formata din eruditi, care stiau citi.
Vechi 05.05.2012, 21:42:56
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Despre sfintirea, binecuvantarea si pazirea zilei a saptea, ca zi de odihna inchinata Domnului, pot sa va aduc foarte multe argumnente clare (care nu au nevoie de interpretari) din Sfanta Scriptura.

In schimb, va rog sa-mi aratati un singur verset unde se spune ca Dumnezeu a binecuvantat si sfintit ziua intaia (duminica) sau a poruncit sa fie pazita ca zi de odihna inchinata Domnului. Un singur verset astept, din toata Sfanta Scriptura. Daca mi-l dati, din clipa imediat urmatoare, voi pazi ziua intaia a saptamanii (duminica).
Arată-ne tu un singur verset care să demonstreze că sâmbăta gregoriană - adică ce păziți voi de fapt- e aceeași cu ziua poruncită ca odihnă pentru poporul evreu, adică ziua a șaptea.
Vechi 05.05.2012, 21:45:40
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:

Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. (Ioan 14:26)
Eu raman la parerea mea ca imensa, fundamentala lor problema pleaca de la negarea autoritatii. Este foarte usor sa fii crestin atata vreme cat nu trebuie sa te supui Bisericii.
Vechi 05.05.2012, 21:48:29
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:

Ați atins o problemă foarte sensibilă. Nu știu dacă ați fi la fel de sigură în a atribui Duhului Sfânt învățături eretice și eludarea cu obstinație a tot ce a spus Hristos. Trebuie să fim conștienți că Duhul Sfânt nu e singurul duh care ne vrea de partea lui...
Vechi 05.05.2012, 21:50:29
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Eu raman la parerea mea ca imensa, fundamentala lor problema pleaca de la negarea autoritatii. Este foarte usor sa fii crestin atata vreme cat nu trebuie sa te supui Bisericii.
Autoritatea Bisericii nu se substituie niciodată Capului Bisericii. Iar când aceasta (biserica) își arogă anumite drepturi de a modifica însăși Legea lui Dumnezeu, putem avea dubii serioase că aceasta (biserica) e chiar Biserica.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01