![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Nu trebuie sa neglijam comunitatea. Daca nu avea niciun sens comunitatea nu mai spunea Hristos "acolo unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu acolo voi fi si Eu". Comunitatea are rolul de a ne feri de subiectivitate.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si cum la adventisti subiectivitatea e la ea acasa prin faptul ca nu recunosc ca au fost invatati si indoctrinati la adunarea lor sa creada si inteleaga Biblia ca adventistii, nu ca penticostalii sau evanghelistii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altadata ne acuzati ca ne-am luat dupa baptistii de ziua a saptea si am inceput sa respectam si noi porunca a patra (lucru adevarat). Acum spuneti ca suntem indoctrinati si refuzam sa intelegem Biblia cum o inteleg altii. Adventistii nu se sfiesc sa "copieze" ceea ce este bun si adevarat (dupa Sfanta Scriptura). Totodata, nu se sfiesc sa arate ce au gasit in Cuvantul lui Dumnezeu si altii nu vor sa respecte (ex: poruncile lui Dumnezeu). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. credeti ca Imparatia lui Dumnezeu este a talharilor si a desfranatelor? Gresit. Este a talharilor si a desfranatelor care s-au pocait si s-au lepadat de pacatele lor prin harul lui Hristos. Talharul de pe cruce nu a apucat sa respecte vre-o porunca. Dar, Domnul Iisus Hristos stia ca acel talhar, daca ar mai fi trait, ar fi facut parte din categoria celor "care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus." (Apocalipsa 14:12) Dvs. nu veti reusi sa schimbati oamenii prin liturghii sau alte slujbe (pe care le considerati "duhovnicesti"). Omul se schimba cand este pus in fata lui Dumnezeu, a harului si a Legii Sale (din care vedeti numai "litere"). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Om rational este cel ce ingaduie sa fie indreptat. Iar cel ce nu ingaduie sa fie indreptat e neom caci s-a pogorat pe sine in randul dobitoacelor. (Sf. Antonie cel Mare) Last edited by Iustin32; 20.09.2009 at 13:17:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca un om "orb spiritual" cere ajutorul unei grupari care a "orbit spiritual" ma intreb unde va duce pe cel orb - orb pe orb daca se va calauzi va cadea in groapa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ortodocsii se schimba atunci cand sunt folosite "metodele" practicate de Domnul Iisus Hristos si Apostolii Sai. Din pacate,in cea mai mare parte, astfel de schimbari survin numai dupa ce ortodcsii frecventeaza alte confesiuni religioase, care se ghideaza dupa Sfanta Scriptura. Nu putem spune ca ortodocsii nu se schimba. Putem spune ca biserica ortodoxa nu are puterea de a schimba. |
|
|||
|
|||
![]()
cunosc in comunitatea din care fac parte ,multe cazuri de trecere a unor"stalpi de ortodoxie " practicata ,la culte neoprotestante. am intrebat si am sintetizat raspunsul
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un monah se lupta cu ganduri indoielnice, daca Sfintele Daruri sunt intr-adevar Trupul si Sangele lui Hristos sau simple simboluri. Ceilalti calugari, cand au aflat despre aceasta, l-au chemat la o Sfanta Liturghie in timpul careia s-au rugat sa-I arate Dumnezeu adevarul, ca sa-i alunge gandurile necredintei. Dupa ecfonis, fratele acesta a marturisit celorlalti urmatoarele: "Cand diaconul s-a suit in amvon ca sa citeasca Evanghelia, am vazut cum s-a deschis cupola bisericii. Dupa rugaciunea proscomidiei am vazut cum cerurile s-au deschis si foc a coborat asupra Sfintelor Daruri. Dupa aceea s-a aratat multime de ingeri si intre ei si un copil. Impreuna cu ei au coborat alte doua persoane de o frumusete nedescrisa. Dupa aceea ingerii au stat in jurul Sintei Mese iar Pruncul s-a asezat deasupra ei". "Cand s-au apropiat preotii sa taie painea, am vazut acele doua persoane luand pruncul de maini si de picioare si cu cutitul il taiau in parti mici, pe care le-au asezat deasupra bucatilor de paine. Atunci, imediat painile s-au transformat si acestea in carne. La "cu frica..." fratilor care se apropiau li se dadeau bucati de carne si nu am putut sa ma impartasesc. Atunci am simtit o voce soptindu-mi la ureche: - Omule, de ce nu te impartasesti? Nu ti se ofera exact ceea ce ai cerut? - Fie-ti mila de mine, Doamne! Nu ma pot impartasi cu carne! - Afla deci ca daca omul ar fi putut sa se impartaseasca atunci cu carne, in sfantul Potir ar fi existat carne asa cum ai vazut tu. Insa pentru ca nu poate sa manance carne, Dumnezeu a ingaduit painile proscomidiei. Daca ai crezut ca aceasta paine sfintita este chiar trupul lui Hristos, impartaseste-te cu ceea ce ai in mana! - Cred, Doamne! am raspuns atunci ingrozit. Imediat carnea pe care o tinea s-a facut iar paine. am multumit lui Dumnezeu si m-am impartasit. Dupa ce s-a terminat Sfanta Impartasanie, am vazut cu s-a deschis iar cupola bisericii si puterile ingeresti s-au ridicat la cer. Citind aceasta carte vedem, ca au existat multi care s-au indoit ca la impartasanie omul primeste chiar Trupul si Sangele Domnului, iar celor care au fost vrednici, Dumnezeu le-a deschis ochii ca sa vada si sa priceapa si sa creada. Daca pot primi Trupul si Sangele Domnului, de ce sa ma multumesc doar cu un simbol?!?
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? | faniela | Secte si culte | 439 | 20.01.2012 13:35:47 |
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 102 | 20.01.2011 13:59:30 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
|