Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 19:07:37
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Nu inteleg mai soro Doriana la ce te referi cu "Dumnezeu a zis".

Eu ziceam de parintele Cleopa si de parintele Staniloae mai sus ca nu au pomenit nimic de blesteme.

Eu spuneam ca posibil ca ei sa nu fi pomenit, dar a pomenit Dumnezeu in Biblie. Scuze de exprimarea neinteligibila.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 19:12:54
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

A te refereai la acel citat de la Pildele lui Sfantul prooroc Solomon?
Acolo nu a zis Dumnezeu ci cel care a scris respectiva carte.

Aceea e zisa pe vremea Vechiului Testament nu in vremea Noului Testament cand s-a dat plinirea legii de Dumnezeu Iisus Hristos ca doar asa in Vechiul Testament s-a zis "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" da asta nu mai e acum data in Noul Testament care spune din ce a zis Dumnezeu Iisus Hristos.

Doar Dumnezeu Iisus Hristos care a dat plinirea legii a aratat ca nu e voie sa blestemi,nedand voie Sfantului Apostol Ioan si Sfantului Apostol Iacov sa blesteme:
"52.Și a trimis vestitori înaintea Lui. Și ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El.
53.Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim.
54.Și văzând aceasta, ucenicii Iacov și Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut și Ilie?
55.Iar El, întorcându-Se, i-a certat și le-a zis: Nu știți, oare, fiii cărui duh sunteți? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.
56.Și s-au dus în alt sat. "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Luca,capitolul 9).
Vechi 21.04.2010, 19:19:33
Senior Member

Implicit

Solomon, inspirat de Dumnezeu, a spus ca blestemul fara pricina nu nimereste. Asta ar trebui sa ne bucure. Citind asta imi dau seama ca pot sa ma blesteme 10 babe + 10 vrajitoare, blestemul nu se va lipi de mine caci nu le-am dat motiv.
Nu poti da la o parte tot Vechiul Testament. In el sunt multe adevaruri aplicabile in ziua de azi, chiar daca legea a fost schimbata. In el se vorbeste si de Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 19:37:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul

1. In el sunt multe adevaruri aplicabile in ziua de azi, chiar daca legea a fost schimbata.

2. In el se vorbeste si de Hristos.

1. Foarte adevarat insa in acelasi timp sunt si multe arhaisme barbare izvorite din lipsa de cultura a omului tribal care dadea iama peste alte triburi cu bita-n mina si injuratura/blestemul in gura. La aceste preocupari se limitau, in mare, oamenii primitivi.

2. De Hristos, Yeshua? unde, ai vre-un citat?..eu cred ca vorbesti de Mesia pe care-l asteapta evreii si toata lumea.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 19:42:59
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mie mi se pare ca Dumnezeu Iisus Hristos la Sfanta Scriptura a zis:
"43.Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău".
44.Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
45.Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Matei,capitolul 5.
Iata ce zice si Sfantul Apostol Pavel:
"14.Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc, binecuvântați-i și nu-i blestemați."
(Epistola catre romani a Sfantului Apostol Pavel,capitolul 12)
Vechi 21.04.2010, 19:47:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
2. De Hristos, Yeshua? unde, ai vre-un citat?..eu cred ca vorbesti de Mesia pe care-l asteapta evreii si toata lumea.
Isaia 9:5

"Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui și se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie."

Tot capitolul Isaia 53 vorbeste atat de frumos de Hristosul nostru, al crestinilor...Chiar recomand sa-l citesti. In plus sunt cel putin 35 de profetii din Vechiul Testament implinite in Hristos. Scrie ca i se va da otet, ca va fi vandut pe 30 de arginti, ca se va naste in Bethleem, ca se va anaste din fecioara, etc.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 19:51:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
44.Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă,
Da, deci avem porunca sa binecuvantam pe cei ce ne bleastema, nu? Asta inseamna ca ei ne vor blestema, dar noi nu trebuie sa le raspundem cu blestem ci sa-i binecuvantam caci, binecuvantandu-i , gramadim carbuni aprinsi asupra capului lor [asta spune Sf Ap Pavel]
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:17:10
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Si care-i concluzia?Exista macar un preot sau teolog care sa isi dea cu parerea pe acest forum, sau doar pipaim ca orbii pe intuneric?
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:24:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
ci sa-i binecuvantam caci, binecuvantandu-i , gramadim carbuni aprinsi asupra capului lor [asta spune Sf Ap Pavel]
Cu alte cuvinte Sf Ap Pavel ne roaga sa ne civilizam, si sa nu ne mai injuram/blestemam ci sa folosim metode progresiste, sa discutam, sa comunicam.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:29:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Si care-i concluzia?Exista macar un preot sau teolog care sa isi dea cu parerea pe acest forum, sau doar pipaim ca orbii pe intuneric?
Nu-i nimic rau in a "pipai pe intuneric", marile descoperiri importante si revelatii au fost facute cu pasi marunti, pe pipitelea. Prefer metoda pipaitului decit sa ma "pipaie" altul cu tot felul de supozitii, inventii personale si minciuni
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blesteme...mit sau realitate?!? ioana30 Generalitati 40 02.10.2012 17:47:06
ce sa cred? camiluncan Stiri, actualitati, anunturi 37 18.07.2009 23:17:59
Blesteme la biserica cod_gabriel Generalitati 19 08.03.2008 12:16:02
dezlegari blesteme in post evutza Generalitati 0 06.12.2007 21:55:08
Asa cred io! consuela Generalitati 22 05.06.2007 16:01:03