Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2009, 16:41:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Îți răspund dragă Anca, precum i-ai răspuns lui Fani :

Adică : fiecare să gândească cum e mai bine ( dar nu pentru el , ci întru adevăr ) .
Vechi 10.06.2009, 18:08:35
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ce argumente? Eu te-am intrebat CINE a facut aceste profetii precise despre venirea Antihristului si legatura acestuia cu miscarea ecumenica. N-am citit pana acum argumente despre aceasta legatura, ci numai afirmatii.
Mai Ancah, daca sunt asa de precise cum de civilizatii intregi(Incepind cu insusi Apostolii care o asteptau in timpul vietii lor) au fost induse in cea mai crasa eroare istorica posibila si continua sa fie prin reprezentanti ca tine.

Mai zici ca ai liber arbitru, sau recunosti ca esti manipulata si TI SE DA DOAR impresia ca TU decizi.

Libertatea de alegere exista la fel si sufletul, insa ca sa ajungi la ea(la LIBERTATE) sau la el(SUFLETUL) trebuie sa le construiesti sa le cladesti DIN GREU

Aceste concepte nu sunt capatate AUTOMAT doar ca te cheama pe tine ANCA si te SIMTI buricul pamintului, ci trebuie facut precum a spus Dumnezeu in Facere:

" Piinea(bucuria, pacea, libertatea de alegere, liberul arbitru) le veti dobindi prin SUDOAREA FRUNTII Anca, nu AUTOMAT, ca doar nu esti in Paradis ci pe PAMINT
Reply With Quote
Vechi 11.06.2009, 00:34:37
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Marii duhovnici ne sfatuiesc sa ne grupam in jurul preotilor, care nu sunt ecumenisti, nu sa parasim Biserica, caci aceasta va rezista pana la sfarsit.
Citat:
Acesti “mari duhovnici” nu sint sfinti si in nici un caz parinti ai Bisericii ca sa ii citam cu atita sfintenie, iar atunci cind si vorbesc impotriva invataturii Sfintilor Parinti avem toate motivele sa ne indoim de duhovnicia lor cu privire la subiect. Sf. Ioan Gura de Aur spune: “Daca se intimpla ca episcopul tau sa fie eretic, fugi, fugi, fugi ca si de foc si sarpe” si nu “Tineti aproape de preotii ce nu sint eretici, caci Biserica va rezista pina la sfirsit”, pentru ca preotul, oricit de ortodox s-ar tine in ritual si vorba, si numai daca comemoreaza un episcop eretic la slujba, impartaseste erezia. Acolo unde exista si invatatura eretica si invatatura dreapta nu se cheama ortodoxie. In Biserica Domnului nu exista si minciuna si adevar. Cei drepti se aleg si Adevarul ramine intotdeauna cu ei.

Daca cineva tine cu tot dinadinsul sa faca rezistenta, atunci trebuie sa urmeze exemplul parintilor de la manastirea Esphigmenou si a pustnicilor din muntele Athos care nu comemoreaza decit pe Mintuitor, episcopul “soldatilor” ortodoxiei, dar drumul acela il urmeaza doar cei putini, cu arme mari duhovnicesti si chemati de Domnul.

Cei multi care iubesc ortodoxia, Adevarul, nu parasesc biserica, ci se intorc la Biserica Ortodoxa, cea vie si neschimbata, ca fii risipitori sau numai inselati pe care Dumnezeu i-a trezit la viata. Celor care nu cunosc, probabil li se va ierta, dar cei ce stiu si nu urmeaza lucrarea Harului ca sa vina inapoi, cu siguranta se osindesc.
Citat:
Acest ultim pasaj nu-l inteleg pe deplin. Daca se poate putin mai detaliat.
In citatul cu Sf. Ioan Gura de Aur inteleg sa fugim de cel care e eretic, nu de Biserica; deci sa mergem la acel episcop care nu e eretic. Omul singur nu rezista; deci trebuie ca Dumnezeu sa ii fi dat o alta alternativa.
Cei drepti s-au ales demult, atunci cind episcopii au cazut in erezie si mai toti n-au vrut sa se intoarca la ortodoxie. Cu ei este Adevarul si Biserica.

