Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2014, 19:06:44
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Da, este greu pentru noi cei de afară să luăm cărți din țară. Poate cineva o cumpără și ți-o trimite.

Taxele poștale pentru publicații/ cărți nu-s așa mari - cel puțin eu așa știu.

Btw, am verificat acum pe site-ul Poștei Române și costă 4,1 Lei să trimiți în străinătate o carte de cca. 250 g.

http://www.posta-romana.ro/posta-rom...Imprimate.html
Eu vroiam intr-o vreme sa comand carti de la libraria Sophia si m-am uita si costa cam la vreo 30-40 Euro (un pachet de 10 kg). Ceea ce mi se mare mult.

Cred ca au aparut servicii noi - asta cu trimis carti si reviste nu era pana acum.
Ce-o fi ala Sac M - cumva plic mare?

Aici exista trimetere de carte si costa cam 4 Euro la international (pana la 1 kg). Se pune cartea intr-un plic de carton sau ceva asemanator si se trimite deschis (pentru verificare).
Vechi 17.02.2014, 20:59:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Precizări în noua ediție a Molitfelnicului

Botezul este Taina prin care, fiecare dintre noi, devenim parte a Bisericii, Trupul lui Hristos. Atât nou-născuții, cât și mamele acestora primesc dragostea și ocrotirea Bisericii încă din clipa nașterii, toate slujbele și rugăciunile gravitând în jurul momentului primirii Botezului.

În ultima ediție a Molitfelnicului, aprobată de Sfântul Sinod și publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, rugăciunile care preced botezul au fost grupate sub titlul generic ”Rânduieli la nașterea omului”.

Deși, pentru o perioadă de timp, rugăciunile din prima zi de la naștere au fost suprimate, în ultima ediție a Molitfelnicului s-a revenit la rânduiala îndătinată.

Rânduielile legate de nașterea omului urmează, în chip liturgic, chiar istoria vieții Mântuitorului Iisus Hristos.

Tot în ultima ediție a Molitfelnicului se arată explicit că Împărtășirea este parte constitutivă a rânduielii Botezului, alături de Mirungere.

Molitfelnicul a apărut în anul 2013, la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.
Vechi 18.02.2014, 01:24:31
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu vroiam intr-o vreme sa comand carti de la libraria Sophia si m-am uitat si costa cam la vreo 30-40 Euro (un pachet de 10 kg). Ceea ce mi se pare mult.

Cred ca au aparut servicii noi - asta cu trimis carti si reviste nu era pana acum.
Ce-o fi ala Sac M - cumva plic mare?

Aici exista trimitere de carte si costa cam 4 Euro la international (pana la 1 kg). Se pune cartea intr-un plic de carton sau ceva asemanator si se trimite deschis (pentru verificare).
Cel mai bine ar fi dacă ai găsi pe cineva în România care să cumpere cartea de acolo și să ți-o trimită prin Poștă. Eventual să îi trimiți banii de care are nevoie pentru asta. (prin Western Union online sunt tarife f. scăzute - eu am trimis pentru un sărindar $20 cu numai $1.99). Cei de la edituri, în caz că fac expedieri în străinătate, te taxează mult mai mult decât Poșta Română.

Chiar, din atâția forumiști cu care te conversezi aici pe forum, nu se oferă niciunul să-ți dea o mână de ajutor cu trimiterea asta?
Ia să vedem ! :)
Reply With Quote
Vechi 18.02.2014, 14:05:08
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Multumesc, Mirela.
Am sa gasesc eu o solutie. Nu trebuie sa se deranjeze nimeni.
Ma descurc singura.
Vechi 19.02.2014, 05:27:32
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Multumesc, Mirela.
Am sa gasesc eu o solutie. Nu trebuie sa se deranjeze nimeni.
Ma descurc singura.
Mă bucur, Sophia. Că șanse prea mari să te ajute vreunul de pe-aici nu prea se întrevăd.
(Din acest punct de vedere m-a cam dezamăgit forumul ăsta.)

Last edited by mirela.t; 19.02.2014 at 05:44:33.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2014, 00:09:02
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Mă bucur, Sophia. Că șanse prea mari să te ajute vreunul de pe-aici nu prea se întrevăd.
(Din acest punct de vedere m-a cam dezamăgit forumul ăsta.)
Sophia nu a lasat clar sa se inteleaga ca ar dori ca cineva sa-i trimita carte. Cu siguranta sunt useri care ar face acest gest cu toata bucuria. Poate apela de asemenea si printr-un mesaj privat la cineva fata de care se simte mai apropiata.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2014, 00:20:08
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Ekaterina, tu ai suflet bun și știu că ai făcut din dragoste comentariul ăsta.

Dar biata Sophia, după cum a fost luată la rost în ultimul timp - mai ales când a deschis topicul cu pricina pe tema acestei cărți - nici nu cred că îndrăznește să apeleze la cineva ca să-i cumpere cartea. Frumos ar fi fost ca cineva să se ofere s-o ajute, eu mă așteptam la cei care au scris pe topicul ei.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2014, 23:38:29
Ekaterina's Avatar
Senior Member

Implicit Cancerul: O călătorie prin urechile acului

Reply With Quote
Vechi 25.02.2014, 23:45:38
Ekaterina's Avatar
Senior Member

Implicit Convorbiri cu Maica Siluana

Reply With Quote
Vechi 03.03.2014, 21:19:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Canonul cel Mare – lectură duhovnicească

Textul integral al Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul poate fi citit în placheta apărută la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Broșura conține și un studiu introductiv scris de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, despre „Înțelesul și folosul Canonului cel Mare”, în care sunt prezentate câteva date despre personalitatea Sfântului Andrei, episcopul cetății Gortyna din Creta, despre canonul cel mare, despre timpul în care se citește el în cultul Bisericii și despre sensurile multiple ale acestei cunoscute creații imnografice.

„Oricine poate citi acest canon de pocăință: clericii, monahii, credincioșii Bisericii, prezenți în Biserică sau absenți din binecuvântate pricini. Cu ani în urmă am cunoscut un monah care recomanda ca acest canon să fie citit ca și canon de pocăință, ca și canonul către Mântuitorul Iisus Hristos în fiecare zi. Nu știu dacă sunt mulți dintre cei care ar urma un astfel de sfat, dar oricând și de către oricine citirea acestui canon în primele zile ale Postului Mare când se află în centrul slujbelor de după-amiază el constituie pentru fiecare dintre noi o jertfă și o dăruire către Mântuitorul Hristos Care a venit pentru noi și pentru a noastră mântuire”, a precizat Arhim. Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Eclesiarhul Catedralei Patriarhale.

Canonul cel Mare prezintă istoria mântuirii neamului omenesc, de la căderea în păcat a protopărinților, Adam și Eva, și până la Pătimirile și Învierea Domnului.
Placheta cu textul Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul poate fi cumpărată de la pangarul Catedralei Patriarhale, de la librăriile Arhiepiscopiei Bucureștilor și ale Patriarhiei Române, precum și de la bisericile din Capitală.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
recomandari editoriale catalinabalhui Generalitati 12 13.11.2012 03:04:13
aparitii editoriale gratia47 Stiri, actualitati, anunturi 1 14.03.2008 23:52:04