Citat:
În prealabil postat de irodion
Mi-a spus un prieten ca parintele Arsenie Papacioc ar fi interzis la manastirea Techirghiol cartile parintelui Arsenie Boca. Va rog daca stie cineva amanunte sa ne spuna si noua. Eu am mare evlavie pentru parintele Arsenie Boca si sper sa fie doar o minciuna, un zvon nerealist.... pentru ca am un mare respect si pentru parintele Arsenie Papacioc, il iubesc. Lamuriti-ma va rog!
|
Nu cred ca o sa te lamuresc, dar sa stii ca multi preoti si diaconi si chiar episcopi vorbesc despre lucruri care nu sunt in canonul primit de ei in Biserica, care nu le-au fost predanisite. De exemplu eu am auzit un diacon, nu i-am retinut numele, insa il chema Corneliu si nu mai stiu cum, care pretindea ca vorbeste despre Parintele Dumitru Staniloae, avea chiar o emisiune la Radio Dobrogea, radioul Arhiepiscopiei Tomisului, numita Mica Dogmatica. ba am aflat ca fiica Parintelui Dumitru Staniloae ar fi contestat dreptul unor calugari anonimi pana de curand, care au preluat texte din scrierile Parintelui Dumitru Staniloae si le-au publicat trunchiat desi nu aveau acest drept din punct de vedere canonic. Vedeti Dumneavostra, si in Biserica nu oricine poate vorbi de Maica Domnului, sau sfintii Parinti Ioachim si Ana, pentru ca sunt unii nu au vazut-o decat intr-o anumita icoana, iar cand sunt impartasiti nu li se administreaza chiar din piramida Maicii Domnului, si chiar si asa, exista o scara a valorilor. Numai ca la noi, cum a spus Parintele Arsenie Boca, va fi caderea Bisericii prin slujitorii ei, va fi adica o babilonie incat multi nu vor ramane in ordinea si valoarea pe scara valorilor predanisite lor, ci se vor emancipa din cauze de favor sovietic ( care dupa cate stiti este un regim de factura babiloniana ). Eu am fost la Parintele Arsenie Papacioc, si l-am vazut ca pe Omul lui Dumnezeu, el mi s-a descoperit in felul acesta, si pot sa va spun ca este intradevar Omul lui Dumnezeu, exact ca profetul Ilie Tesviteanu, iar pe Parintele Arsenie Boca il cunosc din duh, nu l-am vazut niciodata fata catre fata, desi fiindca eu sunt iudeu ca si el, si pentru ca m-am nascut in apropierea Canalului Dunare Marea Neagra unde a fost el detinut la munca fortata, fiind inchis la Inchisoara Peninsula, am avut toata viata o legatura in duh cu el, mai ales dupa anul 1979 vara, cand am inceput sa seman cu el in statura spirituala si potrivit cu chipul lui civil si urmarit de securitate. Nu putea sa fie interzis de Parintele Arsenie Papacioc pentru ca nu era interzis nici de securitate, desi era cenzurat, adica vamuit. Parintele Arsenie Boca a facut o minune mai inainte de a ma naste eu, nu mai stiu acum, cand a murit Mama lui, care a uimit si pe Gheorghe Gheorghiu Dej, si mai ales pe Patriarhul Justinian Marina, un iudeu comunist. Si astia i-au dat voie sa fie liber, ca oricum era. Apoi cam in 1987 a mai facut alta minune care i-a uimit si pe Americani, ambele cu putere ca a apostolilor, pentru ca probabil trebuia sa fie episcop iar comunistii nu i-au dat voie nici preot calugar sa liturghiseasca.