Fii risipitori sint cei care au plecat din ortodoxie si si-au schimbat bisericile in parasinagogi in care isi cheltuie de buna voie mostenirea ortodoxa ca sa fie binevazuti de eretici si primiti in casele lor bogate si de desfriu.

Cei inselati sint cei nascuti in parasinagoga si facuti sa creada ca sint in ortodoxie. Acestia sint mieii de jertfa pe altarele ecumenismului.

Cei pe care Dumnezeu ii trezeste la viata nu parasesc biserica, ci parasinagoga ca sa se intoarca la Biserica strabunicilor lor, cea Una, Sfinta, Apostoleasca si Soborniceasca (Catolica), vie si neschimbata.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2009, 01:02:30
Anca-Miha
Guest

Implicit

Multumesc. Am inteles. dar cuvantul Catolica mi-a ramas in gât... caci e prea devreme.
Are sens ce spui... dar apucam noi acele vremuri, caci asta presupune venirea Domnului, dupa cei trei ani si jumatate de chin.
Mai sunt totusi sfinti in viata; nu ma convingi de contrariu.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2009, 01:07:37
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Adică : fiecare să gândească cum e mai bine ( dar nu pentru el , ci întru adevăr ) .
Numai intru Adevar, Cristian!
Mergi pe "Masonerie" si vezi ca adevarul poate fi si trucat (vezi linkul pus de Alin B), ca doar se pregateste venirea Antihristului, cand o fi ea... Nu degeaba ne spune Domnul sa nu avem incredere nici in noi, ci numai in Dumnezeu. Doar rugaciunea continua ne va fi salvarea, caci acel rau se lucreaza deja, indiferent daca tu crezi sau nu crezi. Nu pe mine trebuie sa ma crezi, ci pe Domnul!
Reply With Quote
Vechi 11.06.2009, 01:15:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Multumesc. Am inteles. dar cuvantul Catolica mi-a ramas in gât... caci e prea devreme.
Are sens ce spui... dar apucam noi acele vremuri, caci asta presupune venirea Domnului, dupa cei trei ani si jumatate de chin.
Mai sunt totusi sfinti in viata; nu ma convingi de contrariu.
Mi-e teama ca ai inteles gresit. Soborniceasca inseamna Catolica. Biserica Ortodoxa este Biserica Catolica (Universala). Asa a fost dintotdeauna. Biserica papei este romano-catolica.

Eu nu vreau sa te conving de nimic. Cel mult sa te ajut sa intelegi. De convins te convingi singura, iar pasul cel mare il faci (daca vrei) cind te cheama Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2009, 01:29:09
Anca-Miha
Guest

Implicit

Dar stiam ca Biserica se chema Catolica la inceput. Stii, am citit Documentul de la Balamand si acolo numai de Biserica Catolica se vorbeste. De aceea mi-a ramas in gat; nu pot digera acest gand si pace. In rest, eu sunt prea pacatoasa...
Reply With Quote
Vechi 11.06.2009, 01:44:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Dar stiam ca Biserica se chema Catolica la inceput. Stii, am citit Documentul de la Balamand si acolo numai de Biserica Catolica se vorbeste. De aceea mi-a ramas in gat; nu pot digera acest gand si pace. In rest, eu sunt prea pacatoasa...
Soborniceasca e un slavism. Si in greceste si in engleza cind spui crezul ortodox zici Una, Sfinta, Apostoleasca si Catolica.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2009, 07:11:19
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Soborniceasca e un slavism. Si in greceste si in engleza cind spui crezul ortodox zici Una, Sfinta, Apostoleasca si Catolica.
De cand se aplica aceasta inventie? Probabil tot in urma dialogului...
Reply With Quote
Vechi 11.06.2009, 08:01:47
antoniap
Guest

Implicit

Explicatie conform DEX:

SOBORNICESC, -EASCA, sobornicesti, adj. (invechit) - Intemeiat pe hotararile ecumenice; prin generalizare - ecumenic, sinodal
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Consecintele razboiului mihaela75 Generalitati 17 24.03.2011 19:59:43
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 11.08.2010 20:45:00
Identificarea sufletului si identitatea acestuia adelin Generalitati 23 27.01.2010 12:01:38
Pacatul - si consecintele lui? s_snape Generalitati 14 09.05.2009 15:37:11
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48